Şimdi Ara

League Of Legends Felsefesi Rehberi ( A dan Z ye Soru Ve Cevaplarla )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
4
Favori
2.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önsöz: Arkadaşlar kasımda askere gidiyorum o yüzden şu son zamanlarımda rehberlerimle , ön görülerimle , tecrübelerimle insanlara faydalı olmaya çalışıyorum. Bu da o gaye için yazılmış bir yazı. Her zaman yaptığınız iş her ne olursa olsun o konuda en iyi olmaya ve potansiyelinizin en üst noktasına ulaşmaya çalışın. Hiç bir kazanç sizin kendi karakteriniz ve kişiliğinizle çelişkiye düşmenize sebep olmasın. Ve zevk almak , güzel zaman geçirmek, eğlenmek için yaptığınız uğraşlarınız sizi tam tersi konumlara sokmasın. Neyse konumuza geçelim. Sitede öne çıkan soruları derleyip cevap verdim farklı soruları olanlara da bu konu altında yardımcı olacağım. Soru sormaktan sakınmayın.

Soru 1- League Of Legends'a yeni başladım ne yapmalıyım.

Cevap: Öncelikle kostüm almak Rp çekmek gibi bir sıkıntınız yoksa mutlaka West serverında oyuna başlayın. Türkiye serverının Westden tek artısı Rp fiyatlarının ucuz olması. Oyuna ayırdığınız zamanın kaliteli olmasını ve gerçek anlamda zevk almak istiyorsanız West serverında oyuna başlamanız hem psikolojik açıdan hemde kendinizi geliştirmeniz için faydalı olacaktır. Ranked için öncelikle minumum 2 sayfa rün oluşturmanız gerekir. Oyunun size verdiği 3 tane iade hakkı var bunları doğru bir şekilde kullanmanız için uygun zamanı beklemelisiniz. Bir an önce 16 şampiyon yapmak için ucuz ip li ama hiç oynamayacağınız şampiyonlar yerine, haftalık ücretsiz şampiyonlarla kendinizi test edip, oynama stilinize uygun şampiyonları tercih etmeye çalışın. 16 şampiyondan en az 10 tanesi sizin tecrübeniz olan şampiyonlardan oluşsun geri kalan 6 taneyi de swap yapmak için metada öne çıkmış şampiyonlara göre belirleyin. Ben size 16 şampiyon yetmez, 200 - 300 normal maç sonrası ranked girin demiyorum. Çünkü bu biraz oynayan kişinin oynadığı maçlardan çıkardığı tecrübeleri, kendine ders edinmesiyle alakalı. 100 maçta da yeterli aşamaya gelmiş olabilirsiniz 500 maçta da. Bunu sadece düşünüp kendiniz belirleyebilirsiniz.

Soru 2- İlk 10 maç ne kadar önemli

Cevap: Fazlasıyla önemli. İlk 10 maç kötü sonuçlar alırsanız bu sizi 100 lerce maç geriye atacaktır. Her zaman bir üst lige atlamak zordur. İlk 10 maçta kaybettiğiniz bir oyun bile sizin istediğiniz yere ulaşmanız için aylarınızı çalabilir. Maç spamladıkça Mmr ve Kda oranlarınız düşecektir. Her oynadığınız fazladan bir maç kazansanız da kaybetseniz de sizin durumunuzu olumsuz etkiler. İlk 10 maç yeteneğinizin bile üstünde bir lige kapak atmanıza ya da seviyenizin çok altında bir ligde takılı kalmanıza sebep olabilir. Bundan dolayı ilk 10 maçınızda güvendiğiniz bir arkadaşınızla , kendinizi oyuna tamamen vererek en iyi oyununuzu sergilemeye çalışın. Çok faydasını göreceksiniz.

Soru 3- Main ( En iyi olduğunuz rol ) nasıl belirlenir.

