Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.524
Cevap
61
Favori
238.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salvadorx

    Program Sadece Görmesini Sağlıyor Kurmadan Önce Cmd Den Denediğimde Error Verdi Kurduktan Sonra Gördü Cmdde Aynı İşlemi Yaptım Gördü. Programın Algılamayı Sağladını Düşünüyorum.



    kardeşim o zaman yarın bi kurayım ben bu programı bide öyle deneyim . ha ayrıca ben 8.1 e yükselttim bunu sıkıntı çıkarmadı kurarken fln ama şimdi bazı uygulamalarda hata veriyor core temp uygulamasında girince kilitlendi mesela . şundan eminim . donanım olarak hiç bir probblemi yok zamanla yazılım olarakta oturursa çok iş görür gibi geliyor bana .
  • Red___ kullanıcısına yanıt
    mumsur M kullanıcısına yanıt
    Resimde Gördüğün Gibi 11 Site Açtım 51 Derece Oldu En Fazla Bu Arada O Derece Ölçen CORE TEMP Programını Kaldırdım Şeçeneklerden Bir Ayara Tıkladım Bilgisayarı Dondurdu Kapadım Açtım Bidaha Tıkladım Yine Dondu Programda Sıkıntı Var Crysiste Donmuyor PC Ondamı Doncak :D :D
     LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu]@Red___@mumsur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salvadorx -- 2 Şubat 2014; 1:59:41 >




  • Salvadorx kullanıcısına yanıt
    anladım hocam sağolun ilginiz için mousepadle ilgili ne diyorusunuz peki? Sizdede ses geliyor mu takır tukur?
  • Vede son 1 soru recoveryli ilk laptopum bu bu yüzden harddiscki kafama göre nasıl böleceğim bilmiyorum. Normalde format Esnasında bölüyordum
  • Red___ kullanıcısına yanıt
    Gözlemlerime Göre MausePadin Avantajlı Olduğunu Düşünüyorum MausePadin Heryerinde Tıklayabiliyorsunuz Sağ Tuş Bölgesi ve Sol Tuş Bölgesi Bu Bence Yararlı Bir Özellik Hem Mause Pad Olarak Kullanılan Alan Artmış Hemde Sağ Tuş Bölgesi ve Sol Tuş İçin Üstünde İmleci Gezdirebileceğimiz Bir Alan Oluşuyor Fonksiyonsuz 2 Tuş Ortadan Kalkmış Oluyor Mause Padin Yarısı Sağ ve Sol Tuş Buda İstedimiz Birşeye Tıklama Eylemini Gerçekleştirmek İstersek Aşağı İnip Tıklama Olayını Kaldırıyor Direk Parmağınızın Olduğu Yerde Tıklamanız Görevi Görüyor..Harddisk Konusunda Disk Birleştirme Programı Var Windowsun O işlev Görüyor Galiba Daha o özelliğini Kullanamadım Bir Bakmam Lazım.
  • Hocam bende de usb çok zor giriyor normaldir heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar başlarda da sorulmuş ancak yanıtlanmamış.
    İçinizde bilen varsa umarım yanıtlar.
    Vatanda satılan 59-391779 ile
    Bimekste, Hepsiburada da satılan 59-391782 arasında ne fark var. Ben fark göremedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pinwheel

    Hocam bende de usb çok zor giriyor normaldir heralde.

    O normal hocam.Bir kaç kere yuvaya USB yaktıktan sonra düzelmeye başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende şimdi ebrar bilgisayardan aldım ürünü 1750 ye freedos. inşallah kısa sürede gelir cihaz

    saygılar
  • sonsav S kullanıcısına yanıt
    VATANDAKİ = Disk Kapasitesi 1 TB HDD + 8 GB SSD
    HEPSİBURADADAKİ = 1 TB HDD (SSD YOK TEK FARKI BU)
  • burcink kullanıcısına yanıt
    Hayırlı Olsun Hocam. :) @burcink




  • hasan253 H kullanıcısına yanıt
    Paylaştığın Lenovo Şuan Kullandığım Bilgisayarım Tarafsızca Ayırt Edici Özelliklerinden Bahsedicem.

