Şimdi Ara

Leadtek nvidia 6600TD ve değiştirmek istiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende bu ekran kartı var ve malum son çıkan oyunları oynamam biraz zor :) o yüzden ekran kartımı değiştireyim dedim ama yeni alacağım ekran kartı ile sistemimin uyumsuzluk yaşamamasını istiyorum, çünkü sistemde ramden başka birşeyi şu anda değiştirmem mümkün değil.Zaten ekran kartını da zamansız alıyorum.Sistemim şöyle:

AMD Athlon XP 3000+ Venice (PCI-E)
    Asus A8V-e Deluxe
    512 mb DDR ram
    17'' Samsung 793DF monitör
    350W aopen kasa

Bu sisteme 90-100 YTL ekran kartı alıcam.Kart önerisinde bulunabilir misiniz?Bir de alacağım kart bu sistemde uyumsuzluk yaşatır mı?Mesela kasa yönünden bir problem olur mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: hamza3_gs

Arkadaşlar bende bu ekran kartı var ve malum son çıkan oyunları oynamam biraz zor :) o yüzden ekran kartımı değiştireyim dedim ama yeni alacağım ekran kartı ile sistemimin uyumsuzluk yaşamamasını istiyorum, çünkü sistemde ramden başka birşeyi şu anda değiştirmem mümkün değil.Zaten ekran kartını da zamansız alıyorum.Sistemim şöyle:

AMD Athlon XP 3000+ Venice (PCI-E)
    Asus A8V-e Deluxe
    512 mb DDR ram
    17'' Samsung 793DF monitör
    350W aopen kasa

Bu sisteme 90-100 YTL ekran kartı alıcam.Kart önerisinde bulunabilir misiniz?Bir de alacağım kart bu sistemde uyumsuzluk yaşatır mı?Mesela kasa yönünden bir problem olur mu?

hocam zaten bütçene göre çok kaliteli bi kart alacağını söyleyemeyiz,zaten iyi bişey alsan bu sefer işlemci ve ram darboğaz yapıcak,sen bence forumun 2.el kısmından 90ytlye bi 7600GT kap derim,o fiyata gidiyor zaten.bi ara sendeki ramin yanına bi 512 daha ekledin mi tamamdır. 1024-768 çözünürlükte bi süre idare eder bunlar seni(not:crysis hariç)

• Buradaki sabit konuya da baktım PALIT GF7300GT SONIC(128Bit) 256MB TV DVI 16X EKRAN KARTI benim istediğim fiyat aralığına göre tavsiye ediliyor.Şu anda bazı alışveriş sitelerinde indirimler var.İndirimde olan ürünlerden birisi de SAPPHIRE RADEON X1600 PRO 256MB DDR3 SPECIAL EDITION PCI-E 16X EKRAN KARTI.Dahası ikinci el sitelerinden ATI RADEON X1600XT , PALIT X800GTO PCI- E 256MB 256Bit GDDR3 , Inno3D GeForce 8600GT 256mb GDDR3 , ATI Radeon 9800 XT 256MB 256BIT gibi kartlarda alabilirim ama tabi hepsini karşılaştırmakta güçlük çekiyorum.İkinci birşey ise bu kartlar directx 10 da desteklemiyor.Sizce nolursa olsun directx 10 destekleyen bir kart mı almam gerekir?
  • Ekran kartı aldıktan sonra crysis filan oynatamaz mı yani?1 gb ram almayı düşünüyorum zaten ama eğer yeni çıkacak oyunları da oynatamayacaksa ekran kartı almamın gereği de yok o zaman :)
  • quote:

Buradaki sabit konuya da baktım PALIT GF7300GT SONIC(128Bit) 256MB TV DVI 16X EKRAN KARTI benim istediğim fiyat aralığına göre tavsiye ediliyor.Şu anda bazı alışveriş sitelerinde indirimler var.İndirimde olan ürünlerden birisi de SAPPHIRE RADEON X1600 PRO 256MB DDR3 SPECIAL EDITION PCI-E 16X EKRAN KARTI.Dahası ikinci el sitelerinden ATI RADEON X1600XT , PALIT X800GTO PCI- E 256MB 256Bit GDDR3 , Inno3D GeForce 8600GT 256mb GDDR3 , ATI Radeon 9800 XT 256MB 256BIT gibi kartlarda alabilirim ama tabi hepsini karşılaştırmakta güçlük çekiyorum.İkinci birşey ise bu kartlar directx 10 da desteklemiyor.Sizce nolursa olsun directx 10 destekleyen bir kart mı almam gerekir?

Hayır dx10 desteklemesi gerekmez hatta 8800gtden aşağısı dx10uda çok iyi çalıştırmaz. 73300gt ile oyun oynayamazsın, radeon 9800xt seninkinden daha iyi bir kart değil, x800gtoda işini görmez, eğer bütçen bu kartlara yetiyorsa 8600gt diğerlerinden daha iyidir tabi bulabilirsen palit 8600gt sonic+ al diğer 8600gtlerden daha iyidir bunlara ek olarak bu fiyat aralığında bulabilirsen 7900gs veya 1950proda daha da iyi seçenekler ama bulmak lazım tabii...

NOT: Tavsiye ettiğim kartlarla crysisi mediumda oynarsın diğer oyunlarıda full ve fulle yakın ayarlarda oynarsın. 8600gt bu işi görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 25 Kasım 2007; 22:17:17 >

• Ben bu sistemle zaten çok büyük bir performans beklemiyorum.Bu sistemi de alırken zaten 3 yıl dayansın başka birşey istemiyorum demiştim ve nitekimde dayandı bana göre.Şimdi bir ram ve ekran kartı takviyesiyle 1-2 yıl daha gitmesini istiyorum o kadar.Yorumları da ona göre alabilirsem sevinirim :) Bir de çok kötümser olmayın yaw oyun oynayamıycak mıyız yani :)
  • Arkadaşlar değişik tavsiyeleri olan veya bu ekran kartları arasında seçimi olan yok mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati radeon için hangi driver?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yardım edebilecek kimse yok mu?
  • hocam illa sıfır bakıyorsun anlaşılan ama 7300GT ile 7600GT arasında nerden baksan %25 performans farkı var,forumun ikinci elinde çok güzel,hem de kendinden hızaşırtılmış 7600GT'ler var tam senin aradığın fiyat aralığında(90-100ytl) , 8600GT al diycem ama ikinci elde bile ucuz bulamadım ayrıca onun tek avantajı dx10 olabilir ama dx10 oyunu da hakkıyla oynatacak kapasitesi yok.

o yüzden iyi bi 7600GT sana ideal,sonrada rami takviye edersin işte.bak bikaç link vereyim.

http://forum.donanimhaber.com/m_19239947/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_18979336/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_19172423/tm.htm

bunlar tam sana görehatta ikinci linkteki kart sıfır.

• Sağol kamikazeden.Bir bakayım şunlara.Sence ne kadarlık ömrü var bu sistemle bu ekran kartının?Sistemin olmadığını biliyorum ama gene de idare eder mi şimdilik ekran kartını da alınca?
  • ram takviyesini muhakkak yapıcaksın zaten de,işlemci de sistemi komple değiştirmiceksen s939 bulabilmen zor ya,bulsan bi x2 patlat da ömrü uzasın diycem ama , 2inci el yine denk gelebilir.

ama zaten bu karttan yukarı alacağın bütün kartlar işlemci seçicektir emin ol,yani bütçen iyi,fazla yukarılara bakma, zaten 1-2 sene sonra sistemi bırak kart da çöp olur gider hepsini beraber satarsın birine.

bir de bu var,bak yeni eklenmiş
    http://forum.donanimhaber.com/m_19276961/tm.htm

ohoo ortalık 7600GT kaynıyor,millet komple eski kartlardan kurtulup güncelleme yapıyor anlaşılan,tam bitane kapma zamanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamikazeden -- 26 Kasım 2007; 2:01:47 >
  • Bende zaten işlemciye baktım şimdi benim anakarta uyan var mı diye ama gerçkten yok.Bildiğim kadarıyla s939 soketlilere çift çekirdekli olmuyor :S yani işlemciyi değiştirmeye kalkarsam ana kartıda değiştirmek zorunda kalcam galiba zaten onu da değiştirirsem pc komple değişmiş olacak :) o yüzden şimdilik idare bir ekran kartı ve ram takviyesi yapıp bir iki sene daha idare etmeye bakarım herhalde.İyi de kamikazeden bendeki 350w kasa bu ekran kartını değiştirmemle yeterli olur mu?
  • quote:

Bende zaten işlemciye baktım şimdi benim anakarta uyan var mı diye ama gerçkten yok.Bildiğim kadarıyla s939 soketlilere çift çekirdekli olmuyor :S yani işlemciyi değiştirmeye kalkarsam ana kartıda değiştirmek zorunda kalcam galiba zaten onu da değiştirirsem pc komple değişmiş olacak :) o yüzden şimdilik idare bir ekran kartı ve ram takviyesi yapıp bir iki sene daha idare etmeye bakarım herhalde.İyi de kamikazeden bendeki 350w kasa bu ekran kartını değiştirmemle yeterli olur mu?

hayır s939 anakartlara çift çekirdekli oluyor 939pinlilere bakıcaksın,ama bulmak mesele,çünkü ne üretiliyor ne 2inci elde sık rastlanıyor ama var.hem boşver 2 sene sonraya hepsi aynı hesaba çıkar,neler çıkıcak kimbilir

350w 7600gt için hayli hayli yeter merak etme

• eywallah kardeş.Sağol yardımın için.Bu arada 2. el buldumhttp://bilgisayar.gittigidiyor.com/x2_Masaustu-PC-Donanim_W0QQkatZZbcQQklmZZx2QQsraZZeda
    ama dediğin gibi almıycam.Çünkü 1-2 yıl sonra ne olacağı belli olmaz şimdilik ekran kartı + ram idare eder sanırım
  • arkadaşlar düşündüm de belki işlemciyi filan da değiştirebilirim.Sizce değiştirmem iyi olur mu?Yoksa şimdilik ekran kartı 4 ram takviyesi ile 1-2 yıl idare mi edeyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.