Cevap: Ben buna biraz karakter yansıması olarak bakıyorum. Yardımsever , fedakar , özverili bir yapınız varsa support rolünde oynamanız size psikolojik açıdan fayda sağlayacaktır. Liderlik vasfınız yüksekse , ego patlaması falan yaşıyorsanız , oyuna direk olarak etki edip , oyunun kaderini belirlemede ön plana çıkmayı istiyorsanız taşıyıcı olarak oynayın. Baba tavırlarınız , delikanlı halleriniz , kurşuna kafa atacak cesarette bir yapınız varsa üst koridorda oynayın. Çözüm üretme konusunda iyiyseniz, , her zaman dakikseniz, risk analizi ve doğru zamanda doğru yerde olmak gibi bir düşünce sisteminiz varsa da ormanda oynamak size fayda sağlayacaktır. Tabi ki bu söylediklerim herkes için geçerli değil ama ön plana çıkmayı her zaman isteyen, başkalarına güvenmekten çok, belirleyici kişinin kendisi olmasını isteyen bir insana zevkle support oynatamazsınız. Önce kendinizi tanıyın sonra seçiminizi yapın. Ben bu oyuna orta koridor olarak başladım. O zamanlar oyuna bakış açımla şu anda support olarak oynadığım oyunlarda ki bakış açım tamamen farklı. Sanki bir başka oyunu oynuyor gibiyim. Main dediğiniz yerlerde usta diğer yerlerde görev adamı olun. Sadece ben şu rolde oynamam diyebileceğiniz tek bir lüksünüz var. Ben adc oynamam mesela ama şurada da oynamam diyemem. Sadece tek bir lüks.

Soru 4- Herkes hak ettiği yerde midir ?

Cevap: Net olarak değildir. Bu bir takım oyunu ve yapılan doğru ve yanlış seçimler 5 e bölünür. Bir kişinin hatası 4 kişiyi daha etkiler. Çok iyi oynadığınız bir oyunda yapılan hata sayısının , hak etmediğiniz şekilde size yansımasına şahit olabilirsiniz. Aynı şekilde mal gibi oynadığınız oyunda takımınızın aldığı doğru kararlar size hak etmediğiniz bir oyunu da kazandırabilir. Peki o zaman hak ettiğimiz yer nasıl tespit edilir. Bulunduğunuz yerin maksimum 1 lig üstünü hak edebilirsiniz. Gold seviyesinde ki bir oyuncu Bronzdan peynir ekmek gibi çıkar. Afk , Troll hiç bir şey etkileyemez. Ben Gold seviyesindeyim ama bronzdan çıkamıyorum diye bir dünya yok. Aynı şekilde Platin seviyesindeyim ama gümüşte takılı kaldım diyemezsiniz. Goldda tıkandım ama Diamond'ım falanda olmaz. Gidin inanmıyorsanız yeniden bir smurf kasın ben diamond seviyesindeyim diyen adam bu sefer işler yolunda giderse Plat olur. Fakat üstüne koyamazsa asla Diamond olamaz. İşlerin yolunda gitmesi sadece sizi hak ettiğiniz yere ulaştırır. Kötü giderse de maksimum hak ettiğiniz yerin bir alt seviyesinde kalırsınız.

Soru 5- West mi Tr mi ?

Cevap: Ben size şunu söyleyim gerçekten harcadığınız zaman sizin için değerliyse asla Tr de oynamayın. Tabi insanların seçimleri farklı farklıdır. Uygun fiyatla skin almak için Tr de oynanabilir. Ya da küfür ederek stres atma amacınız varsa , kaos ortamını seviyorsanız, öfke kontrolünüzü , sağ duyunuzu her zaman kullanamıyorsanız Tr sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır. Fakat Tr Diamond 1 Challenger seviyesine kadar size kaliteli oyun sunmaz. Kendinizi Tr de oynayarak geliştiremezsiniz. İşleri Tr de iyi giden bir insan Westde geçtiği anda sudan çıkmış balığa dönebilir. Rakip support sizi harita boyunca koşturup takımının içine sokabilir. Bunu Westdeki unrankedlar bile yapar. Fakat küfürden , flame yapan , küsüp oyunu bırakan troller yüzünden hak ettiğiniz yerin hep bir alt noktasında kaldıysanız bu sefer Westde kalitenizin uygun olduğu doğru konumda kendinizi bulursunuz. Bakın Türk insanını kötülemek istemem fakat Türk insanı genelde sabırsız, direk sonuç odaklı, hatayı kabullenmeyen, bahaneler arkasına sığınan, empati yoksunu, sağ duyusu olmayan, bir takım olduğu duygusunu hissedemeyen, ben ya da sen diyen asla kolay kolay biz kavramı olmayan geniş bir insan topluluğu. Eğitim ve ahlak seviyemiz yaptığımız işten zevk alma noktamız yeterince düşük. Bunları toplum olarak bize yaptıran yaşadığımız değersizlik duygusunu bizden farklı bireylere karşı ego tatmini olarak kullanmamızdır. Kimsenin fikirlere de farklılıklara da saygısı yok. Herkes karşısındakini kendi kafasındaki düşünce kalıbına sokma çabasında. Bu ülkede egemenlik kurma başkalarının zihninde başlar. Ne yazık ki hatayı hep başkalarında arayan bir insan topluluğuyuz.

