Şimdi Ara

LED mi? LCD mi? yoksa Plazma mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uydudan TV yayınları ve DVD'den film izlemek için yoğun kullanılması düşünülüyor ve ortam uygun büyüklükte ise, tercih büyük ekran LED TV'den yana kullanılmalıdır. Çünkü,

1. Yeterince ince ve hafiftir, emniyetli olarak duvara tespit edilebilir, böylece fazla yer kaplamaz.
    2. 55" 140cm olanları projeksiyona iyi bir alternatif olarak salonda yerini alır.
    3. Düşük güç tüketimi nedeni ile (55"-220W) bütçenizi rahatsız etmez ve diğerleri kadar ortamı ısıya boğmaz. Yaz aylarında çok önemli.
    4. Yüksek kontrast özellikleri ile canlı görüntü sağlar.

Şu an için en olumsuz tarafı fiyatıdır. 140cm yaklaşık 5500TL. Öngörüm, bu boyuttaki LED TV'lerin bir yıl içinde 2000USD'ler mertebesine düşmesidir. Eğer biraz daha bekleyebilirim diyebiliyorsanız, LED. Acil durum söz konusu ise, LCD uygun bir tercihtir diye düşünüyorum. Bu konuda, birçok farklı görüşün olması da doğaldır.

• Lcd tv ile sizin "Led tv " dediğiniz tv arasındaki farkı bildiğinize emin misiniz?
  • Bilmediğimi düşünerek, farkı açıklarsanız sevinirim.
  • Ben bu şekilde bilmiyordum. Doğrusunu sizden öğrenmek daha güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: master90

Sayın forum üyeleri,

Uydudan TV yayınları ve DVD'den film izlemek için yoğun kullanılması düşünülüyor ve ortam uygun büyüklükte ise, tercih büyük ekran LED TV'den yana kullanılmalıdır. Çünkü,

1. Yeterince ince ve hafiftir, emniyetli olarak duvara tespit edilebilir, böylece fazla yer kaplamaz.>>>Bu bir panel kriteri değildir!!!!ucu açık bir durumdur ayrıca!

2. 55" 140cm olanları projeksiyona iyi bir alternatif olarak salonda yerini alır.>>>Hiç alakası yok! ayrıca böyle bir kriterde yok!

3. Düşük güç tüketimi nedeni ile (55"-220W) bütçenizi rahatsız etmez ve diğerleri kadar ortamı ısıya boğmaz. Yaz aylarında çok önemli.>>>Artık yeni nesil paneller yüksek güç çekmezler,kaldıki yüksek güç nedir!!!
    yada kime neye göre bir güç hesabı yada adam 6090 almışsa herhalde bunun güç veya ısı hesabını yapacak değildir!!

4. Yüksek kontrast özellikleri ile canlı görüntü sağlar.>>>Bu teknik olarak doğru ama Üreticilerin verdikleri değerler gibi değildir,yani onların verdikleri değerler aynen "sallamadır",ayruca hilelidir!
    dahada vahimi "palavradır"!!!

Şu an için en olumsuz tarafı fiyatıdır. 140cm yaklaşık 5500TL. Öngörüm, bu boyuttaki LED TV'lerin bir yıl içinde 2000USD'ler mertebesine düşmesidir. Eğer biraz daha bekleyebilirim diyebiliyorsanız, LED. Acil durum söz konusu ise, LCD uygun bir tercihtir diye düşünüyorum. Bu konuda, birçok farklı görüşün olması da doğaldır.

Bu tip Baclit-LED panellerinde doğru ismi "LED LCD" dir;LED-TV diye bir panel sistemi yoktur bunu en büyük sallamacı Samy uydurmuştur(bu durum için olan Dava v.s konularını geçiyorum!)

Sonuç;siz bunları bir yerden alıptamı burada başlık açtınız acaba???? kaldıki o 4 maddeyide daha açarsak,zaten senin yazdıkların yada her nereden aldıysa hepside yanlış veya içini doldurursak
    çıkacak sonuç öyle olmaz!!!

