Hocam ultinon bir seri ve içinde farklı modeller var. Ultinon essential giriş seviyesi modeller. Eskiler 2018 yeniler 2020 de çıktı. Düz ultinonlar orta seviye. 2018 de çıktı. Xtreme ultinon daha üst. 2017 de çıktı 2020 de g2 versiyonları çıktı. Ultinon pro ise en üst seviye modeller. 2021 de çıktı bunlar da. Sizin attığınız normal ultinonlar eski bir model. Parlaklığı daha düşük fakat ömrü daha uzun. Muhtemelen ipli ultinonların daha pahalıya satılması gibi fiyatlarda bir karmaşa var. G2 ve pro serisi ise daha yeni modeller. Çip yerleşimi ve yapısı güncellenmiş. Odaklamaları daha iyi bu modellerin. Eski ipli ile g2 modeli kullandım aradaki farkı görüyorsunuz. Eski Extreme ultinon da inceleme fırsatım oldu onun parlaklığı daha yüksekti fakat odak biraz dağınıktı. Yenileri için odağı daha iyi demişler. Size önerdiğim essential g2 modeller 1700 lümen. Eğer kısada kullanacaksanız zaten fazlasını önermiyorum çünkü hem yakına çok ışık geldiği için ileri görüşünüzü bozuyor ve uzunu baskılayabiliyor aynı zamanda sızan ışık artıyor. Sizin farlar h4 olduğundan uzunu baskılama yaşamazsınız fakat fazla parlağa giderseniz etrafı rahatsız edebilir. Eğer bütçeniz var ise ben size Türkiyeden g2 almanızı öneririm. Eğer daha ucuz bişey isterseniz de narva h4 alabilirsiniz. İkisi de türkiye de uygun fiyata bulunabiliyor. Ben alırken fiyatlar yüksek olduğu için aliexpressten almıştım fakat garanti iade vs olmuyor. Şimdi aynı fiyata buradan alabiliyorsunuz. |