Soru 6- Oyun kazanmak için ne yapmalıyım ?

Cevap: Buna biraz uzun cevap vereceğim. Çünkü biliyorum ki her oyuna başlarken amacınız kazanmak olacaktır. Fakat şunu bilin her oyun kazanılmak için oynanmaz. Önce kaybetmemeyi cebinize koyup sonra kazanmanın peşine düşmelisiniz. Mutluluk ve mutsuz olmamak arasında ki denge gibi bir şey bu. Sürekli mutlu olmaya çalışırsanız mutlu olamadığınız zamanlarda mutsuz olursunuz. Fakat mutsuz olmamaya razı olursanız her zaman mutlu olamasanız da en azından mutsuz olmazsanız. Bu olay biraz böyle. Şunu bilin ki oyunda 0 hata ve çok iyi bir oyun oynarsanız o oyunu kesin kazanamazsınız ama bir oyunda çok kötü oynayan bir takım arkadaşınız varsa ve oyun bilginiz zayıfsa o maçı %90 kaybedersiniz. Çünkü bu oyunun sonucunu yapılan doğrulardan çok , yapılan yanlışlar belirliyor. Bir yanlışın 100 doğruyu götürebileceği seviyede bir oyun oynuyorsunuz.

Sadece yeteneğimiz bize oyun kazandırır mı ? Sadece yeteneğiniz size oyun kazandırmaz. Adam öldürmeyi bilmeniz değil nexus u nasıl yıkacağınızı bilmeniz size oyun kazandırır. Bu oyunda skor almanız size objektif bir görev yapabilmenize ve rakip nexusa yaklaşmanıza kolaylık sağlar. Skor almak sizin sadece yolunuzu açar, oyunu kazanmanız, açılan yoldan ilerleye bilmekten geçer. Bu oyunu sırf kazanmak için ve sürekli skor odaklı oynarsanız bu sizin yanlış risk analizleri yapmanıza ve yanlış karar almanıza neden olacaktır. Kaybetmemek için oynadığınız bir oyunda, rakibe skor vermeden harita görüşünü sağlayarak ve minumum risk unsurlarıyla çok daha kolay sonuç alabilirsiniz. Hiç birimizde faker refleksi falan yok. Oyun ve meta bilgisi, oyun felsefesi eksikliği, neden sonuç ilişkilerinde doğru seçimleri yapmayı bilmeden sırf yetenekle asla üstün bir noktaya gelinemez. Kendimden örnek vereyim sezon 3 de kendimi Türkiye deki en iyi Thresh mekaniklerine sahip oyuncu olarak görüyordum. Kazanamayacağım bir alt koridor yoktu. Hiç support ya da adc yi kendime rakip olarak bile görmüyordum. %99 rakip koridoru alt üst ediyordum. Koridor kabadasıydım Threshle yapılabilecek ne kadar playz ne kadar inanılmaz bir hareket varsa hepsini süreklilik göstererek yapıyordum. Oyun başladığı an Alt koridordan burnuma kan kokusu geliyordu. Koridorları kazanıp oyunların yarısını kaybediyordum. Bunun sebebi Challenger seviyesinde Thresh mekaniklerine hakim olup Bronz seviyesinde oyun bilgisine sahip olmamdı. Görüşe önem vermezdim. Adc mi köpek gibi kordiorda kastırıp Tf de umursamazdım. Takım arkadaşlarımı aldığım killerden sonra doğru objektiflere yönlendiremezdim. Kendimi asla dizginleyemezdim. Sürekli yeteneğimi göz önüne sermek gibi kaygılarım vardı. Hakim olduğum şampiyon sayısı meta bilgim falan çok kısıtlıydı. Sezon 3 de 1000 küsür maçta gold 1 plat 5 seviyesinde kaldım. Çünkü Challenger seviyesinde yeteneğim bronz seviyesinde oyun bilgim vardı bunun ortalaması da 1000 oyunda ulaşabildiğim noktaydı. Sezon 4 de artık yavaş yavaş yaşlandım. 27 yaşıma geldim. Refkleslerim ve reaksiyonların azaldı. Şunu biliyorum ki artık Challenger seviyesinde Thresh oynayamıyorum. Ama bu süre zarfında yüzlerce stream izledim. Bütün önemli turnuvaları takip ettim her yaptığım seçimin ne sonuç doğuracağını kavradım. Ve oyun zekam ve bilgim Diamond aşamasına geldi. Bende bu sezon o aşamalara geldim. Amaç sadece yetenek değil. Benim rehberlerimde herkes benim nasıl Thresh oynadığımı görmek istiyor. Umarım bende Threshi bir gün senin gibi oynarım diyorlar. Fakat benim Emekçi support rehberimde paylaştığım 100 maddeyi kavrarlarsa, sahip oldukları yetenekleri ile en kötü plat seviyesinde olacaklarını biliyorum. İşin teorik kısmına hakim olmak, pratikte harikalar yaratmaktan çok daha etkili.

