Şimdi Ara

League of Legends Yeni Başlayanlar Dev Rehber Part #2 'Koridorlar ve Şampiyonlar'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar geldik serimizin 2.partına. Bu partta sizlere elimden geldiğince koridorların özelliklerini,şampiyon türlerini ve hangi tür şampiyonun hangi koridora gittiğini açıklayacağım. İsterseniz uzatmadan başlayalım :)

Part 2 : Koridorlar ve Şampiyonlar

Arkadaşlar öncelikle bildiğiniz üzere sihirdar vadisi League of Legends macerasında en çok zaman geçireceğimiz harita olacak. O yüzden direk sihirdar vadisi üzerinden anlatacağım zaten sonsuz uçurumda 1 koridor var onda anlatacak bir şey yok. Şimdi gençler sihirdar vadisi haritamızda 3 adet koridor var bildiğiniz üzere bunlar Solo TOP (üst koridor) - Middle (Orta Koridor) ve BOT (alt koridor). Ben genel olarak sizlere bu koridorların özelliklerini üst kordiordan başlayarak anlatacağım. Ama normal lol kitlesi arasında kabul görmüş dağılımı anlatacağım yani troll yok ne bileyim 3 jungle falan onları değil klasik olanı anlatacağım.

Üst Koridor (Solo TOP)

Gençler bu koridor league of legends oyuncuları arasında en çok sevilen koridorlardan biridir. Bu koridora genelde 1 kişi gider. Karşısına da 1 kişi gelir. Bu koridora genelde Tank ve dövüşçüler gider. Solo topa giden menzilli şampiyon azdır örnek olarak Gnar. Gnar menzilli bir tank şampiyonudur ve çok iyi hasar çıkarır. Offtank herolar solo top'da genelde daha çok iş görür. Offtank dediğimiz yarı tank yarı saldırı kasanlardır. Örnek olarak gnar,Garen,darius vs. Bu herolar solo'nun vazgeçilmezleridir. Bu koridor çok önemlidir. Çünkü bu örnek verdiğim şampiyonlardan herhangi biri kasarsa. Bunu durdurmak çok zor olabilir. Genelde solo Top 'a kartopu etkisi olan şampiyonlar seçilmesinin nedeni budur. Kartopunu bilmeyenler için aşağıdaki notlardan birinde açıklayacağım. Bu koridora giden şampiyonlar %80 oranla Sıçra ve Işınlan sihirdar büyüsünü tercih ederler. Çünkü Üst koridor ejderha'ya en uzak koridordur ve ejderha önünde muhtemel bir savaş çıktığında oraya savaş bitmeden ulaşamazlar. Bu yüzden hızlıca ışınlan atıp hemen savaşa dahil olmadılırlar.Solo TOP koridorumuz bu kadardı. Şimdi Gelin orta koridora bakalım :)

Orta Koridor (Middle)

Bu koridor da yine League of Legends oyuncuları arasında rağbet gören koridorlardandır. Bu koridora yine solo Top da olduğu gibi 1 kişi gider. Genelde bu koridora AP yani yetenek gücü şampiyonları gider. Ancak istisnalar vardır. Örnek olarak zed,yasuo vb. Mid koridora giden şampiyonlar tank kasmaz onun yerine Burst Damage kasarlar. Burst damage ani hasar anlamına gelir yani birden rakibi eritip öldürmek. LeBlanc bunun en güzel örneklerinden biridir Q+R+W kombosu ile bir rakibi saniyeler içinde yok edebilir. Bu koridora giden herolar genellikle AP Assassin olurlar. LeBlanc,Akali,Nidalee,Zed,Yasuo bunların hepsi de Middle Lane'e gidebilen şampiyonlardır ve ortak özellikleri Assassin olmalarıdır.Bu koridora giden şampiyonlar genellikle sihirdar büyüsü olarak Sıçra ve Tutuştur alırlar.Şimdi geçelim Bot koridorumuza :))

Alt Koridor (Bottom)

