Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 V200 12.1' KULLANICILARI TOPLANTI ODASI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.000
Cevap
3
Favori
113.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lenovo sitesinde bios update i bende gördüm ve indirdim. yarın güncelleme yaparsam yazarım

    quote:

    Orjinalden alıntı: tas7035

    Lenovonun kendi sitesinde bios update kısmında en yeni sürüm 65et59ww olarak gözüküyor.Bizim bios sürümümüz 65et58ww ise daha önceki bios sürümleri kısmında gözükmüyor.Update eden var mı? Bizim sürümü lenovo sitesinde bulan var mı?
  • bugün teknosada casper 12.1" tabletpc yi inceledim. 1000 küsür $+ kdv ye satıyorlar. kullanılan chipset bizimkilerle aynı sanırım. işlemci hariç donanım özellikleri hemen hemen aynı. ekranın dokunmatik olmasından başka + özellik göremedim. birde parmak izi okuyucu ekranın soluna yerletirmişler. ekran düz iken sağ parmağı okutmak neredeyse imkansız. ekranı çevirip katlayıp okutmak gerekiyor :)
    cihaz biraz ağır geldi bana. lenovayu 999 ytl düşünce arada kdv dahil 600 küsür ytl fark var. lenovo için çok uygun fiyat olduğunu düşünüyorum. almayı düşünen varsa migros kampanyası bitmeden 1 tane lenovo kapın derim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: VoodooRush

    Bence zaten yeterince iyi olmuş. Birde 14" Acer ile karşılaştırdım ona görede küçük kendisi. Yani büyük falan değil boyut olarak kesinlikle. Hele karşılaştırılan Msilara göre.
    quote:

    Orjinalden alıntı: magicboyguccino

    hocam
    bende aynen senin gibi düşündüm :)
    ancak 13" ekranı hesaplayınca webcam e yer kalmıyor :)
    sanki 13" olunca webcamsiz olur diye düşündüm

    quote:

    Orjinalden alıntı: VoodooRush

    Birazdan bir fotoğraf eklerim buraya. 15.4"den çok hafif öncelikle onu belirteyim. Bu kasaya 13" ekranda sığarmış diye düşünüyorum. Ama kasa küçük olsa bu sefer klavye sıkışacaktı. Ayarında olmuş gibi bence.








  • aynen ben de casper a ve lenovo a baktım bugün, Casper 2.3 Kg ayrıca ekran biraz fazla mat gibi oda dokunmatik ekrandan kaynaklanıyor ama o dokunmatik ekran hiç fena bir özellik değil hafife almayın. el yazısı dahil bir çok özelliği var ayrıca ekran tam bir tablet pc gibi kullanılabiliniyor. Ancak dediğiniz gibi ağır. 3gb ram le geliyor ama insan xp de kurmak isteyebilir ama Xp de o dokunmatik ekranın çalışacağını sanmıyorum. Casper ın kasa malzemesi daha kaliteli gibi ama. Şahsen sağlamlık konusunda emin olamadım. Lenovo alıp ram ekleyecekmişim gibi geliyor.
  • tabletpc ihtiyacı olacanlar için güzel. ancak ekrana dikkat edilmezse yazıyı algılayan tabaka zamanla çiziliyor.dedigin gibi bu tabaka nedeni ile ekran mat görünüyor . bu fiyatada zaten tabletpc bulmak zor. ben kasanın altını çevirdiğimde ürün etiketinde yazılar çok basit fontlarla yazılmış izlenimi aldım :) lenovoda çin malı ama yazılar düzgün. sanki replika ürün gibi yazmışlar yazıları. xp tabletpc yada vista ultimate kullanmak gerekir sanırım

    quote:

    Orjinalden alıntı: Rouvax

    aynen ben de casper a ve lenovo a baktım bugün, Casper 2.3 Kg ayrıca ekran biraz fazla mat gibi oda dokunmatik ekrandan kaynaklanıyor ama o dokunmatik ekran hiç fena bir özellik değil hafife almayın. el yazısı dahil bir çok özelliği var ayrıca ekran tam bir tablet pc gibi kullanılabiliniyor. Ancak dediğiniz gibi ağır. 3gb ram le geliyor ama insan xp de kurmak isteyebilir ama Xp de o dokunmatik ekranın çalışacağını sanmıyorum. Casper ın kasa malzemesi daha kaliteli gibi ama. Şahsen sağlamlık konusunda emin olamadım. Lenovo alıp ram ekleyecekmişim gibi geliyor.





