Şimdi Ara

lcw, migros, defacto gibi yerlerde çalışan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
7.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: htamerozkan

umarim aradiginiz isi bulursunuz. 2 yil kadar issiz kaldim, son care bilindik bir markette 2 hafta calistim, baska is bulur bulmaz biraktim. cikis saatiniz kac olursa olsun kasa sayimidir, temizligidir, brosur dagitmasidir angarya isleri bitmiyor. hicbir olumlu donus olmazsa son care marketlere bakin derim.
    açıkçası ben de giyim, mağaza sektörünü tercih ederim. marketler biraz daha zor gibi gözüküyor bana. siz hangi markette çalışmıştınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migrosun GÜVENLİK GÖREVLİSİYİM 8 SAAT CALİSİR 2500₺ ALİR SİGORTAM 2900₺ DEN YATAR

• quote:

Orijinalden alıntı: herhangisey

28 yaşındayım ne yetiştirilmesi :D 29’a gireceğim. Bi hedefim var da şu an onun için para gerekli açıkçası, umrumda değil çalışanların egosu vs. Geçici olarak çalışmam lazım. Dediğiniz işler de aslında fena değil de, benimle alakası yok. Hedefim belli zaten. Güzel bi plan çizdim, alanımla alakalı. Para sorun sadece

Alıntıları Göster
    29'a girmen neyi değiştirir ki ? Bir de dalga geçer gibi yazıyorsun. Emlak işini 18 yaşından 60 yaşına kadar olan insanlar yapıyor. Yetiştirilmek dediğim 1 sene 2 sene değil 1-2 ay öğrenirsin işi sonra başlarsın satışa sattığın her şeyden de paranı alırsın mis gibi kimsenin lafına da kalmazsın. Sen bilirsin yine de ben sadece öneri verdim. 29 yaşında gir bir markete falan her gün selam vermeyeceğin tiplerden azar işit emir versinler öyle çalışırsın.

• Bahsettiğin firmaları gözünde büyütme hocam. Yok işe almazlar, torpil döner mi falan hikaye. İhtiyaç varsa alırlar hiç merak etme. Maalesef bir şekilde devlete sırtımızı dayayamazsak özelde işimiz zor. Ben de edebiyat öğretmeniyim kpss belası ile uğraşıp bir yandan part time çalışıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Türkolog_

Bahsettiğin firmaları gözünde büyütme hocam. Yok işe almazlar, torpil döner mi falan hikaye. İhtiyaç varsa alırlar hiç merak etme. Maalesef bir şekilde devlete sırtımızı dayayamazsak özelde işimiz zor. Ben de edebiyat öğretmeniyim kpss belası ile uğraşıp bir yandan part time çalışıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.
    Evet, bir öğretmen olarak anlıyorum sizi. :( Zor ya. Part mart hiç fark etmez bir şeyler bulurum inşallah ben de.

• Hafta sonu tatilini unutun.

Deli gibi çalıştırıp mesai vermeyecekler, müdürün keyfi olursa izin olarak kullandırıyor.

Hasta olsan bile eleman yok deyip seni hasta yatağından kaldırıp işe getirtecekler.

Kendini beğenmiş müşteriler zaten ayrı bir dünya.

Tek iyi yanı serin bir ortamda çalışmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkArm

Hafta sonu tatilini unutun.

Deli gibi çalıştırıp mesai vermeyecekler, müdürün keyfi olursa izin olarak kullandırıyor.

Hasta olsan bile eleman yok deyip seni hasta yatağından kaldırıp işe getirtecekler.

Kendini beğenmiş müşteriler zaten ayrı bir dünya.

Tek iyi yanı serin bir ortamda çalışmak.
    Hepsinin farkındayım. Düşünün ki bu şartlara da razıyım ben. O yüzden önemli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: herhangisey

Hepsinin farkındayım. Düşünün ki bu şartlara da razıyım ben. O yüzden önemli değil.

