Arkadaşlar uzun suredir lcd almak ıstıyorum ve hala kararsızım ! Cs ile uraştığım için burdan cs oynayıp crt den lcd ye gecmiş arkadaşlara sormak ıstıyorum.Su an crt de oynadığınız gibi lcd de cs rahat oynayabiliyormusunuz ? ozellkle 8ms le ve yenı cıkan 2-3 ms ler iş gorurmu ? Aralarında fark varmı ve Aim alırken ve hedefin geç tepki vermesi gibi birşey soz konusumu ? Gerçekten hassasiyete onem veren arkadaşlar cvp larsa sevinirim .Kullandıkları ayda test ettikleri buna uygun 19'' lcd tavsiye ederlerse sevinirim Hndy L90 ve Wsnic leri merak ediyorum . Not: tabiki lcd cs den ibaret değil ama ana etken bu ! benim içn cvp larınız için şimdiden teşekkurler
up! up!up! up!up!up!
Kendi sorunu kendin cevaplamışsın zaten. Profosyonel oyuncuysan Crt derim. Ama ms ler ile oynayabilecek kapasitede değilse Lcd koymaz zaten sana. Ama bunda en önemli etken sırf monitör değil klavye ve faredirde.
mouse vs ekipmanlarım zaten varda ! Benim arzum ;kullandım ,gordum, farkı anladım ve yorumluyorum... dicek biri
Yoq hacu 8ms alabilirsin. geç tepki wermeyi bırak ghost bile olmuyor. gözlemledigim kadarıyla lcdlerin en buyuk dezavantajı siyah renklerde biraz kötüler okadar. bu senin için sorun degilse rahatlıkla alabilirsin.
siyahlık önemli tabi yeri geliyor tünelde takılıyoruz
Ben geçenlerde aldım Philips 170X6FB. cs'i çok profesyonelce oynamıyorum ama açıkçası ben bi fark göremedim eski lg T730SH monitörümle. Hatta cs:source'da monitör ayarlarında 1280X1024 (lcd) seçeneği var. Ona ayarladın mı yazılar crt monitördekinden daha farklı oluyor. Bence daha güzel. Üstelik 1280X1024 'de oynadığın için grafikler küçülüyo diye bi durum da yok. Aksine eski crt'deki gibi görüntüler. Ama tabiki 1280X1024 'de oynadığından ekran kartının iyi bi şey olması gerekiyor. En az 6600gt ya da X800Gt gibi yoksa görüntülker akıcı olmazmış. Ben 17' aldım ve memnunum. Büyüklüğjk olarak zaten 17' crt'lerden 3cm daha büyük. O yüzden bence yeterli 17'ler. 19' lcd deve gibi bi şey oluyor. Nerdeyse 21 ekran crt'nin izleme alanına sahip. Ayrıca nokta aralıkları 17'lcdlerden daha büyük olduğından görüntüler biraz daha kötü olabilir 17'den. Bi de alacaksan dvi bağlantılı,en az 8ms tepkime süreli bi monitör al. İyi özelliklere sahip 17' bir lcd monitörle aynı özelliklere sahip bi 19' lcd arasında çok büyük fiyat farkı oluyor. Aynı fiyat aralığındaki 19' monitörlerin özellikleri iyi olmuyor. Umarım biraz faydalı olabilmişimdir.
sbasol cok saol hocam ! yalnız aklıma bişi takıldı samsung 17 flat crt kullanıyorum ve 17 lcd 3 cm buyuk demişsin ve yeterli 19 cokmu abartı olur ! yaz başında samsun 19' MB alıcaktım ve lcd ye aklım gitti ! yani ekranıda buyutmek ıstıyorum almışken 19 diye düşündüm ama
Bak senin şu 17' samsungun 16' izleme alanı olur her 17' crt'de olduğu gibi. 16X 2,54cm= yaklaşık 40cmdir 17' bi crtnin ekranın köşedenköşeye uzunluğu Benim 17' philips lcd'nin 17' izleme alanı var. Yani 17X2,54 = 43cm köşeden köşeye uzunluğu. Yani 3cm daha büyük 17' crtden.Lcdlerde crt.lerdeki gibi izleme alanı kaybı olmaz. Yani 17' lcd 17' izleme alanı 19' lcd de 19' izleme alanı oluşturur. 19' de 19X 2,54cm =48cm dir köşeden köşeye uzunluk. Yani uzun lafın kısası alacağın 17' lcd senin eski monitöründen 3cm 19' ise tam 8 cm daha büyük olacak. 19' lerde nokta aralığının daha fazla olması görünte kalitesi açısından bi dezavantaj. 17' lerin kalitesi daha iyi 19'lere göre. Aynı özrelliklere sahip 19' monitör 17' ine göre 200 milyon daha pahalı. Demek istediğim eğer çok para vermek istemiyorsan 17' kaliteli bi lcd de çok iyi bence oyunlar için. Zaten lcdler yeterince pahalı.
memnunum lcd den ... oyun olayını abartamamak lazım sonuçta oyun...
lcd monitörümle hiçbir oyunda sorun yaşamadım 8ms tepki süreli
ViewSonic VX912 kullanıyorum 9 aydır. BFVietnam, Quake IIIA, FarCry ve DOOM III de CRT yi aratmıyor.