Evet gençler geldik son koridorumuza. Bu koridora 2 kişi gider bunlar Support ve ADC 'den oluşur. Support şampiyonlar genelde AP olmakla birlikte Tank Veya Support itemları kasılabilir. Tank supportlara örnek olarak Braum,Blitzcrank verilebilir. Support itemları kasan supportlara ise örnek Sona,Soraka olabilir. Support'un görevi yanındaki ADC şampiyonu elinden geldiğince korumak ve ona kill salmaktır. Supportlar farm almaz (gerekmedikçe). Ve killeri çalmazlar. Bunlar ADC'nin görevleridir. ADC ise oyunun en önemli şampiyonudur. Açılımı Attack Damage Carry olup türkçesi saldırı gücü taşıyıcısıdır. Bu şampiyonlar oyun başında güçsüzdür. Diğer şampiyonlara oranla ne savunmaları iyidir ne saldırıları. Ancak oyun sonunda bu duru tam tersine döner. Yine savunmaları yoktur ancak damage ları oyundaki en fazla damage olur. Takım savaşlarında genellikle bu şampiyonlar ilk başta katledilmelidir. Çünkü takım savaşında support ve tanklar bu şampiyonu korumaya oynar. Ve bu şampiyon hayatta kaldığı sürece herkesi tek tek öldürebilir. Supportlar genellikle sıçra ve bitkinlik sihirdar büyülerini tercih ederler. ADC'ler ise genelde sıçra ve şifa alırlar. Şunu unutmayın hem adc hem support şifa alsın daha çok can doldururuz düşüncesine girmeyin. Çünkü şifa büyüsü basıldıktan sonra belli bir süre şifa etkisi alan şampiyonların diğer iyileştirme etkilerinden aldıkları iyileştirme azalır. Örnek veriyorum normalde can potu 10 can dolduruyorsa şifa bastıktan sonra 5-6 can doldurur. Bu yüzden 2 şifa nın verdiği can miktarı bir şifanın 2 katına eşit değildir! Arkadaşlar şimdi koridor olarak sayılmayan ancak oyunda var olan bir sınıfı anlatacağım.

Orman (Jungle)

Arkadaşlar jungle haritanın büyük bölümü kaplayan bir ormandır. Ve içinde çeşitli yaratıklar vardır. Bu yaratıkları kesmek bize altın,xp (deneyim puanı),ve bazen de güçlendirmeler sağlar. Jungler şampiyonlar,ormandaki yaratıkları hızlı ve canı gitmeden kesebilecek şampiyonlardır. Örnek olarak Elise ,örümceklerden dolayı. Nocturne Pasifinden ve e'sinden dolayı. Ayrıca bu şampiyonların bir diğer özellikleri çok iyi gank atmalarıdır. Gank kavramını şöyle açıklayayım. Siz solo Top 'da oynuyorsunuz diyelim. Ve karşınızdaki kişi sizin üzerinizde baskı kuruyor. Canınız azalmış ve korkuyorsunuz ölmekten.Böyle durumlarda ormancı şampiyonlar hemen gizlice çimenden veya arkadaki boşluktan Sizin koridorunuza geliyor ve sizinle beraber karşı şampiyona vurmaya başlıyor. Yardım ediyor ve size kill almanızda yardımcı oluyor. Ayrıca ormancılar middeki şampiyon eğer manaya bağlı bir şampiyonsa (örnek Anivia,veigar,lissandra) bu şampiyonlara Mavi güçlendirmeyi salmalıdır. Mavi güçlendirme dediğimiz ormanda 2 adet bulunan büyük yaratıklardır ve katleden kişiye mavi güçlendirme verir. Bu güçlendirme mananızın çook hızlı dolmasını sağlar ve yeteneklerinizin bekleme süresini kısaltır. Bir de Kırmızı Güçlendirme vardır bu da ormanda 2 adet bulunur ve kendisini katleden kişiye bir süreliğine düz vuruşlarında gerçek hasar vermesini ve rakibi yavaşlatmasını sağlar. Gerçek hasar ise rakibiniz kaç zırhı olursa olsun ona vurduğunuz hasarın tamamını yansıtmanızı sağlar. Mesela 200 damage atan bir skill zırhı olan şampiyona 70 vuruyor diyelim. Ancak eğer gerçek hasar veriyorsa zırhı isterse 1 milyon olsun yine de 200 vurur. Ormancı şampiyonlar genelde Tank şampiyonlar olurlar. Örnek : Nautilus , Amumu,Mundo ,Zac vb. Hasar çıkan ormancı şampiyonlar da vardır bunlara örnek : Nocturne,Lee Sin(Offtank),Shaco,Master Yi Verilebilir.

