|
lehim nasıl yapılır (2. sayfa)

-
-
Çubuk lehim, erime noktası yüksek bir metaldir. Birlikte karıştırılmış iki farklı metalden oluşur, örneğin bakır ve çinko. Bu iki metalin yüksek sıcaklıkta erime özelliği vardır; bu, iki metal parçası arasında bağlantı oluşturmayı zorlaştırır, çünkü siz onlara dokunmadan önce erirlerse, yerinde kalmazlar ve bu nedenle düşerler.
İki metali, biri eridiğinde diğeri katı kalacak şekilde karıştırmalıyız; daha sonra bir parçanın ucunu erimiş lehime batırarak içinde bir girinti oluştururuz ve sonra her iki parçayı da tutup hızlıca birbirine iteriz: Bunu başarılı bir şekilde yaptığımızda, lehim erir ve her iki eklem arasındaki boşlukları kapatmak için yayılır.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksu01 -- 19 Ocak 2022; 19:47:45 > -
Bu attığınız ürünün sıcaklık değeri birinci kademede 350C, ikinci derecede 550C olarak görünüyor. Lehim teli kalay ve kurşun karışımından oluşuyor. Kalay 230C'de, kurşun da 330C'de eriyor. Şimdi asıl soru şu: Lehim telini 550C hava üfleyerek erime sıcaklığına kadar ulaştırabilir misin? Muhtemelen ulaştırırsın ama ısınacak şey sadece lehim teli olmayacaktır. Ortama hava üflediğin için havanın temas ettiği her şey ısınır. O yüzden teklikeli bence. Lehim telini eriteyim derken komple kartı da eritebilirsiniz. Bir de çok zayıf bir şekilde üflüyorsa cihazdan çıkan hava lehim teline gelinceye kadar zaten soğur, verimli olmaz.
-
cevabın için sağolun
yalnız. telefon tamircilerinde, bilgisayar tamircilerinde genelde hava üfleyen lehim makineleri kullanılıyor. onlar hangi ısı da kullanıyorlar acaba? anakartları,bileşenleri yanmıyor çünkü...
-
ince iş ufak parça smd vs. lehimleyeceksen flux ve kapton bant kullanman gerekir ki kartı yakmayasın. bu yukarıdaki hava tabancası işini görmez o tarz işlerde dar uçlu bir makine alman lazım ki direkt komponentin üzerine üflesin. derece işi de lehimin alaşımına göre değişir. yani lehim yaparken elinin altında her zaman flux, kapton bant, lehim sökme fitili veya pompası + kaliteli bir cımbız seti bulunsun. her parçayı da sıcak hava tabancasıyla lehimleyemeyeceğini de unutmamak gerek. kaliteli bir lehim istasyonu şart ince iş için.
-
Yukarıda arkadaş benden önce bahsetmiş zaten. Ben elektronikçi değilim ama hava tabancası ile sadece smd parçalarının lehimlendiğini görmüştüm. Smd dediğim şey de pcbnin yüzeyine lehimlenen küçük komponentler. Yoksa çubuk şeklinde bacakları olan komponentleri pcbdeki deliklere hava tabancasıyla lehimlemek mümkün değil diye biliyorum. Havya ve lehim teli de o iş için kullanılıyor.
-
50 liraya da havya lehim seti var, ben öyle ucuz bişey almıştım evde işim olduğu zaman idare ediyor. profesyonel şart değil.
-
lehimden top yapamayan ben lehim yapmayı biliyorum demesin
-
le le le sakineee
Lehim nasıl yapılır
Ödev nasıl yapılır çocuk nasıl....uykum geldi benim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 22 Ocak 2022; 4:11:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X