Merhaba arkadaşlar.Lenovo G510 dizüstü pc sine sahibim.Bildiğiniz üzere lenovonun energy manager adlı uygulaması vardır bu uygulamada pili koruma modu vardır bu modda pilin ömrünün uzun olması için %55-%60 a kadar doldurur.şimdi ben pilimin ömrünün uzun olmasını yani uzun yıllar kullanmak istiyotiyorum.Asıl mevzu şurda bu pil koruma modunda sürekli fişe takılı iken pc yi kullansam (haftalarca aylarca) hiç pili %100 e kadar doldurmasam hep pil koruma modunda fişe takılı kullansam pile bi zarar verirmi örneğin pil şarj deşarj olmadığı için atomların donması gibi.. uzun zamandır kafama takılan bir sorudur lütfen yardımlarınızı bekliyorum.Eminim benim gibi birkaç arkadaşında merak ettiği bir sorudur umarım onlarada faydalı olmuş oluruz. Teşekkürler.
kalplihayat
kullanıcısına yanıt
atomların donması gibi bir olay olsaydı evren diye birşey olmazdı galiba siz şuna şarj hücrelerinin ölmesi deyin en iyisi. pilin ömrünü uzatır evet. çünkü tamamen dolu olurken pilin tamamının ömrü kısalıyorken; yarısı dolu olunca yarısının ömrü kısalıyor. pili ayda bir bitirip tam doldurmakta fayda var.
tns1
kullanıcısına yanıt
yani pili koruma modunda(%60a kadar dolum) 1 ay boyunca sürekli kullanabilirim ayda bir şarş deşarj yapmalıyım doğrumu anladım. birde deşarj olarak %kaçın altına düşmesinden bahsediyorsunuz %15 mi yoksa kendi kendine kapanması mı? teşekkürler
ben kapanana kadar kullanıyorum. zaten %3-4 e düşünce kapatır kendini. o zaman tekrar takıp %100 yapıp sonra %60 a ayarlıyorum. o şekilde devam
tns1
kullanıcısına yanıt
ayda bir olduğuna emin miyiz hocam haftada 1 falan olmasın sakın?
normalde bir ay o çok sık yapmaya gerek yok da. ben 1-2 haftada bir yatakta film izlemek için çıkarıyorum şarjdan bitiyor pili. hocam dert etmeyin laptopun ömrü zaten 4-5 sene. pil her halükarda ölecek. pil ölmesin diye sökeyim kenarda dursun demeyin de aman ha. geçen biri yapmış onu foruma yazıyordu yana yakıla pc bozuldu gitti diye... pc de 3000tl lik ge60 dı...