Gençler koridorlarımız bu kadar bir de bu koridorları gösteren resim koyayım hemen

League of Legends Yeni Başlayanlar Dev Rehber Part #2 'Koridorlar ve Şampiyonlar'

Resim Alıntıdır.

Evet Gençler şimdi şampiyon türlerini ve çıktıkları eşyaları örnek olarak anlatayım.

Tank : Bu şampiyonlar can,büyü direnci ve zırh çıkarlar. Görevleri takım savaşının önünde durmak ve soğurabildiği kadar hasar soğurmaktır. Genelde Solo TOP ve Jungle giden şampiyonlar tank olur,bazen de Supportlar. Bu şampiyonlara genelde çivili zırh,donmuş yürek,warmongun zırhı gibi eşyalar tercih edilir.

Suikastçı : Bu şampiyonlar ise saldırı hızı,büyü nüfuzu,AP,AD,Zırh Delme veya Kritik Vuruş çıkarlar.Görevleri takım savaşında önemli kişi(leri) hızlıca öldürmektir ki bu kişiler %70 ADC %30 Middle olur. Görevlerini tamamladıktan sonra genelde ölürler ama zaten yaptıkları görev yeterince büyüktür. Genelde Middle Lane veya Jungle giden şampiyonlar Suikastçı olur. Bu şampiyonlara AD İse : Youmuu,Savaşçı çizmesi,Mahvolmuş çıkılabilir. AP ise : Zhonya,Luden çıkılabilir normal AP,Ad'den çok farkları yoktur item olarak.Ancak skillsetleri genelde 1 şampiyona odaklıdır zed bunun en büyük örneğidir.

Savaşçı : Bu şampiyonlar Ad ,Tank karışımı çıkarlar az miktarda AP savaşçı da vardır (Elise,fizz vb.). Kara balta , Haşmetli hydra gibi item'lar bu şampiyonlara iyi gider. Çünkü hem savunma hem saldırı gücü verirler. Örnek olarak : Darius , Garen , Wukong verilebilir . Görevleri takım savaşında dalmaktır. Yani direk dalarlar. Tank hariç istedikleri kişiye dalabilirler sorun olmaz. Çünkü hem zor ölürler hem de saldırıları üst düzeydedir.

Büyücü : Bu şampiyonlar Genelde Middle Lane nadiren ise Solo TOP giderler. AP,büyü nüfuzu çıkarlar. Savunmaları genelde düşüktür. Ryze gibi şampiyonlar hem AP hem de savunma çıkabilirler. Ayrıca Ryze Solo TOP'a da gidebilen bir büyücüdür. Genelde büyücü şampiyonlar burst damage verirler mesela Fizz LeBlanc ve Katarina gibi. Takım savaşında görevleri Savaşçı ile aynıdır sadece dalarlar herhangi bir hedefi aradan çıkarmaları yeterlidir.

Nişancı : Bu şampiyonlar oyunun en önemli görevini üstlenirler. Takım savaşında çok iyi pozisyon almak ve tank , support dışında onlar da kendilerini korumak zorundadır. Herkesin arasında dalıp öldükten sonra "Kimse korumuyor ben fit" falan diyemezler saçmalık olur. Arkada durmalıdırlar zira menzilleri uzak olduğu için arkadan iş yaparlar. Hasar potansiyelleri 25. dakikadan sonra çok fazladır. Örnek nişancılar : Vayne,Kog'Maw,Caitlyn,Jinx vb. AD, Saldırı hızı ven can çalma çıkarlar. Skillsetleri hep hasar üzerinedir.Örnek eşyalar : Mahvolmuş,Runaan (saldırı hızı çıkanlar için),Hayalet dansçı,Ebedi kılıç vb.

Destek (Support) : Son olarak da desteği size anlatacağım gençler. Destek şampiyonların görevi koridor aşamasında ve takım savaşında Nişancıyı korumaktır. Ayrıca skill setlerinde,iyileştirme ve cc genelde bulunur. Örnek olarak : Morgana,Soraka,Sona bunların hepsi CC'ye sahip şampiyonlardır (CC : Crowd Control olarak açılır. Belli bir kitleyi kontrol etmeye yönelik yeteneklerdir örnek morgana'nın ultisi Stun atar. Veya Sonra ultisi vb.) Bu şampiyonlar genelde altın veren eşyalar,totem,zırh,büyü direnci ve az miktarda AP çıkarlar.

