Şimdi Ara

ledlerini nasıl yaparım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba elimde bir sürü mavi led var ama hani şu dükkanlarda falan camlara asılanlardan bir sürü led birbirine bağlı ve fişe takıyorsun çalışıyor umarım anlatabilmişimdir:)

bunları tek tek söküp kullanmak istiyorum mesela;

http://forum.donanimhaber.com/m_31344073/tm.htm

bu konuda yada fanlara yada kasama takacağım..

şimdi konulardda 4 led ve 10luk direçlerden bahsediliyor ben bu ledleri yine dirençlemi kullanmalıyım? normalinde fişe takıyorum... yada 20 led yanına tek olarak direç mi takıcam?

usb ye yada molexlere bağlamak için illaki dirençmi gerekiyor..

umarım derdimi anlatabilmişimdir:)
    şimdiden teşekkürler..

• Derdini anlatabildin yani en azından ben anladım ama o elindekini daha çok yılbaşında çam ağacını yada camlara yapıştırarak görüntü veriyorlardı. Aynısı bendede var ancak bunlarla çok iyi bir ışıklandırma alabileceğini sanmıyorum. Ayrıca onlardan 1 tane led bile söksen diğer arkasında kalan ışıklar yanmayacaktır. Normal ledlerle çok daha iyi bir ışıklandırma yapabilirsin. Normal ledlerden alırsan 220ohm dirençlerden almalısın ve molexin 12voltuna çok rahat bağlayabilirsin. Daha detaylı bilgi için pm atabilirsin....
  • Evet.. Malesef direnç bağlamalısın.. Ledler yaklaşık 1,5 volt.. Ama senin powerden alacağın çıkış 12 yada 5 volt olacak.. Bu voltajları dengelemek için direnç kullanman şart.. Yoksa gidişatı pek uzun olmaz ledlerin..
  •  ledlerini nasıl yaparım?

bahsettiğim ledler bunlar..işte bunları teker teker söküp kullanmam mantıklı değil sanırım yeterli ışık olmaz diyorsunuz o zaman daha ucuza mal etmek için tek ledlerden alıp molexlerle kullanmak için ne kadarlık direnç almalıyım 220ohm mu yoksa 100 ohm mu? yada serit ledler molexlerde çalışır mı? üzerlerinde hazır dirençleride var
  • şerit ledlerin molex bağlantıları var tavsiye edilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

şerit ledlerin molex bağlantıları var tavsiye edilir

peki araya anahtar taksam açma kapama durumunda ledlerin bozul ihtimali var mı?
  • niye bozulsun ya hatta belki alacağın sette anahtar bile olabilir.dün aldığım uv setinde anahtar vardı.
  • ne bilim herşey olabilir die dedim ledler sıkıntılı şeyler :D ok şimdi kadıköye araştırmaya gidiyorum;)
  • valla ledlerle uğraşırsan zaten maliyeti bir serid led kadar tutar yinede proje senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

valla ledlerle uğraşırsan zaten maliyeti bir serid led kadar tutar yinede proje senin

evt aynen öle oluyo işçiliği uğraşması da ayrı dert en iisi şerit led alıp (dirençleri zaten var) molexe takıp kullanmak..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.