Şimdi Ara

Lehim kurşn ve Kalaydan oluşuyorsa kanser yapma riski yüksek değilmidir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
11.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akcay

    yaw bende bazen lehim kısalınca dişimle çekiyorum kutudan. şimdi bunları okuyunca dumur oldum



    aman tanrııııııııııııımmm

    harbiden bende acayip bi baş ağrısı yapıyor... kusasım geliyor iğrenç bi kokusu var...
  • leym böle kabarı yo boynum sivilce deil..

    kaçınıyo..

    atelye de azmı uyuz gözüyle bakıyolardı
  • yaw arkadaş senin Türkçede bi bozukluk var herhalde.
    Kaçınıyo değil Kaşınıyor,
    Deil bile yanlış söylüyorsun değil
  • Ağır metaller kronik zehirlenmeye yolaçarlar. Etki çok uzun vadede ortaya çıkar. Örneğin kurşunlu akü üretiminde çalışanların meslek hastalığıdır, kronik kurşun zehirlenmesi. Birşey olmaz diye birşey yok, uzun yıllar lehimle çalışmış olanlar, bir doku örneği verip, kurşun birikimine baktırabilirler. Kurşun, civa gibi ağır metaller vucuttan atılamaz, birikirler. Güçlü havyalarla lehim yaparken, lehimi uzun süre ısıttığınızda curuflaşma oluşur. Oluşan kurşun oksitlerdir.

    Goke arkadaşımızın rahatsızlığı da sanırım kurşundan değil, içerdiği pastanın buharından. ZnCl3 kullandığında daha da artabilir tahriş.

    Lehimden vazgeçemeyeceğimize göre:

    1) İyi havalandırılan ortamlarda çalışalım.
    2) Pasta yerine reçine kullanalım.
    3) Çıkar çıkmaz kurşunsuz lehim alalım.

    Kolay gelsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

    Ağır metaller kronik zehirlenmeye yolaçarlar. Etki çok uzun vadede ortaya çıkar. Örneğin kurşunlu akü üretiminde çalışanların meslek hastalığıdır, kronik kurşun zehirlenmesi. Birşey olmaz diye birşey yok, uzun yıllar lehimle çalışmış olanlar, bir doku örneği verip, kurşun birikimine baktırabilirler. Kurşun, civa gibi ağır metaller vucuttan atılamaz, birikirler. Güçlü havyalarla lehim yaparken, lehimi uzun süre ısıttığınızda curuflaşma oluşur. Oluşan kurşun oksitlerdir.

    Goke arkadaşımızın rahatsızlığı da sanırım kurşundan değil, içerdiği pastanın buharından. ZnCl3 kullandığında daha da artabilir tahriş.

    Lehimden vazgeçemeyeceğimize göre:

    1) İyi havalandırılan ortamlarda çalışalım.
    2) Pasta yerine reçine kullanalım.
    3) Çıkar çıkmaz kurşunsuz lehim alalım.

    Kolay gelsin..


    tavsiyelerin için teşekkürler

    quote:

    Orjinalden alıntı: diablo89

    yaw arkadaş senin Türkçede bi bozukluk var herhalde.
    Kaçınıyo değil Kaşınıyor,
    Deil bile yanlış söylüyorsun değil


    klavye hatası olduğunu biliyosun dahha neden konuyu saptırmaya çalışıyosun..




  • bence lehim yapmaya devam...
    dünyayı bizmi kurtaracaz ölümden...

    ÖLÜM İNSANIN DOSTUDUR...
  • Dünyayı kurtarmayı boşver de, bizim çabamız, kendinizi ölümden, sürüne sürüne ölümden korumak için. Elbette siz bilirsiniz..
  • yemezsen bişey olmaz.
    ama dumanı saç dökülmesine neden oluyor gibi bir düşüncem var benim de. yakın mesafe çalışırken saç diplerimin sızladığını hissediyorum.
  • Akü üretiminde çalışanların hiçbirinin Pb yediğini sanmıyorum. Akciğerler yabancı maddelerin en hızla kana karıştığı yerdir. (Damariçi enjeksiyon hariç) Soluduğunuz ağır metal gazları hızla kana karışır, başlıca karaciğer ve böbreklerde birikirler. Onlarca yıl sonra size organ hasarı ve kanser, hatta kusurlu bebekler olarak dönerler. Cıva oda sıcaklığında bile buharlaşır.

