Şimdi Ara

Lcd tv ye ses sistemi takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birşey sormak sormak istiyorum. Toshiba 32av500 lcd televizyonum var, hdmi-hdmi kabloyla bilgisayarımı tvye bağladım. Acaba Logitech X-540 5+1 Ses Sistemini tv ye bağlasam olur mu? Dts videolardan ses alabilirmiyim. Amacım televizyonun kendi hoparlörünün vereceğinden daha iyi bir ses alabilmek. Televizyonun girişleri resimdeki gibi :

Yardımcı olursanız sevinirim

• -Alamazsın!
    -Sadece 2X Analog Stereo Audio kullanabilirsin external Speaker bağlayarak(bu bile güzel bir çözüm olabilir en azından SD yayınlarda ve HD lerde
    yine Stereo olacaktır.
    -DTS v.s gibi gelişmiş Audio sistemlerde ise Digital-out port ister!!(Optical/Coaxial)o zaman ses sistemini(uygun olan)bağlarsın,ancak Tosh lardaki
    optical-out seçeneği sadece DTV yayınları izlersen(DVB-T gibi)çıkış verir,başka Audio sinyalleri çıkışı vermez!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mart 2009; 16:03:08 >
  • peki tavsiye edebileceğiniz fazla maliyetli olmayan bir çözüm var mıdır?
  • hdmi ile bilgisayarınızı tv'ye bağladığınızı söylemişsiniz,
    muhtemelen bilgisayarınızda dijital ses çıkışı vardır,
    varsa o çıkıştan direk ses sisteminize bağlayın.

kolay gelsin..
  • X540'da matrix özelliği sayesinde tüm uydulardan ses gelir ama yeterli olur mu bilmiyorum bende,bende x540 almayı düşünüyorum.D-smart receiver var.Ona bağlamayı düşünüyorum.Fazla da öyle yüksek ses niyetinde değilim,belki bir çözüm olabilir en azından.
  • O zaman Logitech Z-5500 alabilirsin ve bunu şayet Uydu Receiver ile Paneli kullanıyorsan,Receiver dan Optic/Coax çıkışla Z-5500 e bağlayabilirsin,
    ben öyle kullanıyorum örneğin+
  • Logitech Z-5500 bütçemi aşar. atakatas arkadaşın söylediği gibi yapsam nasıl olur. çünkü ses hdmi aracılığıyla gitmeyecek mi? o zaman bilgisayarın çıkışlarından ses alabilirmiyim? ve nasıl bir kablo kullanmam gerekir (çok soru soruyorum fakat bu konuda bilgim, yok denecek kadar ve bir çözüm bulmam lazım) ilginize teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PC den elbette seside alabilirsin,ben öylede denedim ama PC de MB de Optical-out portu olması lazım(örneğin ben bunu Z5500 e bağlayabiliyorum)
    Ancak alacağın ses sistemi ucuz bir şey olursa Digital out portu olmayabilir!
    X-540 da opt/coax giriş varmı peki;varsa OK dir+

Veya 2 tane Speaker alırsın ucuz yollu bunları direk panele bağlayabilirsin v.s
  • Logitech X-540 da digital çıkış yok bildiğim kadarıyla. ben en iyisi orta yollu bir 2+1 veya 1+1 speaker alıp panele bağlıyayım. En mantıklısı bu görünüyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim
  • Evet doğru,
    Logitech x540'da dijital ve optik giriş ,çıkış yok.
  • Ya arkadaşlar bende de Creative T6060 ses sistemi var . Linki aşağıdadır.

http://www.hepsiburada.com/creative-inspire-t6060-51-speaker-/productDetails.aspx?categoryid=256&productid=bd91360

Ayrıca bilgisayarı TOSH XV500 panele bağladım.Hem tv hem monitor olarak kullanıyorum.Film izlerken bilgisayardan 5.1 ses alıyorum fakat normal reciever ile tv izlerken 5.1 ses sisteminden ses alma imkanım yok mudur ?
    Teşekkürler
  • 5+1 analog çıkış gerekiyor yani X540'a bağlamak için..
    Peki bilgisayarınızın analog 5.1 çıkışı var mı? Ses çıkışları nasıl? Ses kartınızın modeli?
    Analog çıkış yoksa o zaman "HDMI to Analog Audio + DVI" gibi bir dönüştürücü kullanılabilir belki astarı yüzünden pahalıya gelmezse..
  • Tv yayınının kalitesi yani ses düzeyi kanaldan kanala degisir türkiyede 5+1 veren kanal ulusal kanallardan mesela tvde dvd keyfi ile cnbc filmleri onlarda 5.1 alırsın ama diger kanallar stereo çalışıyor. yabancı kanallarda 5 sistemi daha yaygın ve güzel ses alabiliyorsun...