Selamlar++

• Albani hocam ben de bir seri tv adı icat ediyorum.
    Gaz Tv
    Modülün arkasına gaz lambası koyup piyasaya vereceğim gazı. Inspired by Samy diye tvnin köşesine logo da koyarım.
    Romantizm sevenlere Mum Tv
    Lüks hayat sevenlere Lüks Tv
    Çevreciler için de Ateş Böceği Tv.
  • Panel işinin zaten çoktan boku çıktı ve dünyada başka hiç bir mal grubu yokki bu kadar "palavra" sıkılsın

İşin bilmem nesini çıkaran iki üreticide LGE ve Samy dir,ardından diğer sallamacı Phil geliyor bu üçü sallama liginde ilk üçte olanlardır

Bugün bir yerde gözüme ilişti sonra okumadım bile o rakamı görünce RT değerine 2ms demiş,sadece orayı görünce
    aynen kaçtım okumadan,ülen atın ama bu kadarda atmayın be ayıptır-günahtır!!bunu hep yapıyor bu uyanık X Markası
    CR değerleri zaten uçmuş gitmiş

+

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    2 yıl önce açıldı
    ips mi yoksa sade led mi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani
    Sonuç;siz bunları bir yerden alıptamı burada başlık açtınız acaba???? kaldıki o 4 maddeyide daha açarsak,zaten senin yazdıkların yada her nereden aldıysa hepside yanlış veya içini doldurursak
    çıkacak sonuç öyle olmaz!!!

Selamlar++

Burada teknik kişiler olduğu gibi, sadece yazıları okuyarak, karar vermeye çalışan konu ile ilgisi çok olmayan, kişiler de var. Ve onların kafası bu yazılanlara bakarak haddinden çok karışıyor. Ben, bana göre doğru olanları, nedeni ile açıklayarak yazdım. Benim için doğru şu anda yazdıklarımdır. Eğer yazdıklarım sizin için yanlış ise, neden yanlış olduklarını belirtirsiniz. Belki yazdıklarınız beni ikna eder, LED TV'den vazgeçebilirim.

Sizin açınızdan doğru ve gerekli görülenler, benim tarafımdan bakıldığında yanlış veya anlamsız görülebilir. Bu da çok normal. Ama nedenleri önemli.

İsim konusuna gelince, ismi ben koymuyorum, üreticiler koyuyor ve benim de değiştirmek gibi ne bir niyetim, ne de uğraşacak zamanım var. Beni ilgilendiren, bana sağlayacağı fayda ve bütçeme getireceği yük. Pazarlama konusuna girdiği için, kontrast oranı ya da tepki süresi ile pek ilgilenmiyorum. Çünkü doğruları yansıtmıyorlar.

Saygılar

• Sn. Master90,

İyi niyetiniz ve çabanız yadırganamaz fakat bizde Sn. Albani kadar olmasada, araştırdıklarımızı paylaşıp herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz...

Fakat paylaşılan bilginin doğruluğunu teyit etmek için bile çaba harcamadan, yanlış bilgi paylaşmak bazen burayı okuyan binlerce insanın vebalini üstlenmeye kadar gidebiliyor...

Biz bazen araştırıp doğru sandığımız ama yanlış yazdığımızda bile çok çekinip hemen düzeltiyoruz...

Demek istediğim işe başlangıç niyetiniz doğru, yazınızda hata olabilir fakat "BENİM DOĞRULARIM BU" derseniz tamamiyle yanlışa gidersiniz...

Bu anlamda yazılarınızı tekrar düzenleyerek (edit) biraz daha bilgilenip tekrar paylaşmanızı öneririm...

Çabanız için tekrar teşekkürler, kolay gelsin...
  • Sn.Master

Siz zaten sorunuzu sormuşsunuz ama cevabınıda vermişsiniz

Size görede madem bunlar "doğru",o zaman sizin açınızdan sorunda yok,bu bilgiler ve kriterleriniz doğrultusunda hareket edebilirsiniz,
    hayırlı olsun+

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sn.Master

Siz zaten sorunuzu sormuşsunuz ama cevabınıda vermişsiniz

Size görede madem bunlar "doğru",o zaman sizin açınızdan sorunda yok,bu bilgiler ve kriterleriniz doğrultusunda hareket edebilirsiniz,
    hayırlı olsun+

++

abi bana alabilceğim en iyi 32" lcd yi tavsiye edermisin, mümkünse, samsung, philips, lg, sallamacıları olmasın (fiyat performanssa düşünebilirim), toshiba sony olabilir, kaliteli, uzun ömürlü birşey arıyorum, full olmasıda önemli değil, beni rezil etmesin, 2-3 senede, japon malı olması tercihimdir..

