Şimdi Ara

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..).. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
17
Favori
132.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şundan stereo nasıl yapıyoruz ya ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destny

arkadaşlar şundan stereo nasıl yapıyoruz ya ?

aynı devreden aynı kartinaksa 2 tane yap potansiyometreyi bitane kullan iki devreyide ona bağla sonra ses çıkışı içinde devrelerde 2şer kablo var gndyi birleştir 2 tane kabloyuda biri sağ biri ol olcak şekilde ayarla tmmdır
    buda video
  • İnsan yapılan emeği gördükçe dahada bi hayran kalıyo. Ahh.. biraz anlasam bu işlerden. Ledlerle neler neler yaparım
  • Birşey sormak istiyorum bu entegrelerden ledlere kaç v gidiyor?
    Bir de bu potansiyometrelerin hangi bacaklarını bağlayacağım yani 3. bacak hangisi?
    son soru: bir potansiyometereyi iki devrede kullanmak için hangi bacakları devrelerde ortak kullanmalıyım(adaptörü de ortak kullanacağım 12v 1a)
    teşekkürler
  • ledler genelde 3v civarı çalışır ancak farklı birşey bağlarsan led yerine direnci farklı olacağından düşen voltaj da değişiklik gösterir.. güçlü birşey bağlamak istiyorsan burada anlattığımız transistörlü sistemi kullanman gerek. potun 3. bacağı herhangi bi baştaki yani orta harici olan bacak.. tek pot kullanmak istiyorsan tüm bacaklarını iki sisteme de paralel bağlayabilirsin sorun çıkarmaz..
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler.
    Güçlü birşey bağlamayacağım ancak farklı renk ledler bağlamak istiyorum ve voltajları farklı yeşiller 3v sarı ve kırmızılar 2 v. Sarı ve kırmızılarla entegre arasına 10 ohmluk direnç bağlayarak sorunu çözebilirm diye düşündüm ama şuan devreyi kurduğum için bilmiyorum olup olmayacağını
  • vu metrenin hdd metere ile ilgi idevresi varmı ?
  • aynı devreye ses girişi olarak hdd ışık uçlarını bağlayabilirsin + - sine dikkat etmen gerek..
  • sağolun
  • Beyler heryola tek tek baktım..Kısa devreleri kontrol ettim maket bıçağı ile ayırıp fırçaladım felan..Ya birşeyi yapmayımı unutuyorum..Kafayı yicem...Sorun şu 12 V verir vermez tüm ledler yanıyor..Herkestemi böyle yoksa tek bende mi ona göre başka entegre ile tekrar yapıcam lütfen birisi söyleyin herkeste 12V verdiğiniz an tüm ledler yanıyormu
     Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin* -- 30 Mart 2011; 19:15:47 >
  • eğer ses girişine birşey bağlamazsan evet tüm ledler yanık kalıyor..
  • Bende jack var 3.5 mmlk ona bağlıyorum onuda kasnaın arkasındaki yeşil yere takıyorum ama yine hepsi yanık durumda oluyor..
  • devrede tam gözükmüyor ama potansın orta bacağı tam nereye bağlı bir de ses eksisi voltaj eksisi ile birleşik mi?
  • ustam bana kısaca malzeme listesini cıkartırmısınız
    bende yapacamda 8 ledli filan yardımcı olursanız sevinirim
  • Neco hocam benim devre on numara olmuş sağa sağlam sorun bendeymiş..Yorgunluktan beynim durmuştu..Ben sesi HDMI dan aldığım için jackı takmam bişi ifade etmemiş Düzeltim şimdi dervre 10 numara çalışıyor eyw yinede
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguraa09

ustam bana kısaca malzeme listesini cıkartırmısınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThunVolt

quote:

biz hepimiz aynı bu başlık altında mı konuşuyoruz anlamıyorum ben tam olarak..

• quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

ne gerenk var kasmağa normal mat led al 3 paket(300adet) en fazla 20ytl tutar..

:D 50 krs mu nerde yaşıyorsunuz siz bole 50 krş veriyorsunuz 15 krş size kaçtane istiyorsanız alim gönderim :D
  • potansıyonometre nın 2ve 3. Bcgnı nereye lehmlıcgmı anlamadm neco abı
  • resimlerde gösterdiğim gibi yaptım. tekince chip yandı diye tekrar yenisi ile 0 dan yaptım ama ikisindede aynı sorun var :S voltaj değişik adaptörlede denedim aynı. ses girişi olsada olmasada sadece 1.led yanıyor. diğer ledler sönük. :S sorun ne acaba :S 5 saatdir lehim yapıyorum çözümü bulamadım bir türlü :S yardım ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.