Şimdi Ara

Leke vizörde mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar, benim bir sorum/sorunum var.
    geçen gün fotoğraf çekmeye çıkmıştım. vizörden bakınca küçük birkaç toz gibi leke gördüm. hemen objektifi sildim ilk once. baktım gitmedi. hafifçe aynaya baktım orda da sorun yok gibi. objektif degistirdim. yine olmadı. zoom yaptım baktım leke büyümüyor ve yeri de degismiyor. bu şekilde cektıgım fotoğrafları bilgisayarı atıp baktım o kısmı buyuttum ama leke gozukmuyor. bunun uzerıne leke acaba vizorde mi diye dusundum ve gozumuzu koydugumuz kucucuk vizorun on kısmını sılmeye calıstım. yine cozum olmadı. acaba sizce sorun nerde gibi ? vizörün iç kısmında olabilir mi ? lekenin fotoğraflarda cıkmaması ve zoom yapınca yerinin ve boyunun değişmemesi neye alamet ?

yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler.

• Dediğin gibi leke vizörde Aynısı şu an benim başımda var. Toplu iğne ucu kadar bir toz var vizörümde.

Aynayı güzelce temizlersen gideceğini düşünüyorum , imkanın varsa Aynaya vakum ya da hava uygula...
  • bende de var aynı durum ufak bir kıl var gibi ama fotolarda görünmüyor evirdim cevirdim makinayı ama hiçç bir yerde bulamadım o kıl gibi seyi...
  • valla evde elektrikli süpürgeden baska vakum aleti yok malesef :) ama şöyle kuru ve pürüzsüz bir bezle bastırmadan silsem olmaz mi acaba.
  • aslında fotolarda cıkmadığı için cok sorun etmıyorum ama yine de kıllanıyor insan :) olmasa daha iyi olur.

napacaz deniz ya vakum mu alsak. sanırım hama nın bi modeli vardı.
  • ben o kıl ın nerde oldugunu bi bilsem birseyler düşünecem ama bulamıyorum ki.. ayna da yok objektifte hiç değil.. vizorde de görünmüyor. nerde bilmiyom walla..

bu arada objektifi banyo gibi tozun az oldugu yerler de cıkarıp takın bakacagınız seye bakın diyorlar öyle yapıyor musunuz hiç?
  • yok abi ya öyle sokagın ortasında degistiriyrum ben. cok haklısın ve haklılar yani mumkun oldugunca tozsuz yerlerde degistirmek lazım.
    hatta sırf bu sorundan bıkıp da her işi görsün diye 18-135 alanların sayısı az degıl.

bu arada tozun vizörde olması ile aynanın uzerınde olması aynı anlama mı gelıyor acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda Su Lekesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayna üzerindeki toz vizörde görünür zaten

Ayna güzel temizlendiği takdirde ortadan kalkacağını düşünüyorum ama çok da takmaya gerek yok.DSLR'ların ortak problemi bunlar.Fotoğrafta çıkmıyorsa dert etme
  • sanırım dedıgınz gıbı dert etmeden devam edecegım fotoğraf cekmeye . fıkırlerınız ıcın tesekkurler arkadaslar. cevabımı aldım :)
  • bahsettiğin tozlar vizörün iç camındadır muhtemelen,temizlik kitleri var 15-20 ytl civarında satılan, içinde pompası bezi fırçası temizleme spreyi mevcut olanlardan, ben kullanıyorum,gayet iyi..Ben şahsen rahatsız olurum hep temizlerim.
  • iç camı derken bizim gozumuzu koydugumuz tarafta mı yoksa dıger ters tarafta mı ?
  • aynayı nasıl temizlemek lazım dokunamıyorum bile korkumdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 4 Şubat 2008; 23:28:04 >
  • Aynı sorun bendede var. Vizörden bakınca ufacık bi nokta var sol tarafta. Vizörden mi aynadan mı bilemedim. Objektifi çıkardım aynanın üzerinde bir kaç toz tanesi vardı. Ufak bi bezle ucundan alayım dedim aynada hafif leke oluştu. Ne yapacağımı bilemedim bu konularda çok titizim gözlük bezi ve kulak temizleme çubuğu ile silmeye çalıştım temizlendi gibi. Beyaz bir kağıdı çekip pcde baktım 3, 4 tane leke var yine. Aynayı ne ile temizlemeliyim? açıkçası çok tırsıyorum
  • Aynayı bence haca üfleyerek temizleyebilirisiniz o kadar da korkmayın açıkça söylemek gerekirse deri bi gözlük bezi gibi bişiyle bastırmadan yüzeysel silebilirsiniz ben denedim hiç bişi olmuyo.. (yinede güvenmiyosanız yapmayın) kardeş senin toz büyük ihtimalle aynadaymış gibime geliyo bende de oluyodu bazen çoğu zaman aynada çıkıyodu toz ama hiç vizörde tozla karşılaşmadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Forever Phantom

Aynayı bence haca üfleyerek temizleyebilirisiniz o kadar da korkmayın açıkça söylemek gerekirse deri bi gözlük bezi gibi bişiyle bastırmadan yüzeysel silebilirsiniz ben denedim hiç bişi olmuyo.. (yinede güvenmiyosanız yapmayın) kardeş senin toz büyük ihtimalle aynadaymış gibime geliyo bende de oluyodu bazen çoğu zaman aynada çıkıyodu toz ama hiç vizörde tozla karşılaşmadım

Sağol hocam, nerden dokundum ona bi daha asla ellemem

• quote:

Orjinalden alıntı: photographer86

quote:

Orjinalden alıntı: Forever Phantom

Aynayı bence haca üfleyerek temizleyebilirisiniz o kadar da korkmayın açıkça söylemek gerekirse deri bi gözlük bezi gibi bişiyle bastırmadan yüzeysel silebilirsiniz ben denedim hiç bişi olmuyo.. (yinede güvenmiyosanız yapmayın) kardeş senin toz büyük ihtimalle aynadaymış gibime geliyo bende de oluyodu bazen çoğu zaman aynada çıkıyodu toz ama hiç vizörde tozla karşılaşmadım

Sağol hocam, nerden dokundum ona bi daha asla ellemem

Bence de en iyisi hiç kurcalamamak çünkü bende temizliyeyim diye açmıştım şimdi sensör mü başka bişi mi bilmiyorum ama çok fena toz ve iz var bi şekilde temizlicez artık..

• fotoğraf üzerinde çıkan leke toz vs. sensör üzerindedir.
    eğer leke fotoğraf üzerinde çıkmıyor sadece vizorden görünüyorsa vizör, lens ön ve arka camı ayna ve focusing screende olabililir. diğerlerni kontrol ettiğine göre toz muhtemelen screen üzerindedir. aynanın hemen paralelinde olan tırtıklı beyaz zemin. hassas değildir. kulak çöpü ile temizleyebilirsin
  • ya konu eski ama vizorde gorunen cekimde gorunmeyen kıl'dan kurtulamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayyamda hayyam foto tekniğe götürün temizlesinler pentaprizmaya yapismistir kendiniz denemeyin narindir cizilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.