Şimdi Ara

Lehimleme Hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lehim yapmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor ben mi beceremiyorum yoksa havyada mı sıkıntı varbilemedim bir türlü.

basit 10 tl lik bi kalem havya kullanıyorum. lehimi dağru dürüst eritmiyor nasıl anlatsam bilmiyorum birr video izlemiştim orada lehim yaparken lehim telini havyanın ucundan 2 cm kadar yukardan havyaya temas ettiriyordu tel eriyip direnci kondansatörü düzgün bi şekilde lehimliyordu ben ne yaptıysam beceremedim dediğim gibiya bende yada havya ile lehim telinde sıkıntı var.

havyanın ucunu değiştirdim 2 farklı uçla denedim biri kendi ucu birini sonradan aldım lehim pastasıda kullandım ama sonuç aynı. önerilerinizi bekliyorum.

• Kullandığınız telden olabilir. Tüp şeklinde 1-2 liraya satılan tellerden mi kullanıyorsunuz?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • yok makaraya sarılı bi tel kullanıyorum. yalnız markasını hatırlamıyorum etiketini aldığımda sökmüştüm.

önerebileceğiniz bir marka var mı ?
  • Feray, kurtel, soldex kullan pinax alma, makara markasızsa uyduruk olabilir iyi tel gümüş gibi parlak olur dandik olan soluk,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    çok soluk değil ama yeni parlatılmış gümüş gibi de değil hani.

birde farklı telle deniyeyim olmadı havyayı yenileyeceğiz galiba. bu arada kalem havyamı daha kullanışlı yoksa ayarlabilir lehim istasyonları mı ?
  • lehim kalınsa elektirkçi lehimi dedikleri lehim olabilir kurşun oranı fazla olanlar.
  • Kullandığınız lehim ve havya da sıkıntı var. 10 liralık havyanın lehim'i erittiği nerde görülmüş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cevap: PCB Yapımı [Yardım]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • memlekette bulabildiğim oydu maalesef :)

forumlarda okuduğuma 10 liralık havya ilde iş gören çok yani en azından öyle diyorlar ben onların yalancısıyım :)

ben havyanın ucunda sıkıntı olabilir diye düşünüp değiştirdim ucunuama sıkıntı ine çözülmedi .

sonuçta havyanın işlevi lehimi eritmesi havyada gayet sıcak ve lehimi eritiyordu güzel lehimlenmiyordu sadece

tabi sorun bende de olabilir ama o kadar beceriksiz olduğumu düşünmüyorum açıkcası .
  • Hocam şimdi şöyle ki; Standart bir havya(20-45W) eğer ayarlanabilir değil ise ideal lehim süresi 5-10 dakikadır.15 dakika olduğunda çok ısınır.Bu yüzden 10 dakikayı geçince fişten çekin.Biraz soğurken yine lehim yapın.Artık lehimi eritmiyorsa takın ve 3-5 dakika bekleyin yine 5 dakika lehimleyin.Arkadaşların dediği gibi kalite de önemli ve kullanılan malzemenin miktarı da önemli normalde %55 kurşun varsa belki orada %30 yada %80 dir bilemezsiniz.Bu yüzden güvenilir bir yerden alın.Ve 10 TL'lik havya ile çok da güzel lehim yapılır,ki 10.sınıfta 10 TL'lik havya ile 9 10 işi neredeyse 1 tane soğuk lehimsiz yaptım :) Yani 5 10 dakika arasında lehim yapın :)
  • anladım dediğinizi birde öyle deneyeyim ama neredeyse hiç düzgün bi lehimleme yapamadım arkadaşların dediği gibi telde sorun varsa onu değiştirince çözülecektir birde değişik telle deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak.
  • tabiki ayarlanabilir olan bir kalem havya her zaman optimum lehimmleme sağlar ayarsızlar zamanla daha çok ısınır ve lehimi elemana bırakmaz hale gelir,size bir yol havyanın faz nötr kablolarından birine 1n4007 yada hızlısı olan uf4007 takın güç yarıya düşer. küçük işlerde oldukça kullanışlı oluyor,ac elektrik dalgalı olduğu için tam dalgadan yarım dalgaya düşer diyot dalganın birini kırar ,ve tek alternans ile yarım dalga doğrulma olur güç yarıya düşer
  • porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    faz veya nötr farketmiyor değilmi :)

4001 de işe yararmı ? ikisinden biri var bende ama hangisi olduğunu hatırlayamadım :)
  • ben fazdan gelen kısma katotu bağladım anot havyaya ama temelde fark etmez,bi anahtarla kapalı- %50 ve %100 kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 22 Eylül 2014; 20:39:32 >
  • Havya Kablosunu kesmeden uzatma ile, Böyle bişey yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 22 Eylül 2014; 20:50:44 >
  • Şebeke gerilimi için uygun olan 1n4007 dir

• kardeşim benim havyada 10 liralık bişe gayet güzel yapıyorum , senin lehim teli kalın olabilir.Sana tavsiyem %60 sn ( kalay ) oranında bir lehim teli alman ha oda olmadı yeni bir havya alırsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tnystrk

Kullandığınız lehim ve havya da sıkıntı var. 10 liralık havyanın lehim'i erittiği nerde görülmüş.

bende ucuzluk pazarlarindan alinma 5 tllik tahta sapli 40w havya var super herturlu lehim yapiyor hatta baski devre bile yaptim sanki fabrika cikisi gibi oldu. hayatimda 1 defa baski devre yaptim.

kehim telim ise ucuzluk pazarindan aldim 1.5 tl cillop gibi.

ben havyayi kullandiktan sonra sogumasini bekliyorum sonra ucunu zimpara ile temizliyorum parlatiyorum yeni gibi oluyor. sonraki kullanmamda cok ise yariyor. evde 10 senelik pasta var ama hayla ne ise yaradigini bilmem. ustelik havyam 5 senelik :) istryen olursa resim atarim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ucunu güzelce zımparalarsanız sorun ortadan kalkar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.