Sihirdar Büyüleri

1-) Şifa : Etraftaki dost şampiyonlara ve size belirli bir miktar can doldurur ve hareket hızı artışı sağlar.İyileştirme etkilerini azaltır.
    2-)Sıçra : Kısa bir menzilde ışınlanmanızı sağlar. Duvar arkasına vs. geçebilirsiniz.
    3-)Işınlan : Haritadaki dost bir minyon,totem veya kuleye ışınlanmanızı sağlar. Belli bir süre odaklanma gerektirir.
    4-)Bariyer : Bir miktar hasar soğuran bir kalkan oluşturur.
    5-)Tutuştur : Seçilen rakip şampiyona saniye başına gerçek hasar verir.
    6-)Arındır : Üzerinizdeki yavaşlatma,stun , root vs. etkileri kaldırır.
    7-)Bitkinlik : Bir rakip şampiyonun hareket ve saldırı hızlarını yavaşlatır.
    8-)Hayalet : Bir süreliğine hareket hızı artışı sağlar ayarıca minyonların vs. içinden geçebilirsiniz.
    9-)Çarp : Seviyenize bağlı olarak ormandaki yaratıkların veya minyonun birine yüksek miktarda hasar verir. Ayrıca bazı jungle itemları çarpı güçlendirip şampiyonlar üstünde kullanılacak hale getirebilir.
    10-)Durugörü : Haritanın bir bölümünü takımınıza görünür kılar
    11-) Berrak Zihin : Şampiyonunuzun azami mana miktarının %50 sini yanınızdaki dost şampiyonların azami manasının %25 ini doldurur.

Arkadaşlar bu günlük benden bu kadar elimden geldiğince size anlatmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur 1. Parta Buradan gidebilirsiniz : Tıkla ayrıca bir hatamı eksiğimi görürseniz mutlaka bildirin benim için önemli :)

NOT 1 : Kartopu etkisi ingilizcesi Snowball'dur. Anlamı bir şampiyonun 1-2 kere kill alması sonucu hızla güçlenmeye ve durdurulamamaya başlamasıdır. Lee Sin ve Rengar bunlara örnektir.

NOT 2 : Bir sorunuz olursa PM'den ulaşın veya direk konuya yazın :)

NOT 3 : Kesinlikle hiçbir yerden alıntı yapmadım tamamını kendim yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-061D3BFF6 -- 18 Ağustos 2016; 7:47:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

League of Legends Yeni Başlayanlar için Kapsamlı Kılavuz: Part 2 - Koridorlar ve Şampiyonlar

Giriş

League of Legends'ta, oyuncular haritaya bölünmüş çeşitli koridorlarda savaşarak takım hedeflerine ulaşmaya çalışır. Her koridorun kendine özgü rolü ve seçilmesi gereken şampiyon türleri vardır.

Koridor İsimleri

Oyun haritası aşağıdaki koridorlara bölünmüştür:

• Üst Koridor
    • Orman
    • Orta Koridor
    • Alt Koridor

Alt Koridor Şampiyonları

Alt koridor iki şampiyondan oluşur: Saldırı Gücü Taşıyıcı (ADC) ve Destek. ADC, yüksek hasar veren ancak savunmasız bir şampiyondur. Destek, ADC'yi korur, iyileştirir ve hasar verir.

Üst Koridor Şampiyonları

Üst koridor genellikle dayanıklı ve güçlü şampiyonlara ev sahipliği yapar. Bu şampiyonların görevi kuleleri itmek, düşman ormancıları takip etmek ve takım savaşlarında ön cephede mücadele etmektir.

Orta Koridor Şampiyonları

Orta koridor şampiyonları genellikle büyüye dayalı hasar veren yüksek hareket kabiliyetine sahip, güçlü büyücülerdir. Oyunu dolaşabilir, düşmanları pusuya düşürebilir ve takım savaşlarında önemli rol oynayabilirler.

Ormancı Şampiyonları

Ormancılar, ormanda yaratıkları öldürerek deneyim ve altın kazanırlar. Ayrıca haritada takım arkadaşlarına yardım edebilir, düşmanları pusuya düşürebilir ve hedefleri kontrol edebilirler.

