Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 V200 12.1' KULLANICILARI TOPLANTI ODASI (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
999
Cevap
3
Favori
113.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar aranıza ve Lenovo v200 ailesine yeni katıldım.Net üzerinde böyle bir form bulmuş olmak beni çok mutlu etti...
    T2370 işlemcili 12.1' bir lenovo v200 aldım.Açıkçası VISTA yı pek sevmedim,sevemedim.XP kurmak istiyorum ama hem IBM in kendi sitesindehttp://www.forumlenovo.com/index.php hemde burda açıkçası neler yapacağımı tam olarak anlatan bir paylaşım bulamadım.Çok sayıda açıklama var ama (benim düzeyime) göre yetersiz...
    Anladığım kadarıyla bu forma takılan ve bu işin "piri" olmuş bir çok arkadaş var onlardan ve sizden ricam ;

1-Xp kurulum için gereken tüm driverlerın bir listesini sunmaları
    2-Adım adım nelerin yapılacağını anlatmaları

En azından ben ve benim gibi bu işlerde acemi olanlara bilgi ve deneyimlerinizle yol gösterirseniz memnun olurum.İlginize şimdiden tşk ler

• quote:

Orjinalden alıntı: ares39

Slm arkadaşlar aranıza ve Lenovo v200 ailesine yeni katıldım.Net üzerinde böyle bir form bulmuş olmak beni çok mutlu etti...
    T2370 işlemcili 12.1' bir lenovo v200 aldım.Açıkçası VISTA yı pek sevmedim,sevemedim.XP kurmak istiyorum ama hem IBM in kendi sitesindehttp://www.forumlenovo.com/index.php hemde burda açıkçası neler yapacağımı tam olarak anlatan bir paylaşım bulamadım.Çok sayıda açıklama var ama (benim düzeyime) göre yetersiz...
    Anladığım kadarıyla bu forma takılan ve bu işin "piri" olmuş bir çok arkadaş var onlardan ve sizden ricam ;

1-Xp kurulum için gereken tüm driverlerın bir listesini sunmaları
    2-Adım adım nelerin yapılacağını anlatmaları

En azından ben ve benim gibi bu işlerde acemi olanlara bilgi ve deneyimlerinizle yol gösterirseniz memnun olurum.İlginize şimdiden tşk ler

Öncelikle hayırlı olsun,

XP Driverları kurmak konusunda Lenovo sanırım en kolay ve sorunsuz olan notebooklerdan

Yapman gereken en önemli ayar öncelikle BIOS dan SATA HARDDISK ayarını COMPATIBLE e getirmen olacak

Sonra XP yi kuracaksın standart... kurulum bittiğinde XP doğru düsürt hiç bir dirver ı kuramayacak, sen tek tek kuracaksın

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/product.do?template=/product.do?template=%2Fproductpage%2Flandingpages%2FproductPageLandingPage.vm&sitestyle=lenovo&brandind=10&familyind=372422&machineind=0&modelind=0&partnumberind=0&subcategoryind=0&doctypeind=9&doccategoryind=0&operatingsystemind=53385&validate=true

bu adrese gidip ordaki tüm driverları indir harddiskine ( istersen vista dayken yap ki xp kurunca internete çıkamayacasın kurulumu bitirmeden )

Verdiğim linkte REFINE RESULTS kısmını aç software .... ile başlayanlar kalabilir diğerlerini tek tek makinene indir.

Öncelikle Networking, video, multimedia, wireless, audio yu kur... ki internete çıkabilesin ekranı ayarlayabilesin...

tüm driverlar next next yada devam devam diyerek kolayca sorunsuz kuruluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 14 Mayıs 2008; 9:52:09 >

• Merhaba Arkadaşlar,

v 200 den cumartesi günü bende aldım, fakat sol alt kısmı açıldıktan 5 dakika sonra ısınmaya başlamakta, sanırım hard disk bulunuyor, ama bu kadar kısa sürede ısınması normal midir?

