Şimdi Ara

### Lenovo Ideapad Y510p Kullanıcıları Satın Alma Rehberi Ve Ön İncelemeler ### (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.431
Cevap
54
Favori
388.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Raptor_ex

Bilgisayarı almaya çok yakınız.

Şimdi size birşey sormak istiyorum.İzlediğim review lere baktığımda laptop üzerinde çok fazla parmak izi kalıyor ve toz tutuyor.
    Bu alacağım 2. notebook olacak ve buna gerçekten iyi bakmak istiyorum.
    Arka yüzeye klabye takımına ne yapıştırabiliriz yada telefonların kılıfları oldugu gibi notebook kılıflarıda varmı ? arka yüzeye ne yapıştırabiliriz ? klavye üzerine koruma takabilir miyiz ? Kutudan çıkan bilgisayara pc performansı için neler yüklenmeli ? neler yapılmalı ?

Ciddi anlamda soruyorum daha önce hiç önemsemedim laptobumu ve aşırı ısınmadan ekran kartının çipi zarar gördü ekranım sürekli gidip geliyor.

Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.
    Teşekkürler

Hocam yazdıklarınız beni anlattı :)

Sizin laptop markanız ne bilmiyorum ama benimki casper oldugu icin böyle. Benım dusuncem ilk oldugu için böyle oldu. Bıraz rahat oldugum için devamlı yatkta kullandım tozlndı, ısındı, su kaçtı, düşürdüm vs vs. Alacağım laptopta kesinlikle şunlara dikkat edicem. 1- ekran 2- hdd 3- ekran kartı ve kasa yapısı. Bunlara dikkat edersek kolay kolay sorun olmz. Şimdi bana Butun parcaları saydın diyebilirsin ama böyle. Ssd şart ben y510p 2300 gbi kapatsam keşke ssd alıcam bi tane.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ya bunun Y510 SLI olmayan, tek ekran kartlı modeli varmı varsa eğer bize gelecek mi? gelirse kaç liradan girer? bilgisi olan varmı?

• Mert103 kullanıcısına yanıt
    Asus K61IC var bende çok hoyrat kullandım sırt çantasında taşımaktan hoşaf oldu bilgisayar :)
    buna iyi davranmak istiyorum sevgilim bile kıskansın istiyorum :D

Bizi aydınlatabilcek birisi varsa çok iyi olur
  • quote:

Bilgisayarı almaya çok yakınız.

Şimdi size birşey sormak istiyorum.İzlediğim review lere baktığımda laptop üzerinde çok fazla parmak izi kalıyor ve toz tutuyor.
    Bu alacağım 2. notebook olacak ve buna gerçekten iyi bakmak istiyorum.
    Arka yüzeye klabye takımına ne yapıştırabiliriz yada telefonların kılıfları oldugu gibi notebook kılıflarıda varmı ? arka yüzeye ne yapıştırabiliriz ? klavye üzerine koruma takabilir miyiz ? Kutudan çıkan bilgisayara pc performansı için neler yüklenmeli ? neler yapılmalı ?

Ciddi anlamda soruyorum daha önce hiç önemsemedim laptobumu ve aşırı ısınmadan ekran kartının çipi zarar gördü ekranım sürekli gidip geliyor.

Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.
    Teşekkürler

Y510p'nin dış kasası bildiğim kadarıyla metal olduğu için bu kadar çok parmak izi bırakıyor. Laptop'un dış kasasını temiz bir mikrofiber bez ile tozunu, lekelerini temizleyebilirsin. Klavye için silikonlu klavye koruyucuları var daha önce hiç kullanmadım ama denenebilir fiyatıda uygun:
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/addison-300184-addison-300184--156-17-notebook-klavye-koruyucu/productdetails.aspx?I_ID=51230

Ayrıca bu laptop'un tuşları birbirine yapışık olmadığı için kenarlarına toz kaçmaz kolay kolay. Klavye temizliği, ekran temizliği için şu ürünü öneririm:
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Temizlik%20%C3%9Cr%C3%BCnleri/addison-300891-addison-lcdlaptop-ekran-temizleme-seti-300891/productdetails.aspx?I_ID=52493

Bunla gelen fırça ile klavye aralarını, menteşelerini bez ile ulaşamadığın yerlerdeki tozları temizleyebilirsin. Sölüsyon ile de önce mikrofiber beze sıkıp sonra ekranı temizlersin. Yalnız bu sölüsyonu ekran harici(alüminyum, metal, plastik vs.) bir yere sürme. Bilgisayar performansı için driverleri güncel tutmak, CCleaner ile temizlik yapmak yeterli.