Şampiyon Seçimi

Seçeceğin şampiyon, oynadığın koridora ve takım kompozisyonuna bağlıdır. Örneğin, alt koridorda ADC olarak oynayan oyuncular, yüksek hasar potansiyeline sahip şampiyonları seçmelidir. Üst koridorda ise dayanıklı ve güçlü şampiyonlar tercih edilir.

Sonuç

Koridorlar ve şampiyonlar, League of Legends'ın temel unsurlarındandır. Bu unsurları anlamak, oyunun mekaniklerini geliştirmene ve daha iyi bir oyuncu olmana yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sabit bir konudan devam edersen daha duzenli olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yorozuya Gin-chan

Sabit bir konudan devam edersen daha duzenli olur

Çok uzun olur gibime geliyor. Ama düşünmedim değil şimdi. 3.partı da tek konu yapacağım ondan sonrasını 1 konuda birleştiricem ya doğru dedin saol fikir için.
  • kite nasıl yapılır yazmamışsın block
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3hree6ix5ive

kite nasıl yapılır yazmamışsın block

Hemen celallenme reis diğer partta anlatırız :)
  • @honanımhaber kite konusunda tecrübeli yardımcı olur
  • Baya eksik, yanlış ve hata var.

Tanky diye hitap ettiğin şampiyonlara offtank denir genelde. Burst damage kasmak diye bir terim olduğunu da zannetmiyorum. Supportların doğrudan tank itemi kasması low eloda görülür genelde. ADC oyunun en önemli şampiyonu değildir, her şampiyon en önemli şampiyondur. Heal kullandıktan sonra pot etkisi vb. düşmez, yalnızca summoner spell olan heal'in etkisi düşer. Jungler hiçbir zaman maviyi salmak "zorunda" değildir, özellikle yeni itemlerden sonra(yakın zamanlara kadar bir main mid oyuncusu olarak söylüyorum). Zed'in ultisi dışında hiçbir skilli 1 şampiyona odaklanmaz. İşini iyi yapan bir suikastçi adam eksilttikten sonra ölmez. Savaşçılar tanklara da "dalabilir", fightlarda saldırı önceliği tehtid oluşturan şampiyonlar olsa da pozisyon almak ve takım olarak minimum hasar alıp maksimum hasar vermek ön planda olmalıdır(tr serverinin %95 i bunu reddedip "adc fokuslayın allahsız pislikler" diyip rage yaparlar). Büyücüde de aynı şey, hiçbir oyuncu için bir kişiyi aradan çıkarmak yeterli değildir, aradan çıkarıp, ölmemek, ve savaşa katkıda bulunmaya devam etmek gerekir her zaman öncelik ölmeden öldürmektir. Supportun görevinin belkide en fazla yarısı adc yi korumaktır, basite indirgememek lazım bu kadar.

Emek güzel eline sağlık, ancak oyun bilgisi birazcık zayıf bence böyle bir rehber oluşturmak adına. Ben kendimi böyle bir rehber oluşturmak için yeterli görmememe ramen bu kadar sıkıntı buldum. Bence 1 sene oyuna odaklanıp(sadece oynama, aynı zamanda izle) ondan sonra baştan başla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Sovereign

Baya eksik, yanlış ve hata var.

Tanky diye hitap ettiğin şampiyonlara offtank denir genelde. Burst damage kasmak diye bir terim olduğunu da zannetmiyorum. Supportların doğrudan tank itemi kasması low eloda görülür genelde. ADC oyunun en önemli şampiyonu değildir, her şampiyon en önemli şampiyondur. Heal kullandıktan sonra pot etkisi vb. düşmez, yalnızca summoner spell olan heal'in etkisi düşer. Jungler hiçbir zaman maviyi salmak "zorunda" değildir, özellikle yeni itemlerden sonra(yakın zamanlara kadar bir main mid oyuncusu olarak söylüyorum). Zed'in ultisi dışında hiçbir skilli 1 şampiyona odaklanmaz. İşini iyi yapan bir suikastçi adam eksilttikten sonra ölmez. Savaşçılar tanklara da "dalabilir", fightlarda saldırı önceliği tehtid oluşturan şampiyonlar olsa da pozisyon almak ve takım olarak minimum hasar alıp maksimum hasar vermek ön planda olmalıdır(tr serverinin %95 i bunu reddedip "adc fokuslayın allahsız pislikler" diyip rage yaparlar). Büyücüde de aynı şey, hiçbir oyuncu için bir kişiyi aradan çıkarmak yeterli değildir, aradan çıkarıp, ölmemek, ve savaşa katkıda bulunmaya devam etmek gerekir her zaman öncelik ölmeden öldürmektir. Supportun görevinin belkide en fazla yarısı adc yi korumaktır, basite indirgememek lazım bu kadar.

