Şimdi Ara

Leica'mı yoksa Carl Zeiss'mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hangi lens markası daha iyi? Fotoğraf makinesi seçerken hangi lensi tercih etmeliyiz?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

• Bu soru mersedes mi BMW mi olmuş açıkcası. İki firma da yıllarca bu işle uğraşmış, teleskoptan, mikroskopa üretim yapan firmalar, ikisi de alman mühendisliğinin göstergesi. Leica aynı zamanda fotoğraf makinası olarak da efsanedir. Ama zamanı biraz geçer gibi oldu.

Lens üreticisine bakarak alım yapmayın diyorum ben.

Saygılar...
  • Aslında lens markası tek başına seçimlerde etkili olmamalı. Sonuçta önemli olan lensin markası değil, kalitesidir. Ve inanın etrafta uçuk fiyatlara sahip olmayan makinaların üzerindeki ünlü markalı lensler üreticilerin en düşük kaliteye sahip ürünleridir.
    Ama iki markayı karşılaştırmak gerekirse Leica kıyas bile kabul etmez. Fotoğrafla az çok uğraşanlar bilir; Leica fotoğraf dünyasının kralıdır, efsanesidir. Carl Zeiss çok kaliteli bir firmadır. Ama Leica daha fazlasıdır. Leica, Leica'dır.

Ama dediğim gibi Panasonic Lumix makinalarn üzerinde Leica lens olması o makinaları süper yapmaz. Güncel bir Leica lensin -yalnızca lens olarak- minimum fiyatı 1000€'dur. Doğal olarak 500ytl fiyatında makinaların üzerindeki lensler ile karşılaştırmanın bir anlamı olmaz.
  • lecia çok pahalı bir objektif markası. carl zeiss de ucuz değil. ama sanırım kompakt makineleri kast ediyorsunuz. onda çok önemli değil. hepsi benzer sonuç verir. yani sırf lecia ya da carlzeiss kullanıyor diye bir makineye çok iyidir diyemeyiz. kaldı ki cep telefonlarında bile artık carlzeiss var:) kompaktlar için çok önemli değildir.
  • Yukarda yazılanlara katılıyorum. Cok ust seviyelere cıkmadıkca Lens cozunurlukleri ve keskinlikleri buyuk farklar icermiyor. Carl Zeiss, Leica, canon, fuji, schneider lens kullanılan cihazlar digerlerine gore daha iyidir denebilir.
    Mesela kodak bazı makilarında kodak lens kullanırken bazılarında schneider lens kullanır. Samsung ta oyle.
    Yada casio bazı modellerinde canon lens kullanır ve bu ibareler objektiflerde yazar. İste bu asamada bu markalı lensi kullanan makinalar digerlerine gore bir adım ilerde olur. Zaten fiyatlarıda daha yuksektir. Ama en iyisi demek degildir. Ayrıca sensor ve islemci kaliteside bunu desteklemelidir.
    Bir ara hp makina almıstım ust seviye idi pentax lens kullanılmıstı ama sonuc iyi degildi. Lensle is bitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 13 Kasım 2006; 10:33:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR mı yoksa Kompakt mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.