  • şimdi bu 2 pc arasında kalanlara ufakta olsun bi fikir vemeye çalışalım.tamamen şahsi düşüncelerim olup kimseyi bağlamaz.dizüstü bilgisayarlarda taşınabilirlik çok önemli bir unsurdur bana göre.ben her zaman şu sıralamadan yana oldum...
    1-masaüstü
    2-büyük ekran dizüstü
    3-küçük ekran dizüstü
    gidipte ilk pc sini alacak kişiye hiçbi zaman direk küçük ekran bir dizüstü önermedim.burada kullanıcı ihtiyaçları çok önemli bir unsur.
    2 pc vede benim önereceğim 1 dizüstünü karşılaştırırsak eğer daha sağlıklı bir bilgi edinmiş olabiliriz.
    dizüstü almayı planlayan kişinin ilk dizüstü tecrübesiyse eğer 12.1 ekranlı ve sistem özellikleri gayet iyi olan casper nirvana bilgisayarı kesinlikle tercih edebilirler.hatta bunu gidip teknosaya incelesinler ama alışverişi ordan yapmasınlar.diğer siteleri incelemedim ama teknosanın internet sitesinden ürünü alırsanız diğer alışverişinizde kullanmak üzere teknosa size 100 ytl lik bir alışveriş çeki vermektedir.(bu çeki kullanmak için herhangi bir kota yoktur,yani 101 ytl lik bir ürün bile alsanız bu çeki kullanabilirsiniz ve 1 ytl lik bir ödeme yapmanız gerekir.)bu hediye çekiyle birlikte ürün 1550 ytl civarı bir fiyata tekabül etmektedir.buda gayet cazip bir fiyattır.ekranın dokunmatik olması,el yazısını tanıması gayet güzel özellikler.ama önemle belirteyimki türkçe karekter tanımamaktadır bu tablet pc.teknosanın getirdiği bu pc sanıyorum özel bi konfigürasyon.çünkü casperın sitesinde tablet pcler arasında böyle bi konfigürasyon bulunmamaktadır.
    diğer yandan ürün 2.4 kg ve gayet ağır.nerdeyse bi 15.4 ekranlı dizüstü ağırlığında.
    999 ytl ye satılan lenovoya gelecek olursak ürünü görsel olarak incelemedim fakat ürün özellikleri çokta matah değil.ama tabikide ortada bir ibm kalitesi bulunmakta.1.8 kg lık ağırlığıyla gayet alınabilir ve kullanışlı bir pcdir.
    bunun dışında MSI VR201-013TR marka model bir dizüstünü size önerebilirim.özellikleride hiç fena değil.
    # İşlemci Hızı : 1,6 GHz 1 MB 533Mhz
    # Bellek : 2 GB
    # Sabit Disk : 120 GB
    görüldüğü gibi ibm den 40 gb disk boyutu ve 1 gb ram gibi artı özellikleri bulunmaktadır.işlemcide ufak bi fark var ibmle arasında.öte yandan belirleyici bir kriter olarak ağırlığı 1.9 kg.dışı tamamen siyah ve çok şık bir model.
    gümüş-siyah ayrımından dolayı ibmden vazgeçenler bu ürüne yönelebilirler.gelelim ürünün fiyatına.dediğim gibi teknosanın internet sitesi üzerinden yapacağınız alışverişle bu ürün size 1.192ytl + 100 ytl lik alışveriş çekine denk gelmektedir.
    özellikle migrosun kampanyasından fotograf makinesi ve bu ürünü almak isteyenler,hediye çekiyle birlikte bu 2 ürüne migros fiyatlarından ulaşabilirler.
    son söz olarak ilk dizüstü bilgisayarını alacaklar gidip casper alabilir ama ileri seviye kullanıcılar ve özellikle amacı sadece internet ve office uygulamaları olan kullanıcılar ibm vede msi arasından seçim yapabilirler.bu 3 pcnin yanında fiyat performans olarak tabikide daha iyi alternatifler bulunacaktır.ama şu anda konumuz bu 3 dizüstü olduğundan böyle bir değerlendirme yerinde olacaktır...

    Saygılar...




