Şimdi Ara

LED Tv mi Almalıyım Yoksa LCD mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 72 ekran tüplüden bıkmış bulunmakta ve yeni televizyon alma düşüncesi içerisindeyim. Ekran olarak minimum 102 ekran düşünüyorum. Televizyonu daha çok dizi falan izlemek ve playstation 3 ile kullanmak için almayı düşünüyorum. Yani blueray film takıp oynatacak halim yok o kadar Bu yüzden LCD mi LED mi alayım karar veremedim. Full HD LCD Tv yeterli olur mu dersiniz, yoksa illa LED tv al ihtiyaçlarına en uygunu budur mu dersiniz? Kullanmayacağım özellikler yüzünden de fazla para vermeyi istemiyorum. Bu yüzden yorumlarınız önemli. Saygılar..

• panasonic 42g20e plasma tv öneririm.
  • Geçen hafta philips 42pfl7295 led tv aldım çok memnunum, ama ben daha çok bluray filmler için almıştım aynı zamanda ambilight özelliği çok hoş duruyor,madem film izlemek için almayacaksın normal bir lcd tv de işini görür derim
  • şunu bil lcd ile led arasında incelikten başka fark yok kısa ve öz olarak ps3 falan için duvara asacaksan bence ambilight tam olarak senlik oldukça işini görür.yok usb çok önemli dersen lg veya samsung alman gerekir.
  • led tv lerde özellikle buluntlanma dediğimiz olay çok görünen ve teknolojisinden dolayı normal olan bir olay o nedenle ben lcd tv yanlısıyım. usb den tv yi media player gibi kullanmak ve zengin dosya çeşidi kullanmak istiyorsan samsung ve Lg en ideal olanı.
  • sayı hardcry yanlışını düzeltmek için yazıyorum led lerde bulunlanma çok oluyor diye bişey yok bu en az lcd de olma ihtimali kadar led de de var.evet bu bulutlanma olayı az çok her lcd ve ledlerde olabilir burda önemli olan rahatsız etmeyecek kadar ya az olması yada hiç olmaması buda o modeldeki mühendislik çalışmasının birazda kalitesini gösterir.bu çalışma ne kadar iyi ise o kadar bulutlanmaya az rastlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

sayı hardcry yanlışını düzeltmek için yazıyorum led lerde bulunlanma çok oluyor diye bişey yok bu en az lcd de olma ihtimali kadar led de de var.evet bu bulutlanma olayı az çok her lcd ve ledlerde olabilir burda önemli olan rahatsız etmeyecek kadar ya az olması yada hiç olmaması buda o modeldeki mühendislik çalışmasının birazda kalitesini gösterir.bu çalışma ne kadar iyi ise o kadar bulutlanmaya az rastlanır.

evet mühendislik konusunda sana tamamen katılıyorum benimde demek istediğim aslında o yönde idi led ekranların led dizilimine bağlı olarak bulutlanma durumunun daha baskın göründüğü, yoksa lcd olsun led de olsun hepsinde bu durum var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    2 yıl önce açıldı
    ips mi yoksa sade led mi
    12 yıl önce açıldı
    Edge led mi yoksa Direkt led mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kusura bakmazsanız iki soru
    1- philips ambilight ne ozellıgı
    2- bu bulutlanma full led lerdede oluyormu bıde hıç bulutlanma olmayan led lcd ler uarmı yardım ?

• bana göre led alman daha uygun olur. niye dersen son çıkan tv ler hep led aydınlatmalı, ve tabiki işlemci ve diğer özellikleride normal lcd lerden daha gelişmiş. ayrıca eneji tüketiminide hesaba katarsanız. led tv ye vereceğiniz artı paralar, zaman içerisinde elektrik faturanızın daha az gelmesiyle size geri dönüş yapacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airporter
    bana göre led alman daha uygun olur. niye dersen son çıkan tv ler hep led aydınlatmalı, ve tabiki işlemci ve diğer özellikleride normal lcd lerden daha gelişmiş. ayrıca eneji tüketiminide hesaba katarsanız. led tv ye vereceğiniz artı paralar, zaman içerisinde elektrik faturanızın daha az gelmesiyle size geri dönüş yapacaktır.

Samsung tvlerde C650 ve C750 gibi normal lcd modellerinde kullanılan işlemci ile C6500 , C7000 , C8000 gibi led aydınlatmalı modellerinde kullanılan işlemciler ve yazılımlar aynıdır. Diğer firmalarda da durumun pek farklı olacağını sanmıyorum. Sonyde hala en gelişmiş sistem Bravia Engine 3 'tür.

Led aydınlatmalı tvler ile normal lcd tvler arasında iddia edildiği kadar elektrik sarfiyatı far kı da yoktır. Forumda bu konu uzun uzun konuşuldu.

Lcd veya plazma televizyon tercihinde görüntü kalitesi en ön planda tutularak tercih yapmak doğrudur.

• kusura bakmazsanız iki soru
    1- philips ambilight ne ozellıgı
    2- bu bulutlanma full led lerdede oluyormu bıde hıç bulutlanma olmayan led lcd ler uarmı yardım

• eğer lcd ve güç sarfiyatı dersen sana c750 öneririm... neden die sorarsan çünkü, lcd ler ortalama 150-160watt civarında elektrik harcarken led aydınlatmalı lcd ler 110-120watt civarında elektrik harcamaktadır, ancak c750 modeli bunların ikisinede girmeyerek aralarındaki 135watt enerji ile çalışır... yani güç sarfiyatı açısından bakarsan c750 ne lcd dir nede led
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.