Şimdi Ara

Leadtek gts295 2gb ikinci el sizce nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili forum arkadaşlarım bu gün bir arkadaşla pazarlıkla 260tlye kurcalanmamış sıkıntısız kutulu leadtek gts295 2gb
    aldım.Sizce iyi mi ett
    im kötü
    mü?
    Kısaca yeni sistemim:
    MOBO : ASUS M5 A99X EVO R2
    CPU : AMDFX-4100 QUAD 12MB @ 3,6GHZ
    RAM :G SKİLL 1333 DDR3 CL 9-4*4 GB
    HDD : SEAGATE 1TB 64MB SATA 3
    PSU : HİGH POWER 500W BLACK POWER 80+
    KASA : ASUS VENTO A9 CHASİS
    MONİTÖR : PHİLİPS 19" 1440*900 @ 75HERTZ
    MAOUSE:LOGİTECH G300
    KLAVYE :A4 TECH MULTİMEDYA Q KLAVYE.
    EKRAN KARTIM:POİNT OF WİEV 8800GTS 512MB 256BİT G92 SP128 ** yenisi :Leadtek gts295 2gb 896 bit
    fazla param yoktu bunu aldım beyler.Lütfen yorumlarınızı alayım.Umarım aptallık etmemişiz dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 28 Ekim 2012; 20:23:19 >

• Çogunluk olumsuz yazacak %100 eminim ancak yinede iyi sayılır.
    Bir ara millet 150tl ye satılıyor diyordu
    Ucuz aldığınız söylenemez piyasası öyle ancak tek gpulu hd5870 daha iyi olurdu
    Edit:Hemde Dx11 destekli olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 27 Ekim 2012; 20:32:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi ancak bu saatten sonra alınacak kart da değil pek. Zira DX11 desteği yok. Gücü yettiği halde DX11'i kullanamamak hoş olmaz. Yine de salt performansta GTX480 ayarındadır. Yani GTX570 benzeri bir performansa sahiptir. Diğer taraftan SLI mantığı ile çalıştığı için sürücüler büyük önem taşır. Bazı oyunlarda performansı GTX260 seviyesine düşebilir bu yüzden. Şuan Nvidia'nın SLI'ı geliştirdiği sürücüler o karta da yarıyor mu, incelemek lazım. Eğer işe yarıyorsa süper. Çünkü Nvidia son 2 yılda SLI konusunda baya iyileştirme yaptı. Neredeyse desteklemediği oyun yok. En azından GTX590 ve GTX690 gibi kartlara baktığımızda, neredeyse bütün oyunlarda çift gpu'dan faydalanabilindiğini görüyoruz.

Bir de tabi kartın kendine özgü durumu var. Eğer tek PCB'li modeli aldıysanız çok iyi. Çift PCB'li modelse, fiyatı iyi ancak kart sıkıntılı. Sıcak çalışan, hatta bir noktadan sonra aşırı ısıdan stabilite sorunları yaşayabilen bir karttır çift PCB'li GTX295. Onun haricinde o fiyata çok iyi bir kart olduğunu söylemek mümkün. Yine de 55nm olduğu için güç tüketiminin yüksek, buna bağlı olarak sıcak çalışan, oyunalarda SLI desteği arayan ve DX11 desteği sunmayan bir kart olduğunu unutmamak lazım.

• Süleyman bey aslında gtx480/570 alacaktım fakat param yoktu bende bunu tercih ettim.Çok sevdiğim bir karttı aslında.
    8800gts i de veda edeceğiz artık.Bu kartın dahili hafızası ve gpu su akıcı şeklide oynatır diye düşündüm ileriye dönük.Ben oyuncuyum detay olması çok farketmez ki sonuçta kart n vidia physix cuda dan nasibini az çok alır diye düşünüyorum.Kare/sn akıcı olsun önemli olan o.Bu katın özelliği ,kullandığı uygulamya göre işlemciyi hzılandırıyor ya da yavaşlatıyor.
    http://leadtek.com.tw/eng/3d_graphic/overview.asp?lineid=1&pronameid=510&check=f

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 28 Ekim 2012; 19:38:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cybersoft

