|
TÜSİAD koç vs mevcut iktidarı istemiyor ama RTE yine kazanıyor . Sermaye bir güçtür zaten bunu anlatıyorum ama başka güçler var ve bunlar kolay yoldan iktidarı ele geçiriyor hemde aleyhine olacak şeyler yapabiliyorlar. Serbest piyasada kazanılan Paranın gücü mü olsun yoksa diktatör mü olsun diye sorulsa paranın gücü daha insanidir çünkü sende paranın gücüyle bir yere gelebilirsin ama diktatorler varsa orda sinek kadar değerin olmayabilir . Apple senden para kazanmak için Amerika'da 3-4 bin dolar Çinde500 dolar maaş verir en azından ama bir diktatör bunu da vermeyecektir / veremeyecektir zaten iktidarı ele geçirmiş . Afrika'daki kömür altın elmas petrol madenleri de ancak sanayileşme fabrikalasma başladığı için bir anlam ifade etmiştir değer kazanmıştır . Yoksa bunların tek başlarına bir anlamı da yoktur 100 milyar dolarda ancak kağıt parçasıdır bunu anlamlı kılan bunun karşılığında fabrikaların teknolojinin olmasıdır zaten bu paralar bir yerde istiflenmez ya fabrika vardir yada bir fabrika karşılığı basılmıştır. Afrika'daki birine para vermek için Apple'da çalışan yada Fiat otomotivde çalışanlarin maaşını düşürmek gerekir ancak bu şekilde Afrika'daki açlara yardım edilebilir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt