Arkadaşlar Leadtek a6600 gf6600 128mblık ekran kartı almayı düşünüyorum kartı özellikleri şunlar: Bellek Türü DDR BELLEK Bus Yapısı AGP 8X Chip Yapısı NVIDIA GF 6600 Kapasite 128 MB Çıkış Birimi VGA + TV OUT + DVI Bellek Arayüzü 128BIT GPU Hızı 300Mhz Bellek Hızı 500MHz RAMDACs 400MHz 8 pipe-line
Evet buraya kadar herşey güzel ama benim anakartım max.agp4x i desteklio,benim anakart bu gf6600ü çalıştırır mı?Çünkü kartın özelliklerinde AGP 4X falan demio.Bazı kartlarda 8X,4X,2X falan die açıklamalar var ama GF6600 da böyle bi açıklama yok sadece AGP 8X dio.Birde bu kart ek güç bağlantısı gerektirio mu?Gerektiriosa bağlantı nasıl yapılıo? YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM,ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER!
Sistemini yazarsan daha faydalı oluruz. Sanırım sistemin eski, bu durumda bu kartı randımanlı kullanamazsın.
AGP 2X standart olarak AGP 1.0 specification olarak geçiyordu ve 3.3 volt ile çalışıyordu. AGP 8X ise AGP 3.0 spec. olarak geçiyor ve 1.5 volt ile çalışıyor. Senin durumun ise biraz karışık çünkü AGP 4X yani AGP 2.0 slotların çoğu 1.5v ve 3.3voltu destekliyor ama ilk çıkan anakartlar desteklemiyordu. Bu sebeple öncelikle anakartın özelliklerinden AGP voltajına bakmalısın. 1.5 volt ise hiç bir sorun olmaz ama sadece 3.3 volt destekliyorsa alacağın ekran kartınında 3.3 voltu desteklemesi lazım.