Şimdi Ara

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..).. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
425
Cevap
17
Favori
132.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. resim için tekrar :S aynı postta resim büyük hatası aldım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xlorxlarge -- 3 Haziran 2011; 1:29:54 >
  • arkadaşlar bu 10 ledli vu metrenin 5 ledli olannı görmüştüm ama şimdi bulamıyorum acaba yardım edebilecek olan varmı ? peki 5 ledli vu metrebyi yapıp her lede ayrıdan bir paralel led bağlasak bir sorun yaşatır mı ?
  • arkadaşlar anlatılanları harfiyen uyguladım ama şöyle bir sorunum var; şimdi vumetreme gücü veriyorum ışıklar kesintisiz yanıyor ses jackını takıyorum hepsi söndü tamam demek ki devrede bir yanlışlık yok. pcden açıyorum bir şarkı ışıklar sese göre yanıyor sönüyor ama aradan 1 dk bile geçmeden bir sorun çıkıyor ve ışıklar ilk baştaki gibi normal şekilde yanıp sönmüyor ilk 1 ilk 2 derken ilk 6 ışık hatta bazen 8 bile olabiliyor sürekli yanıyor kalan 4 tane müziğe göre yanıyor sönüyor ilk 6 tane müzik çalarken sadece kırpma yapıyor müziği kapatıyorum bu 6 lamba sürekli yanmaya devam ediyor anlamadım gitti sorun nerde

buda telefonlan çektiğim basit bir video umarım sorunumu anlatabilmişimdir
    http://youtu.be/YVPg5rJcfe4

• hacı benim yaşadığım yerde elektronikci yok onun için devre elemanlarını internetten sipariş etmem gerekiyor ki bende şöyle düşündüm aslında internettende sipariş edebilirim ancak benim bir depom var ve bu deponun içinde birsürü elektronik elektrik ev aletlerinden tutun eski külüstür bilgisayarlara kadar eski bozulmuş arızalı herşey var diyorumki bu benim aradığım devre elemanları hangi cihazlarda bulunabilir yardım edebilirmisiniz
  • potansı eski radyolardan bulabilirsin ses açıp kısmaya yarıyor direnci her türlü cihazdan bulabilirsin bir uzaktan kumandada dahi var ledleri ise led lambalı el fenerlerinden veya web camdan sökebilirsin şahsen ben eski kırık web camdan çıkardım entergre de her cihazda var ama burada anlatılan lm3915 entegre yani onun bacaklarına göre anlatılmış diğerleri farklı olabilir demiş birisi doğrudur da bana göre, sadece eski cihazlardan pertinaxı bulamassın onu da mukavva ile yapabilirsin kırtasiyelerde satılıyor biraz daha uğraşırsın mukavvayla sonuçta lehim tutmaz mukavva silikonla yapıştırırsan onu da halledebilirsin herhalde
  • böyle bi led'i satınalabiliceğimiz bir yer varmı acaba?
  • telefonculardan elektrikçilerden veya elektronikçilerden bulabilirsin
  • ''güç vermek içinse aynı terden bi kablo daha çıkıp güç kaynağımızın eksi ucuna, örneğin bilgisayara bağlayacaksak güç kaynağından çıkan herhangi bi siyah kabloya bağlayabiliriz..
    eğer adaptör ile çalıştırmak istiyorsak 12v luk bi adaptörün artı ucunu da yukarda belirttiğimiz artı uca bağlamamız gerekir..
    bilgisayara bağlamak istiyorsak güç kaynağından çıkan herhangi bi sarı kabloyu artıya bağlamalıyız..
    böylelikle işelmi tamamlamış oluruz..''
    hocam burada kafam karıştı biraz açarmısın ? orada tıkandım.. :(
  • Devreyi yaptım ama adaptörü yanlış bağladım galiba çünki fişe takar takmaz yanıyor ve biraz bekledikten sonra entegre çok fazla ısınıyor soket almama rağmen ... bu neden olabilir.. ? yardım edin ..
  • herşey tamam 4+1 kullandığım için çıkıştan paralel bağladım 5.bacaktam girşi alıyorum ses + sına bağlıyorum, ledlerin + tarafı 3. ve9. bacakları bilşetirdim,potun orta ve 3.bacağını birleştirdim 2. ve 4. bacakları da birleştirip birbirlerine bağladım sonra onu sesin -kısmına bağladım en son 12v adaptör bağladım fakat hemen 3led yandı potu acınca diğerleri yandı müziğe göre hareket etmedi.. ve şuan çalan seste gitti sorun neredeee ??? lütfen bi yardım
  • arkadaşlar devreden 2 tane yaptım parlak mavi ledler kullandım çok güzel çalışıyor ısınma sorunu da yok