Alıntıları Göster
    Sizi çok iyi anlıyorum. O kadar sıkılmış ve zayıf hissediyorsunuz ki iş olsun yeter düşüncesiyle hareket ediyorsunuz. Çok yüksek beklentilerle başlamayın sonrası hüsran oluyor. Kendimden biliyorum. 5 yılımı verdiğim Tesco Kipa marketlerinden biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4E178F9C9

Migrosun GÜVENLİK GÖREVLİSİYİM 8 SAAT CALİSİR 2500₺ ALİR SİGORTAM 2900₺ DEN YATAR
    Hocam vardiyalı mı çalışıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-67D7F6EFB

Hocam vardiyalı mı çalışıyorsunuz

Alıntıları Göster
    Evet 2 vardiya sabah aksam gece yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4E178F9C9

Evet 2 vardiya sabah aksam gece yok

Alıntıları Göster
    nasıl gireriz hocam migrosa zor mudur?
  • en mantıklısı migrosdur çalışma şartları orta hallidir ama sigorta yüksek yatar sosyal haklarını alırsın sıkıntı olmaz tabi arada sıkıntılar olabiliyor ama çok değil migrosu tavsiye ederim en azından bir süre seni idare eder.yoksa orasıda çekilecek yer değil.en azından çalışma saatlerin düzenlidir 12 saat çalışmazsın.
  • Yakın arkadaşım LCW de çalıştı.Ben Koton'da çalıştım.Kendi tecrübemi anlatmam gerekirse

Çoğu şubede full time çalışanlar sabittir çok çok zor full time çalışan alırlar.Ben genelde akşam vardiyasında çalıştım.Bana göre sabah çalışmaktan daha iyi.Çünkü müşteri olmasa bile sen sürekli gezinmek zorundasın asla oturamazsın.Reyonlar toplu olsa bile sürekli iş yapmak zorundasın.Gidip katlı şeyleri tekrar katlıyorsun çünkü merkezden izliyorlar ve direk uyarı alıyorsun.Sabah müşteri olmadığı için mal mal geziyorsun mağazada.O yüzden akşam vardiyası daha iyi geliyor bana.Ama akşam AVM 10'da kapandığı halde ben hiç 10 da çıkmadım.Genelde en erken 10.30 da çıkıyorsun çünkü reyon kapama ve kasa kapama mevzuları var.Onlar bitene kadar sen yine çalışıyorsun.Reyonda çalışmak için biraz açık gözlü olman gerekiyor çünkü tahmin edemeyeceğin kadar hırsızlık dönüyor.Nerelerden kırılmış alarmlar çıkıyor bilseniz aklınız şaşar.

En yorucu kısmı gerçekten insanlar ile muhattab olmak.Ben çok ciddi anlamda cinnetin eşiğinden döndüm 2-3 sefer ki ben fazlasıyla sabırlı bir insanımdır.Kabinde çıkardığı kıyafetleri yere atan tiplerin arkasını topluyorsun.Adam pantolon deniyor çıkarırken bacak kısmını tersinden çıkarmış yere atmış öyle gitmiş.Tek bir kelime edemiyorsun çünkü sen orada çalışıyorsun.Kadınlar erkek reyonunda kıyafet deneyip yine yere atıp çıkıp gidiyorlar ki bu yasak.Sen onun yere attığı şeyi kaldırıyorsun.Bir reyona 5ten fazla ürün ile girmek yasak.adam gidiyor aynı kabinde 9 tane pantolon deneyip hepsini yere atıp almadan çıkıyor.Sen laf edemiyorsun.Bir gün ANNESİ ile bir çocuk geldi aynen yukarıda dediğimi yaptı."evde de böyle mi oğlunuz?Giyip giyip yere atıp gidiyor ve siz birşey demiyor musunuz?" demeyi o kadar istedim ki o kadına.Sonrasında iş arkadaşıma gidip şunlarla sen ilgilenir misin ben kavga çıkaracağım diyip oradan uzaklaşmıştım.LÜTFEN BİR GİYİM MAĞAZASINA GİTTİĞİNİZDE BİR ÜRÜN DENEDİĞİNİZDE ALMAYACAKSANIZ GİDİP GERİ BIRAKIN ARKADAŞLAR.VE BİR ÜRÜNE BAKTIKTAN SONRA KATLAYIP GERİ KOYUN.ORADAKİLER DE İNSAN.Zaten dikkat ettiğim mevzulardı bunlar ama işe girip deneyimledikten sonra ultra dikkat ediyorum.Seni kölesi gibi gören müşterilerde olacak.Seni peşine takıyor seçiyor ürünleri sana yüklüyor.Sanki alışveriş arabasısın anasını satayım.Müdürler genelde çok burnu havada tipler oluyor.Gelip canını sıkarlar durduk yere.Bundan keyif alıyor çünkü.İş arkadaş ortamı güzeldi.Çünkü herkes aynı şeylere maruz kaldığı için sürekli bir empati var.en azından benim iş arkadaşlarım gayet iyiydi.Şans tabii bunlar