    Bir örnek olarak, metal alaşımlarından amalgamın zararı kanıtlanamadı şimdiye kadar. (Diş dolgusunda kullanılan, cıva alaşımı) Kanıtlanamamış olması zararsız anlamına gelmez, kompozit dolguları tercih edin derim ben.

    Uyarması bizden, tercih sizden...
  • ben uzun süre lehim yapacaksam bir tane 12 voltluk fan var onu koyuyorum masaya.. Duman filan savrulup gidiyor








  • arkadaşlar kurşun, en çok sağlığımızı lehim yaparken tehdit ediyor.lehim dumanını soluduğumuzda kurşun partikülleri akciğerimize dolarak orada brikiyor ve hiçibir şekilde öksürmeyle veya hapşırma ile dışarı atılamıyor ve akciğer kanserine neden oluyor.onun için lehim yaparken dumanını solumamaya dikkat edelim.
  • Peki bunun ilacı felan yok mudur. Şimdiden sonra dikkat ederiz de ya öncesi. Gittimi ciğerler
  • ilacı yok ama koruyucu önlemleri var. koruyucu gözlük ve maske kullanarak riski azaltabilirsiniz. saçlar içinde başlıklar var, ama bunun yetmeyeceğini düşünürseniz ozaman iş tulumu ve lastik eldivenle çalışın. tabiki bu önerim sürekli lehimleme işleriyle uğraşanlar için geçerlidir. arasıra bu işlerle uğraşıyorsanız bu önlemler çokta lüzümlü değildir. çünkü vücüt aldığı zararlı maddeleri bir süre sonra kendisine zarar vermeden dışarı atabilme yeteneğine sahiptir. sadece uzun süreli temas edildiyse ve belli bir dozajın üstündeyse bu maddeleri zarar vermeden atmaya zaman bulamıyor.
  • 3 mesajla(4 oldu) 2 yıllık konu hortlatmışsınız
  • evet iki yıllık konu tekrar hportlamış. Kanserden ölen elektronikçi varmı acaba hemde eskiden radyo teyp televizyon tamircileri daha çok lehim mehim yaparlardı. şimdi artık herşey kart oldu. kart bozuldumu yenisine tak soketten çıkart tak lehim işi çok azaldı. eski radyocular şimdi emekli olmuşlar hepside ayakta dimdik.
  • ya konuya bak ya.
    Size soruyorum;Elektronikle uğraşan veya lehim yapmaktaktan ölen,kurşun zehirlenmesinden ölen vb var mı???
    yokkk!!!
    lehime devam.Yapmak istemeyende lehim yapmaz olur biter.

    Bu arada biliyorsunuz ki balık tutan herkez mutlaka misinaya kurşun takarlar ve bu kurşunların bazıları pense vb aletlerle takılıyor.Yani ben çok kurşun parçaladım kestim vb tozları dökülüyordu hep elimin içine yani ama bişe yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 27 Mart 2007; 19:52:09 >
  • Arkadaşlar, konu iki yıl önce açılmış ama bazı arkadaşlar hala işin önemini işin kavramış değil gibi görünüyor. Konu açıldıgından bu yana insan yaşamına deger veren ülkelerde kurşunlu lehimler yasaklanmış, dışarıdan aldıkları ürünlerdede kurşun kullanılmadıgının belgelendirilmesini istiyorlar. Oltaya kurşun takmak ile kurşun zehirlenmesi arasında baglantı kuran , kurşunun fare zehiri gibi etkisini bir gece de gösterecegini düşünenler çok fazla araştırmalarına gerek yok kocatepe tıp dergisindeki ..http://student.aku.edu.tr/~proje/makale/pictures/c6s2-1.pdf ... makaleyi okumalarını tavsiye ederim. selamlar.............
  • amaaaan bosverin yaw atin ölümü arpadan olsun beaa


  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.