• Ne kadar doğru bilemem ama pazartesi sabahı bi ihtimal gelebilir bu arada exa bilgisayar parakende satış noktası mı ? birde ne kadar güvenilir bilmiyorum ilk defa duydum exa bilgisayarı
     ### Lenovo Ideapad Y510p Kullanıcıları Satın Alma Rehberi Ve Ön İncelemeler ###

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omuryildiz35 -- 8 Kasım 2013; 18:25:50 >

• OO kazıkçıya geliyor, exa en az 3 bin tlden açar fiyatı. Bakın bu noktaya dikkat en az 3000 tl. Kantarın topuzunu kaçırdılar yine belli oldu, fahiş fiyatla satacaklar 1 - 2 ay lenovo y510p'ye bulaşmayın derim. Bunlar anlaşmış anlaşılan. MSI fiyatlarına bakın mesela fahiş fiyatla sattığını görürsünüz diğer ürünler içinde aynısı geçerli, yeni kazık afiyet olsun. Utanmaz adamlar hem geç getiriyor, hem tüketiciye yalan söylüyor, hemde kazık fiyatla satmaya çalışıyorlar. Ne rezil bir distribütörmüş bu armada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D906F1AB0 -- 8 Kasım 2013; 18:41:04 >
  • iyi akşamlar linkteki bilgisayar mı yoksa lenovo y510p mi? 2500 lira bütçem olduğunu ve y510p nin bu fiyat aralığında olacağını varsayarsak hangisini almalıyım?
    http://www.sanalmarketim.com/msi-ge70-2oe267xtr-core-i54200m-8gb-1tb-gtx765m-2gb-173-full-hd-freedos-hediyeli/p_51366/
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordlombak

OO kazıkçıya geliyor, exa en az 3 bin tlden açar fiyatı. Bakın bu noktaya dikkat en az 3000 tl. Kantarın topuzunu kaçırdılar yine belli oldu, fahiş fiyatla satacaklar 1 - 2 ay lenovo y510p'ye bulaşmayın derim. Bunlar anlaşmış anlaşılan. MSI fiyatlarına bakın mesela fahiş fiyatla sattığını görürsünüz diğer ürünler içinde aynısı geçerli, yeni kazık afiyet olsun. Utanmaz adamlar hem geç getiriyor, hem tüketiciye yalan söylüyor, hemde kazık fiyatla satmaya çalışıyorlar. Ne rezil bir distribütörmüş bu armada.

Exa da lenovo i7 z500 2150tl . bu en az 3k dan satilir

• quote:

Orijinalden alıntı: cklnc

iyi akşamlar linkteki bilgisayar mı yoksa lenovo y510p mi? 2500 lira bütçem olduğunu ve y510p nin bu fiyat aralığında olacağını varsayarsak hangisini almalıyım?
    http://www.sanalmarketim.com/msi-ge70-2oe267xtr-core-i54200m-8gb-1tb-gtx765m-2gb-173-full-hd-freedos-hediyeli/p_51366/

Anlaşılan 2500 tl bandında olmayacak lenovo, distribütör'ün ürünü gönderdiği yere bakarsak. Vaktin varsa bekle, vaktin yoksa bu üründe F/P ürünü, fena değil.