Daha çnce kullandığım hp lap topımda bu kadar kısa sürede bir ısınma söz konusu değildi, sizlerinkinde de durum aynı mı?

saygılar,
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdullah.mert

Merhaba Arkadaşlar,

v 200 den cumartesi günü bende aldım, fakat sol alt kısmı açıldıktan 5 dakika sonra ısınmaya başlamakta, sanırım hard disk bulunuyor, ama bu kadar kısa sürede ısınması normal midir?

Daha çnce kullandığım hp lap topımda bu kadar kısa sürede bir ısınma söz konusu değildi, sizlerinkinde de durum aynı mı?

saygılar,

Akşam evden bakarım ama şuan Compaq Preserio kullanıyorum kaldırıp sol altına ellediğimde oldukça sıcak ...
  • 1 GB Ram ekledim, Vista Basic ile açılış süresi 2 dk 40 saniye'den 1 dk 30 saniyeye indi. (Açılış'tan kastım imlecin etrafındaki mavi halkanın durması ve desktoptaki programların yanıt vermesi - ayrıca açılışta parmak iziyle açılış yapılıyor)

Kapanış süresinde hala ciddi bir uzunluk söz konusu, yaklaşık 2 dakika sürüyor. tavsiyesi olan var mı?

Bir de laptop'un altında üç tane kapak var:; 1-hard disk, 2-ram peki üçüncü (pilin hemen önündeki) ne?? bilgisi olan

Bu arada dizin hizmetini komple kapattım, batarya biraz daha uzun gider gibi, hard disk de durmadan çalışmıyor.
  • Arkadaşlar Vistada sıkıntı çekenler en az 1 hafta 10 gün beklesinler, Vista tüm makineyi indexliyor, bu tüm dosyalar word excell vs herşey için geçerli, o yüzden sürekli harddisk ışığı yanıyor, bu işlem bitince Vista hızlanacak... Genelde ben dahil ilk günler bu yüzden Vistaları kaldırdık, ama sabredin indexleme bitince performans artınca söyleyin vistaya geri dönelim

Ayrıca Home basic olması yetersiz anlamına gelmesin, premium için gerekli prgramalr zatef freeware her yerde var .... Aero da kalsın artık ne gerenk var...
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar,

saygılar,

bu gayet normal. tüm harddiskler ısınır. vista biraz fazla harddiske yüklendiğinden ısınma daha çabuk olacaktır.
  • arkadaslar ben 2 tane 2 gb ram aldim. icinden cikan 1 gb hynix 667 ram'i satmayi dusunuyorum. icinizde 1 gb ram alacak olan varsa dualchannel icin birebir ayni ramler idealdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: radioactive

arkadaslar ben 2 tane 2 gb ram aldim. icinden cikan 1 gb hynix 667 ram'i satmayi dusunuyorum. icinizde 1 gb ram alacak olan varsa dualchannel icin birebir ayni ramler idealdir.

Ram'i ne marka taktın? birde 2 gb 800 mhz destekler mi bu alet ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah.mert -- 15 Mayıs 2008; 11:27:51 >
  • farklı mhzler olmaz, 5300 lük 667 mhz herhangi bir marka takabilirsin..
  • quote:

quote:

arkadaslar ben 2 tane 2 gb ram aldim. icinden cikan 1 gb hynix 667 ram'i satmayi dusunuyorum. icinizde 1 gb ram alacak olan varsa dualchannel icin birebir ayni ramler idealdir.

Ram'i ne marka taktın? birde 2 gb 800 mhz destekler mi bu alet ?

hayır max 667 destekliyor.
    kingston taktım.
    şu an bios'ta 4 gb görüyor ancak vista 32 bit 3 gb görüyor. problemi çözmeye uğraşıyorum.
    ben boğaziçi üniversitesi bilgi işlem merkezinde çalışıyorum. eğer dual channel kullanacaksanız ramlerinizin tamamen aynı özelliklere sahip olmasına dikkat edin. hatta mümkünse aynı marka ve seri ramleri kullanın. çeşitli kararsızlık, performans ve ısınma sorunları yaşayabilirsiniz.

• Ortada bir problem yok, 32 bit işletim sistemleri 4 gb ram göstermiyor. Ayrıca 800 mhz ram takabilirsiniz sisteme 667 mhz olarak çalışacaktır sadece.
  • üçüncü kapak intel wireless card bulunan mini pci girişi.

