Şimdi Ara

LCD VS CRT MÖNİTÖR!(Aradaki farklar eksiler artilar.Bilgilendirme amaçlıdır!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
12.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Tirido

Trinitron elbette çok kaliteli görüntü veriyor ama ekranın altından ve üstünden geçen telin görüntüde yarattığı çizgiyi saymazsak. :)

Biraz LCD'yi övücü nitelikte olmuş yerleri var ama yararlı bir yazı olmuş, teşekkürler. Şu da bir gerçek ki CRT'lerin artık son dönemlerini yaşıyoruz.

evet sanirim ovme nedeni de dedigin gibi artik crtlerin son donemleri olmali
  • büroda tam 16 sene crt monitör kullandık.sonuçta 1,25 gözlükle kurtuldum.arkadaşlarım2,00 gözlüklere terfi ettiler.özellikle çocuklara alacaksanız paraya kıyın biraz daha sağlıklısını alın derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

büroda tam 16 sene crt monitör kullandık.sonuçta 1,25 gözlükle kurtuldum.arkadaşlarım2,00 gözlüklere terfi ettiler.özellikle çocuklara alacaksanız paraya kıyın biraz daha sağlıklısını alın derim.

işte bende bundan korkuyordum,arkadasim gecmis olsun...
  • ya ben de 10 küsür sene çeşitli CRT monitörler kullandım ,gerçi hala da kullanıyorum işyerinde. 2 hafta önce lcd'ye terfi ettik. anlamadığım şey lcd'nin karşısında gözlerim daha çok yoruluyor
  • banada baslarda cok parlak geldi lcd gozlerimi daha fazla yoracakmis gibi ama alistiktan sonra nekadar iyi bir tercihte bulundugumu anladim...sizde de oyle olabilir..
    not:1.5 ay a yaklasti kullanali...
  • ^^^^faydali olabilmek icin..^^^^
  • guzel calısma olmus emegine saglık....
  • şimdi benim crt hakkında bildiklerim şu şekilde:

- teorik olarak crt nin kontrast oranı sonsuz kabul edilir. Yakalanılabilinirmi bilmiyorum?
    - nokta aralığı denildiği gibi 0.2 uM den azdır. Bu yakalanır birgün mutlaka ama hangi gün.
    - Tepkime süresi denen bir olgu yok.

LCD ise bildiğim kadarıyla ;

- DVI ile dijital görüntü alabilirsiniz. Ne yazıkki CRT de bunu yakalayamaz sanıyorum.(Fakat diğer DVI başlığındada konuşulduğu gibi çok gözle görülür farklar yok gibi birşey.)
    - Parlaklık ayarlamaları gelişmiş. Bazı CRT monitörlerde ek özelliklerle bu durum kapatılıyor. Örn: Samsung Magic Bright
    - Sağlık açısından yararlı. Eski CRT monitörleri filtresizdi, ancak LCD pazarı oluşmadan evvel her CRT kendinden filtreli olarak gelmeye başladı, yani bu zarar artık büyük ölçüde minimize edilmiş durumdadır.

(Hafif, ince, yan bak arka bak gibi kolayca gözle görülen farklara değinmiyorum)

Benim bildiğim ölçüde farklar bu şekilde. Ve anladığınız gibi CRT kullanıyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porster -- 28 Ocak 2008; 20:08:34 >

• evet belki bir cok kisiye reklam vb.. gibi gelebilir arkadaslar yanliz masaniza 20 ve ustu bir lcd monitor koyup kullandiktan sonra inanin crt nin yuzune bakmazsiniz...(benim acimdan boyle)...su ana kadar hic bir ekrandan boyle keyifli film izleyip oyun oynamadim..!...
  • LCD kullanırken gözlerin bayram etmesi demek buymuş dedim :) CRT monitörle arasında pek fark görmedim hatta LCD daha kaliteli diyebilirim. Trinitron tüplü CRTler gerçekten çok güzel görüntü vermektedir renkler parlaklık canlılık. Bunun yanında gözleri mahvetmesi radyasyon yayması (her crt de olan - ler) ev kullanıcıları için tavsiye etmiyorum. Profesyonal grafikerler animatörler yönelmeli bu monitörleri sağlık herşeyden önce gelir benim için o ayrı konu (bakınız: Çeken Bilir)
  • quote:

Orjinalden alıntı: AIYPWZQP

LCD kullanırken gözlerin bayram etmesi demek buymuş dedim :) CRT monitörle arasında pek fark görmedim hatta LCD daha kaliteli diyebilirim. Trinitron tüplü CRTler gerçekten çok güzel görüntü vermektedir renkler parlaklık canlılık. Bunun yanında gözleri mahvetmesi radyasyon yayması (her crt de olan - ler) ev kullanıcıları için tavsiye etmiyorum. Profesyonal grafikerler animatörler yönelmeli bu monitörleri sağlık herşeyden önce gelir benim için o ayrı konu (bakınız: Çeken Bilir)

En önemli ayrinti iste burasi göz....trinitron gercekten cok kaliteliymis ama radyasyon olayi mahvediyor iste

• quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

quote:

Orjinalden alıntı: AIYPWZQP

LCD kullanırken gözlerin bayram etmesi demek buymuş dedim :) CRT monitörle arasında pek fark görmedim hatta LCD daha kaliteli diyebilirim. Trinitron tüplü CRTler gerçekten çok güzel görüntü vermektedir renkler parlaklık canlılık. Bunun yanında gözleri mahvetmesi radyasyon yayması (her crt de olan - ler) ev kullanıcıları için tavsiye etmiyorum. Profesyonal grafikerler animatörler yönelmeli bu monitörleri sağlık herşeyden önce gelir benim için o ayrı konu (bakınız: Çeken Bilir)

En önemli ayrinti iste burasi göz....trinitron gercekten cok kaliteliymis ama radyasyon olayi mahvediyor iste

Aynen hocam haklısınız

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.