Şimdi Ara

League Of Legends Felsefesi Rehberi ( A dan Z ye Soru Ve Cevaplarla ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
4
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yine Romanovich Raskolnikov mahlasından beklenen bir konu olmuş, bunun için teşekkür ederek yorumuma başlamak istiyorum.
    Yukarıdaki Solo top oynayan Jayce arkadaşa verdiğin taktikler de çok anlamlı olsa da, onları yapabilmek için en az bulunduğu ligden 2 üstünü hak ediyor olması gerektiğini düşünüyorum. Hem yukarıdaki kuleyi alıp, hem de mid'i tutması cidden çok zor. Keza, Jayce'e ignite yerine ışınlan almak da çok mantıklı bir tercih değil. Jayce zaten metaya uygun bir şampiyon değil bu sebepten. Öncelikle ışınlan metasında top lane Jayce, Riven gibi şampiyonları bırakması benim ilk önerim olurdu herhalde.

Genel olarak yazıda takıldığım bir diğer nokta da "tecrübe" ve "yetenek" kıyaslamaları. Teorinin yetenekten daha önemli olduğu, birbiriyle iletişim olanağı çok kısıtlı olan, birbirini tanımayan 10 kişi arasında önemli olduğunu düşünmüyorum. Son oyunumda dağın sureti çıkıyordum, taşıyıcıma "büyük minyonları bırakır mısın?" yazınca, ormancımız küfürlere başladı "support minyon alır mı" diye, oyun sonuna kadar da susmadı tabii. Şapkamızı çıkarıp önümüze koyalım, Türkiye sunucusunda hayatımız bu tarz insanlarla geçiyor, sanırım gene "mümkünse West'te oynayın" noktasına geri geliyoruz. Bir de şöyle düşünmek gerekiyor, ormancısınız ve oyun hakkında ufak da olsa bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorsunuz ve destek rolü minyon kesmek istediğini belirtiyor, siz de oyunu kaybetme korkusuyla bunun yanlış olduğunu belki de bir önceki oyunda takımınıza gelen besleyen adamın da etkisiyle küfür etmeye başlıyorsunuz. O oyunu kazanacağınıza önce kendinizi nasıl inandırırsınız?
    Bu noktada bir kez daha sormak istiyorum, teori mi önemli, yetenek mi? Bu ikisinin kıyaslamasını nasıl yapıyoruz? Bize ne anlam ifade ediyorlar?

• bu oyun insanı deli ediyor ya da pamuk gibi yapıyor ben ortasını bulamadım gözlemlediklerime göre şiir gibi konuşuyor adamlar otur yanımda sabaha kadar konuş ağzımı açmam
  • elinize sağlık dostum baştan sona okudum,aynı fikirdeyiz..

keşke şunu herkes okusa biraz ders çıkarsa kendine..bu arada westte ve trde hesabım var..tr'de haketmediğim maçları kaybedip sıkıldığımda weste geçip stress atıyorum..westteki hesapta kaybetsem bile en azından oyundan keyif alabiliyorum.önemli olanlardan biri de bu bence..iyi oynayamadığımı düşündüğüm maçlarda takım arkadaşlarımın bana destek olması benim daha iyi oynamama sebep oluyor açıkçası..ben bunu tr de yapmaya kalkıyorum,içten içe sinirlensem bile bunu yazıya dökmüyorum..insanlar kendini iyi hissetsin ,kaybetmeyelim hata yapmayalım diye ugrasıyorum..yine de keyif almıyorum tr de oynamaktan..

herneyse tekrar teşekkür ederim kendi adıma , böyle bir yazı yazdığınız için..herkese iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romanovich Raskolnikov

Dostum olaylara ve koşullara göre kendine konum belirlemelisin. Ben sezon 3 de aylarca Thresh fenerinin ne işe yaradığını bilmeyen , Threshin olduğu koridora kendi üçlü çalısından ya da kulemizin altından gank gelmeyip nehirden elini kolunu sallayarak gank atmaya çalışan geri zekalı ormancılarla oyun oynadım. Flame de yaptım, sinirlerine hakim olup yol göstermeye de çalıştım. Fakat bu benim sorunumu tamamen çözmedi. O noktadan sonra da hiç bir ormancıya umut bağlamadan koridoruma gittim. Artık ormancıların benim koridoruma gelmesi benim beklentim olmadı. Kendi başımın çaresine bakmaya çalıştım ve o şekilde hareket ettim.