  • Bitmeden aldım , çok güzel bir alet
    quote:

    Orjinalden alıntı: alpercan

    6 senelik emektar Asus M6N imin yanına torunu olarak alıcam sanırım, fiyatını özelliklerini çok beğendim.Sadece tasarım olarak hala biraz IBM.
    Teknik özelliklerini detaylı olarak görmek istiyorum, bir arkadaş zahmet olmazsa yazabilir mi?

  • Artık şirketin 15.4" 'i gülle gibi geliyor lenovo dan sonra, size tavsiyem günlük işlerinizde 19" bir lcd monitörde kullanmanız, lenovo vga çıkışından çok yüksek çizünürlük basabiliyor 75 hz de .. o zaman desktoptan bir farkı kalmıyor... ben Skystar3 USB uydu cihazıda alıp taktımki dadından yenmiyor..
  • arkadaşlar bu laptop ı almayı düşünüyorum, daha güçlü pili ankara da elden alabileceğim bir yer varmı ?
  • Soruya cevap alamadan Laptop u aldım :)
    Şimdiye kadar sadece internette surf yaptım bu sebeple herhalde vistada hiç bir yavaşlık hissetmedim, gayet akıcıydı. Zaten grafik dolu oyunlar falan da oynamayacağım. Müzik dinler surf yapar, işle ilgili dökümanlarımı idare edeceğim. Mobilite önemli şu konuşulan daha güçlü pillerden almayı planlıyorum. Daha yeni ilk defa pilini takıp şarj olması için kapattım aleti. Pili konusunda olsun alet konusunda olsun tavsiyeleriniz varmı ? Şunu yükle şunu sil, şöyle kullan şuna dikkat et diye. Özelliklerine bile bakmadım daha :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tas7035

    Arkadaşlar lenovonun sitesinde aşağıdaki linkte çözüm IBM çözüm ortakları listesi var:http://www.pc.ibm.com/tr/warranty/index.html

    Ben Anadolu yakasında oturuyorum diye NETSERVİS'ten aldım,Cihan Bozkurt ile görüşün yardımcı olur, ben ondan aldım. Pilin FRU yani yedek parça nosu:42T4509 Bu kodu belirtin sorarken mutlaka.

    Bu sabah havale yaptım öğleden sonra parçayı getirtmişler ve akşam aldım bataryayı. Herhangi bir çözüm ortağından alabilirsiniz siz de, yalnız ödeme havale ile oluyor,taksit falan yok fiyatı da 98$+kdv yani 150ytl kdv dahil ödedim,sakın daha fazla vermeyin.Normalde heryerde fiyatı aynı olmalı sonuçta orijinal batarya ama bir yerde 125$+kdv fiyat söylemişlerdi hatırlayabilsem şikayet edeceğim IBM'ye. Şu an şarj oluyor,kasadan taşıyor pil ve biraz ağırca fotoları bu linkte var bolca:http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3767&review=Lenovo+V200

    Şu anda şarj oluyor, süresini daha sonra yazacağım,umarım 5 saate yakın gider denildiği gibi.




    Fiyat iyiymiş. Ebay de baktım 133$ + kargo.. bu arada migros kampanyası ne zaman sondu..??

    ebay link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 6 Mayıs 2008; 15:15:40 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rouvax

    Soruya cevap alamadan Laptop u aldım :)
    Şimdiye kadar sadece internette surf yaptım bu sebeple herhalde vistada hiç bir yavaşlık hissetmedim, gayet akıcıydı. Zaten grafik dolu oyunlar falan da oynamayacağım. Müzik dinler surf yapar, işle ilgili dökümanlarımı idare edeceğim. Mobilite önemli şu konuşulan daha güçlü pillerden almayı planlıyorum. Daha yeni ilk defa pilini takıp şarj olması için kapattım aleti. Pili konusunda olsun alet konusunda olsun tavsiyeleriniz varmı ? Şunu yükle şunu sil, şöyle kullan şuna dikkat et diye. Özelliklerine bile bakmadım daha :D



    başlat menüsünde bir sürü gereksiz proğram var onları kaldırırsan makina biraz daha hızlanıyor eski oyunlardada gayet başarılı ekran kartının ve directx son driverinide yüklemeyi unutma swat4 ve mafiayı hiç kasmadan yüksek çözünürlükte oynadım 1 tanede 2 gb lik ram takarsan sorun yaşamazsın. güle güle kullan çok sağlam makina.

    ben vista sp1 kurdum ilk başlarda kasıyordu ama şimdi makina normale döndü sanırım ilk 3-4 gün bazı işlemler yapıyor çünki hdd sürekli çalışıyordu




