Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA] (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.821
Cevap
95
Favori
389.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Duratorq_
    hocam merhabalar. 4-5 gün önce bilgisayarın durumuna baktığımda "yurtdışından parça beklenmektedir" diyordu. aradım sordum harddisk değişecekmiş. şimdi beni ilk aradıklarında bana "ben harddisk sesi duymuyorum, bilgisayarcımısın, ozaman not alıyorum harddisk sesi'de darbedendir" diyen yetkili hıyar acaba konuşmayı kaydettim deyince korkup geri adımmı attı ya da farklı kişilere demi gidiyor cihaz?
    birde bahsettiğiniz tüketici mahkemesinde lenovo avukatları durumu kendi lehlerine çevirebilir mi acaba? sonuçta sıkıntılı bir ülke burası. sonra dava parası ödemeyelim

Lenovo'nun Türkiye'de kaç tane yetkili servisi var bilmiyorum. Bildiğim sadece alışveriş ve uzantısı olan bu gibi durumlarda iyi niyetin ve insiyatifin kanunlaştırılmış olması. Öte yandan bu ülkede kişinin hakkını kişinin kendisinden başka kimse korumuyor. Kanunlarda izafi olarak kişiye hakkını kendisi koruması gerektiğini söylüyor. Tüketici hakem heyeti konusunda siz uzman raporu almalısınız. Yani o donanımsal hasarın sizin tarafınızdan değilde ancak donanımı açmaya çalışan yetersiz yetkili servis görevlisi tarafından oluştuğunu söyleyecek bir rapor. Böyle bir rapor söz konusu olursa avukatlarla kolay kolay muhatap olmazsınız. Önemli olduğunu özellikle belirterek kanun'u araştırın ve öğrenin. Misalleri var mı araştırın (işlemlerinizi misal göstererek yapmayın) . Gidilecek yol haritasını araştırın. Dilekçeleri dikkatli kullanın. Her şeyin yasal ve yazılı olmasına dikkat edin. Çünkü Firmalar bu gibi durumlarda biraz agresif davranmak zorundalar. Yani oradaki yetersiz teknik servis görevlisi yüzünden kocaman bir firmayı karşınıza almanıza sebep olacak bir durum yok. Sadece sıkıntınızı gidermeye çalışıyorsunuz. Bunun bilincinde olarak hakkınızı aradığınız vakit sıkıntı olmaz. Birde son olarak Türkiye deki yasalara göre muhattabınız, her ne kadar bizim satıcılar böyle değilmiş gibi davransalarda ürünü satın aldığınız yerdir.

Muhataplarınızla birebir görüşmelerinizden sonuç çıkaramağınızı varsayarak yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birisi007 -- 31 Aralık 2013; 13:02:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gkaradag11

merhaba arkadaşlar. ilk çıkan seriden i5 işlemcili z500 sahibiyim. 1 hafta önce kadar anakart arızası nedeniyle ürünümü servise gönderdim. anakrt değişip geri gönderildi. fakat geldiğinden beri fan çalışmıyor. ne fan sesi var ne bir hava çıkışı. her yolu denedim. servise gitmeden böyle bir sourunum yoktu cihaz hiç ısınmazdı. şimdi ise cpu boşta 65 derece. anakart değiştirilmesine rağmen format atmadımç bir format atsam sorun düzelir mi yoksa sorun donanımsal mı? fanları tekrardan nasıl çalıştırabilirim? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

not: işletim sistemi windows 8

Fanın çalışmadığından eminseniz hiç beklemeden uygun bir yazıyla tekrar servise gönderin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birisi007 -- 31 Aralık 2013; 13:09:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkollayan

Isınınca fan çalışmıyorsa fanın fişini takmayı unutmuşlardır ozaman. Emin olmak için lenovo energy manager yüklüyse pc'nde orda toz temizle diye bir yer var orayı açarak fanın yüksek hızda çalışmasını sağlıyor bakarsın çalışmıyor tekrar garantiye gönder

toz temizleyici açınca da çalışmıyor. en kısa zamanda servise göndereyim tekrardan o zaman. teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar bugün z510 aldım ve aranıza katıldım

ama 8.1 güncellemesini yapamıyorum güncellemeyi görmüyor tükürdüğümün windowsu, ayrıca facebook kurucam sisteminiz yetersiz diyor ??
  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt
    ilk önce denetim masasından sistem güncelleştirmelerini yapın. sonra mağazadan 8.1i göreceksinizdir.
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam dediklerinizi yaptım, şimdi 8.1 indirmeye başladım. birde bu pilin %80 kadar dolmasını nasıl ayarlayabiliriz?
  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt
    %80e değil de %60a ayarlayabilirsin.
    energy management programından en iyi pil durumunu seç.
    En iyi pil durumu modu diye birşey yok.