Şimdi senin sorununa gelelim. Bu vayne vakasını daha öncede yaşamışsındır. Solo oyuncusunun çaresiz kaldığı koridor alt koridordur. Çünkü koridor aşamasında oraya yardımcı olamaz. Öyleyse sen bunu değiştirebilmek için tutuştur yerine ışınlan alacaksın. Sen o vayneden kalite olarak üstün noktadaysan tutuştur olmadan da oyunu kazanabilirsin fakat o vayne senin yardımın olmadan o koridoru kazanamaz. 0-3 duruma gelmiş vayne koridoru zaten ittirilmiş olur. Ve sen ışınlandığında rakip alt koridoru yakalama ihtimalin neredeyse %100 dür. Bunun dışında ormancı yardımı istemeden ormancının tamamen alt koridora yardım etmesini isteyebilirsin. Koridorunu ittirip middeki adamı da alt koridora yardıma git diyerek onun koridorunu da tutabilirsin. Vayne hiper taşıyıcı olduğu için oyun başında kötü gitse oyunun her uzadığı dakika da rakip adc den daha iyi bir noktaya geleceğine umut bağlayabilirsin. Chatten vayne dostum biliyorum 500 range ile sıkıntı yaşadın o koridorda ama rakibi fazla beslemezsen güvende oynamaya çalışırsan late de taşırız bu oyunu diyerek onu değerli olarak hissettirebilirsin. Durum 0-3 olmadan dostum istersen koridor değiştirerim diyerek cesur bir karar verip elini taşın altına koyabilirsin. Kendi kuleni bir an önce alıp diğer koridorlara yardımda bulunup takımına ejder ve kule aldırabilirsin. Bir ejder bir kule vayne hatasını telafi edebilir. Bunları her zaman düşünebilirsin. Sen kendi kalitene ve olay ve koşullara karşı oluşturduğun tecrübelerinle o vayne i taşıyabilirsin

Botta vayne zilean ikilisi karşılarında tristana leona var.Kill verdiler canınızı sıkmayın dedim.Ama beni dinlemediler fp ye leona banlamadı diye küfretmeye başladılar.Ben jungle lee sin oynuyordum.Gittim dalmadılar flashımı harcamak zorunda kaldım.Ben napayım bu bot lane e maç sonu vayne 06 zilean 04 tü

• Baştan sona okudum eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umbaba

Yine Romanovich Raskolnikov mahlasından beklenen bir konu olmuş, bunun için teşekkür ederek yorumuma başlamak istiyorum.
    Yukarıdaki Solo top oynayan Jayce arkadaşa verdiğin taktikler de çok anlamlı olsa da, onları yapabilmek için en az bulunduğu ligden 2 üstünü hak ediyor olması gerektiğini düşünüyorum. Hem yukarıdaki kuleyi alıp, hem de mid'i tutması cidden çok zor. Keza, Jayce'e ignite yerine ışınlan almak da çok mantıklı bir tercih değil. Jayce zaten metaya uygun bir şampiyon değil bu sebepten. Öncelikle ışınlan metasında top lane Jayce, Riven gibi şampiyonları bırakması benim ilk önerim olurdu herhalde.

Genel olarak yazıda takıldığım bir diğer nokta da "tecrübe" ve "yetenek" kıyaslamaları. Teorinin yetenekten daha önemli olduğu, birbiriyle iletişim olanağı çok kısıtlı olan, birbirini tanımayan 10 kişi arasında önemli olduğunu düşünmüyorum. Son oyunumda dağın sureti çıkıyordum, taşıyıcıma "büyük minyonları bırakır mısın?" yazınca, ormancımız küfürlere başladı "support minyon alır mı" diye, oyun sonuna kadar da susmadı tabii. Şapkamızı çıkarıp önümüze koyalım, Türkiye sunucusunda hayatımız bu tarz insanlarla geçiyor, sanırım gene "mümkünse West'te oynayın" noktasına geri geliyoruz. Bir de şöyle düşünmek gerekiyor, ormancısınız ve oyun hakkında ufak da olsa bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorsunuz ve destek rolü minyon kesmek istediğini belirtiyor, siz de oyunu kaybetme korkusuyla bunun yanlış olduğunu belki de bir önceki oyunda takımınıza gelen besleyen adamın da etkisiyle küfür etmeye başlıyorsunuz. O oyunu kazanacağınıza önce kendinizi nasıl inandırırsınız?
    Bu noktada bir kez daha sormak istiyorum, teori mi önemli, yetenek mi? Bu ikisinin kıyaslamasını nasıl yapıyoruz? Bize ne anlam ifade ediyorlar?