  • Bende explorerda yeni sekme açarken takılmalar oluyor, ram ekledim 2 gb şu an hala aynı sorun var. Sizdede bu var mı? Yoksa sp1 ile mi ilgili? Tüm görünen güncellemeler yapılı.
  • malesef pil yokmuş. ilgili kişiyi aradım. 4 haftada gelir dediler. fiyat olarakta 98$ + kdv dediler. adamına görefiyat söylüyorlar sanki :(
    quote:

    Orjinalden alıntı: ilyada

    quote:

    Orjinalden alıntı: tas7035

    Arkadaşlar lenovonun sitesinde aşağıdaki linkte çözüm IBM çözüm ortakları listesi var:http://www.pc.ibm.com/tr/warranty/index.html

    Ben Anadolu yakasında oturuyorum diye NETSERVİS'ten aldım,Cihan Bozkurt ile görüşün yardımcı olur, ben ondan aldım. Pilin FRU yani yedek parça nosu:42T4509 Bu kodu belirtin sorarken mutlaka.

    Bu sabah havale yaptım öğleden sonra parçayı getirtmişler ve akşam aldım bataryayı. Herhangi bir çözüm ortağından alabilirsiniz siz de, yalnız ödeme havale ile oluyor,taksit falan yok fiyatı da 98$+kdv yani 150ytl kdv dahil ödedim,sakın daha fazla vermeyin.Normalde heryerde fiyatı aynı olmalı sonuçta orijinal batarya ama bir yerde 125$+kdv fiyat söylemişlerdi hatırlayabilsem şikayet edeceğim IBM'ye. Şu an şarj oluyor,kasadan taşıyor pil ve biraz ağırca fotoları bu linkte var bolca:http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3767&review=Lenovo+V200

    Şu anda şarj oluyor, süresini daha sonra yazacağım,umarım 5 saate yakın gider denildiği gibi.




    Fiyat iyiymiş. Ebay de baktım 133$ + kargo.. bu arada migros kampanyası ne zaman sondu..??

    ebay link




  • quote:

    Orjinalden alıntı: VoodooRush

    Bende explorerda yeni sekme açarken takılmalar oluyor, ram ekledim 2 gb şu an hala aynı sorun var. Sizdede bu var mı? Yoksa sp1 ile mi ilgili? Tüm görünen güncellemeler yapılı.


    Artık Explorer kullanan kaldı mı dostum ? Mozilla Firefox kullanmanı şiddetle tavsiye ederim hem daha hızlı hem daha güvenlidir (Hemde Türkçe), IE giderek kan kaybediyor.. kazanan taraf Firefox..

    Dowmload linki :

    http://www.mozilla-europe.org/tr/products/firefox/




  • İlk sürümlerinden beri firefox kullanan birisiyim ancak son dönemde explorer kullanıyorum. Uyumluluk açısından çok daha iyi oluyor, özellikle sekmeler geldikten sonra bence explorer daha mantıklı. Firefoxunda stabil bir sürüm ortaya koyup 3 ay bunu kullanacaksınız sorunsuz yaptık dediğini pek hatırlamıyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: tolgao2000


    quote:

    Orjinalden alıntı: VoodooRush

    Bende explorerda yeni sekme açarken takılmalar oluyor, ram ekledim 2 gb şu an hala aynı sorun var. Sizdede bu var mı? Yoksa sp1 ile mi ilgili? Tüm görünen güncellemeler yapılı.


    Artık Explorer kullanan kaldı mı dostum ? Mozilla Firefox kullanmanı şiddetle tavsiye ederim hem daha hızlı hem daha güvenlidir (Hemde Türkçe), IE giderek kan kaybediyor.. kazanan taraf Firefox..

    Dowmload linki :

    http://www.mozilla-europe.org/tr/products/firefox/







  • Merhaba arkadaşlar. Bende bir süredir 12.1 ekranlı bir dizüstü almak için araştırma yapıyordum, Lenovo'yu da inceliyordum, bu sayfayı'da okuduktan sonra cesaretlendim ve dün Migrostan aldım.