Dostum 19" LCD tavsiye etmem çünkü özellik olarak profesyonellik arıyorsan boyut büyüdükçe fiyat çok artacaktır. Ucuz olanlarda seni pek tatmin etmez. Ancak 17" arkadaşın dediği gibi crt lerden daha büyüktür ve istediğin özelliklerde uygun bir şey bulman olası. Ayrıca bu kadar oyun oynuyorsan sağlığını da düşünüp LCD ye geçmelisin. PHILIPS 170P6ES işini fazlasıyla görür. Ben bu monitörü kullanıyorum ve gayet memnunum.
Ben imzamdaki 19'' LCD monitörü ve ekran kartını kullanıyorum öncelikle şunu söyleyeyim monitörümden çok memnunum kardeşime 17'' sony hx75 aldık oda çok güzel bi monitör ama eğer imkanın varsa kesinlikle 19'' öneririm her ikisinide kullanan biri olarak kardeşim şimdi keşke 19'' alsaydık diyor neyse o sana kalmış ama tavsiyem 19'' yana.
Şimdi gelelim asıl meseleye alacağın LCD ister 17'' olsun ister 19'' olsun her ikisindede adam akıllı bir görüntü alıp akıcı bir şekilde oyun oynamak istiyorsan kaliteli bir EKRAN KARTI alman lazım yoksa LCD den zevk alamazsın ben çok fazla oyun oynamam ama bizim ufaklıklar CS source, GUNZ, NeedForSpeed most wanted (bunu bende oynuyorum) oynuyorlar ve eski crt eyle kıyaslanamayacak kadar güzel yani işin özü eğer oyun için alıyorsan LCD + kaliteli bir ekran kartı.
kozlowski 4 sene profesyonel c-s oynadım, zamanında 15" hyundai crt em vardı.17" lcd sony 25ms tepki süresi geçtiğim zaman başlarda herşey çok berbat gelmişti bana.Renkler daha açık ve daha canlıydı, c-s'e adapte olmakta çok zorlanmıştım çünkü landaki gibi değildi lcd monitörde oynuyordum ve alışması uzun sürdü.Bir ihtimal sensitivty ayarında farklılıklar olabilir.Tepki süresi olarak crt ve 25ms tepki süreli lcd monitörde bariz bir fark vardı buna alıştıktan sonra eski performansımı yakalamıştım, c-s'i bıraktım artık eğlencesine takılıyorum.8ms tepki süreli bir lcd ile sanırım rahat oynanır c-si...
quote:
Orjinalden alıntı: acemi38
Ben imzamdaki 19'' LCD monitörü ve ekran kartını kullanıyorum öncelikle şunu söyleyeyim monitörümden çok memnunum kardeşime 17'' sony hx75 aldık oda çok güzel bi monitör ama eğer imkanın varsa kesinlikle 19'' öneririm her ikisinide kullanan biri olarak kardeşim şimdi keşke 19'' alsaydık diyor neyse o sana kalmış ama tavsiyem 19'' yana.
Şimdi gelelim asıl meseleye alacağın LCD ister 17'' olsun ister 19'' olsun her ikisindede adam akıllı bir görüntü alıp akıcı bir şekilde oyun oynamak istiyorsan kaliteli bir EKRAN KARTI alman lazım yoksa LCD den zevk alamazsın ben çok fazla oyun oynamam ama bizim ufaklıklar CS source, GUNZ, NeedForSpeed most wanted (bunu bende oynuyorum) oynuyorlar ve eski crt eyle kıyaslanamayacak kadar güzel yani işin özü eğer oyun için alıyorsan LCD + kaliteli bir ekran kartı.
KARDEŞ EKRAN KARTI NASIL İMZANDAKİ X800GTO ??BİDE NERDEN NE KADARA ALDIN SON SORUM DA ŞU: 190X6FB 469$ 170X6FB 336$ HANGİSİ???
quote:
Orjinalden alıntı: grimer
KARDEŞ EKRAN KARTI NASIL İMZANDAKİ X800GTO ??BİDE NERDEN NE KADARA ALDIN SON SORUM DA ŞU: 190X6FB 469$ 170X6FB 336$ HANGİSİ???
Arkadaşım ekran kartımdan çok memnunum bendeki X800GTO Fireblade modeli çok güzel o/c oluyor ben 15 gün önce exa dan aldım 225+ kdv ye ikisinden birini tercih edeceksen 190X6FB tavsiye ederim 19'' ler bütçe elverdiği sürece kesinlikle tercih edilmelidir.
nokta aralığı önemli diyorlar forumda?x800gto nun fiyatı yükseldi ve piyasada yok ben haftaya sistem toplıycam hala karar vermiş değilim ama...170x6fb alıcm büyük ihtimal para çıkmıyo
quote:
Orjinalden alıntı: grimer
nokta aralığı önemli diyorlar forumda?x800gto nun fiyatı yükseldi ve piyasada yok ben haftaya sistem toplıycam hala karar vermiş değilim ama...170x6fb alıcm büyük ihtimal para çıkmıyo
Tamam nokta aralığı önemli ama arada çok büyük bi nokta aralığı yokki 17'' 0.264 - 19'' 0.294 yani %11 lik bir fark var şimdi şöyle düşün bir ekranda 1.310.720 adet nokta bu noktaların 1 tanesi 17'' de 0.264 büyüklüğünde 19'' 0.294 mm.büyüklüğünde nekadar anlayabilirsin birinin noktaları diğerinden %11 oranında büyük anlayabilirmisin bence çok zor ben bizzat her ikisinide kullanmış olarak 19'' diyorum tabii karar senin.