Şimdi Ara

LCV TV - Bilgisayar Arası Hdmi Sorunu... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
4.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • o zaman foto eklersen arkadaşın problemi çözülümüş olur.
    Sen nasıl giriş kaynaklarını değiştiriyorsun? Foto ile
    quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

benim televizyon ile senin televizyonun dış kasa görüntüsü aynı
    fakat benim kumanda çok farklı, üzerinde av düğmesi var
    ve malesef hdmi girişlerini aktif etmek için av den seçmek şart
    kanallar iler geri gidince ext seçiyor ama hdmi seçilmiyor
    senin kumandayı gözüm pek tutmadı, sahte gibi sanki

pardon: sonradan baktım kumandası seninki gibiymiş
  • kumanda üzerinde av düğmesi var
    ona basıyorum ve hdmi seçiyorum
    o kadar basit
  • Akrep
    Arkadaşın yukarda kumanda resmi var ve üzerinde A/V tuşu yok.
    Sen benimki ile aynı diye düzeltmişsinde o bakımdan foto koy demiştim. Arkadaşa yardımcı olmak için
  • evet onu belirttim zaten
    tv kasası ve menüleri bendekiyle aynı
    kumandasıda aynıdır sandım ama değilmiş
  • arkadaşlar son 4-5 mesajda sıkıldım hızlıca geçtim ama;

ben philips 32PFL7332'yi teknosa'dan aldığımda bana yanlış kumanda vermişlerdi..
    baktım tam olarak tutmuyor, orijinalinin resimleri ve kod numarası ile mail attım, tamam burdaymış getirin değiştirelim dediler.. o kumandada çok kolay görüntü formatı değiştiren bi tuş vardı o gitti ama yine de orjinali tam uyumlu oldu..

@orfe
    sendeki kumandanın ATA@'nın kırmızı oklar çizdiği iki kumandadan biri ile aynı olması gerekiyor.
    ama onun üzerinde de kaynaklar arasında geçiş için atanmış bir tuş göremedim.. SMART için "önceden ayarlı en iyi görüntü ve ses ayarları arasında geçiş yapar" diyor, yani equalizer presetleri gibi düşünün, aynısı görüntü için de geçerli.. canlı, doğal vs..

ben kaynaklar (source, input veya AV1/2 de denebilir) arasında normal P+/P- ile geçiyorum ama bende normal 1, 2, 3.. diye hiç bi kanal ayarlı değil.. olsa bile 1'den aşağıya veya en büyük rakamdan yukarıya gidince yine geçiyor.. hatta favoriye sadece HDMI1 ve EXT1(skart, uydu) şeklinde 2 kanal ekledim, P+ bi ona geçiyo bi ona..

Diğer bir seçenek olarak da 4'lü yön tuşlarının ortasındaki seçme tuşuna (OK gibi) basarsam ekranda kanalları ve kaynakları gösteriyor aşağı/yukarı ok tuşları ile istediğime gelip ortadaki seçme tuşuna basıyorum.. bunu denediniz mi? (dicektim ki siszdeki kumandada ortada o tuş yok yanlış anlamadıysam)

tv'nizin kullanma kılavuzuna baktım
    orda gördüğüm ve tam olarak anlayamadığım şöyle bişeye rastladım:

"program hafızaya alma" başlıklı bi sayfa var (indirdiğim pdf dosyada 153 nolu sayfa, baştan sayarsan 6, introduction'a 1 dersen 5. sayfa)
    orda anlatılan Program Install menüsüne gelip ordaki Input seçeneğini değiştirmek işinizi görebilir.
    Mesela Program No kısmında 1, 2, 3 gibi rakamlardan başka EXT1, EXT2, HDMI1 ya da AV4 falan var mı? varsa onlardan uygun olanı seçin, onun Input kısmını kontrol edin, orda HDMI seçili değilse HDMI yapıp kaydetmeyi deneyin..

Kolay gelsin..

EDIT: n1ghtfall yukarda o sayfanın görüntüsünü koymuş, resim açılmadığı için görememiştim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakatas -- 10 Kasım 2008; 14:15:51 >