Sharp LC32D44E nasıl abi ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 27 Mayıs 2010; 13:40:21 >

• Sayın Master90 ,

Doğruların "bana göre" 'si olmaz . "Bana göre" ile ancak kanaat olur ki herzaman herkesin her kanaati de doğru çıkmayabilir.
    Haklısınız forumda çok anlamayan kişiler de okuyor. Buna uygun olarak birkaç şey söyleyeyim.

1. Lcd tv veya plazma tv alırken en önemli özellik görüntü kalitesidir. İnceliği veya az elektrik harcaması tercih sebebi olamaz.
    2. Üretici firmaların kendi iddiaları olan sayısal değerlerin büyük olması tvye ekstra bir özellik katmaz veya başka marka veya modelden daha iyi tv yapmaz. Gerçek dışı tepki süreleri ve milyonlarla ifade edile kontrast değerlerine itibar edilmemelidir.

Lcd tvler şu parçalarda oluşur :

1. Panel , yani ekranı. Bu parçanın doğru adı modüldür.
    2. Anakartı. Üzerinde ana işlemci ve tv giriş çıkışları olan bir karttır.
    3. Arka aydınlatması.
    4. Besleme , elektrik girişi
    5. Kasası. Arka ve ön kapaktan oluşan parçalarıdır.

Panel kendi başına ışık vermez , cep telefonlarınızdaki arka ışığın söndüğü andaki gibi karanlık olur ve biz bu durumda tv seyredemeyiz. Bu sebeple arkasına bir ışık kaynağı koymak gerekir. Bu aydınlatma daha yaygın olmaz üzere florasan lamba çubuklarıyla yapılmaktaydı. Son 2 yıl içinde led kullanılmaya başladı. Led kullanılması alan kazandırdığı için tvlerin kalınlığı azaldı. Bu teknolojik olduğu kadar estetik de bir yeniliktir. Yalnız Led tvlerin panelleri farklı değildir , florasan lambalı modellerde kullanılanlarla aynı paneller kullanılıyor. Sonuç olarak görüntü kalitesinde çok büyük değişim olmadı. Daha kaliteli daha canlı daha gerçekçi görüntü vermesi gibi bir özel durumu yoktur. Diğer lcdler gibidir.

Kısacası 1920x1080 tane minik ledden oluşan bir tv yoktur , yani LED TV diye birşey yoktur. Bu adlandırma bir firmanın bulduğu pazarlama taktiğidir. Dünya çapında ses getirdiğine ve forumda binlerce defa söylenmesine rağmen hala LED TV denildiğine göre demek ki çok da başarılı olmuş.

Bu kandırmacaya göre cep telefonlarının hepsi de LED Cep telefonudur.

Led aydınlatmanın :

1. Sadece kenarlara döşenmiş olanları (edge backlight)
    2. Panelin tüm arkasını kaplayan olmak üzere tipleri vardır.

Panel arkasını tüm kaplayanlar sadece beyaz renkli olanlar ve RGB (kırmızı-yeşil-mavi) renkli led kullalılanları ve ekrandaki sahneye göre ledlerin parlaklığını ayarlayabilenler ve hep sabit ışık verenler gibi çeşitleri vardır.

Lcd tvnin görüntü kalitesisi en öncelikle panel tipi belirler. Dünyada belli sayıda panel üreticisi bulunmaktadır. Bunların giriş , orta ve üst seviye olmak üzere farklı modelleri bulunuyor. Diğer iki etken ise anakart işlemcisi ve kullanılan yazılımıdır. Tvnin en pahalı parçası panel , ucuz parçası anakarttır ve tüm iş panelde biter. Tabiki kötü bir panelde iyi bir anakart veya işlemci veya yazılım çözüm ve kurtarıcı olamaz.

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın Master90 ,

Doğruların "bana göre" 'si olmaz . "Bana göre" ile ancak kanaat olur ki herzaman herkesin her kanaati de doğru çıkmayabilir.
    Haklısınız forumda çok anlamayan kişiler de okuyor. Buna uygun olarak birkaç şey söyleyeyim.