Ben mesela geçen haftalarda galatasaray-bordeaux maçını w9dan izlemiştim bayagı güzeldi maçta hissettim kendimi...

Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: omarkatip

Logitech X-540 da digital çıkış yok bildiğim kadarıyla. ben en iyisi orta yollu bir 2+1 veya 1+1 speaker alıp panele bağlıyayım. En mantıklısı bu görünüyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim

Bunuda gördüğüm kadarıyla yapamazsın,çünkü senin panelin arkasındaki bütün Audio-portlar "IN" !!!
    OUT portlar yoktur!

-Bu durumda sen HDMI2HDMI ile veya DVI2HDMI kablo ile>>GCard ın çıkışlarının özelliklerine göre,panele Video sinyalini taşırsın
    -Audio sinyal taşınmasını ise direk PC den external Audio/Speaker v.s sistemine taşıman gerekiyor

Senin bahsetiğin Audio sistemler zaten PC ler içindir! çok azı örneğin Z5500 gibi olanlar ise hem PC de hemde diğer bazı sistemlerle uyumludur!

------
    Şimdi sen örneğin X-540 ile kullandığın zaman Audio işini MB nin 5.1 out-portlarını kullanarak halledersin++

Bir bilgi daha vereyim AV lerde ONKYO Speaker system vardır(çok basit Entry-Level,ama Tosh için özel)
    Her ne kadar ileri seviye bir speaker olmasa bile ses kalitesi oldukça iyidir,ancak bu ses kalitesini tam alabilmek için,örneğin
    paneline BRay/HD-DVD bağlarsan durumu görürsün!!! hatta normal bir DVDPlayer bile bağlasan,sesin çok ciddi değiştiğini anlarsın!!

....yaw bu ses şimdi bundamı geliyor.....dersin
    Hem gücü hemde kalitesi hemde Onkyo işte o zaman ortaya çıkıyor,genelde çoğu insan bunu atlıyor!

Ama bu özelliği normal SDTV izlerken belli olmuyor ve çok zayıf bir speaker sistem gibi duyulmaktadır!

++

• Bunuda gördüğüm kadarıyla yapamazsın,çünkü senin panelin arkasındaki bütün Audio-portlar "IN" !!!
    OUT portlar yoktur!

-Bu durumda sen HDMI2HDMI ile veya DVI2HDMI kablo ile>>GCard ın çıkışlarının özelliklerine göre,panele Video sinyalini taşırsın
    -Audio sinyal taşınmasını ise direk PC den external Audio/Speaker v.s sistemine taşıman gerekiyor

Senin bahsetiğin Audio sistemler zaten PC ler içindir! çok azı örneğin Z5500 gibi olanlar ise hem PC de hemde diğer bazı sistemlerle uyumludur!

------
    Şimdi sen örneğin X-540 ile kullandığın zaman Audio işini MB nin 5.1 out-portlarını kullanarak halledersin++

Bir bilgi daha vereyim AV lerde ONKYO Speaker system vardır(çok basit Entry-Level,ama Tosh için özel)
    Her ne kadar ileri seviye bir speaker olmasa bile ses kalitesi oldukça iyidir,ancak bu ses kalitesini tam alabilmek için,örneğin
    paneline BRay/HD-DVD bağlarsan durumu görürsün!!! hatta normal bir DVDPlayer bile bağlasan,sesin çok ciddi değiştiğini anlarsın!!

....yaw bu ses şimdi bundamı geliyor.....dersin
    Hem gücü hemde kalitesi hemde Onkyo işte o zaman ortaya çıkıyor,genelde çoğu insan bunu atlıyor!

Ama bu özelliği normal SDTV izlerken belli olmuyor ve çok zayıf bir speaker sistem gibi duyulmaktadır!

++

Bu bahsettiğiniz "ONKYO Speaker system" hangisi acaba link verebilirmisiniz?

• ONKYO speaker lar Tosh ların içindeki speaker lardır!

Tosh TV lerdeki Speaker larını Onkyo ya yaptırıyor++
  • özür dilerim yanlış anlamışım. Şimdi ne demek istediğinizi anladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.