Süleyman bey aslında gtx480/570 alacaktım fakat param yoktu bende bunu tercih ettim.Çok sevdiğim bir karttı aslında.
    8800gts i de veda edeceğiz artık.Bu kartın dahili hafızası ve gpu su akıcı şeklide oynatır diye düşündüm ileriye dönük.Ben oyuncuyum detay olması çok farketmez ki sonuçta kart n vidia physix cuda dan nasibini az çok alır diye düşünüyorum.Kare/sn akıcı olsun önemli olan o.Bu katın özelliği ,kullandığı uygulamya göre işlemciyi hzılandırıyor ya da yavaşlatıyor.
    http://leadtek.com.tw/eng/3d_graphic/overview.asp?lineid=1&pronameid=510&check=f

Asla kötü kart degil daha 2,5 sene önce ben kullanıyordum o kartı.
    Bu devirde halen hd4850 yada gtx260 ile yada hd5770 yada hd5750 oyun oynayanlar varken o kart sizi yolda bırakmaz.
    Ben beğeniyorum hiç olmazsa sağlam bir kart.Dx11 takılma kullan gitsin madem almışsın.
    gtx295 sana şimdi deli gelecektir çünkü 8800gt den gelmişsin
    Bakın konumu okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46252767/mpage_1/key_/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

İyi ancak bu saatten sonra alınacak kart da değil pek. Zira DX11 desteği yok. Gücü yettiği halde DX11'i kullanamamak hoş olmaz. Yine de salt performansta GTX480 ayarındadır. Yani GTX570 benzeri bir performansa sahiptir. Diğer taraftan SLI mantığı ile çalıştığı için sürücüler büyük önem taşır. Bazı oyunlarda performansı GTX260 seviyesine düşebilir bu yüzden. Şuan Nvidia'nın SLI'ı geliştirdiği sürücüler o karta da yarıyor mu, incelemek lazım. Eğer işe yarıyorsa süper. Çünkü Nvidia son 2 yılda SLI konusunda baya iyileştirme yaptı. Neredeyse desteklemediği oyun yok. En azından GTX590 ve GTX690 gibi kartlara baktığımızda, neredeyse bütün oyunlarda çift gpu'dan faydalanabilindiğini görüyoruz.

Bir de tabi kartın kendine özgü durumu var. Eğer tek PCB'li modeli aldıysanız çok iyi. Çift PCB'li modelse, fiyatı iyi ancak kart sıkıntılı. Sıcak çalışan, hatta bir noktadan sonra aşırı ısıdan stabilite sorunları yaşayabilen bir karttır çift PCB'li GTX295. Onun haricinde o fiyata çok iyi bir kart olduğunu söylemek mümkün. Yine de 55nm olduğu için güç tüketiminin yüksek, buna bağlı olarak sıcak çalışan, oyunalarda SLI desteği arayan ve DX11 desteği sunmayan bir kart olduğunu unutmamak lazım.

Hocam baktım tek pcb
    quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

quote:

Süleyman bey aslında gtx480/570 alacaktım fakat param yoktu bende bunu tercih ettim.Çok sevdiğim bir karttı aslında.

Bu devirde halen hd4850 yada gtx260 ile yada hd5770 yada hd5750 oyun oynayanlar varken o kart sizi yolda bırakmaz.
    Ben beğeniyorum hiç olmazsa sağlam bir kart.Dx11 takılma kullan gitsin madem almışsın.

Anladım hocam bakıyorum linke.

• quote:

baktım tek pcb

O zaman çok iyi. Boşverin milleti, oyununuza bakın. Basın OC'u, GTX580 performansında kullanırsınız. Ama DX11 efektlerini görmeyi beklemeyin.

Bir de yüksek ayarlarda ve çözünürlükte bellek sorunu yaşanabilir o kartla. Zira Tesla mimarisi bellek konusunda berbattı. O kartın da efektif belleği 896 MB'tır. Öyle bir karta da bu bellek yüksek ayarlarda yetersiz gelebilir. Sürücülerle sorun çözülmediyse tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 27 Ekim 2012; 21:15:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El Ekran Kartı Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    İkinci el ekran kartları
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sakın oc yapmayın o kartı elinizde kalır.
    Hiç gerek yok oc ye.Bozulur yoksa zaten eski bir kart yorgun bir kart 5fps fazla olsun diye 100mhz arttırıp canını cıkarmaya degmez.
    Zaten monitörünüz düşük çözünürlükte siz oc den önce monitörü 1920x1080p yaptığınızda görüntü dahada netleşekcek güzelleşecek canlı olacak.