basit bir anfi mono anfi devresi yapmak istiyorum 12 volt adaptör ile kullanabileceğim yapımı kolay bir anfi devresi var mı elinizde
  • çok çok eski bir bilim teknikte vu metre yapımı vardı sanırsam.Hatta direk bir robotun üstündeydi bayağı detaylıca anlatılmıştı.Nerden aklıma geldiyse
  • Arkadaşlar, araştırdım Aydında, tok elektroniğe felan baktım da pek bulamadım parçaları.

- LM3915 entegre
    - 1K2(1,2K) direnç
    - 10K potans
    - 10x5cm (10 ledli yapmak için ideal) delikli partinax

Bunları nette aynı sitede nerde bulabilirim ? Kargo ücreti ödemeye razıyım fakat farklı farklı insanı zorlar yani :D Hepsini aynı sitede nasıl bulabilirim ? Arkadaş da yapıcak 2-3 adet alıcam sanırım hepsinden, partinax ın başka ismi var mı ? Bulamıyorum internette. Önerdiğiniz elektronikçi websitesi varsa atabilir misiniz

1,2K kaç ohm direnç oluyor pek bilgim yok nette nasıl bulabilirim bunları ?
    Tip31 li olan vardı bide, o apayrı, başta onu yapacaktım şimdi buna karar kıldım, çok yeniyim ilk devrem olucak :D

Yardımınızı bekliyorum arkadaşlar

Edit:
    http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=751507&kategori=22#ara
    http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=756350&kategori=78#ara
    http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=761269&kategori=9#ara
    http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=753948&kategori=19#ara

Bunları buldum bunlar yeterli midir plaket delikli deliksiz nasıl oluyor uygun olanını mı seçmişim arkadaşlar ?

Edit:
    Aldım yaptım, yani yaparken hata oluştu, entegrenin uçlarını da birbirine leğimledim gitti güzelim entegre :D oradan temizleyip başka bakır şeysinin üstüne yaparız artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurbozkurt -- 5 Ağustos 2011; 23:55:29 >

• acaba bunu pc ye değilde jackla mp3 e falan bağlasak çalışırmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk3410

acaba bunu pc ye değilde jackla mp3 e falan bağlasak çalışırmı

evet sorunsuz bi şekilde çalışır..
  • çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için
  • konuyu baştan sona okudum ve okurkende büyük keyif aldım şimdi benimde kendime göre bi projem var gayetde güzel olucak ama önce buradan öğrendiğim bilgilerle devremi tamamlamalıyım :)))
    çok yakında projemi sergilicem :))
  • hemen bi yardım rica ediyorum sizden :)))
    ben bu projenin 1 led den 10 lusunu deilde

3 lü 15 liyi düşünüyorum. yani 45 tane led kullanılıcak. bunun için nasıl dirençler vs araçlar kullanıcaz bi yazarsanız çok sevinirim.
  • arkadaşlar ben sadece bası algılayan vumetre yapmak istiyorum mono mu yoksa stereo mu yapmalıyım ???
  • teşekkürler yaptım
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.