up @Romanovich Raskolnikov

• Çok beğendim ne yalan söylim
  • teşekkürler
  • Şimdi benim yaklaşık 310 ranked maçım +3 wl oranım var.En fazla oynadığım hero 26 maçta 15 winle elise.Yani bir main lane ya da herom yok.Silver 5 başlayıp silver 2 ye kadar bu şekilde çıktım.Lanei verdiğim maçlarda aşırı dağılmıyorum ama fakat farmda geri kalmayayım derken karşıdaki üstünlüğünü kullanıp beni kesmeye devam ediyor.Önde olduğum maçlarda ise takımı objektiflere yönlendiremediğim için kaybediyorum genelde.Geçen alistar sup oynuyorum solo master toptan inhi aldı.4v5 tfde dayanma şansımız var git split yap diyorum adam tf başlatıyor.Ww ultiyi yiyince takıma küfrediyor.Gelin ejder alalım diyotum dinleye. Yok.Kazanmak değil kill almak istiyolar.Bu yüzden sup kaldığında ya da topa geçmek zorunda kaldığımda isteksiz oluyorum.Ezilen bir lane varsa yardım şansım yok nerdeyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu mmr nin açılımı ne ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

Şu mmr nin açılımı ne ya

matchmaking rating

• umbaba kullanıcısına yanıt
    Kardeşim öncelikle çok geç cevap yazabildiğim için affına sığınıyorum. Hangi serverda olduğunu bilmiyorum dostum ama yetenek ve teori kıstasında Türkiye serverın da haklı olduğunu düşünüyorum. Kaos sisteminin hüküm sürdüğü Tr serverında aynı dili konuşsanda herkes egosunun aksanıyla hareket ediyor. Tr de yetenek ve şans faktörü yüzde olarak daha önemli unsurlar. Fakat ben yarım yamalak ingilizcemle West Serverında pinglerle bile takımımı yönlendirebiliyorum. Çünkü oradaki insanlar bireysel oyunlar yerine maçı kazanmayı amaç edinebiliyorlar. Sezon 4 de West serverına geçtim. Ana hesabımı 100 maçta bronz 1 den plat 4 e smurf hesabımı da sadece 40 maç ta gümüş 1 den plat 5 e bugün taşıdım. Şuna inan ki ben geçen sene sahibi olduğum yeteneğinin yarısını artık kaybetmişim gibi geliyor. Geçen sezon her iki maçtan birinde sıfır hata yaparak, ve üst düzey mekanik kullanımıyla oyun oynuyordum. Fakat bu yeteneğim bana zafer olarak yansımıyordu. Bak bu geçen sene Tr serverında ki smurf hesabım yaklaşık 1300 maçta anca gold olabildim. İnanılmaz Thresh mekaniklerim ve bir çok Tr' deki support oyuncusunun asla sahip olamayacağı reflekslerimin bana getirisi.

League Of Legends Felsefesi Rehberi ( A dan Z ye Soru Ve Cevaplarla )

Dostum bu sezon yeteneklerim köreldi. Geçen seneki sadece Thresh yeteneklerimi bu sezon ortaya koysam şuna inan ki Westde Dia 1 Challenger arasında gidip gelirdim. Ama oyun bilgisi, ve tecrübe konusunda çok geliştirdim kendimi. Oyunların %80 nini kötü ingilizcemle takımıma kazandırabiliyorum. Yetenekten çok tecrübenin ekmeğini yedim ben.

Dağın sureti konusuna gelirsek ctrl ile son vuruşu yapmadan minyonu pingleyebilirsin. Bir insan mal değilse bunu anlar fakat Tr için ne desem boş. Sadece en azından duo gir diyebilirim.

İşin kısası zekanın ve mantığın olduğu yerde tecrübe ve grup halinde hareket etmek önemli ama Tr konusunda kimseye bir şey diyemiyorum. Çünkü bir yılım benimde harap oldu orada. Ve oyuncu kitlesinin ne aşamada ve nasıl bir zihin yapısında olduğunu biliyorum. İmkanın varsa Weste geç dostum. Ben bu ülkenin haline de çözüm bulamıyorum. Nerede tutsan elinde kalıyor. Sabır diliyorum dostum sana. En azından sürekli duo gir ve şans yanında olsun.