Yani o çözünürlükte oc yapsan ne olacak

• o paraya garantisi devam eden gtx 560 , hd 6870 veya hd 5870 gibi kartlar alınabilirdi diye düşünüyorum.
    madem almışssınız hayırlı olsun ama keşke almadan önce bir konu açsaymışssınız.
    ama siz memnunsanız sorun yok tabii.
  • quote:

quote:

baktım tek pcb

O zaman çok iyi. Boşverin milleti, oyununuza bakın. Basın OC'u, GTX580 performansında kullanırsınız. Ama DX11 efektlerini görmeyi beklemeyin.

Bir de yüksek ayarlarda ve çözünürlükte bellek sorunu yaşanabilir o kartla. Zira Tesla mimarisi bellek konusunda berbattı. O kartın da efektif belleği 896 MB'tır. Öyle bir karta da bu bellek yüksek ayarlarda yetersiz gelebilir. Sürücülerle sorun çözülmediyse tabi.

quote:

quote:

dx11 in tek farkı tess. diye biliyorum ama o bu kart dx 10 olarak çalışıyor değil mi?
    birde tek pcb olması çift olmasına göre daha iyi derken ne farkalr var tam olarak?

• DX11'in pek çok farkı var. Bizim gözümüze sokulan tessellation, o kadar. Oysa DOF'tu Ray-Tracing'di bir sürü efekti bünyesinde barındırıyor esasında. Hatta bazı oyunlarda kullanılan AA teknikleri bile DX11 üzerinden yapılabiliyor. O nedenle DX11 olmaması büyük bir eksiklik.

Çift PCB, tek PCB farkı ise, özellikle kartın sıcaklığında büyük rol oynuyor. Tek PCB üzerine konumlandırılmış iki gpu'yu soğutmak daha kolay olduğu için tek PCB'li tasarım daha serin çalışıyor. Bu da hem kartın stabil çalışmasını hem de sessiz çalışmasını sağlıyor. Diğer taraftan OC potansiyeli de yükselmiş oluyor.
  • Anladım hocam dx 11 olamamsı üzücü gerçekten:(birde yukarıda şöyle bir cümle söylemiştiniz

quote:

Bazı oyunlarda performansı GTX260 seviyesine düşebilir bu yüzden. Şuan Nvidia'nın SLI'ı geliştirdiği sürücüler o karta da yarıyor mu, incelemek lazım. Eğer işe yarıyorsa süper.

bunun cevabını nereden öğrenebiliriz? ya da forumda bileler varmıdır?
  • quote:

Anladım hocam dx 11 olamamsı üzücü gerçekten:(birde yukarıda şöyle bir cümle söylemiştiniz

quote:

Bazı oyunlarda performansı GTX260 seviyesine düşebilir bu yüzden. Şuan Nvidia'nın SLI'ı geliştirdiği sürücüler o karta da yarıyor mu, incelemek lazım. Eğer işe yarıyorsa süper.

Korkma düşmez düşüp düşmediğini anlamak için msi afterburner yazılımını indir.Oyunlara girip oyun oynarken belli olur.
    Gtx260 gibi davranması tek gpu devreye girmez o yüzden olur.
    Yani afterburner yükle Programı çalıştır.
    Setting e gir monitöring kısmından
    Gpu.Memory.Fan vs vs yazan yerleri tıkla sonrada
    Show in screen display yazan yerlere tik koy her oyun açtığında sag üst köşede görünür GPU KULLANIMI %99 olacak her iki gpu da çalışıyor olacak.
    Sorun varsa gpu kullanımları farklılık göstercektir.