1. Lcd tv veya plazma tv alırken en önemli özellik görüntü kalitesidir. İnceliği veya az elektrik harcaması tercih sebebi olamaz.
    2. Üretici firmaların kendi iddiaları olan sayısal değerlerin büyük olması tvye ekstra bir özellik katmaz veya başka marka veya modelden daha iyi tv yapmaz. Gerçek dışı tepki süreleri ve milyonlarla ifade edile kontrast değerlerine itibar edilmemelidir.

Lcd tvler şu parçalarda oluşur :

1. Panel , yani ekranı. Bu parçanın doğru adı modüldür.
    2. Anakartı. Üzerinde ana işlemci ve tv giriş çıkışları olan bir karttır.
    3. Arka aydınlatması.
    4. Besleme , elektrik girişi
    5. Kasası. Arka ve ön kapaktan oluşan parçalarıdır.

Panel kendi başına ışık vermez , cep telefonlarınızdaki arka ışığın söndüğü andaki gibi karanlık olur ve biz bu durumda tv seyredemeyiz. Bu sebeple arkasına bir ışık kaynağı koymak gerekir. Bu aydınlatma daha yaygın olmaz üzere florasan lamba çubuklarıyla yapılmaktaydı. Son 2 yıl içinde led kullanılmaya başladı. Led kullanılması alan kazandırdığı için tvlerin kalınlığı azaldı. Bu teknolojik olduğu kadar estetik de bir yeniliktir. Yalnız Led tvlerin panelleri farklı değildir , florasan lambalı modellerde kullanılanlarla aynı paneller kullanılıyor. Sonuç olarak görüntü kalitesinde çok büyük değişim olmadı. Daha kaliteli daha canlı daha gerçekçi görüntü vermesi gibi bir özel durumu yoktur. Diğer lcdler gibidir.

Kısacası 1920x1080 tane minik ledden oluşan bir tv yoktur , yani LED TV diye birşey yoktur. Bu adlandırma bir firmanın bulduğu pazarlama taktiğidir. Dünya çapında ses getirdiğine ve forumda binlerce defa söylenmesine rağmen hala LED TV denildiğine göre demek ki çok da başarılı olmuş.

Bu kandırmacaya göre cep telefonlarının hepsi de LED Cep telefonudur.

Led aydınlatmanın :

1. Sadece kenarlara döşenmiş olanları (edge backlight)
    2. Panelin tüm arkasını kaplayan olmak üzere tipleri vardır.

Panel arkasını tüm kaplayanlar sadece beyaz renkli olanlar ve RGB (kırmızı-yeşil-mavi) renkli led kullalılanları ve ekrandaki sahneye göre ledlerin parlaklığını ayarlayabilenler ve hep sabit ışık verenler gibi çeşitleri vardır.

Lcd tvnin görüntü kalitesisi en öncelikle panel tipi belirler. Dünyada belli sayıda panel üreticisi bulunmaktadır. Bunların giriş , orta ve üst seviye olmak üzere farklı modelleri bulunuyor. Diğer iki etken ise anakart işlemcisi ve kullanılan yazılımıdır. Tvnin en pahalı parçası panel , ucuz parçası anakarttır ve tüm iş panelde biter. Tabiki kötü bir panelde iyi bir anakart veya işlemci veya yazılım çözüm ve kurtarıcı olamaz.

Kolay gelsin

teşekkürler lcd olarak hangi marka ve model önerirsiniz

• peki hangi tip panel kullanan lcdler tercih eidlmeli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TT46

peki hangi tip panel kullanan lcdler tercih eidlmeli?

Ülkemizdeki bir sorunda tercih edilebilecek marka ve model azlığı. Ülkemiz , America gibi gözde pazar olmadığımız için daha çoklukla SPVA (sony , samsung ) , IPS (Lg) , az da olsa geçen sene sonunda IPS Pro- E (panasonic ,malesef IPS Pronun daha düşük ama daha ucuz alınabilir tipi) , Sharp panelleri var. Ben bilgisayar monitorümde bile yıllardır SPVA kullandığım için SPVA derim.

Bu sorunun asıl muhatabi Albani hocamızdır , o cevabın hakkını verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 29 Mayıs 2010; 22:35:07 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TT46

peki hangi tip panel kullanan lcdler tercih eidlmeli?

Ülkemizdeki bir sorunda tercih edilebilecek marka ve model azlığı. America gibi gözde pazar olmadığımız için SPVA (sony , samsung ) , IPS (Lg) , az da olsa geçen sene sonunda IPS Pro- E (panasonic ,malesef IPS Pronun daha düşük ama daha ucuz alınabilir tipi) , Sharplar girdi . Ben bilgisayar monitorümde bile yıllardır spva kullandığım için spava derim.

