Şimdi Ara

Lenin hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lenin gibi bir adamı sevmeyenler var. Hadi Stalin'i sevmezsiniz, anlarım. Onu ben de sevmem. Ama Lenin'i neden sevmezler anlamıyorum.
    Sizin Lenin hakkında ne düşünceleriniz nedir?

Bence insanlık bir gök kubbeyse, Lenin o kubbenin en parlak yıldızlarındandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir insanı sevip sevmeme konusunda kimseye karışamayız.Ama iş saygıya gelince Lenin saygıyı hakkeden bir insan.Hayatını falan boşverin.Getirdiği devrimden önce Rusya'yı bir okuyun,araştırın ve tahlil etmeye çalışın.Saygınızı kazancağından eminim.

• Eleştirilenin aksine darbeci değil, devrimci olması. Zamanın bir sözü ile bırak savaşı kendine yetemeyen bir ülkeyi savaşa sokan, anti-demokratik, monarşik çarlığı yıkmış olması. Kurtuluş Savaşında bize-moskova ant.-silah yardımını sağlamış olması. Kuramcılığının yanında büyük de bir örgütçü olması.
    “paranın egemen olduğu bir toplumda, emekçilerin yoksulluk içinde kıvrandığı, bir avuç zenginin de onların sırtından asalaklık ettiği bir toplumda gerçek özgürlük olamaz.”
    Severim keratayı :D aklıma gelen tek yanlışı: sovyetleri bir işçi parlementosu olarak görmesi ve burada birden fazla partinin olacağını düşünmesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek iyi seyler dusunmuyorum bir ulkucu olarak

• mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    Lenin iyi bir adam stalin gibi soykırımcı bir katil değil .

• quote:

Orijinalden alıntı: mucgs

Eleştirilenin aksine darbeci değil, devrimci olması. Zamanın bir sözü ile bırak savaşı kendine yetemeyen bir ülkeyi savaşa sokan, anti-demokratik, monarşik çarlığı yıkmış olması. Kurtuluş Savaşında bize-moskova ant.-silah yardımını sağlamış olması. Kuramcılığının yanında büyük de bir örgütçü olması.
    “paranın egemen olduğu bir toplumda, emekçilerin yoksulluk içinde kıvrandığı, bir avuç zenginin de onların sırtından asalaklık ettiği bir toplumda gerçek özgürlük olamaz.”
    Severim keratayı :D aklıma gelen tek yanlışı: sovyetleri bir işçi parlementosu olarak görmesi ve burada birden fazla partinin olacağını düşünmesi.

O silah yardımları karşılıksız değildi.ruslar asyadan turkiyeye gelen altinlarin büyük cogunluguna el koymasi ,batumun verilmesi ve rusların turkiyenin işgali ile emperyalist tehdidinin önlenmesi ile turkler bu silah yardımlarını çok ama çok fazlasi ike karşılığını verdi.ayrıca leninin tarım politikalari yüzünden büyük kitliklar olmuş ve çok sayıda insan ölmüştür.

• Lenin neden devrim öncesinde ve o kanlı devrim sürecinde emperyalist denilen devletlerden yardım aldı açıklayabilir misiniz yoldaşlar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pek sevmem Lenin'i .
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Oyle olabilir ama sevenlerinin eksiledigi ozgur dusunceme, fikrime bakarak ; hala dusuncelerim degismedi.
    Ayrica banane leninden, stalinden.. kendi tarihimde kulturumde yoklukmu cekiyorumki yabanci kaynaklar icerisinde arayis icinde olayim?

• Lenin ihtilal yaptığında Türkiye'ye sandıklar dolusu para gönderdi o paralar sayesinde silah alındı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

Lenin neden devrim öncesinde ve o kanlı devrim sürecinde emperyalist denilen devletlerden yardım aldı açıklayabilir misiniz yoldaşlar?

yardım almak suc değil. sonucta savaşta her yol mübah. bildiğim kadarıyla almanlar destekledi. amaçlarıda iç karışıklık çıkarmaktı. yine ingiliz ve fransızlar çar rejimini destekliyordu bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safevi

Lenin ihtilal yaptığında Türkiye'ye sandıklar dolusu para gönderdi o paralar sayesinde silah alındı.

