Şimdi Ara

LCD ve plazma arasındaki fark (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Birdy Dizzy

plazma yakın gelecekte tamamen kalkacak. bu kesin. vestel de üst düzey yönetici olan bir tanıdığımın söylediğine göre (kendisi herhangi bir mağazadaki satıcı değildir ,yurt dışındaki konu ile ilgili tüm fuarlara katılmaktadır, plazma LCD panel üreticileri ile bizzat görüşme yapmakta ve yılın yarısını yurt dışında geçirmektedir kısaca işi budur) ,tüm dünya planlarını LCD üzerine yapmaktadır. plazma can çelkişsede yapılan yatırımlar sebebiyle mümkün olduğunca ömrü uzatılmaya çalışılmaktadır. sektördeki fuarlarda artık plazmanın yeri yok denecek kadar azdır demektedir.

tartışmalar gereksiz. yukarıda bahsettiğim kişi Türkiye nin tv konusunda en büyük firmasının avrupanın adette en fazla tv üreten firmasının konusunda uzman bir yöneticisi. bu insanlar tüm dünyayı, gelecek 5-10 yılı, önümüzdeki yılın piyasa fiyatlarını, gidişatı, herşeyi takip ediyorlar. kendisi ile sık sık bir araya geliyoruz. eylül başında almanya daki fuara katılacak. sonra 3 günlük fuar için amerika ya gidiyor. uzak doğuya her gittiğinde en az 15 gün kalıyor. üstün olan diğerini bitirir. LCD fiyatları plazmadan yüksek te olsa o da alınabilir seviyelere düşüyor. tercihler pazar payı LCD den yana değişiyor. LCD yeni teknolojilere gelişime da açık. en önemlisi tüm dünya yatırımını LCD ye yapıyor. ülkemizde bile bu yıl çıkan yeni modellere bakın talebin nereye kaydığını görebilirsiniz. "plazmanın da görüntüsü gayet güzel, daha az paraya büyük ekran alabiliyorum" diyen de haklıdır. ancak plazma LCD den daha kaliteli görüntü vermektedir demek mantık dışı komik kalmaktadır.

• arkadaşlar bilgiler için çok tşk ederim.Sanırım en iyisi showroomlarda ar-ge yapmak.Gözümle görsem daha faydalı olacak sanırım.Tekrar tşk ederim...
  • Peki bi sorum daha var...Hangi markayı seçmeliyim ? Hangi marka bu ürünlerde daha etkili...
  • Aslında bende düşünüyorum. Ancak notebook ile takas yapmayı düşünüyorum.
    Ancak çok garip LCD yada Plazma TV alan kimse değiştirmeyi yada satmayı düşünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cisco -- 27 Ağustos 2006; 1:56:04 >
  • her tv nin kendine göre avantajları ve dezavantajları var.Gelde çık bakalım işin içinden :) ne yapacağıma karar veremedim.Aradığım tv nin özellikleri şöyle olmasını istiyorum...

42 "
    1024*768 çözünürlük
    HD Ready
    DVI/HDMI girişi

Kontrast ve parlaklıklar hakkında pek bi bilgim olmadığı için ne yazacağımı bilemiyorum...Bu özelliklere uygun olarak hangi tv yi almamı önerirsiniz ? plazma veya lcd farketmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wedo -- 27 Ağustos 2006; 14:33:47 >
  • tv çok güzele benziyorda seçtiğin yer yanlış be kardeş bu sektörde olan arkadaşım söylemişti bu şirket kaçakçıymış başımızdaki parti sayesinde üthal edebiliyorlarmış bence cok güvenme derim ben sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cisco

Aslında bende düşünüyorum. Ancak notebook ile takas yapmayı düşünüyorum.
    Ancak çok garip LCD yada Plazma TV alan kimse değiştirmeyi yada satmayı düşünmüyor.

istediğin takas olsun
    :)

hele notebook özelleiklerini bana bir mesaj at...........

selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: bizu

tv çok güzele benziyorda seçtiğin yer yanlış be kardeş bu sektörde olan arkadaşım söylemişti bu şirket kaçakçıymış başımızdaki parti sayesinde üthal edebiliyorlarmış bence cok güvenme derim ben sana

+ 1.000.000

hem kaçakçı,hem üçkağıtçı
    insanlara türkiye resmi distribütörü malıdır diye kaçak mal satıyolar...DİKKAT EDİN...

• Plazmalarda PANASONİC ile SAMSUNG arasında kalmıştım almadan önce...ama ne kadar izlediysem de(hem de dvd görüntüsü olarak) samsung un görüntüsünübeğenemedim...çok plastik insanlar ve yapay görüntüler veriyordu.Bilginiz olsun...Görüntüsünü izlemenizi tavsiye ederim.Ayrıca geçende LG nin PC1R modelini gördüm.DVD de oldukça başarılıydı.Hesaplı da bir tv.
  • PANASONİC PV60 VE SAMSUNG Q7 ARASINDA PEK FARK YOK GERÇİ FİYAT HARİCİNDE
  • Bu televizyon konusunda ben de çok kararsızım. Forumu dikkatle okuyorum. Fakat dikkat ettim de kimse sony markasından bahsetmiyor. Ben en iyisidir diye düşünüyordum.Kimse bahsetmeyince kafamda soru işaretleri oluştu. Ben Phılıps ve Sony arasında kararsız kaldım.LCD düşünüyorum. Bana hangisini ve hangi modelini tavsiye edersiniz? Teşekkürler...
  • boşwer sony i...

