Yaklaşık 1ay önce başlıkta yazdığım cihazı aldım.Win8 önyüklü gelmişti fakat kullanmak istemediğim için win7ye geçtim direk.Lenovonun sitesinden driverlera bakıyordum ve biosu gördüm.Bios update için win7ye ait olan sürümleri indirdim fakat açılmadı.En son win8 deneyeyim dedim ve bios güncellendi.Sonrasında ise sorunlar tek tek ortaya çıktı. Secure boot olayını rahatça aşabildim fakat lenovo logosunun altında yazan f2-f12yazısı artık yok. Kullanılabilir ram miktarını ne kadar format atsam da 4gb olarak gösteremedim. Biosa girdiğimde windows liccence: invalid diye bir yazı çıkıyor. En son cpuz programını indirdim ve anakart kısmında invalid diyor yine. En önemli sorun da bios güncellemesinden sonra sıcaklık arttı.
Yani tüm sorunlar bios güncellemeden sonra oluştu.Downgrade yapma şansım var mı?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Yok mu hiç yardım edecek birisi
quote:
Orijinalden alıntı: VI. Lenin
Yaklaşık 1ay önce başlıkta yazdığım cihazı aldım.Win8 önyüklü gelmişti fakat kullanmak istemediğim için win7ye geçtim direk.Lenovonun sitesinden driverlera bakıyordum ve biosu gördüm.Bios update için win7ye ait olan sürümleri indirdim fakat açılmadı.En son win8 deneyeyim dedim ve bios güncellendi.Sonrasında ise sorunlar tek tek ortaya çıktı. Secure boot olayını rahatça aşabildim fakat lenovo logosunun altında yazan f2-f12yazısı artık yok. Kullanılabilir ram miktarını ne kadar format atsam da 4gb olarak gösteremedim. Biosa girdiğimde windows liccence: invalid diye bir yazı çıkıyor. En son cpuz programını indirdim ve anakart kısmında invalid diyor yine. En önemli sorun da bios güncellemesinden sonra sıcaklık arttı.
Yani tüm sorunlar bios güncellemeden sonra oluştu.Downgrade yapma şansım var mı?
hocam öncelikle güzel bilgisayar almışsın hayırlı olsun. win7 makinaya win8 bios u kurmuşsun yazdığına göre. öncelikle win7 biosları indirip bios u tekrar güncellemeyi dene olmazsa şöyle yap makinaya tekrar win8 kur biraz test et sıkıntı varmı diye sonra secure boot olaylarını yapıp tekrar win7 kur düzelir diye tahmin ediyorum
Aslında bu kadar performans beklemiyordum.Fazlaca memnunum ses yok seda yok, ısınma bios güncellemeden önce yoktu ve oyunları da çok rahat oynuyorum high ve üstü seviyelerde.Konuya gelecek olursak eğer hocam windows 8 denedim lisansı görecek mi diye ama malesef görmedi.Single language zar zor buldum yükledim ama lisansı görmeyince anında döndüm 7ye.24saat formatla uğraştım zaten dün.Ramı 4gb gösteremedim. Bios olayına gelecek olursak da win7 bioslarını açmıyor.Lenovonun sitesine cihazı yazdığımda sadece win8 driverlarını listeliyor. Artık format atmak istemiyorum zaten vize haftasına giriyoruz bilgisayar önemli derecede lazım.Win8 lisansını kullanabilirsem eğer gözüm win7yi falan görmeyecek o kadar bıktırdı bu sorunlar