    2Sini Özelliklerine Göre Kıyaslayacak Olursak

    MSI = 2.593 TL (Grafik DDR5 ve Sabit Disk Hızı SSD si Ekran Çözünürlüğü +sı , 3. Nesil İşlemci 2 Çekirdekli i5 3Mb Önbellek -si)


    Lenovo = 2.131 TL (+sı 4. nesil Intel® Core™ i7-4702QM Dört çekirdekli Mobil işlemci (4 Gerçek 4 Sanal İntelin En Son Çıkardığı İşlemci) Önbellek = 6MB
    -si Grafik DDR3 SSD Ondakine Göre Daha Az)

    Önemli Bir Bilgi Vermek İsterim

    460 TL Ekran Kartı ve SSD Yüzünden Artmış
    SSD İyi Bir Özelliği Bilgisarın Açılmasında Hız Artışı Belli Oluyor Ancak
    Örnek Veriyim
    Bin TL'lik ekran kartının yanında 100 TL'lik işlemci alırsan hiçbir oyunu verimli oynayamazsın.Daha doğrusu o ekran kartına vermiş oldugun bin TL'nin performans karşılığı olarak ancak 100-150 TL'sini görürsün oyunlarda.Eğer performanslı bir ekran kartı alıyosan ona eşdeğer, ekran kartının altında ezilmeyecek bir işlemci almalısınki hem işlemci tam verimli çalışsın hemde ekran kartın.Sen bir ferrarinin içine volkswogen motoru koyarsan o ferrarinin ne özelliği kalır.O yüzden pc sistemlerinde parçaların hepsi birbiriyle tam uyumlu olmalıdırki gerçek performans ve verimi alabilesin...

    MSI SSDsi İçin Alınır +460 TL ye Ancak Ekran Kartından Düşük İşlemciyle Verim Alamazsın.
    Lenovo İşlemcisi ve Önbelleği İçin Alınır Fiyatına Göre Tüm Parçalarıda Özelliğine Uygun Bir Bilgisayar Bunla Herşeyi Isınmadan Sorunsuzca Çalıştırırsın.




  • Selamlar..

    Dün vatan bilgisayarda gezerken bir lenovo z510 gördüm.Yeni geldiğini söyledi ve anında bir tane satışı yapılmış, kurulumu yapılıyordu.
    Özellikleri fiyat olarak gayet iyi gözüküyor.Ekran mat.Bilgisayarın üzerinde asus olsa anında alacaktım fakat lenovo yu hiç bilmediğim için biraz çekinceliyim.
    Siz ne dersiniz arkadaşlar ? Bundan önce 1.5 yıl hp kullandım ve fatura bedelini aldım.Şimdi bilgisayar almak istiyorum.


    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-391779-z510-notebook-intel-core-i7-4702mq-22ghz-8gb-1tb+8-ssd-156-2gb-w8--bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=71673#allImages