Değer verdiğim bir insan olduğun için uzun uzun yazmak istedim o yüzden cevap vermem biraz uzun sürdü yeniden kusura bakma. Hayırlı geceler diliyorum sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romanovich Raskolnikov -- 21 Ağustos 2014; 0:34:22 >

• Eline sağlık faydalı

• Faydalı rehber. Tamamen okudum, eline diline klavyeye sağlık.

• Eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romanovich Raskolnikov

Kardeşim öncelikle çok geç cevap yazabildiğim için affına sığınıyorum. Hangi serverda olduğunu bilmiyorum dostum ama yetenek ve teori kıstasında Türkiye serverın da haklı olduğunu düşünüyorum. Kaos sisteminin hüküm sürdüğü Tr serverında aynı dili konuşsanda herkes egosunun aksanıyla hareket ediyor. Tr de yetenek ve şans faktörü yüzde olarak daha önemli unsurlar. Fakat ben yarım yamalak ingilizcemle West Serverında pinglerle bile takımımı yönlendirebiliyorum. Çünkü oradaki insanlar bireysel oyunlar yerine maçı kazanmayı amaç edinebiliyorlar. Sezon 4 de West serverına geçtim. Ana hesabımı 100 maçta bronz 1 den plat 4 e smurf hesabımı da sadece 40 maç ta gümüş 1 den plat 5 e bugün taşıdım. Şuna inan ki ben geçen sene sahibi olduğum yeteneğinin yarısını artık kaybetmişim gibi geliyor. Geçen sezon her iki maçtan birinde sıfır hata yaparak, ve üst düzey mekanik kullanımıyla oyun oynuyordum. Fakat bu yeteneğim bana zafer olarak yansımıyordu. Bak bu geçen sene Tr serverında ki smurf hesabım yaklaşık 1300 maçta anca gold olabildim. İnanılmaz Thresh mekaniklerim ve bir çok Tr' deki support oyuncusunun asla sahip olamayacağı reflekslerimin bana getirisi.

League Of Legends Felsefesi Rehberi ( A dan Z ye Soru Ve Cevaplarla )

Dostum bu sezon yeteneklerim köreldi. Geçen seneki sadece Thresh yeteneklerimi bu sezon ortaya koysam şuna inan ki Westde Dia 1 Challenger arasında gidip gelirdim. Ama oyun bilgisi, ve tecrübe konusunda çok geliştirdim kendimi. Oyunların %80 nini kötü ingilizcemle takımıma kazandırabiliyorum. Yetenekten çok tecrübenin ekmeğini yedim ben.

Dağın sureti konusuna gelirsek ctrl ile son vuruşu yapmadan minyonu pingleyebilirsin. Bir insan mal değilse bunu anlar fakat Tr için ne desem boş. Sadece en azından duo gir diyebilirim.

İşin kısası zekanın ve mantığın olduğu yerde tecrübe ve grup halinde hareket etmek önemli ama Tr konusunda kimseye bir şey diyemiyorum. Çünkü bir yılım benimde harap oldu orada. Ve oyuncu kitlesinin ne aşamada ve nasıl bir zihin yapısında olduğunu biliyorum. İmkanın varsa Weste geç dostum. Ben bu ülkenin haline de çözüm bulamıyorum. Nerede tutsan elinde kalıyor. Sabır diliyorum dostum sana. En azından sürekli duo gir ve şans yanında olsun.

Değer verdiğim bir insan olduğun için uzun uzun yazmak istedim o yüzden cevap vermem biraz uzun sürdü yeniden kusura bakma. Hayırlı geceler diliyorum sana

Tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

• Tr serverinden gayet memnunum ranked oyunlarının %90'ı çok tatlı geçiyor Weste geçmek için cebinizden para vermek aşırı saçma

• Şu dağın sureti hakkında, ben Leona oynadığımda büyük minyonları bu itemle alıyorum kimse bir şey demiyor TR'de diyorlar mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • exiledFromBadmen kullanıcısına yanıt
    Dostum Leona range şampiyonu olmadığı için dağın suretinin pasifini devreye sokabiliyor. Minyonu yarı canda iken bile alabiliyorsun. Zaten bunun için adc den insiyatif bekleyemezsin. Ama Thresh oynar iken adc sana bilinçli şekilde minyonu bırakmazsa alamazsın. Gerçi bazı mallar minyonu alıp goldu paylaşsan bile bunu anlayamayacak kadar gerizekalı Tr serverında.
  • Romanovich Raskolnikov kullanıcısına yanıt
    Anladım abi İyi ki TR'yi bırakmışım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.