Rehberi buraya da ekleyim burada yazdığım 100 maddeyi kendinize görev edinin ve sadece yarısını yapın en kötü plat olursunuz.http://forum.donanimhaber.com/m_88253000/tm.htm

Stream izleyin metaya ve oyun stratejilerine hakim olun hepiniz bulunduğunuz noktanın en az 1 ya da 2 seviye üstüne çıkarsınız. Fabby olmak Hi am Gosu olmak Best Riven Na olmak yerine en kötü Lcs oyuncusunun oyun bilgisine sahip olun çok daha üstün noktalara gelirsiniz.

Soru 7- Support oynuyorum takım arkadaşlarım malsa oyunu nasıl taşıyacağım ?

Cevap : Hak ettiğiniz yerin iki alt ligi tek başınıza taşırsınız. Diamond seviyesinde bir oyuncuysan Gold da tek başınıza çok rahat support oynayarak oyunu taşıyabilirsiniz. Platda isen o zamanda biraz şans faktörü ve oyun bilgisi devreye girer. Şunu söyleyim kendimin Diamond aşamasında olduğunu düşünüyorum. Şu anda gold seviyesindeki bir maça skype ile 6. oyuncu olarak yönlendirme yapıyım o takıma mikrofonla bile oyun taşıtırım. Çünkü rakibiniz zaten sizinle aynı seviyede. Karşıda fakerlar , pigletler , bjergsenler falan yok. Sadece doğru kararlar , oyun bilgisi, hatalı olmayan risk analizleri bir oyunda belirleyici faktör oluyor. Odak nokta asla yetenek değil.

Soru 8- 1000 maç attım hala bronzdan gümüşten çıkamıyorum.

Cevap : O hesaba para dökmediyseniz sıfırdan bir hesap açın. O hesap mındar olmuş çünkü. Mmr altüst bir şekilde o hesabın belini doğrultamazsın. 1000 maçta bronzda gezen adama bile ben demek ki sen bronzluk oyuncusun demem. Belki de gold luk bir oyuncudur. Ama o mmr la hak ettiği noktaya gelmesi imkansıza yakındır. Ya bir sonraki sezonu beklemeli ya da kendine gıcır gıcır bir hesap açmalıdır.

Soru 9- Oyunuma sürekli feeder afk flamer troll geliyor benim suçum mu ?

Cevap : Dostum matematikte olasılık diye bir şey söz konusu. Tabi ki Tr serverında oynuyorsan ve toplam oyuncuların %50 sinde bu potansiyeller varsa karşılaşma ihtimalin daha fazla olacaktır. Ve insanlar genelde mutlu olduğu anlardan çok mutsuz olduğu anları hatırlarlar. O adamlar oyuncu havuzunda senin karşına da geliyor fakat bu yeterince dikkat çekmiyor. Olasılık olarak bu adamların senin karşına geldiği ya da aynı takımda olduğun maçlar üç aşağı beş yukarı eşit sayıdadır. Fakat bu nitelikteki insanların toplandığı havuz West deki gibi darsa çok az karşına ya da senin takımına gelecektir. Ve bunun psikolojik etkisi sana yansımayacaktır. Her seçim bir vazgeçiştir beyler. Hepiniz 20 li yaşlarınıza gelmek üzeresiniz ve içinde bulunduğunuz toplumu sosyolojik olarak az çok bilmeniz gerekir. Tr serverında ki sorunlar Türk toplumun sorunlarıyla benzer nitelikler gösteriyor. Bunu bile bile yaptığınız seçimin sonucunu yaşıyorsunuz. Ya kabullenin ya da farklı bir yerde oynayın seçimler yine size ait.

