Şimdi Ara

League of Legends hakkında eleştirilerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkinci sezonda kayıt olup birkaç dakikalık matchmaking denemesinden sonra gereksiz derecede karmaşık olduğunu düşünüp bıraktığım, üçüncü sezon başından itibaren ise kesintisiz oynadığım oyundur kendileri. Şimdilerde ise tamamen bırakmayı düşünüyorum.

Wasted-on-LoL yardımıyla ana hesabımda +1700 saat gameplay olduğunu öğrendim ve bu bir MOBA için binlerce maça karşılık geliyor.

Bir oyuncu olarak League of Legends'ın ilk kez tecrübe ettiğim MOBA türüne olan aşinalık dışında oyunculuğuma herhangi bir şey kattığını söyleyemem. Hatta farklı yönlerden yaptığım çoğu kişisel değerlendirmede, harcadığım bin küsür saatin karşılığını alamadığımı düşünüyorum.

Öncelikle, bir oyuna başlarken aradığım en önemli kriter; oyunun bana ne sunacağıdır. League of Legends'a ilk başladığımda, MOBA türüne attığım ilk adımın heyecanı olarak günde bir veya iki karşılaşmaya giriyor, değişik şampiyonları deniyor ve öğrenme aşamasında takımla beraber hareket ediyordum. Bir MOBA oyununu ilgi çekici hale getirecek şeyler bunlardı. İlk 50 oyunumda Garen aldıktan sonra onlarca farklı şampiyon olduğunu fark edip, hepsini zaman içinde teker teker tecrübe etmek gerçekten uzun bir oynanış vadetmişti. Seviye atladıkça oyundan edindiğim ve halihazırda olan arkadaşlarımla birlikte giriyor, eğleniyor ve birbirimizi eleştirmenin kıyısından bile geçmiyorduk. Hepimiz yeniydik ve aldığımız şampiyonlardan, gittiğimiz koridorlardan, seçtiğimiz eşyalardan dolayı eleştirilmiyorduk; çünkü bizi oyuna bağlayan keşfetme arzusuydu.

League of Legends'da üç yıldan fazla bir süreyi geride bıraktığım bugünlerde, oyuna başladığım sıralarda beklentilerimi tatmin eden hiçbir karşılığı alamadığımı fark ediyorum. Bu durum uzun bir süre aynı oyuna takılıp kalmanın verdiği monotonluktan ibaret değil. Rahatsız edici tarafı olarak, oyundan soğumamın belirli sebepleri var.

-Hiçbir F2P oyundan seçkin bir community ve tamamen adil bir sistem bekleyemeyiz. League of Legends, geldiği bu noktada tamamen kontrolden çıkmış bir oyuncu kitlesine ve Riot Games'in dahi önünü alamadığı bir hile furyasına kapılmış durumda.

-Bir oyunda 'profesyonel oyuncu' ünvanının karşılığı; söz konusu oyunda başarı sağlamanızın karşılığı ve harcadığınız saatlere bağlı olarak belirli bir ücret veya tükettiğiniz zamanı karşılayacak herhangi bir ödül alma durumunda olmanızdır. Eğer bir oyunda profesyonellik kaygısı taşımıyorsanız ve halen her maç belirli bir metaya, belirli şampiyonlarla belirli eylemlere bağlı kalıyorsanız; eğlencenizin sürekliliğini hiçbir şey garantileyemez.

-League of Legends, MOBA türünün en casual seçeneklerinden biri. Buna bağlı olarak bir oyunu kazanmanız için iletişim kurmanız ve takım bilincine sahip olmanız gerekmiyor. Tek yapmanız gereken Riot Games'in aylık/haftalık güncellemelerini takip edip, popüler olan pickleri korumak. Rakip takım skorda öne geçtiğinde ejderha ve baron dışında onları yakalayabileceğiniz bir objektif (HotS'daki bruiser campler gibi) yok.

Sonuç olarak kişisel olarak League of Legends'ın, eğlenceli ve türüne yenilik getiren bir oyun olmaktan çıkıp; tamamen galibiyet kaygısı içeren, bunun sonucunda eğlenceyi ve iletişimi öldüren bir vakit kaybına dönüştüğünü düşünüyorum. Umarım MOBA türünde yenilikçi oyunlar görmeye devam ederiz.

• Okumayın + cekilise katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadım
  • Okudum, okumayın.

• Olunmayacak bişey değil. Adam yazmış içinden geçeni. Kendi düşünceleri çoğunda haklı zaten

• Haklısın.
  • Okumadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okudum. Haklısın.
  • Okumadım.Bu kadar yazdığına göre qq.

• quote:

Orijinalden alıntı: Software Fountain

LoL eğlence için oynanan bir oyun değildir kafanıza şunu sokun artık.

Önce seninde dediğin gibi "oyun" kavramını öğren adı üstünde oyun. Bi oyundan eğlence değil de ne bekliyorsun ? Ayrıca yazıyı okudum gayet mantıklı artık kazansam bile zevk almıyorum çünkü okadar çok kasıyor ki takım aman şöyle yapma böyle yapma sürekli diken üstündesin eğlence sıfır .. Eğer bu oyunu sadece kazanmak için oynayan varsa direk bıraksın oyunu zevk almadıktan sonra ne anlamı var harcadığın saatlerin sürekli win alsan ne anlamı tadı kalacak ?

• Uzun lafın kısası: HotS daha iyi, ona geçin.

• 1 yil once gunde 7-8 saat hatta bazen 10 saat oynardim tabi sadece haftasonu icin gecerli bu saatler ama daha sonra gunde sadece 1 yada 2 saat oynuyorum ve hicbir kazanma amacim yok oyunlari cidden boyle daha iyi tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: starnebula01

quote:

LoL eğlence için oynanan bir oyun değildir kafanıza şunu sokun artık.

Önce seninde dediğin gibi "oyun" kavramını öğren adı üstünde oyun. Bi oyundan eğlence değil de ne bekliyorsun ? Ayrıca yazıyı okudum gayet mantıklı artık kazansam bile zevk almıyorum çünkü okadar çok kasıyor ki takım aman şöyle yapma böyle yapma sürekli diken üstündesin eğlence sıfır .. Eğer bu oyunu sadece kazanmak için oynayan varsa direk bıraksın oyunu zevk almadıktan sonra ne anlamı var harcadığın saatlerin sürekli win alsan ne anlamı tadı kalacak ?

Bir şeyi eğlence durumuna getirirsen mantıklı hareket edemezsin ve yenilgi kaçınılmaz sondur. LoL adı üzerinde bir "lig". Eğer yenilirsen puan kaybedersin. Yenilirsen bu oyunu ciddi bir oyun yapan "elo" düşer. Ve olduğun ligde takılırsın.

Oynadığım oyundan zevk almadıktan sonra plat olsam ne olacak ? Ayrıca gayet keyif alıp yükselebilirsin win diye bu kadar kasmaya gerek yok.

• Hots ne ya 3 günlük oyun en iyisi dota ben lolü bırakıp dota ya geçtim 4k mmr var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.