Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 V200 12.1' KULLANICILARI TOPLANTI ODASI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
999
Cevap
3
Favori
113.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Arda

Çok pahalı,her yerde fiyat aynı olmak zorunda yani 98dolar+kdv=150ytl ye netservisten aldım ben de.İstanbul'da çözüm ortağı onlar da daha önce bu konuda bilgileri yazmıştım.

Firmaları güç durumda bırakacak durum olmasın, Aynı Fiyat Satılması zorunlu değildir.Ürün Tekel değildir, Çözüm ortaklarıda olsa Normalde olsa üzerine istedikleri fiyat koyma durumu söz konusudur.

Bana Lenovo servisi tarafından söylenen o. Sonuçta hepsinin işçilik ve malzeme ücreti belliymiş,hepsi fiyatı genel merkezden alıyorlarmış, ben onların yalancısıyım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: argeiletisim

işlemci t7500 2.2ghz 4mb L2 800mhz ,ram 3gb,hdd samsung 320gb upgrade ettim sorun yok..üstünden çıkan işlemcide satılıktır t2370 1.73mhz 1mb L2

wow! kaça mal oldu işlemci ! ? nerden aldın? hdd ile sorunum yok, ram i de zaten 2gb yaptım. ancak işlemci değişirse güzel olabilir.
    Bu değişikliklerden sonra pil durumu nedir ?
  • Sonunda ancak bugün 6cell orijinal pilimin testini yapabildim. Bluetooth ve wireless açıkken yalnızca internette gezinerek pil 3saat gitti,güç tasarrufu modunda ve kontrast %40 civarlarında,tam bilmiyorum çünkü yüzdesi yazmıyor ama yarıdan bi çentik altta. Çok yetersiz bence hiçbirşey yapmadım sonuçta. Ancak bluetoothu kapatıp yalnızca wirelessi açık bıraksak daha fazla gider mutlaka ama ben o ayarı bulamadım. Almak isteyen arkadaşlara duyurulur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tas7035

Sonunda ancak bugün 6cell orijinal pilimin testini yapabildim. Bluetooth ve wireless açıkken yalnızca internette gezinerek pil 3saat gitti,güç tasarrufu modunda ve kontrast %40 civarlarında,tam bilmiyorum çünkü yüzdesi yazmıyor ama yarıdan bi çentik altta. Çok yetersiz bence hiçbirşey yapmadım sonuçta. Ancak bluetoothu kapatıp yalnızca wirelessi açık bıraksak daha fazla gider mutlaka ama ben o ayarı bulamadım. Almak isteyen arkadaşlara duyurulur.

Yeni pilin en az 4-5 tam şarj/boşaltım döngüsünde ömrünün uzayıp ideale ulaşacağı düşünülürse gayet iyi bir süre 3 saat.. muhtemelen 3.5 - 4 saati bulur pil "açılınca"
  • Pil en az 10 kez doldu boşaldı,ben ancak bugün deneyebildim demek istedim, ancak bugün süre tuttum. Hiç iyi bir süre değil 3saat ayrıca ufacık ekran için.
  • Pil az gidiyor ama 3 saat fena sayılmaz en azından kötü değil, üstündeki pil 1 saat civarı yetersiz.. ama ne yapalım artık..
  • şu 8-10 saat arası giden harici pillerden almak daha mantıklı heralde. 3 saat benide kesmez üstündeki zaten şu an 2 saat civarı gidiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkseed

şu 8-10 saat arası giden harici pillerden almak daha mantıklı heralde. 3 saat benide kesmez üstündeki zaten şu an 2 saat civarı gidiyor.

Bende o pillerden almayı düşünüyorum, nerden kaça alabiliriz, bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

Bu arada vistada birkaç ayar ile bayağı hızlandı.
    SP1 yüklemenizi şiddetle tavsiye ederim, ben gelir gelmez xp kurarım diyordum ancak bi kaç ayardan sonra vazgeçtim.
    Bilgisayarımı çok seviyorum, görüntü olarak mükemmel, ekran kalitesi süper, fan sesi ve ısınma yok, önceden acer kullanmış biri olarak bunu rahatlıkla tavsiye edebilirim herkese. Kasa çok sağlam duruyo acere göre.
    Kampanya bitmediyse ve hala almayı düşünen varsa hiç durmasın...

• quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

arkdaşlar laptoplarınız hayırlı olsun öncelikle,yalnız üründe ısınma ve fan sesi durumları nasıl,birde uzun süreli kullandınızmı hiç ekran göz yorgunluğu falan yapıyomu..
    bazı parlak ekranlar uzun süreli kullanımda inanılmaz göz yorgunluğu,yaşarma vs yapıyor çünkü..
  • quote:

quote:

arkdaşlar laptoplarınız hayırlı olsun öncelikle,yalnız üründe ısınma ve fan sesi durumları nasıl,birde uzun süreli kullandınızmı hiç ekran göz yorgunluğu falan yapıyomu..
    bazı parlak ekranlar uzun süreli kullanımda inanılmaz göz yorgunluğu,yaşarma vs yapıyor çünkü..

Hocam ısınma her laptopta mutlaka olur, ama daha önce kullandığım laptopa kıyasla bu neredeyse hiç ısınmıyor. Fan ise nadiren devreye giriyor. O konuda için rahat olsun. Ekran konusuna gelince ben işyerimde sürekli pc başındayım belki ondan alışkanlık olmuştur bilemiyorum ama göz yorgunluğu falan olmuyor bende. Hala düşünüyorsan şiddetle tavsiye ediyorum. Ben çok memnunum, bu özelliklerde 12.1 laptopu 1500 ytl nin altında bulmak neredeyse imkansız.

• Isınma ve ses yok, ekranı da çok kaliteli,17"hp laptop aldım yeni,ondan çok daha iyi ekranı var,yorgunluk bana yapmıyor,alışıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tas7035 -- 10 Mayıs 2008; 23:27:09 >
  • arkdaşlar bişey daha soracam bi arkdaşımız konunun baş sayfalarında bu laptopu,19 lcd e monitöre bağladığını ve lcdden hiç bozulmadan çok net görüntü aldığını yazmış..buna biraz kafam takıldı açıkcası

çünkü,

şimdi laptopun desteklediği kendi makinemden örnek veriyim 15.4 te vga 1280*800 olduğu için en son bunu 19 inç 1440*900 bi lcd ye bağladığımda orjinal çözünürlük kayıp gidiyor yani ekrana orantılı sığmıyor..yani bi başka deyişle oranlayamıyor,1440*900 e oranladığımzda da başlat çubuğu ekranın bizim göremeyecğimiz bi yerine kaymış oluyor,çünkü laptop o kadar çıkışı desteklemediği için,bi alt 1024 e aldığımda ise ekrana doğru olarak görüntüyü veriyor ama bu seferde yazılar ve kararterler puslu şekilde görülüyor...bu zamanda bi anlamı olmuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 10 Mayıs 2008; 23:58:24 >

• sadece tek bir ekran masaüstü ekran özelliği olabiliyor grafik ayarlarından bu benim ana monitörüm sekmesini ve masaüstümü bu monitöre genişleti tıklayıp çözünürlüğü 1440x900 yaptığın zaman sorun çözülüyor bende biraz uğraşmıştım ama grafik kartının özelliği desteklemediği için sadece tek monitör masaüstü olarak seçilebiliyor. ekran kaymaları ve çözünürlüğün oturmaması bu yüzden.
  • Arkadaşlar aletin fan sesi biraz rahatsız edici ve sol elinizi koyduğunuz klavyenin altı en çok ısınan bölme.
    Sanırım HDD vardı , pilin az gitmesinin sebeplerinden biri Vista, devamlı Harddisk çalışıyor.

Vista istiyorsanız ram eklemeniz şart, SP1 kurun, gereksiz başlangıç programlarını kaldırın.
    XP yükleyenlerin pili daha uzun dayanacağına eminim.

Hoparlör koymamışlar sanki, kendi çalıyo kendi söylüyo.

Ön tasarım çok hatalı, kapak kapalıyken göstergeleri görmek imkansız, cam masadan yansımasını ancak.

Ekranı en güzel yanı,çok başarılı,oldukça parlak. wireless çekimi gayet başarılı. LCD nin üstünde 1 ana , 1yedek, 1 tane daha anten var.

Şarjın tamamlandığını makina kapalıyken anlamak neredeyse imkansız (neredeyse diyorum sanırım şarjdayken pil ışığı kırpışıyor :))
    Pilin bitmek üzere olduğunu da anlayamıyorsunuz, bence o pil ikonu yanıp sönmeliydi.