Soru 10 - Her oyun döner mi ?

Cevap: Kaybetmeye yakın taraftaki 5 oyuncununda kazanmaya inanabildiği her oyun döner. Fakat bunun için artık o ana kadar yapılmış hiç bir hatanın tekrarlanmaması gerekir. Psikolojik olarak takım arkadaşlarına destek olmak gerekir. O zaman kadar yapılmış şeylerden farklı bir şeyler yapmak gerekir. Sıfır flame ve zeka unsuru taşıyacak kararlar gerekir . Doğru risk analizleri ve rakibi sabırsızlığa itmek gerekir. Rakibinizi sonuna kadar hata yapmaya zorlamak gerekir. Full konstrasyon gerekir. 5 kişinin aynı amaç uğrunda sıkıca bağlanması gerekir. Ve inanın bunlar sağlanırsa dönmeyecek çok nadir oyun vardır. Flame yaptığınız hiç bir oyun dönmez beyler. Milletin anasına bacısına saydırmaya başladığınızda , daha oyunun 10. dakikasında 20 de sur diye yazıp psikolojik olarak koptuğunuz hiç bir maç dönmez. Takım arkadaşlarınızı birlik olmaya , inancını kuvvetlendirmeye ve zafere inandırmaya çalışın en kötü fazladan ip kazanırsınız. Ama küfür ettiğiniz , kalp kırdığınız bir oyunu hem kesin kaybeder hemde insanlığınızı zedelemiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romanovich Raskolnikov -- 1 Mayıs 2015; 5:30:40 >

• her karakter oyun taşımıyor bunuda dikkate almak lazım
  • Yerimizi alalim
    Bu arada thresh
    Çok güzel yazmissin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gukama -- 16 Ağustos 2014; 20:29:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzele benziyor.Dursun şurda sonra okurum

• Emeğine sağlık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumblapinta kullanıcısına yanıt
    Taşır dostum tabi ki bazı şampiyonlarla daha kolay ve ya daha zor oyun taşınır. Ama yeterince tecrübe edindiğin bir urgotla , poopy ile de oyunu taşıyabilirsin. Sadece oyuna kendini tamamen vermeli ve doğru risk analizleri ve mantıklı kararlarla hareket etmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romanovich Raskolnikov

Taşır dostum tabi ki bazı şampiyonlarla daha kolay ve ya daha zor oyun taşınır. Ama yeterince tecrübe edindiğin bir urgotla , poopy ile de oyunu taşıyabilirsin. Sadece oyuna kendini tamamen vermeli ve doğru risk analizleri ve mantıklı kararlarla hareket etmek gerekir.

karşıda vayne var senin adc 20 dkda 65 farm almış söyle bakalım nasıl taşırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Crew 2 (2018) [PC ANA KONU]
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sen o oyunda hangi rolde oynuyorsun söyle anlatıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romanovich Raskolnikov

Sen o oyunda hangi rolde oynuyorsun söyle anlatıyım ?

solo (jayce)
  • Güzel eline sağlık bilmeyenlere yardımcı olur.

Birde /mute all alışkanlığı lazım trdr

Dostum olaylara ve koşullara göre kendine konum belirlemelisin. Ben sezon 3 de aylarca Thresh fenerinin ne işe yaradığını bilmeyen , Threshin olduğu koridora kendi üçlü çalısından ya da kulemizin altından gank gelmeyip nehirden elini kolunu sallayarak gank atmaya çalışan geri zekalı ormancılarla oyun oynadım. Flame de yaptım, sinirlerine hakim olup yol göstermeye de çalıştım. Fakat bu benim sorunumu tamamen çözmedi. O noktadan sonra da hiç bir ormancıya umut bağlamadan koridoruma gittim. Artık ormancıların benim koridoruma gelmesi benim beklentim olmadı. Kendi başımın çaresine bakmaya çalıştım ve o şekilde hareket ettim.