Bu sorunun asıl muhatabi Albani hocamızdır , o cevabın hakkını verir.

Albani hocanında ne dediğini çok anlamıyorum :D o kadar teknik yazıyorki .. kendini ateşe atmamak için doğal olarak panel tavsiye ediyor ama marka model genelde söylemiyor.. Ancak gözümüze kestirdiğimiz modelde hangi panel vardır nerden öğrenebiliriz.?Yoksa araştırıyoruz bir modele kara veriyoruz ama panelini bilmeyince havada kalıyor araştırma ben philips 42"8408 almayı düşünüyorum ama fiyatı 2200 ... daha az bir paraya plazma alsammı diyorum işin içinden çıkamıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F65A60EA1 -- 29 Mayıs 2010; 22:11:26 >

• Samsung Sony ortak oldukları fabrikalarında üretim yapıyorlar. Lg hem kendi tvleri için hem de philips gibi firmalar içinde üretim yapıyor.

Panel ebatlarından anlamak biraz mümkün. SPVA 40" , 46" olur , 42" ve 47 " olmaz. Eğer 42" ise IPS ( Lg panel olabilir) . Bu tarz durumlarda yabancı forumlara da bakmak gerekiyor. Her tv üreticisi , çeşitli sebeplerle aynı tip tv de bile farklı üreticilerin panellerini kullanabiliyor. Bu ise daha dar izleme açısı , görüntüde bulanıklık, hızlı sahnelerde sıkıntı olarak kendini gösterir.

Öncelikle sizin de dediğiniz gibi hangi tip panel istiyoruz buna kara vermek lazım. Sonra hangi üretici sonra hangi model diye giderek çemberi daraltıp seçenekleri yüzlerce modelden 1-2 model arasında tercihe kadar düşürmek gerek.

Marka model tavsiyede bulunmak çok riskli iş. Aynı modelde bile ürünler arasında görüntü sıkıntıları oluyor , arka aydınlatma sıkıntıları (eşit yani homojen olmayan arka aydınlatma , ışık sızması , bulutlanma vs vs.)) , panel piyangosundan düşük kalite panel denk gelmesi , satış sonrası servis -müşteri hizmetleri falan gibi konularda girince sıkıntı artıyor. Koskoca .... firması bunu yapar mı , ismini lekeler mi , 3 kuruşun hesabını yapar mı diyorsunuz ama malesef yapıyorlar.

Aklıma gelmişken şunu da söyeleyeyim. Eğer gözleriniz 1-2 numara gibi bozuk ve evde pek gözlük kullanmaktan hoşlanmayan biriyseniz lcd tvlerdeki çoğu sıkıntı sizin için ortadan kalkacaktır.

• quote:

Samsung Sony ortak oldukları fabrikalarında üretim yapıyorlar. Lg hem kendi tvleri için hem de philips gibi firmalar içinde üretim yapıyor.

Panel ebatlarından anlamak biraz mümkün. SPVA 40" , 46" olur , 42" ve 47 " olmaz. Eğer 42" ise IPS ( Lg panel olabilir) . Bu tarz durumlarda yabancı forumlara da bakmak gerekiyor. Her tv üreticisi , çeşitli sebeplerle aynı tip tv de bile farklı üreticilerin panellerini kullanabiliyor. Bu ise daha dar izleme açısı , görüntüde bulanıklık, hızlı sahnelerde sıkıntı olarak kendini gösterir.

Öncelikle sizin de dediğiniz gibi hangi tip panel istiyoruz buna kara vermek lazım. Sonra hangi üretici sonra hangi model diye giderek çemberi daraltıp seçenekleri yüzlerce modelden 1-2 model arasında tercihe kadar düşürmek gerek.

Marka model tavsiyede bulunmak çok riskli iş. Aynı modelde bile ürünler arasında görüntü sıkıntıları oluyor , arka aydınlatma sıkıntıları (eşit yani homojen olmayan arka aydınlatma , ışık sızması , bulutlanma vs vs.)) , panel piyangosundan düşük kalite panel denk gelmesi , satış sonrası servis -müşteri hizmetleri falan gibi konularda girince sıkıntı artıyor. Koskoca .... firması bunu yapar mı , ismini lekeler mi , 3 kuruşun hesabını yapar mı diyorsunuz ama malesef yapıyorlar.

