Şimdi Ara

LCDSmartie Büyük Boyutlu Yazı Yazma!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda @necoinside arkadaştan bir lcd ekran aldım üründen çok memnunum.

Ama benim şuanda sizlere danışmak istediğim bir konu var bu lcd ekranlarda büyük boyutlu yazılar yazıyorlar.
    Küçük küçük kareler kullanarak onlar çok hoşuma gidiyor bende yapmak istiyorum sabahtan beri araştırıyorum ama yok belki bileniniz vardır bana yardımcı olur veya bir şekilde anlatır bir bilgi verir evde canım sıkılmasın diye bana uğraşacak birşey olsun havalar sıcak dışarıyada çıkamıyoruz uğraşırım olmadı yapamazsam bırakırım gider.

LCD Panelim şuradakinden

2x16

Dediğim yazılar şu şekilde nasıl yapıldığı hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.
    Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTrmn -- 18 Temmuz 2010; 0:08:31 >

• Yokmu bir bilen arkadaşlar
  • 4x20 için eklenti var direk yazabiliyorsun ama 2x16 için bu mümkün tam olarak mümkün değil..
    burada yapabileceğin 8 tane normal harf boyutunda özel karakter oluşturabilmek(noktaları kendin belirleyerek).. ve öyle 8 tane karakter yaratacaksın ki onları ve normal harfleri kullanarak 2 satıra sıraladığın zaman büyük harfler oluşsun.. CustCharEditor.exe diye ufak bi yazılım var bunda noktalara tıklayarak karakterini oluşturabiliyorsun daha sonra altta oluşan kodu smartie yazı satırına kopyaladığında ekranda yarattığın karakteri görebilirsin.. her yeni karakter yaratacağın zaman custom char sayısını (1den 8e kadar) değiştirmelisin yoksa diğerinin üzerine yazar işler karışır.. bir de öneri yaptığın karakterleri not defterinde sakla ki ard arda alt alta kullanmak istediğinde rahatlıkla kopyalayabilesin..
  • Başta bu CustCharEditor.exe yi bulamadım

Kafam karıştı biraz Ben HAKAN yazmak istiyorum

8 tane karakter demişsiniz nasıl 8 karakter her harf için 8 karakter oluşturaacağım bu 8 karaktrin birleşimiden H harfi oluşacak
    lcd 2 satır halindebu 8 karakterin 4 ü üstte 4 ü altta mı olacak birazdaha yardım ederseniz iyi olacak
  • yok 8 tane harf yapma imkanın var yani örneğin normalde olmayan ç harfi yada yukardaki atmel in A sının üst sol köşesindeki üçgen. yaptığın bi karakteri istediğin kadar kullanabilirsin.
    http://rapid-share.com/files/407859702/CustCharEditor.exe bu da yazılım
  • ben bu programda harlerimi çizeceğim yoksa harfleri oluşturan minik karelerimi açılışta ç ? gibi şeyler çıktı herhalde harfler çizilecek dedim

örnek k karfi çizdim programın ilk satırına yazdım küçük k oluştu hımm anladım sanırım bu şekilde çeşitli karakterler oluşturacağım ikisinin birleşimi büyük k olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTrmn -- 19 Temmuz 2010; 23:00:34 >
  • yok o demo gibi birşey açılıştaki.. sana diyorum işte sen harf oluşturuyorsun orada ufak kareler yani.. öyle 8 parça oluşturacaksın ki onları birleştirerek istediğin şekli oluşturacaksın.. ben 4 karakter birleştirip kalp falan yapıyordum mesela..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    worlde büyük yazı yazma D:
    17 yıl önce açıldı
    Yazı yazma
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pardon 6 karakter kullanarakmış..
  • tamam mantığı özdümşu anda H harfini yapmaya başladım bile H in kenardaki çubuğuu yaptım ortadaki çubuğu yapıyorum alt dsatıra yarım kare üs çubuğa yarım kare koydummu üsteki çubuk tepeye kaçıyor biraz uğraştıracak ama zevkli gibi görünüyorum yaparım herhalde ben bunu.
  • ama yaptığın karakterlere dikkat et sadece 8 tane ufak karakter hakkın var dolayısı ile öyle şekiller yap ki diğerlerinde de kullanma imkanın olsun.. A harfini 2 kere kullanacağın için onu kopyala yapıştır yapabileceksin tabi..
  • Bir harfte 8 karakter kullandım biraz süslü olsun demiştim ama olmadı neyse deneyeyim uğraayım sana çok teşekkür ederim bilgi verdiği için bitirince caps koyarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTrmn -- 19 Temmuz 2010; 23:22:15 >
  • mesela düz bi kare yap H nin 2 yanındaki çizgileri alta üste koyarak yapabilirsin sonra ortaya tek çizgi yap altta ya da üstte aynısını A da da kullanabilirsin ayrıca A nın alt çizgilieri de yaptığın karelerden olur K nın yan çizgisi aynı karelerden olur N nin iki yanı olur v.s. aslında hepsi olur ama bi dezavantajın var 5 harf ekrana tam sığmayabilir kayan yazı şeklinde çıkartırsın..
  • Size çok teşekkür ederim bana programın kullanımını öğrettiniz ve istediğimi yaptım ismimi de yazdım çok güzel oldu hemen birkaç resim koyayım ekrana tam sığdı tam oturuyor ne boşluk ne kayma var süper oldu tam istediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTrmn -- 20 Temmuz 2010; 0:01:44 >
  • bununla alakalı aslında analog saat de vardı ama bulamadım tam..çok net durmuyordu sadece 4 karde gösteriyordu ama ilginçti..
  • Bu lcd smartiede 20 tane sayfa var bu sayfa sayısını artırmak mümkün mü_?

hımm ilginç eline gelirse paylaş burada merak ettim doğrusu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTrmn -- 20 Temmuz 2010; 0:12:29 >
  • maalesef sayfa sayısı sınırlı ama bi sayfada birden fazla sayfayı gösterme gibi birşey vardı.. mesela iki yazı yazıyordun bi birini gösteriyordu bi diğerini.. ya da değerleri yan yana ekle kayma hızını ve ekranın kalma süresini ayarla kayarak göstersin bi ekranda bi kaç değeri kayarak..
  • Analog saat eklentisi sanırım şu olacaktı:
    http://forums.lcdsmartie.org/download/file.php?id=252
    İndirmezse şunları deneyin:
    http://ho tfi le.com/dl/56219406/19c3f2d/clockpgv2.zip.html
    http://rapi dsh are.com/files/407897025/clockpgv2.zip
    http://www.medi afi re.com/?idiw8az01wwfk3k

• Mrb arkadaslarr. Çok acil yardıma ıhtıyacım varr benım. Paralel port ıle kontrollerı yaptımm.Lcd'de yazı gorunuyor. Lcd smartie kullandım. Fakat bı baska pcde denemek ıstedımm olmadı yazıyı goremedım. Ayarları fln aynı yapıyorum ıkı pc'de de fkat olmuyor yıne. Yardımcı oluyrmusnz Lutfenn.. Ekran goruntulerını katıyorum buraya.

• ilk pcde de artık görüntü gelmiyorsa hazırladığın lcdde ya da bağlantılarında bir sıkıntı oluşmuş olabilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.