Şimdi Ara

Lenovo G570 Ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
7.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben dün ttnet'in dizustu bilgisayar kampanyası kapsamında bir lenovo g570 dizustu bilgisayar aldim cok memnunum fakat bir sıkıntım var
    sistem özellikleri

4gb ram
    1gb ati hd6370m ekran kartı
    500 gb hdd
    i5 işlemci

simdi cogunuzun bildigi gibi intel i5 lerde intel hd graphic onboard ekran kartı var ben masaustundeyken ve bazı oyunları actigimda intel onboard ekran kartını kullanıo buda performans dususune neden oluyor ve intelin onboard ekran kartında flash sıkıntısı var mesela youtube dan video acıp tam ekran yaptıgımda ekranın sag tarafında yaklasık 7~8 mm'lik bir siyahlık oluyor ve o siyahlıga geldigimde sanki goruntu varmis gibi isliyor yani en sag alta gelip o siyahlıga basınca tam ekrandan cıkıyor ekranda bulunan tam ekrandan cıkma kısmına tıkladıgımda ise goruntu kalitesini değiştirior tam anlatamadm sanirim ama ben bile nasıl boyle bisey oluyor anlamadım :) herneyse ben bu intel onboard ekran kartını devre dısı bırakmak istiorum bios'a girdim pek bisey yoktu vga ile ilgisi sadece tek birsey vardı onu değiştirirkende 2 secenek sunuyor 1.si switchable device 2.si UMA........ (devamini hatırlamıorum :( ) simdi uma yı secince atiyi hic gormuyor driveri yukluorum duzgun calısmıyor diyor . switchable seciorum bu seferde intel onboard ekran kartı dedigim gibi masaustunde falan calısıo aygıt yoneticisine girip ordan devre dısı bırakıyorum ekran tamamen gidiyor ve cozunurluk dusuyor bu haldeyken atinin driveri yuklersem tekrar intelin onboard ekran kartı aktif oluyor ... yok yuklemeden yeniden baslatırsam bu seferde acilir acilmaz yeni donanim bulundu diyor ve otomatik intel onboard ekran kartının driveri yukluyor birturlu kaldıramadim :(( kendimi ifade edebildim mi pek bilemiyorum ama anlayan arkadaslar yarımcı olursa cok sevinirim sadece ati hd 6370m i kullanmak istiorum digerini devre dısı bırakmak istiyorum.. şimdiden cok tesekkurler ...

• sorun halledildi
    ilk once ati ekran kartının driverini yuklemelisiniz daha sonra masaustunde sag tıklayıp grafik özelliklerine tıklamalısınız daha sonra acilan pencerede Güç kısmına giriceksiniz daha sonra değiştirilebilir grafik yontemine tıklıcaksınız burada 2 secenek olucak bir tanesi uygulama ihtiyaclarına gore grafik işlemciyi secin birde grafik işlemcisini manuel olarak veya guc kaynagına gore secin var bunlardan 2.sini yani manuel olarak grafik islemcisini secin i seciceksiniz .. artık masaustunde sag tıkladıgınızda değiştirilebilir grafikleri yapılandır sekmesine girip ordan yuksek performanslı GPU ve guc tasaruflu GPU lardan birini secebilirsiniz bilgisayar bostayken guc tasaruflu GPU yu secerseniz sizin icin daha iyi olur hem ısınmayı azaltmıs olurunuz hemde guc tuketımı azalmıs olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Sorunu (Asus K55Vj)
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.