piyasada samsung,lg,philips gibi kaliteli ürünler warken sony alınmaz + plazma üretimini başarısızlıktan dolayı bitirdiler.
  • Maalesef sony en iyisi değil arkadaşım.Plazmada üretimlerini durdurdular.Gelecekte lcd ile yollarına devam edeceklerini açıkladılar ama asıl mesele, bence sony'nin şirket politikasını değiştirmesi.Sony, daha çok teknoloji üretimi, film stüdyoları ve müzik sektörüne yönelip, bu alanda ürünleri pazarlamaya başladı ve PS ye ağırlık verdi.Böylelikle de cihaz üreticilerini istediği gibi yönlendirme konusunda önemli bir güç sağladı..Mesela blue ray teknolojisinde katkıları vardır..film sektöründe söz sahibi olduğu için filmleri bu tarz ürünlere kayıt yapılmasını sağlayarak, hem film stüdyousundan para kazanacak hem de blue ray sektöründen para kazanacaktır.Oyun dünyasında milyarlarca dolarlık bir sektör sözkonusu olduğu için burda da sony vardır.Dolayısıyla zannımca imalat sektöründe bulunmanın dezavantajlarından dolayı ,sony teknoloji üret,sat, hemen paraya dönüşecek alanlara yayılmak gibi bence uyanık bir yol izlemektedir.
    LCD de iyi olan markalara gelince philips,samsung ve toshiba bence çok iyi ürünleri olan markalardır.

• İnternette Phılıps 109 ekran ve üstü araştırdım.Fakat pek bulamadım.Nereden bakabilirim?
  • cihaz özelliklerine diyorsan philips.com.tr den bakabilirsin.Fiyatlara ulaşabileceğin yer konusunda gold,teknosa v.s sitelere bak diyeceğim ama uygun olacaklarını sanmıyorum.Bence en iyisi mağazalara bizzat gidip fiyatları araştırman.
  • teknosa'nın teknik servisi iğrençç!
  • Merhaba Arkadaşlar
    Siteye yeni üye oldum lcd ve plazma arasındaki teknik bazı detaylarda eksiklerim olduğunu düşünüyorum iki marka arasında kaldım , fiyatlar aynı özellikler hemen hemen aynı fakat iki ayrı marka biri samsung diğeri lg.. Samsung mağazasındaki satıcı derki sony e bile ekranı samsung üretir satar, Lg satan satıcı derki samsung ekranı bizden (lg den ) alır.. haa birde 81 ekran Lcd modelleriyle 106 Plazma fiyatları nerdeyse aynı ama ben sanırım Plazmayı tercih edeceğim sebebi ise plazma teknolojisi sanırım ulaşmak istediği teknolojinin doruklarında piyasadan kalkacaksa bile yakın gelecekte şu an en iyi plazmalar piyasada demektir, ama lcd teknolojisinin kendini geliştirmesi için daha çook zamanlar var yani tabiri caizse eski teknolojinin en iyisiyle yeni teknolojinin kötüsü karmaşasında benim tercihim eskinin en iyisi.. ( Kaldıki çokta eski değil zaten :) )model numaralarını aşağıda belirtiyorum görüşlerinizi bekliyorum
    Şimdiden Sonsuz teşekkürler.

**Samsung PS-42E7S ( 549 Milyar renk yazıyor katalogta gerçekten bu rengi üretebilirmi ? )

**Lg 42PX4RV ( Fiyat farkı yok samsungla ama arada 548 milyar renk farkı var :) ama fiyat aynı nasıl olacak bu iş ?

• quote:

Orjinalden alıntı: KimBUYAKISIKLI

Merhaba Arkadaşlar
    Siteye yeni üye oldum lcd ve plazma arasındaki teknik bazı detaylarda eksiklerim olduğunu düşünüyorum iki marka arasında kaldım , fiyatlar aynı özellikler hemen hemen aynı fakat iki ayrı marka biri samsung diğeri lg.. Samsung mağazasındaki satıcı derki sony e bile ekranı samsung üretir satar, Lg satan satıcı derki samsung ekranı bizden (lg den ) alır.. haa birde 81 ekran Lcd modelleriyle 106 Plazma fiyatları nerdeyse aynı ama ben sanırım Plazmayı tercih edeceğim sebebi ise plazma teknolojisi sanırım ulaşmak istediği teknolojinin doruklarında piyasadan kalkacaksa bile yakın gelecekte şu an en iyi plazmalar piyasada demektir, ama lcd teknolojisinin kendini geliştirmesi için daha çook zamanlar var yani tabiri caizse eski teknolojinin en iyisiyle yeni teknolojinin kötüsü karmaşasında benim tercihim eskinin en iyisi.. ( Kaldıki çokta eski değil zaten :) )model numaralarını aşağıda belirtiyorum görüşlerinizi bekliyorum
    Şimdiden Sonsuz teşekkürler.

**Samsung PS-42E7S ( 549 Milyar renk yazıyor katalogta gerçekten bu rengi üretebilirmi ? )

**Lg 42PX4RV ( Fiyat farkı yok samsungla ama arada 548 milyar renk farkı var :) ama fiyat aynı nasıl olacak bu iş ?

söylediklerine bende katılıyorum ama almayı düşündüğün 2 model eski teknolojinin biraz daha eski modelleri çünkü çözünürlükleri düşük bence 1024x768 çözünürlüklü bir plazma alırsan söylediklerinle 1 e 1 örtüşen bir plazma almış olursun kolay gelsin

• samsung ,,sonye panel üretir

lg ,philips ile ortak çalışır ve birçok modeline panel verir...

samsung 42e7s modelinde 175 drece izleme açısı vardır..ve yeni jenerasyon paneldir.

bence samsung 42e7s lgye göre daha iyi bi1 rmodeldir..özellikle renk tonlaması ve sayısı 2 sini yanyana izlediğinizde apaçık ortaya çıkıyor..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.