  • Selamlar :) Lenovo Çok Fazla Gündemde Bu Sene Çok İyi Bir Çıkış Yakaladı Saniyede 4 Cihaz Satışına Ulaştıklarını Biryerde Okumuştum Özellikleri ve Fiyatı Bakımından Çok Rövanşta. Bu Arada Üzerinde Asus Yazsaydı Emin Ol Fiyatı +(500-700) Arası Artardı :)
    Konuyu Dikkatlice Oku Bu Benim Paylaştığım Bilgisayarın WİN8Li Geleni İncelemelerimi Konuda Belirttim.
  • Salvadorx kullanıcısına yanıt
    Bu cihazdaki gibi HDD'lere SSHD deniyor, mSATA SSD'lerden farklılar. Bunlarda normal mekanik diskin yanında sık kullanılan dosyalara erişimi hızlandırması için bir SSD var. Sık erişilen dosyalar buraya kopyalanarak istek geldiğinde mekanik diskten okumak yerine SSD önbelleğinden okunuyor hemen. Avantajı sistem açılışı ve sık kullanılan programların açılışını bir miktar hızlandırması ve kullanmak için bir program vs. gerekmemesi, sabit disk önbelleklenecek dosyaları kendi belirliyor diye biliyorum. Dezavantajı da pek yok da, anladığım kadarıyla bu diskin SSD belleğini ayrı bir sürücü olarak kullanamıyorsun. Kullanılsa mesela Linux'umu bu 8GB belleğe yükleyip önemli programları buraya yüklerim, home dizinimi de HDD üzerinde oluştururum; ama olmuyor herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 2 Şubat 2014; 16:47:38 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Oluyor. SSDyi ayırıp windowsu Yükledikten sonra ssd ile hdd yi birleştiriyorsunuz Byük Bir Hız Artışı Gözleniyor. Ayrıntılı Bilgi İçin Şurayı İncelemenizde Fayda Var..
    http://www.enpedi.com/2012/12/expresscache-ssd-bellekleme-nedir-asus.html
    Ama Yeni Öğrendiğim Bir Bilgiye Göre Bu İşlemi Yapabilmek İçin En Az 32 GB SSD Gerekiyormuş (Stabil Bir Windows Kurmak İçin)
    8GB 16 GB 24 GB SSD ayrı değil melez bir HDD nin içinde bu HDD ye dahil olan bir bellek gibi düşün.Bunun yönetimini HDD yapıyor
  • Salvadorx kullanıcısına yanıt
    Kaç dakikadır cevap yazmaya çalışıyorum, DH hata veriyor, girdiyi silmişsiniz. :)

    Peki bu ExpressCache yöntemini bu cihazda denediniz mi? Bu cihazdaki SSD HDD kutusunun içinde ve HDD tarafından yönetiliyor. Bahsedilen ExpressCache sistemi anakartın PCIe slotuna yerleştirilen mSATA SSD kartları ile çalışmak için bir yöntem. Bu SSHD'lerde ise işletim sisteminden bağımsız önbelleklemeyi SSHD yapıyor diye biliyorum, çünkü Linux vs. sistemlerde de çalışıyor program vs. gerektirmeden SSHD'ler.
    Yine de denediyseniz ve o yöntem ile bu cihazlardaki SSD de yönetiliyorsa dediğimden farklı demek ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Kaç dakikadır cevap yazmaya çalışıyorum, DH hata veriyor, girdiyi silmişsiniz. :)

    Peki bu ExpressCache yöntemini bu cihazda denediniz mi? Bu cihazdaki SSD HDD kutusunun içinde ve HDD tarafından yönetiliyor. Bahsedilen ExpressCache sistemi anakartın PCIe slotuna yerleştirilen mSATA SSD kartları ile çalışmak için bir yöntem. Bu SSHD'lerde ise işletim sisteminden bağımsız önbelleklemeyi SSHD yapıyor diye biliyorum, çünkü Linux vs. sistemlerde de çalışıyor program vs. gerektirmeden SSHD'ler.
    Yine de denediyseniz ve o yöntem ile bu cihazlardaki SSD de yönetiliyorsa dediğimden farklı demek ki.


    Silip Birkaç Şey Ekledim Yazıma :)

    SSDyi Yönetemiyorsun 8GB 16GB Gibi Olanlarında Yardımcı HDD ye dahil olan bir bellek Gibi Oluyor. Bahsettiğim Şey 32,64,128 GB SSDLeri Kapsıyor.




  • Salvadorx kullanıcısına yanıt
    Onlar işte PCIe portuna bağlı mSATA SSD'ler oluyor, onlarda da 8GB vs. boyutlar var.
    24GB SSD'si olan 1TB SSHD diskler de var ama Lenovo ucuza kaçmış 8GB ile. :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.