Kararlı Mod
    Yüksek perfomans modu
    Dengeli Mod
    Güç tasarrufu modu

var. Bunlardan hangisi ?
  • AERN A kullanıcısına yanıt
    bendeki program bu

indirme linki
    http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/em8.08.0.2.4.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SudaEriyenAspirin -- 31 Aralık 2013; 18:00:15 >

Tamam teşekkür ederim. Ben bu programı kurayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=71398

bunu almayı düşünüyorum, sizce iyi mi?
    Indirim de düşmüş ya

• Arkadaşlar wifi bağlantım sürekli kopuyor.Çözümü nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadpool2

www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=71398

Indirim de düşmüş ya

Hızlıal' da 1950 liraya i7'li ve ışıklı klavyelisi var paralel ithalat falan da değil. Ben aldım 1 günde geldi fakat arızalı çıktı şansıma, değiştirmek için geri yolladım.

• Arkadaşlar bu yeni çıkan güncel driverleri takip etmenin kolau bir yolu yok mu? Ben lenovonun sitesinden hangisini güncelemem gerektiğini anlayamadım bir türlü. Hangi sürücüleri güncellemem gerek??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALEXİST

quote:

Indirim de düşmüş ya

Hızlıal' da 1950 liraya i7'li ve ışıklı klavyelisi var paralel ithalat falan da değil. Ben aldım 1 günde geldi fakat arızalı çıktı şansıma, değiştirmek için geri yolladım.

gt740'a kötü dediler, bi arkadaş da 640lı olandan al dedi de onu indirimli bulamadım işlemcisi de daha yavaştı sanki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Indirim de düşmüş ya

gt740'a kötü dediler, bi arkadaş da 640lı olandan al dedi de onu indirimli bulamadım işlemcisi de daha yavaştı sanki

Testlerde, incelemelerde aralarında pek fark yok gibi gözüküyor. Kafa kafaya diyor çoğu yerde. Benim de tereddütlerim vardı önceliğim 645m idi fakat piyasada 645m'nin i7 işlemcilisini bulamadım ve testlere güvenerek 740m olanını aldım. Şimdi hızlıal.com' a tekrar baktım, i7 ve 645m'li modeli satışa koymuşlar. Benim de aklıma takıldı açıkcası şuanda, bilgisayarı değişim için gönderdim o modelle mi değiştirsem acaba...

Bu benim aldığım (win 8)

Bu 645m (freedos)

• ALEXİST kullanıcısına yanıt
    gt 645 m olanını al bence. onun ekran kartı daha iyi diye biliyorum.
  • quote:

gt740m gt640m'den daha değerli bir çipsettir. İkisi arasında kaldıysanız gt740m'i tercih edin. gt740m ile gt645m arasında neredeyse hiç fark yoktur. gt740m zaman zaman daha hızlıyken bazen biraz daha yavaş olur. gt645m'in ise daha istikrarlı sonuçları vardır. Bu aradaki farkları farketmeniz pek mümkün değildir. Aralarında pek fark olmadığından tercihi diğer donanım özelliklerine göre yapmak daha akıllıca olur.

Gt740m'in 64bit veriyolu genişliğine sahip olduğunu varsaydım. Eğer gt740m 128 bit veriyoluna sahipse gt645m'den ve gt 640m'den daha iyi bir çipsettir denilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birisi007 -- 1 Ocak 2014; 15:04:06 >
  • quote:

quote:

quote:

Indirim de düşmüş ya

740 daha kötü değil emin ol. zaten artık 645lilerden üretmiyorlar. ikisi neredeyse eşit.

• s.a arkadaşlar bende bir z500 kullanıcısıyım bir problemim var...
    sorunum wi-fi ile ilgili sürekli wifiyle bağlıyken wi fi kendi kendine kopuyor ve bu benim canımı cok sıkmaya basladı driveri güncel.sürekli net koptuğundan dolayı foruma göz gezdiremedim belki karsılasan ve çözüme ulasan vardır diye şimdiden kusura bakmayın .varsa bi çözümü bi yardım eli uzatın arkadaslar şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.