• quote:

OO kazıkçıya geliyor, exa en az 3 bin tlden açar fiyatı. Bakın bu noktaya dikkat en az 3000 tl. Kantarın topuzunu kaçırdılar yine belli oldu, fahiş fiyatla satacaklar 1 - 2 ay lenovo y510p'ye bulaşmayın derim. Bunlar anlaşmış anlaşılan. MSI fiyatlarına bakın mesela fahiş fiyatla sattığını görürsünüz diğer ürünler içinde aynısı geçerli, yeni kazık afiyet olsun. Utanmaz adamlar hem geç getiriyor, hem tüketiciye yalan söylüyor, hemde kazık fiyatla satmaya çalışıyorlar. Ne rezil bir distribütörmüş bu armada.

Exa niye bu kadar ofkelisin. Exa yi ilk defa duyuyorum

• Nasıl bir ülkede yaşıyoruz arkadaş diğer ülkelerde adamlar laptopu alalı aylar oldu Türkiye'ye hala gelmedi çok yazık gerçekten
  • Teşekkürler Soprano her zamanki gibi süpersin :)

Peki bilgisayarın ön yüzüne yani ekran arkası metalik yüzeye yapıştırabilceğimiz bir koruma mevcut mu ?
  • Tüketiciyi kazıklayan her yeri eleştirmeyi bir sorumluluk olarak görüyorum, öbür türlü bir insan gidip oradan alır ertesi gün bir bakar ki başka bir yerde fiyat en az 300 tl daha düşük. Küçük kazıklar zengin insanlara o kadar koymaz ama dar gelirli ve orta sınıftan olan insanlara koyar.
  • quote:

dostum arz - talep meselesi olay. ne kadar çok talep o kadar çok fiyat yükselir. Ben aralık sonuna kadar beklicem benim vaktim var. direk alanlar kazık yer. Ben her zaman böyle düşünürüm. Arkadaşım 3000 tl vermişti iphone 5 e 1 ay beklese 2000 tl alcaktı. Bekleyin karlı biz çıkarız.

• MSI ile ayni fiyata satilacak. Lenovo 5400rpm MSI 7200rpm . o halde neden lenovo

• quote:

Teşekkürler Soprano her zamanki gibi süpersin :)

Peki bilgisayarın ön yüzüne yani ekran arkası metalik yüzeye yapıştırabilceğimiz bir koruma mevcut mu ?

Bunun için laptop sticker var ama kesinlikle önermem. Bunlar yapışkanlı olduğu için bozulabiliyor, aşırı sıcaktan eriyebiliyor. En kötüsü stickeri çıkardığın zaman stickerin yapışkanı laptop'un yüzeyine geçiyor berbat ediyor. Kısaca önermem. Onun yerine BİM'den falan bir tane mikrofiber bez alıp dışını bununla temizlemek. Eğer lekeler çıkmazsa nemli bir şekilde kullanmak. Önerdiğim Addison marka ekran temizleyicisinide almanı öneririm çünkü bu ürünler antistatik özellikli olduğu için laptopun ekranı kolay kolay tozlanma ve leke olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 8 Kasım 2013; 19:29:48 >

• cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar msi ın i7 li yeni modellerinden değil yalnız oyunlarda pek önemli değil diyorlar ama eski serisi olduğunu belirtmek istedim ve problemi olur mu bu serinin acaba ısınma son oyunlarda başka başka problemler? biliyorum aşırı bi performans beklemiyorum bütçemden dolayı ama bu fiyata daha iyi önerileriniz varsa açığım onlara da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 8 Kasım 2013; 19:31:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: terminator282

MSI ile ayni fiyata satilacak. Lenovo 5400rpm MSI 7200rpm . o halde neden lenovo

MSI'ın bahsettiğin model nedir? Vatan'daki MSI'den mi bahsediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soprano

quote:

MSI ile ayni fiyata satilacak. Lenovo 5400rpm MSI 7200rpm . o halde neden lenovo

Piyasadaki MSI llar hep 7200rpm

• quote:

Orijinalden alıntı: Soprano

quote:

bu model dostumhttp://www.sanalmarketim.com/msi-ge70-2oe267xtr-core-i54200m-8gb-1tb-gtx765m-2gb-173-full-hd-freedos-hediyeli/p_51366/

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.