Aklıma gelmişken şunu da söyeleyeyim. Eğer gözleriniz 1-2 numara gibi bozuk ve evde pek gözlük kullanmaktan hoşlanmayan biriyseniz lcd tvlerdeki çoğu sıkıntı sizin için ortadan kalkacaktır.

Sayın ender123http://www.pchardwarehelp.com/guides/lcd-panel-types.php bu linkten anladığım kadarıyla s-ips panel pahalı ve nispeten daha kaliteli görüntü üretiyor tepki süresi dışında.
    Vehttp://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/1119106-philips-8404-8654-a.html buradanda 8404ün panelinin s-ips olduğunu görüyorum.. Ayrıca evde DVB-C mpeg4 kullanacağım ve 8404 bunuda destekliyor bu açıdanda sorun yok mkv izleme işini bilgisayara yada media plaerlara bırakıyorum bu durumda seçimim doğru olurmu sizce panel tipi konusunda endişe edecek birşey kalmadı diyebilirmiyiz benim ihtiyaçlarımı karşılama açısından?Çünkü bimeksete kampanya var yarın bitiyorda almayı düşünebilirim bu tvyi yarın. son birkaç yorum alabilirmiyim?

• ve ayrıca bu linktendehttp://hardforum.com/showthread.php?t=1299055 anladığım kadarıyla insanlar s-ips panelleri sevmişler gerçi ordada aynı bizdeki gibi bu panel iyidir tek geçerim gibi teknikten öte yorumlar var ama genel kanı ips üzerinde sanki?
  • Beyler siz TFT-LCD "TV" mi arıyorsunuz yoksa TFT-LCD "Monitör"mü arıyorsunuz!!

Bu ikisi çok farklı panellerdir!

Örneğin Monitör bazında S_IPS OK+ ama TV işinde S_IPS ler orta kalite/düşük kalite veya seviyesine göre iyi kalite denilebilecek
    tiplerdedir!!

Kısaca Monitör üstündeki Modül ile TV üstündeki Modül olayını "karıştırmayın"!!!

Monitör işinde S_IPS en iyisidir ama TV işinde öyle değildir!!!

TV lerde;Contrast zayıftır,Siyahlar çok iyi değildir,Siyah derinlik/gölgeleme/detay v.s iyi değildir,izleme açıları dardır,ancak Renk üretimi çok iyidir!

IPS ler,S_PVA nın gerisindedir,Sharp ASV nin oldukça gerisindedir!!

Bu Modülü üç ana panel üreticisi ağırlıklı olarak kullanıyor;LGE/Phil/Tosh ve diğer bir çok ana-yan v.s üretici v.s
    Tosh IPS lerde çok iyi değildir,LGE ise bana göre Serisine göre fena değildir ama LH/LX Serisinde çok iyidir(Renk üretimi)
    Phil de aynı LGE gibidir,ancak Phil in renk üretimi Serisine göre farklılık gösterir 9xx lar OK dir,diğer serilerde ise wax-coat effect dediğimiz
    renklerin mumlu/sisli bir kaplaması söz konusudur!!renklerin Sharp/Tint değerleri zayıftır!!

Phil bu yüzden artık LGD Modülleri bıraktı/bırakıyor High-End Serilerinde ve Sharp ASV/UV2A kullanıyor/çok yeni kullanmaya başladı!

Kısaca Modüller çok çok farklıdır ve panellerde Seviye yükseldikçe veya High-End oldumu ortaya güzel bir şeyler çıkıyor!

LGE nin LH sı USA da 1 senedir satılıyor ama daha Avrupaya yeni geldi veya gelmedi!!!bugüne kadar heriflerin yaptıkları en iyi panelde budur!
    LX ise 3D destekli v.s ama fiyat absürt bunu kimse almaz!! ayrıca izledim ve ortada o fiyatlık bir mal yok yaw

Phil den ise Sharp UV2A lı Modüllü paneller belkide büyük iş yapacaktır şimdilik "kapalı kutu"bir kaç ay sonra olayı anlarız+

2010 de güzel paneller geliyor,ancak bu sene çok geç kalındı ve senenin yarısı geçti hala ortada tüm seriler/modeller v.s yok

++

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.