Şimdi senin sorununa gelelim. Bu vayne vakasını daha öncede yaşamışsındır. Solo oyuncusunun çaresiz kaldığı koridor alt koridordur. Çünkü koridor aşamasında oraya yardımcı olamaz. Öyleyse sen bunu değiştirebilmek için tutuştur yerine ışınlan alacaksın. Sen o vayneden kalite olarak üstün noktadaysan tutuştur olmadan da oyunu kazanabilirsin fakat o vayne senin yardımın olmadan o koridoru kazanamaz. 0-3 duruma gelmiş vayne koridoru zaten ittirilmiş olur. Ve sen ışınlandığında rakip alt koridoru yakalama ihtimalin neredeyse %100 dür. Bunun dışında ormancı yardımı istemeden ormancının tamamen alt koridora yardım etmesini isteyebilirsin. Koridorunu ittirip middeki adamı da alt koridora yardıma git diyerek onun koridorunu da tutabilirsin. Vayne hiper taşıyıcı olduğu için oyun başında kötü gitse oyunun her uzadığı dakika da rakip adc den daha iyi bir noktaya geleceğine umut bağlayabilirsin. Chatten vayne dostum biliyorum 500 range ile sıkıntı yaşadın o koridorda ama rakibi fazla beslemezsen güvende oynamaya çalışırsan late de taşırız bu oyunu diyerek onu değerli olarak hissettirebilirsin. Durum 0-3 olmadan dostum istersen koridor değiştirerim diyerek cesur bir karar verip elini taşın altına koyabilirsin. Kendi kuleni bir an önce alıp diğer koridorlara yardımda bulunup takımına ejder ve kule aldırabilirsin. Bir ejder bir kule vayne hatasını telafi edebilir. Bunları her zaman düşünebilirsin. Sen kendi kalitene ve olay ve koşullara karşı oluşturduğun tecrübelerinle o vayne i taşıyabilirsin

• Sen bulunduğun ligin üstünde oyuncuysan laneyi kazanarak junglerının gank atması gereken lane sayısını 2ye düşürüyorsun bir de roam atarsan karşı takımı birbirine düşürerek takımını 1-0 öne geçiriyorsun yani önünde sonunda hakettiğin yere çıkarsın

• Arkadaş listemdeki senmiydin :) bu arada abi bi kitap çıkarda hepimiz rahatlayalım ya bu kadar iyi yazıyosun
  • hocam elinize emeğinize sağlık şu avatarında ismini ağzıma almayacağım kişi ve glumblapinta denen trolle cevap yazmaya yeltenmeyin bile sadece zamanınıza yazık olur.baştan sona okuyacağım konuyu,trollere cevap vermeyin lütfen.
  • Starixa kullanıcısına yanıt
    Kitap yazacak bir konumda değilimde, yazmayı seviyorum işte .. Bu arada sağ ol dostum konuya katkılarından dolayı.
  • beğenmedim çöp

• Hep bu anı beklemiştim.
  • soru 8 ben
  • Klavyenize mi sağlık desem ağzınıza mı sağlık desem sasırdım ama yazılarınızı okumayi cok seviyorum.

• Okudum baştan sona, bence alt seviye her oyuncu okumalı bir şeyler kapmalı.

Öte yandan bazı zamanlar ıh olmuyor çıkamıyorum elohelldeyim diyorsunuz ama zaman içinde belli başlı aydınlanma anları oluyor oyunda aşamalar kaydediyorsunuz. Bunların çoğu oyunda olup bitenlere reaksiyon vermekle ve psikolojik olarak karşındakilere davranışlarınla oluyor. Yani mekaniklerin çok gelişmese de zaman içerisinde arkadaşın dediği gibi oyun görüşün ve bilgin artıyor, doğru zamanda doğru işleri yapmaya hatta doğru zamanda doğru yerde olmaya başlıyorsun. Bir diğer olay da takım arkadaşın olacak o itleri manipüle etmekle oluyor. Çoğu zaman kendi aralarında ve hatta seninle uçan kuşla bile kavga ediyorlar ve her şey onlar için feedleme ve afk kalma bahanesi oluyor. Bunu zaman zaman onlara adam muamelesi yaparak, zaman zaman da bot muamelesi yaparak çözüyorsunuz. Mesela Cowsep Yi oynuyorsam bot muamelesi yapıyorum takımımdakilere, Evelynn oynuyorsam kucağına kill verip bunu 2-3 kere yapıp kastın dostum sen taşırsın bizi adamsın vs yapıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.