Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA] (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.821
Cevap
95
Favori
389.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende de 46680 wear %4 yazıyor cpuıd den bakınca. genelde kablo takılı ve %60 da kullanıyorum bence endişelenecek birşey yok ileride bu değerler daha da düşerse ''pil göstergesini sıfırla'' işlemini yaparız

+%60 a sabitken şarja takıldığında altta ''takılı, şarj olmuyor'' yazıyor, %100de de böyledir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foz54 -- 29 Aralık 2013; 12:46:42 >
  • @AERN bu bahsettiğiniz değerlere hangi program ile bakabilirim ?
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    cpuid
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    AIDA64 programı ile baktım.
  • foz54 kullanıcısına yanıt
    %60 a sabitlemek için Pil koruma modunu mu etkinleştirdiniz ? Ben direk şarja takılı olarak pil koruma modu kullanmadan kullanıyorum. %100 yazıyor ama doluyor ya da dolmuyor diye yazmıyor. Pil kesme devresi vardır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foz54

cpuid
    http://www.gezginler.net/indir/hwmonitor.html

teşekkürler . designed capacity 45820 / full charge capacity 44940 / current capacity 3080 olarak gözüküyor . wear level yüzde 2 / charge level yüzde 6

saatlerdir takılı oldugu halde şarj olmuyor hep yüzde 7 prize takılı doluyor şeklinde duruyor . lenovo energy managementdan pil sıfırlama yapıyorum belki bir işe yarar diye
  • Arkadaşlar merhaba.

Lenovo Z510 İ7. gt740m 8gb ram lık modeliyle

Lenovo y510p İ7 Gt750m sli 8gb ram lık modeli arasında kaldım.

Açıkçası oyun oynarken illa ultra ayarlarda oynayayım diye bir amacım yok. Sizce aradaki 500 tl lik farka değermi y510p almak yoksa Z510 benim işimi 3-4 yıl görürmü ? Kusura bakmayın çok fazla mesaj oldugu için hepsini okuyamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AERN

%60 a sabitlemek için Pil koruma modunu mu etkinleştirdiniz ? Ben direk şarja takılı olarak pil koruma modu kullanmadan kullanıyorum. %100 yazıyor ama doluyor ya da dolmuyor diye yazmıyor. Pil kesme devresi vardır diye düşünüyorum.

energy management programından en uzun pil ömrü seçiyorum %60a kadar geliyor sonra şarj olmuyor yazıyor pili devreden çıkarıyor , arada dışarıda işim olunca maksimum seçiyorum %100e kadar doluyor yani kısaca bu şekilde kullanıyorum
  • ByMurtaza B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar yok mu yardımcı olacak birileri
  • foz54 kullanıcısına yanıt
    Ben de en uzun pil ömrü diye bir seçenek yok. Kararlı mod, güç tasarrufu modu, dengeli mod ve yüksek performans modu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snapsh0t

Arkadaşlar merhaba.

Lenovo Z510 İ7. gt740m 8gb ram lık modeliyle

Lenovo y510p İ7 Gt750m sli 8gb ram lık modeli arasında kaldım.

Açıkçası oyun oynarken illa ultra ayarlarda oynayayım diye bir amacım yok. Sizce aradaki 500 tl lik farka değermi y510p almak yoksa Z510 benim işimi 3-4 yıl görürmü ? Kusura bakmayın çok fazla mesaj oldugu için hepsini okuyamadım.

Kendim kullandığım halde söylüyorum Oyun için 740m 64bit olması ve daha az rop sayısı olması sebebiyle uzun vadede doğru seçim olmaz aynı fiyatta başka Ürünlere de bakın derim
  • Teşekkür ederim. Diğer markaların aynı sistemdeki bilgisayarları biraz pahalı oldugu için lenovo y510p almak daha mantıklı olacak sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AERN

Ben de en uzun pil ömrü diye bir seçenek yok. Kararlı mod, güç tasarrufu modu, dengeli mod ve yüksek performans modu var.

Bahsettiğin modlar pil sekmesi altında değil, en soldaki güç planı modunda. Bende pil sekmesi altındaki maksimum pil ömrü seçiliydi ve dokunmadım. Sürekli yüzde 100'ü gösteriyor. Şarjı kesip kesmediğinden haberim yok.
  • Arkadaşlar neden iki ekran kartı var? Ben en performanslı hangisiyse onu kullanmak istiyorum. Diğerini devreden çıkarayım diyorum. Şu an w8'li aldığım gibi, hiç oynamadım. Video görüntüsü berrak değil ve görüntü akıcı değil. Kurulu sıfır laptop neden bu durumda? Bilgisi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: birisi007

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

cevabınız için teşekkürler hocam. muhtemeden dediğiniz gibi oldu ama benim en çok canımı sıkan taraf teknik elemanın beni telefonda delirtmesi sonrada "buraya cihaz darbelidir diye not düşünüyorum" demesi oldu. ne yazıkki servis istanbulda ben balıkesirdeyim gitme imkanım olsa zaten 1dk durmazdım burada