Not:Takılma bence gpular %99 çalışacaktır nvidia onları artık aştı yinede gözünle görmek istersen msi afterburner hep açık kalmalı

• quote:

quote:

Anladım hocam dx 11 olamamsı üzücü gerçekten:(birde yukarıda şöyle bir cümle söylemiştiniz

quote:

Korkma düşmez düşüp düşmediğini anlamak için msi afterburner yazılımını indir.Oyunlara girip oyun oynarken belli olur.
    Show in screen display yazan yerlere tik koy her oyun açtığında sag üst köşede görünür GPU KULLANIMI %99 olacak her iki gpu da çalışıyor olacak.

Not:Takılma bence gpular %99 çalışacaktır nvidia onları artık aştı yinede gözünle görmek istersen msi afterburner hep açık kalmalı

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

o paraya garantisi devam eden gtx 560 , hd 6870 veya hd 5870 gibi kartlar alınabilirdi diye düşünüyorum.
    madem almışssınız hayırlı olsun ama keşke almadan önce bir konu açsaymışssınız.
    ama siz memnunsanız sorun yok tabii.

Selam,post arada kaynamış kusura bakmayın.Aklımın bir köşesinde hep vardı bu kart.elimde de buna yakın bir bütçe olunca kafamda f/p kritiğine göre düşünüp aldım aslında.Kart daha gelmedi hafta içi artık kısmetse,bayağı araştırdım forumdan Burhan bey le konuştum ,forumları araştırdım. Şu anda nvidia da 400-450 arası en iyi seçenekler gtx480/570 / 660 ken.Daha altta da bu geldi aklıma aslında fermi 480 almak istiyordum bu oldu hayırlısı olur inşallah bizi üzmez.
    quote:

quote:

quote:

Teşekkürler Süleyman bey kart gelirse yaparım dediklerinizi içime bi nebze su serpildi performans konusunda.
    Kesin bu sorunun cevabını bu şekilde öğreniriz doğrumudur hocam gtx295 le ilgili?
    Bu arada sormayı unumuşum bende highpower balck 500+ 80+ psu var yeter mi bu imzamdaki sisteme bu ekran kartıyla?oc yapmazsam tam sınırda kurtarır mı?295 boşta ve yükte sorun yapar mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 28 Ekim 2012; 21:40:14 >

• Evet o şekilde ögrenebilirsiniz çünkü bizler bile o şekilde ögreniyoruz.
    Gtx590 hd6990 yada gtx690 gibi bazen çift gpu kartlarda bile gpu kullanımı sıkıntı olur.
    Yeni çıkan bir oyunda her zaman ilk zamanlarda gpu kullanımı %99 olmaz.
    1ay sonra nvida yada amd ati driver yayınlayıp battlefield 3 için sli çift gpu kullanım destegi sunar.
    İşte o zaman çift gpu %99 çalışır.

Bazen durduk yere bile gpunun teki çalışmaz makineye reset atarsın sorun çözülür.
    Yani çift gpu kart kullanıyorsanız gözünüz her zaman gpu kullanımlarında olmalı.
    Ben gtx590 kullanıyorum geçenlerde Ghost recon oyununda %99 ları bulmuyordu yeni driver yayınlandı şimdi %99 ları vuruyor.
    Yani siz ve çift gpulu kart kullananlar oyunlar çıktıktan biraz sonra tam driver destegine sahip olurlar.

Driver gelene kadar gpu kullanımları birisi %85 digeri %77 gibi acayip degerler olur.
    Yani sorunsuz olması için oyunun aksiyonlu sahneleri dahil gpu 1 ve 2 %99 olmalı.

Korkmayın ama gözlemleyin.Mesela pes 2012 gibi futbol oyunları gpuyu fazla zorlamadığı için gpu kullanımı olarak tek gpuyu kullanır ve %60-70 lerde olabilir.Belki dahada az.
    Ben pes 2013 oynarken gpu kullanımı mak.%22 oluyor buda normal bir durumdur.
    Yani Battlefield 3 tüm kartları sömürdügü için fazla gpu kullandığı gibi küçük oyunlarda az gpu kullanımı yapar.