tarihin arka odasında bu konu işlendi. gelen paralar ordaki türk cumhuriyetlerinden. onunda tamamını yollamamışlar. arada indiragandi yapmışlar. silahlar falan tabiki kötüsü ve eksik falan. yani o konuda da çok sevgi duymamak lazım. diğer taraftan her olursa olsun bizim açımızdan son derece olumlu bir durumdu. belki hiç yollamasa tıkanıp kalcaktık savaşamadan.
  • Turkiye dusseydi o savasta, hatta birak turkiyeyi, canakkale savasinda emperyalistler bogazlari gecip cara yardim goturseydi ruslarin nijeryadan farki kalmazdi.
    Kendini korumak icin bize yatirim yaptilar. Odeyecek bedel yada hesap yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Lenin neden devrim öncesinde ve o kanlı devrim sürecinde emperyalist denilen devletlerden yardım aldı açıklayabilir misiniz yoldaşlar?

yardım almak suc değil. sonucta savaşta her yol mübah. bildiğim kadarıyla almanlar destekledi. amaçlarıda iç karışıklık çıkarmaktı. yine ingiliz ve fransızlar çar rejimini destekliyordu bildiğim kadarıyla.

Gomünik kardeşlere göre yardım almanın suç teşkil etmesi lüzum gelir esasen.Yahu bunların devrim sloganı "kapitalizme/emperyalizme karşı direniş" (yahud onun gibi bir şey!) değil midir? Öyle ise nasıl oluyor da bu gomünik abiler bizzat emperyalistlerden yardım almaya tenezzül edebiliyor?
    Bunlar tarihlerini "emperyalizmin desteklediği Beyaz Orduyu yenen şanlı Kızıl Ordu!" olaraktan lanse etmiyor mu?Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu ?
    Almanya, Rusya'ya postalarken yardımda bulunuyor Lenin'e
    E Almanya'nın işine gelecek tabi Rusya'nın savaştan çekilişi.
    Ek olaraktan kızıl-beyaz iç savaşında epeyce yüklü bir miktarda İngiltere ve ABD'den de yardımlar geliyor kızıllara diye bilmekteyim.
    Alınmasın gomünik yoldaşlar ama durum bu!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Gomünik kardeşlere göre yardım almanın suç teşkil etmesi lüzum gelir esasen.Yahu bunların devrim sloganı "kapitalizme/emperyalizme karşı direniş" (yahud onun gibi bir şey!) değil midir? Öyle ise nasıl oluyor da bu gomünik abiler bizzat emperyalistlerden yardım almaya tenezzül edebiliyor?
    Bunlar tarihlerini "emperyalizmin desteklediği Beyaz Orduyu yenen şanlı Kızıl Ordu!" olaraktan lanse etmiyor mu?Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu ?
    Almanya, Rusya'ya postalarken yardımda bulunuyor Lenin'e
    E Almanya'nın işine gelecek tabi Rusya'nın savaştan çekilişi.
    Ek olaraktan kızıl-beyaz iç savaşında epeyce yüklü bir miktarda İngiltere ve ABD'den de yardımlar geliyor kızıllara diye bilmekteyim.
    Alınmasın gomünik yoldaşlar ama durum bu!

Komünizm bir nevi oligarşik diktaydı yıkıldı 1991'de.

• Hakkında hiç iyi şeyler söylemiyorlar ama Lenin olmasa belki Türkiye olmayacaktı

• Kusura bakmayın ama Lenin de Stalin aynı b.ktur. Lenin de kanlı bir devrimcidir. Sovyet ihtilalinde kaç milyon insan öldüğünden haberiniz var mı? Peki ne değişti Sovyetler döneminde? Kan mı durdu, insanlar daha mı refah yaşadılar?

Ki Sovyetler Birliği döneminde Çarlık Rusyası'nın Türkileri asimile etme politikası artarak devam etmiştir. Efendim eşitlikmiş, barışmış, kardeşlikmiş bunlar koyunları uyutmak için söylenilen masallardan ibaret. Bu masallarla milletler direnme kabiliyetlerini yitirip bu çakallara yem olurlar.

Bu arada MUHAFIZ44 kadar çelişkili adam görmedim. Sosyalist için farklılıkların ehemmiyeti yoktur dolayısıyla milliyetçilik yapması ancak kendisiyle çelişir.
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    türk cumhuriyetleri çok zengindi tabi.

dünyada en zengin devlet 1. özbekistan 2.kazakistan diye arada tek tük devletler hariç en zenginler hep türk devletleriydi dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Pek iyi seyler dusunmuyorum bir ulkucu olarak

Kendi fikirlerin yok mu şöyle olaraktan hazetmem nedir ya?

• Allahın kominsti, Rusya sırf bu kominist salaklar yüzünden süpergüç olamadılar hep ABD'Nin gölgesinde kaldılar. Halbuki petrol ve doğalgaz zengini bir üülke neoliberal bir politikayla ABD'ye kök söktürebilirdi. Ama olmadı. Artık şansı da yok zaten, atı alan üsküdarı geçt..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.