Emek güzel eline sağlık, ancak oyun bilgisi birazcık zayıf bence böyle bir rehber oluşturmak adına. Ben kendimi böyle bir rehber oluşturmak için yeterli görmememe ramen bu kadar sıkıntı buldum. Bence 1 sene oyuna odaklanıp(sadece oynama, aynı zamanda izle) ondan sonra baştan başla.

4 yıldır oynuyorum da ne kadar oynasam da zaten yeterli olamam ben bu bilgilerle plat 5 e çıktım zaten bence yeni başlayan kişilere bu bilgiler yeterli olacaktır ama saol yardımın için. Yüksek elo için yazmıyorum zaten yani hiç oyun bilmeyenlere bunlar fazla bile bence. Ama eksiklerimi belirttiğin için saol :)

• Part2 de gelicek dediğiniz sihirdar büyüleri yok hala hocam belkide matchup matchup yapan sums spellerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsignAce

Part2 de gelicek dediğiniz sihirdar büyüleri yok hala hocam belkide matchup matchup yapan sums spellerdir.

Hocam sana lazım galiba sihirdar büyüleri. Dur ekliyim 2 dk.
  • quote:

Part2 de gelicek dediğiniz sihirdar büyüleri yok hala hocam belkide matchup matchup yapan sums spellerdir.

Ekledim
  • Çarp nerde duru görü nerde ohooo
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3hree6ix5ive

@honanımhaber kite konusunda tecrübeli yardımcı olur

ince
  • Hocam bitkinlige bilgi olarak zirh ve buyu direncini de dusurdugunu yazarmisin pek bilinmeyen ozelligi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çarp nerde duru görü nerde ohooo

hocam maçtayım bi dur.
  • Duru Görü olmasada Çarp oyunun bel kemiğidir . O kadar spelli yazıp bunları atlaman maçı bahane etme , unutmuşsun yardımcı oluyorum post kasmak için beni kötü emellerine alet ediyorsun maçı taçı bırak ilgilen yoksa report 9x !!!1!!111!!
  • quote:

Duru Görü olmasada Çarp oyunun bel kemiğidir . O kadar spelli yazıp bunları atlaman maçı bahane etme , unutmuşsun yardımcı oluyorum post kasmak için beni kötü emellerine alet ediyorsun maçı taçı bırak ilgilen yoksa report 9x !!!1!!111!!

Yazdım hocam yazdım az sakin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troll Mode On

quote:

Duru Görü olmasada Çarp oyunun bel kemiğidir . O kadar spelli yazıp bunları atlaman maçı bahane etme , unutmuşsun yardımcı oluyorum post kasmak için beni kötü emellerine alet ediyorsun maçı taçı bırak ilgilen yoksa report 9x !!!1!!111!!

Rehber vb ile uğraşırsan blokla böyle gereksizleri dostum daha rahat edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ORANGEandLEMON

quote:

Orijinalden alıntı: Troll Mode On

quote:

Rehber vb ile uğraşırsan blokla böyle gereksizleri dostum daha rahat edersin.

Gerek yok şaka yaptı galiba arkadaş ben öyle anladım :)

• ORANGEandLEMON kullanıcısına yanıt
    Öncelikle arkadaşın hazırladığı bu rehberın 1.partından berı yardımcı oluyorum tabiki arkadaşın ismine layığıyla davranarak 'Troll Mode On' kafasında yazıyorum.Alışmışsınız burada herkese saygısızca davranmaya , herkesi öyle sanıyorsunuz.Her insanın her bireyle farklı iletişimi vardır, biz kendi aramızda portakal konusurken sen gelip limon diyorsun.

eh şimdi kim gereksiz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.