Dış kasa çizilmeye aşırı müsait, migrostaki demo ürünün durumu içler acısı idi.
    Svideo , dvi, hdmi çıkış,spdif yok, iş bilgisayarı olduğu için es geçebiliriz.

Bilgisayarı açmadan müzik,foto,video vs. seyredebiliyorsunuz,güzel bir özellik divx açamıyor ama.

DVD writer çok güzel,sessiz çalışıyor.

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-68156

burda vista performansını arttırıcı tüyolar alabilirsiniz. Mesela Readyboost güzel bir özellikmiş.
    Hdd den hızlı bir sd kart,flash bellek takarsanız, pagefile ı ona yazıyor. Denedim 8 GB Class6 bir SDHC kart taktım,fark görülüyor.

Son olarak,
    Fiyatı,Monitörü,anakartı,wireless kartı ile öne çıkan bir ürün. Ama gel gör ki,bu fiyata olmasa alınmazdı.

• Zaten fiyat/performans mükemmel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aligatorX

Bu üründe kullanılan ekran kartı dirextX10'u donanımsal olarak destekliyor.intel'in yeni sürücüleri bu özelliği kazandırıyor.
    http://download.intel.com/products/graphics/intel_graphics_guide.pdf

Driver
    GMAX3100 Vista 32 bit

Bunu yükledikten sonra grafik performansı 2.5 ten 2.7 ye çıkıyor haberiniz olsun.
    teşekkürler aligatorX

• quote:

arkdaşlar bişey daha soracam bi arkdaşımız konunun baş sayfalarında bu laptopu,19 lcd e monitöre bağladığını ve lcdden hiç bozulmadan çok net görüntü aldığını yazmış..buna biraz kafam takıldı açıkcası

çünkü,

şimdi laptopun desteklediği kendi makinemden örnek veriyim 15.4 te vga 1280*800 olduğu için en son bunu 19 inç 1440*900 bi lcd ye bağladığımda orjinal çözünürlük kayıp gidiyor yani ekrana orantılı sığmıyor..yani bi başka deyişle oranlayamıyor,1440*900 e oranladığımzda da başlat çubuğu ekranın bizim göremeyecğimiz bi yerine kaymış oluyor,çünkü laptop o kadar çıkışı desteklemediği için,bi alt 1024 e aldığımda ise ekrana doğru olarak görüntüyü veriyor ama bu seferde yazılar ve kararterler puslu şekilde görülüyor...bu zamanda bi anlamı olmuyor..

Dostum 19" LCD de görüntü harika, hiçbir kayma taşma yok milim uyuyor .. çok çok hafif enine çizgiler var ama çok dikkat edersen görebilirsin, ben sürekli 19" de çalışırıyorum araa bir 32" Toshiba LCD tv ye bağlıyorumki ondada görüntü keskin ve muntazam .. harika çıkışi veriyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: By Kuseyrii

quote:

Bu üründe kullanılan ekran kartı dirextX10'u donanımsal olarak destekliyor.intel'in yeni sürücüleri bu özelliği kazandırıyor.

Driver
    GMAX3100 Vista 32 bit

Bunu yükledikten sonra grafik performansı 2.5 ten 2.7 ye çıkıyor haberiniz olsun.
    teşekkürler aligatorX

Benim grafik performansım 3.3 ama 3gb ram ile.

• quote:

Orjinalden alıntı: tas7035

quote:

Orjinalden alıntı: By Kuseyrii

quote:

Driver
    GMAX3100 Vista 32 bit

teşekkürler aligatorX

Benim grafik performansım 3.3 ama 3gb ram ile.

Bende aynısını diyecektim. Benimde performans şu an 3.1 (aero) 3.3 (oyun) 2 gb ram var. Biri 533.

• merhaba arkadaşlar ,
    benim ilk laptopım. epey de bir acemi olduğumu anladım . ama buradaki tecrübelerden ve kurcalayarak inşAllah öğreneceğim :) Vistalı bir sistem için:
    1.vista SP1
    2.ekran kartı güncellenmesini aldım.
    3. sırada, şu başlangıçta çalışan gereksiz programları iptal etmeyi planlıyorum. Sizin de iptal ettikleriniz varsa bizimle paylaşabilrmisiniz?

P.S: Bir de sessiz bir ortamda, sanırım harddiskten, hafif tıkırtılar duyan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.