• atakatas

Teşekkürler yazdıkların için ancak benim menu resimlerinde görebileceğin gibi maalesef program install ve input olayı benim menulerde yok.BUgun servisi aradım, aynen diger arkadaşların dediği gibi av veya smart tuşunu sordular bana yok dedim kumandada.İçinde ok işareti olan bir kare olan tuş sordular ona da yok dedim.Ayrıca menude kaynak ya da input alt menusununde olmadıgını söyledim.Çarşamba günü servis elemanı göndereceğiz dediler, aynen sizin söylediklerinizi aktardılar ancak onlarda çözemedi.BAkalım artık tvyimi alırlar yoksa kumandayımı değiştirirler beklicem.
  • @orfe, Kardeş noldu senin iş?Geldiler mi teknik servisten?
  • arkadaslar atı catalıstı nerden yukluyoruz?
  • nightfall evet geldiler.Kumandaya baktılar ve ilkkez böyle bir philips kumandasını gördüklerini söylediler. Daha sonra fabrikadan bilgi aldılar.Benim aldıgım versiyonun, genelde yurtdışında otellerin tercih etiğini, çünkü otellere özel, hor kullanılabileceği göz önünde bulundurularak daha dayanıklı üretildiğini söylediler (İlginçtir, içinden ABD de kullanılan 3 uçlu prizde çıkmıştı).
    Kumanda da, otel müşterilerinin gereksiz ayarlarla ugraşmamaları için, minimum ayarı barındıran ve sade bir kumanda olarak tasarlanmış.Kitapçıktaki kumandayı getirdiler, şak diye kaynak sayfası açıldı, AV tuşuna basınca.Bende mecbur elemanlardan yeni bir kumanda satın aldım.Fİyatını hiç sormayın, evlat acısı gibiydi ama mecbur kaldım.Gerçi, dayanıklılık baz alınarak üretilmiş bir model olması sevindirdi genede..
    Yardım için elinden geleni yapan arkadaşlara tekrar tşkkr ediyorum, hdmi bagladım, full ekran gerçekten görüntü pırlanta gibi, ancak çok yüksek çözünürlükte aleti fazla zorlayabileceğini söylediler 1024 ile 1280 arası uygunmuş, oda zaten bize yetiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 13 Kasım 2008; 0:49:00 >

• orfe problemin çözülmesi herşeye rağmen güzel.

Tabiki ikinci kumanda maliyetinden dolaytı israf ama şöyle de bir güzelliği var.
    Ayarlara erişebildiğin kumanda sana özel olur diğerini ortalıkta bırakırsın kimse ayarlarını bozamaz

Şimdi desene LCD nın yeni zellikleri keşfettiğinden foruma fırsat bulamıyorsun
  • @orfe, Sorununun çözüldüğüne sevindim.Çok mu para aldılar kumanda için?Piyasadan philips uyumlu bir kumanda da alabilirdin aslında ama neyse .Bu arada "çok yüksek çözünürlük" ne demekmiş anlamadım.LCD'leri doğal yani desteklediği en yüksek çözünürlüğünde kullanmalısın yoksa görüntü bulanıklaşır ve esas bu bozulmasına yol açar.İlk defa birinin(üstelik teknik servis elemanı!) lcd'yi düşük çöz. kullanmayı tavsiye ettiğini duyuyorum.
  • çözünürlük olayında haklılar evet
    televizyon 720 destekliyorsa 1280x720 çözünürlükte kullanılmalıdır
    eğer 1080 destekliyorsa 1920x1080 kullanılmalıdır
    diğer çözünürlükleri de destekler fakat ekran rengi biraz parlak olabilir
  • orfe problemin çözülmesi çok sevindirici..

ama neden pahalı ki kumanda? ne kadar merak ettim?
    kadıköy'de geçen hafta sormuştum, arçelik kumandaları 5 ytl'den başlıyordu, 10-20 ytl arası normal..
    servis ücreti istediler mi? istemedilerse fiyat farkını ona say..
  • çözünürlük olayını ben de tam anlamadım..
    yani televizyon en fazla 720 destekliyorsa bilgisayarı 1080'e ayarlasak gösterir mi? ve de kötü olur, öyle mi?
    ben bilgisayar denemedim hiç ama teorik olarak tv'nin bu çözünürlüğü desteklemediği için göstermeyeceğini zannediyordum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: atakatas

çözünürlük olayını ben de tam anlamadım..
    yani televizyon en fazla 720 destekliyorsa bilgisayarı 1080'e ayarlasak gösterir mi? ve de kötü olur, öyle mi?
    ben bilgisayar denemedim hiç ama teorik olarak tv'nin bu çözünürlüğü desteklemediği için göstermeyeceğini zannediyordum..

Mesela çöz. 1366x768 ,HDMI'dan aldığı sinyal max. 1080p olan bir lcd'ye pc'yi HDMI'dan bağlarsanız pc'nin ayarlarında 1920x1080çöz. görünür ama bu çöz. seçerseniz tv bunu downscale ederek görüntüye verir bu da görüntünün kötü görünmesine neden olur.Film,oyun gibi şeylerde sorun yaşamazsınız ama windows ekranında yazılar okunamayacak kadar kötü gözükür.

• Kumanda için 50 ytl aldılar.Servis ücreti istemediler.Artık servis ücreti var mı yok mu bilemem içinde.Pek yakından geldikleri de söylenemez.Yaklaşık 10 kmlik bir mesafe vardı ve bir gün içinde 2 kere gidip geldiler..Ben olayın maliyet durumunu gözardı ettim artık, kumanda içinde oraya buraya gidip arama derdini göze alamadım açıkçası.Hazır evime getirmişler sıfır kumandayı.Zaten haksız aldılarsa, bir şekilde onlardan da çıkar o para ben bu tür şeylere inanırım

Çözünürlük olayında ise 1280x800 de herhangi bir problem yaşamadım, full ekran film, oyun vs. bir problem çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 13 Kasım 2008; 21:30:39 >
  • konu başlığı yanlış olmuş sanırım :D
  • Aynı TV den bende de var.. Bu TV nin altındaki LCD saat çalışmıyor. Acaba kumanda değiştirildiğinde çalışıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.