32bit maks. 3gb görür,çözemezsin.
    64bit yüklemen gerekir,bizim işlemci destekliyor.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: laconf

1 GB Ram ekledim, Vista Basic ile açılış süresi 2 dk 40 saniye'den 1 dk 30 saniyeye indi. (Açılış'tan kastım imlecin etrafındaki mavi halkanın durması ve desktoptaki programların yanıt vermesi - ayrıca açılışta parmak iziyle açılış yapılıyor)

Kapanış süresinde hala ciddi bir uzunluk söz konusu, yaklaşık 2 dakika sürüyor. tavsiyesi olan var mı?

Bir de laptop'un altında üç tane kapak var:; 1-hard disk, 2-ram peki üçüncü (pilin hemen önündeki) ne?? bilgisi olan

Bu arada dizin hizmetini komple kapattım, batarya biraz daha uzun gider gibi, hard disk de durmadan çalışmıyor.

üçüncü kapak bios. minik olan.

• 64 bit XP yada Linux kurarsanız 4 GB 'ı görebilirsiniz, 32 bit işletim sistemleri 4gb 'ı adresleyemezler, 800 Mhz lik modüller çalışır ama arkadaşın yukarıda bahsettiği kararsız durumlar anlamsız kilitlenmeler, shutdown olamama gibi bir çok sorun çıkma şansı bulunmaktadır..
  • 4 Gb ve fazlasi rami sisteme tanitmak.

32 bit Vista versiyonlarinda 4gb ve yukarisi rami goremeye bilirsiniz.Bunun sebebi Vista nin default ayarlarinda Physical Address Extension'i (PAE) devre disi birakmasi.Bunun neticesinde de 4 gb ve yukarisi ramlerin adreslenmemesi.Bu durumda da yapmamiz gereken PAE'yi etkin hale getirmek.
    Eger Data Execution Prevention'i (DEP) etkin hale getirirseniz PAE de otamatik olarak etkin hale geliyor.Ama bagimsiz bir sekilde PAE'yi acamak icin komut istemcisinde su komutu girmeniz gerekiyor "BCDEdit /set nx AlwaysOff & BCDEdit /set pae ForceEnable" Tırnak işaretlerini yazmıyoruz.Arkadaşlar bi forumda bu bilgileri buldum sizlerle paylaşmak istedim.
  • Ayrıca benim lenovo v200 'e 3 gb ram takmıştım sırf desteklemiyor diye 4 gb. takmamıştım bakalım böyle yapınca ne olacak deneyeceğiz
  • Arkadaşlar bu ücretsiz recovery dvd lerini gönderdikleri adresi ve mail gönderirken ne yazıcağımızı bilen varmı böyle bir konu geçmişti ama bulamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ehto

4 Gb ve fazlasi rami sisteme tanitmak.

32 bit Vista versiyonlarinda 4gb ve yukarisi rami goremeye bilirsiniz.Bunun sebebi Vista nin default ayarlarinda Physical Address Extension'i (PAE) devre disi birakmasi.Bunun neticesinde de 4 gb ve yukarisi ramlerin adreslenmemesi.Bu durumda da yapmamiz gereken PAE'yi etkin hale getirmek.
    Eger Data Execution Prevention'i (DEP) etkin hale getirirseniz PAE de otamatik olarak etkin hale geliyor.Ama bagimsiz bir sekilde PAE'yi acamak icin komut istemcisinde su komutu girmeniz gerekiyor "BCDEdit /set nx AlwaysOff & BCDEdit /set pae ForceEnable" Tırnak işaretlerini yazmıyoruz.Arkadaşlar bi forumda bu bilgileri buldum sizlerle paylaşmak istedim.

dun ben de bunlari buldum bi forumda ama denedim ise yaramadi sagol bilgiler icin.

bu arada 2x2 kullanmak 2+1 kullanmaktan daha performanslı cunku dualchannel aktif oluyor.

• arkadaslar service pack 1 i yukleyince ramimi 4 gb olarak gordu vista!
  • bugün almaya gidiyorum, son bi uyarı yada tavsiyesi olan arkadaş varmı. varsa lütfen paylaşsın az para değil çünkü
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.