Asla ama asla bir mağazadan aldığınız kıyafeti yıkamadan giymeyin arkadaşlar.Çünkü terden sırılsıklam, duş ve deodorantın ne olduğunu bilmeyen adamlar gelip o tshirtleri deniyorlar.Bütün teri,pisliği oraya geçiyor.Adam onu almıyor ve biz o kıyafeti alıp askıya asıyoruz tekrar.Bu gözler kapalı satılan boxerları almadan önce denemek isteyen "insan(?)" gördü arkadaşlar.Deneyemezsiniz dediğim zaman denemeden nasıl alayım dedi çok ciddi bir şekilde.Gülemedim bile.Sıfır şaka.

• a101 malesef :) ama ordan sonra sansim acildi 3-4 farkli is deneyimi sonrasi kendi meslegim ile ilgili biryer bulabildim. bilgisayar teknisyeniyim 1.5 yildir bir firmada calisiyorum. suanki isimde de keyfimi kaciran olaylar oluyor tabi ama ayrildigim diger islere nazaran kat kat iyi tabi. bir sekilde yoluna koydum hayatimi. sansiniz bol olsun.

• Allah yardımcın olsun kardeşim. daha önce bir iş tecrüben yoksa yaparsın çalışırsın sorun olmaz at ile deve değil.
  • umarım bulursunuz hocam
  • LCW ve DeFacto,Koton da çalışanlara gerçekten saygı duyuyorum işleri çok zor hani bilmiyorum Antalya'da yaşadığımdan dolayımı İranlı turistler vs sürekli LCW de ne zaman görsem içerisi tıklım tıklım yapılacak iş değil gerçekten.
  • Migrosa basvurduk da arayan olmadi 3 haftadir.Work and traveldan market deneyimi de var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum hayırlısı olsun.burdaki boş yorumlara takılma.

bim,a101 falan ne varsa başvuru yapabilirsin. helal ekmek kazanmak ayıp değil.hepimiz insanız.

bulunduğun bölgede işkura git,oradaki yetkili ile görüş.kaydını güzelce yaptır oraya.özel sektör,kamu fark etmez ne iş olsa yaparım diye bir giriş yap.onlar sana iş bulurlar merak etme.

son söz aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikaye816

dostum hayırlısı olsun.burdaki boş yorumlara takılma.

bim,a101 falan ne varsa başvuru yapabilirsin. helal ekmek kazanmak ayıp değil.hepimiz insanız.

bulunduğun bölgede işkura git,oradaki yetkili ile görüş.kaydını güzelce yaptır oraya.özel sektör,kamu fark etmez ne iş olsa yaparım diye bir giriş yap.onlar sana iş bulurlar merak etme.

son söz aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz.
    aslında bu dediğinizi yapmak istedim ama çok cinlik var onlarda. parayı işkur veriyor ve inanın emeğinizin karşılığı değil. yani asgari ücret bile değil, asgari ücret şartlarında çalışıyorsunuz ama asgari ücret alamıyorsunuz. Hadi onu geçtim, şöyle bi şey var 5-6 ay dolduktan sonra çıkartıyolar o girdiğiniz işten kurs dönemi bitmiş oluyor ve işveren bedava olduğu için yeni eleman alıyor o kurstan. tamamen işverene para kazandırma üzerine kurulu bir sistem. bir de vasıfsız işler çok fazla, beden işçileri arayanları yani kadın olduğum için zor yani o işler.(kayıtlıyım işkurda iş de baktım, bakıyorum hala, kurumsal firma yok) bir de akşam saat 10-11 den sonra eve gelmem sıkıntı olur, kurumsal olmayan yerlerde çok çalışan olmuyor. burada şehir 8 den sonra ölüyor zaten.
    kurumsal bi yer olması, çalışan kişinin çok olması daha güvenilir gelir bana. yoksa işin zor olması, maaş falan son baktığım şeyler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.