    Bütün gece updatelerle uğraştım, sabah kafama takılan bazı şeyleri sormak için Lenovo Türkiye'yi aradım (0212 365 89 90 / 99)

    Onların verdiği Teknik Servis no'sunu (0216 522 13 00 - SERİ LTD.ŞTİ) aradım, bayağı ilgilendiler ve yardımcı oldular ve bir destek web forumu kurduklarını söylediler, adresi www.forumlenovo.com Üye olabilirsiniz, sorulan sorulara teknik servisten bir arkadaş cevap yazıyormuş. Burada paylaşılan sorunların çoğunun cevabı var.

    Ayrıca Telefon konuşmasında Recovy CD'lerini kendilerinin gönderdiğini, ama bunun için Pc'nin seri no'sunu mailde yazılı olması gerektiğini söylediler. Bundan başka Vistadan XP'ye downgrade konusunu'da konuştum, Vista premium yüklü olan Lenovo modellerinde istek üzerine XP'ye döndürme işlemi yaptıklarını, ama Vista Home yüklü sistemlerde bu imkanın olmadığını çünkü ana firmanın lisans vermediğini, ancak geçerli bir XP lisansı getirildiği takdirde yükleme işleminin serviste yapılabileceğini söylediler. Yani paraya kıyıp yasal bir lisans alınırsa onlar yardımcı oluyor (Ama şu anda teknik nedenlerden dolayı yanlızca İngilizce XP yükleyebildiklerini, ama Haziran - Temmuz gibi Türkçe yüklemede yapabileceklerini'de ekledi servisteki arkadaş) XP'nin Servis Tarafından yüklenmesinin en büyük avantajı sistemin recovy'ye kurulması ve Lenovo Care Tuşunun XP'dede kullanılabilmesi.

    Evet arkadaşlar Tenik servis deneyimimden sonra gelelim V200 hakkındaki düşüncelerime; Genel olarak estetik ve tasarım olarak güzel bir alet. Ama CPU ve Ekran kartı olarak Vista için hakikaten yetersiz, 2 GB Ram ilavesi ile tam bir mobil ofis olur. Oyun içinse sizin görüşlerinizde olduğu gibi bende bu makinayı almam. Ama zaten 12.1'' bir ekranda oyun oynamakta pek zevk vermez insana. İnternet ve İş uygulamaları için tam bir Fiyat/Performans PC'si.

    Hepimize hayırlı olsun, güle güle iyi günlerde kullanalım :)

    Not : Benim makinada SAMSUNG marka 1GB 5300S ram var, servis aynı hızda herhangi bir marka 2GB ram ekleyebileceğimi söyledi.
    Ram takan arkadaşlar hangi ramın yanına ne taktı?, problem çıktımı? Öneride bulunursanız sevinirim. Selamlar




  • Ben sıcak fırsatlar bölümünde satışı olan izmir bilgisayardan veritech 2gb 667mhz ram aldım,gayet güzel çalışıyor birararada.
  • vistanın hızında bir düzelme oluyor mu ?

    çok kötü arkadaşlar performans, açılması kapanması adamı öldürüyor, var mı bir iki hızlandırıcı tüyo?
    quote:

    Orjinalden alıntı: tas7035

    Ben sıcak fırsatlar bölümünde satışı olan izmir bilgisayardan veritech 2gb 667mhz ram aldım,gayet güzel çalışıyor birararada.
  • İsterseniz core 2 duo 2.0 ghz de alsanız vista şöyle böyle çalışıyor... 2 gb ile farkedilir artış oluyor ama hep akılınızın kenarında XP nin canavar hızı kalıyor..
  • EVET ARKADAŞLAR BENDE LENOVO 12.1 ALDIM.BU ALDIĞIM 2.LENOVO.DAHA ÖNCE 3 AY ÖNCE 15.4 LENOVO ALMIŞTIM.ONU SATIP 12.1 ALDIM.HERŞEYİ ÇOK GÜZEL OLAN LENOVONUN TEK EKSİĞİ PİLİN 1 SAAT BİLE GİTMEMESİ NEREDEYSE.TAM OLARAK BU SORUNU ÇÖZMÜŞ YENİ 6 CELL Lİ PİLLERDEN ALAN Bİ ARKADAŞIN BİZİ AYDINLATMASINI RİCA EDİYORUM.GENELDE HERKES ADRES VERMİŞ ŞURDA VAR BURDA VAR DEMİŞ TAKAN KULANAN VARMI KİMSE BAHSETMEMİŞ.TEKRAR RİCAM ALAN VARSA EĞER, BİZİ FİAT VE ADRES OLARAK AYDINLATMASI.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.