Şıkıştığınız yerde bana ulaşın

• quote:

Evet o şekilde ögrenebilirsiniz çünkü bizler bile o şekilde ögreniyoruz.
    Gtx590 hd6990 yada gtx690 gibi bazen çift gpu kartlarda bile gpu kullanımı sıkıntı olur.
    Yeni çıkan bir oyunda her zaman ilk zamanlarda gpu kullanımı %99 olmaz.
    1ay sonra nvida yada amd ati driver yayınlayıp battlefield 3 için sli çift gpu kullanım destegi sunar.
    İşte o zaman çift gpu %99 çalışır.

Bazen durduk yere bile gpunun teki çalışmaz makineye reset atarsın sorun çözülür.
    Yani çift gpu kart kullanıyorsanız gözünüz her zaman gpu kullanımlarında olmalı.
    Ben gtx590 kullanıyorum geçenlerde Ghost recon oyununda %99 ları bulmuyordu yeni driver yayınlandı şimdi %99 ları vuruyor.
    Yani siz ve çift gpulu kart kullananlar oyunlar çıktıktan biraz sonra tam driver destegine sahip olurlar.

Driver gelene kadar gpu kullanımları birisi %85 digeri %77 gibi acayip degerler olur.
    Yani sorunsuz olması için oyunun aksiyonlu sahneleri dahil gpu 1 ve 2 %99 olmalı.

Korkmayın ama gözlemleyin.Mesela pes 2012 gibi futbol oyunları gpuyu fazla zorlamadığı için gpu kullanımı olarak tek gpuyu kullanır ve %60-70 lerde olabilir.Belki dahada az.
    Ben pes 2013 oynarken gpu kullanımı mak.%22 oluyor buda normal bir durumdur.
    Yani Battlefield 3 tüm kartları sömürdügü için fazla gpu kullandığı gibi küçük oyunlarda az gpu kullanımı yapar.

Şıkıştığınız yerde bana ulaşın

Teşekkürler hocam hiç dual gpu ekran kartı kullanmadım daha önce,aklıma takılanları sorarırm

Bu arada sormayı unumuşum bende highpower balck 500+ 80+ psu var yeter mi bu imzamdaki sisteme bu ekran kartıyla?oc yapmazsam tam sınırda kurtarır mı?295 boşta ve yükte sorun yapar mı acaba?
    Marka modeli :
    High
    power - HP500 A1
    2 S

• oc yi kesinlikle unut power yetmez.
    Sadece kart Yükte 290 watt çeker.Kullanırsın sorun olmaz bende 500watt bir power ile 1 yıl kullandım.
    Power ın 12 v kanalında 18A veriyor yeterli
    Ancak yinede limitlerde sayılır.Normalde 650watt gerekli sana.

• quote:

oc yi kesinlikle unut power yetmez.
    Sadece kart Yükte 290 watt çeker.Kullanırsın sorun olmaz bende 500watt bir power ile 1 yıl kullandım.

quote:

oc yi kesinlikle unut power yetmez.

Bunu duyduğumada sevindim.Alırken ileriyi düşünüp bu psu yu almıştım.High power gerçekten kaliteli ve kullanışlı marka.Kutu üzerinde sli + cf logoları var , bana 295 kaldırsın yeter yük altında.Anladığım kadarıyla tam limitlerde olacağız cevaplar için tekrar teşekkürler herkese iyi bayramlar,iyi forumlar.

• ASlında güncel kartların orta seviyelerineden herhangi birini alsaymışsınız en azından teknik olarak daha kazançlı olurmuşsunuz.Fakat bu demek değil ki aldığınız kart kötü.Oldukça iyi bir kart olup teknik özellikleriyle kendi dengindeki diğer bir çok kart ile aşağı yukarı (dx10 tesleri gibi ) aynı performansı verir.Başlıca sıkıntıları fazla güç harcaması,fan sesi sorunu,anti anti alliasing iyileştirmesi ,dx11 desteklememesi dolayısıyla tesellation ,deep of field gibi özellikleri efektif kullanamamasıdır.Oyunları sorunsuz açarsınız ancak bazı efektleri göremezsiniz .Şu anda sıkıntı yaratmayabilir ama en fazla 1 yıl sonra muhtemelen kartınızı yenilemek isteyeceksiniz boşuna masraf yapmış olacaksınız.
  • Peki arkadaşlar gtx460 önerirmisiniz bütçe max250 tl

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.