Şikayetinizi bildirdiğiniz siteler kaba tabirle müşterinin gazını almak için kullanılan sitelerdir. Çözüm bulundurduğunu şahsen hiç görmedim. Denemekten zarar geldiğini de hiç görmedim. Bana kalırsa bilgisayarınızı olduğu gibi geri isteyin. Darbe aldığını yazan teknik servis raporunuda isteyin. Size en yakın tüketici hakem heyetine başvurun. Onlar zaten sizi yönlendireceklerdir. Tüketici hakem heyeti'nin ( yanlış bilgi olmasın belirlenen bir uzman var ama kimin belirlediğini tam bilmiyorum ) belirlediği uzman kişi bunun teknik servisin hatası olup olmadığına karar verecektir. Özellikle belirtmek isterim; Yazdığınız dilekçelerde kırılmış olmasının muhtemel yöntemini kısa ve öz anlatmanızı öneririm. Tırnaklarından ayırmaya çalışan yetkili servis personeli adaptör yuvası yanında yuvanın olduğu bölümü fazla zorladı ve yuva kırıldı vs. vs. vs. Çok abartmayında. Probleminizi çözmeye çalıştığınız dönem kibar, nazik olun. Ah dizüstü bilgisayarım vah bilgisayarım yaklaşımları yanlış olur. Bu kısa bir süreç değil onuda belirteyim. Ayrıntıları araştırmayı unutmayın. Geçmiş olsun. Durumunuz en kısa süre içinde olumlu nihayetine kavuşur umarım.

hocam merhabalar. 4-5 gün önce bilgisayarın durumuna baktığımda "yurtdışından parça beklenmektedir" diyordu. aradım sordum harddisk değişecekmiş. şimdi beni ilk aradıklarında bana "ben harddisk sesi duymuyorum, bilgisayarcımısın, ozaman not alıyorum harddisk sesi'de darbedendir" diyen yetkili hıyar acaba konuşmayı kaydettim deyince korkup geri adımmı attı ya da farklı kişilere demi gidiyor cihaz?
    birde bahsettiğiniz tüketici mahkemesinde lenovo avukatları durumu kendi lehlerine çevirebilir mi acaba? sonuçta sıkıntılı bir ülke burası. sonra dava parası ödemeyelim

• Merhaba arkadaşlar benim pc de böyle bir sorun var.İşletim sistemim Windows 8.1 interneti zorlayınca pc kapanıp açılıyor realtek lan driverindan kaynaklanıyor diye düşündüm lenovonun sürücü sitesinde Windows 8.1 ile birlikte geliyor diyor Windows 8 inkini yüklemeye çalışıyom oda yeni sürüm mevcut diyor çıkmaz bir döngü Windows sürümünden mi diye düşünüyorum yeni windows ta indiremiyorum.birtanede bilinmeyen aygıt var hiç bir şey yazmıyor ne olduğunu çözemedim pc yi freedos almıştım

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA]

Lenovo i5 8Ram Nvidia740m Gpu

İşletim sitemim:Windows 8.1
    Teşekkür ederim

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA] Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA]

• quote:

Orijinalden alıntı: mkollayan

Merhaba arkadaşlar benim pc de böyle bir sorun var.İşletim sistemim Windows 8.1 interneti zorlayınca pc kapanıp açılıyor realtek lan driverindan kaynaklanıyor diye düşündüm lenovonun sürücü sitesinde Windows 8.1 ile birlikte geliyor diyor Windows 8 inkini yüklemeye çalışıyom oda yeni sürüm mevcut diyor çıkmaz bir döngü Windows sürümünden mi diye düşünüyorum yeni windows ta indiremiyorum.birtanede bilinmeyen aygıt var hiç bir şey yazmıyor ne olduğunu çözemedim pc yi freedos almıştım

Lenovo i5 8Ram Nvidia740m Gpu

İşletim sitemim:Windows 8.1
    Teşekkür ederim

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA] Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA]

Emin değilim ama çok büyük ihtimal HDD kaynaklı bir sorun

• Arkadaşlar merhaba birkaç gündür laptop açıldığında " could not bind to localhost.please check your firewall setup" hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim fikri olan var mı?
  • merhaba... bende bir z500 i7 modeli kullanıcısıyım.ben pc ye win7 kurdum ve üzerinde gelen w8 in yedeğini almadım.ayrıca tüm disk yapısınıda değiştirdim 2 part şeklinde ayarladım.bi kaç yerde w7 kurulursa garanti dışı kalır diye bişeyler okudum acaba doğrumu? eğer öyle ise ben bunu ilk haline nasıl döndürebilirim? yukarıda anlatılan yol ile döndürebilirmiyim? sizce ne yapmalıyım.?
  • Ben de bu modeli almayı düşünüyorum da önerir misiniz? alırsam pişman olur muyum? 740m ve 645m ekran kartlarından hangisini önerirsiniz? i5 işlemcili fiyatı şu anda 1600-1700 arası
  • 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.