Şimdi Ara

Lcd tv ve masaüstü pc bağlantıda yardim :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arakdaşlar bende samsung 32 inc lcd tv war 2 tane hdmi girişi bide arkada birsürü video girişi gibi girişler war sanirim compisitmi compoment mi ne şimdi şöle yapmak istiyorum benim 2 hdmi girişide dolu olduğu için o comptemend den masaüstü pc sini bağlamak istiyorum ama dün baya bi gezmeme ramen aradiğim kabloyu bulamadım yada öyle bir kablo yok benim masaüstü pc de 2 adet dvi çıkışı war nvidia 8800gts biri monitöre bağlı biride boşta ben boşta olandan dvi dan kablo ile bu composit denen yere bağlamak istiyorum ama dvi to composit diye bi kablo bulamadım dvi to hdmi war genelde bugün interneti gezincede kafam çok karıştı öle bi kablo yok türkiyede sanırım yada hiç yok hdmi tak çıkar yapmak istemediğim için böle bağlamak istiyorum ama böle birşey yoksa yine hdmi ile bağlayabilirim elimde 1 adet fazladan hdmi kablom war ama bunu son çare olarak kullanmayı düşünüyorum ben bu dvi ı komposit ile nasil bağlarim bide bu composit ile compoment deniler şeyler ayni şeymidir yoksa farklı şeylermi ne farkları war sizden yardim ve bilgi bekliyorum

psn:Canawar86

• Composite ve component farklı şeyler elbet. Kablo yapıları ve giriş yuvaları benzer olsa da... Composite tekkablo ile görüntünün tümünü taşır ve bu sarı renkle ifade edilir cihazlardaki giriş-çıkış yuvası. Component 3 kablo ile yeşil-mavi-kırmızı görüntüyü iletir. RGB'de denir. Red, Green, Blue'dan gelir bu. Bu kablolardan herhangi biri olmasa veya yanlış bağlansa siyah-beyaz veya yeşil vs. kötü alınır. Component composite'e göre çok daha iyi görüntü sunar. Hatta uygun cihazlarla hdmi kalitesini verebilir.

component-hdmi kablo bulamaman normal. Biri analog biri digital olduğu için zor bir işlem ikisini dönüştürmek. Araya dönüştürücler takılabilir tabii bulunabilirse ama fiyatı da işin zorluğu nispetinde pahalı olacaktır.

Bu yüzden hdmi-hdmi veya dvi-hdmi baplantı kurman en mantıklısı olarak gözüküyor PC için. Diğer dolu dediğin hdmi girişlerine hangi cihazlar bağlı bilemiyorum. Eğer bu bağladığın cihazlarda component çıkış varsa hdmi yerine componet-component bağlantı kurup bir tane hdmi girişini boşa çıkarabilirsin; PC'de kullanabilmek için.

Misal...Benim uydu alıcısında hem component hem hdmi çıkış var. Hdmi çıkışı bozulduğu çin componenti kullanıyorum ve hdmi'dan farksız kalite olarak...

• Sağol bilgiler için sanırım teledünya hd alıcının öle bir kablosu olacaktı eve gidince hemen bakıcam ozaman benim almam gereken ya bir dvi to hdmi çevirici yada bi ucu dvi olan bi ucu hdmi olan bir kablo peki bunlar için tavsiye ettiğiniz bir barka yada adaptör warmi marka olarak çünki fiyatlar çok değişken vede 1 metre yetmeyecek gibi bana

• birde şimdi aklıma geldi bildiğim kadarıyla dvi ses taşımıyor değilmi sadece görüntüyü aktarıyor birde dvi dişlerine göre kalite değişiyor gibi bişi duydum ne tavsdiye ediyosunuz

• Dvi - Hdmi kablolar sıcak fırsatlar bölümünde ttaf topiği var bir bak istersen forum kullanıcılarına indirimde var
    -Evet dvi-hdmi kablo ile ses taşıyamazsın onun için tv'de hdmi girişinin yanında 3,5mm sterio giriş var ise, iki tarafı erkek 3,5mm sterio kablo ile ses taşıyabilirsiniz..

Huawei IDEOS X5
  • Merhaba arkadaşlar ben izmirde yaşıyorum ve istanbula göre cok az kablo cesiti war ..

ekran kartım ati4850 dvi cıkışı var hdmi cıkışı yok mlsf..

Ancak salonda lcd var ve 2 tane hdmi cıkışı var ben bunları bağlamak istiyorum

ya duvarı delicem ya duvari delicem cünkü araştırmaların ışıgında uzun kablo var ama cok pahali ve 24 ayar kaplaması oldugunada karar vermedim

vatan bilgisayar var izmirde orada şimdi ben 5 m iki ucu hdmi kablo alsam işimi görür ancak pc ye bağlamak icin bir adet hdmi - dvi dönüştürücü adaptör de almam gerekior

hepsi 50 tl filan tutacak galiba..

Diyecegim o ki şimdi ben bu dönüştürücü kullansam 24 ayar altn kaplaması olsa görüntüsüde bir düşüş yaşarmıyım ?

Ya da herhangi bir problem olurmu ?
    pc ye 2 monitör 1 tv bağlamak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şahsi fikrim cok fark olmayacaktır
    Şöyle olur DVİ kablo HDMi kabloya göre daha kalın, kablo inclemiş olur
    Ben de VGA ile alıyom görüntüyü
    VGA kablonun sanki LCD ye takılan kısmı soketi asılır gibi duruyor
    Ben de sadece kablo incelsin diye almak istiyorum
    Veya kablo parası vereceğime 250 TL küçük media playerlar WD ve EGREAT Marka bunlardan birini alıp
    harci disk üzerinden film izlemek daha mantıklı ( her tür medya oynatıyor çünki )
    Aparat ve dönüştürücüler bir dunya para vallahi..

Orijinalden alıntı: AreSS

Merhaba arkadaşlar ben izmirde yaşıyorum ve istanbula göre cok az kablo cesiti war ..

ekran kartım ati4850 dvi cıkışı var hdmi cıkışı yok mlsf..

Ancak salonda lcd var ve 2 tane hdmi cıkışı var ben bunları bağlamak istiyorum

ya duvarı delicem ya duvari delicem cünkü araştırmaların ışıgında uzun kablo var ama cok pahali ve 24 ayar kaplaması oldugunada karar vermedim

vatan bilgisayar var izmirde orada şimdi ben 5 m iki ucu hdmi kablo alsam işimi görür ancak pc ye bağlamak icin bir adet hdmi - dvi dönüştürücü adaptör de almam gerekior

hepsi 50 tl filan tutacak galiba..

Diyecegim o ki şimdi ben bu dönüştürücü kullansam 24 ayar altn kaplaması olsa görüntüsüde bir düşüş yaşarmıyım ?

Ya da herhangi bir problem olurmu ?

Ati kart kullanıyorsanız kutu içeriğinde dönüştürücü olması lazım. Ben kaç sene evvel HD3870 almıştım onda bile DVI-VGA ve DVI-HDMI çevireci çıkmıştı.
    Eğer yoksa Çankaya'da Egesis bilgisayarın karşısındaki sokakta soldaki ilk dükkanda kabloları ve dönüştürücüyü çok daha ucuza alabilirsiniz.Onlar size zaten uygun kabloyu önerirler biraz pazarlıkla fiyattan düşüyorlar. Dijital veri taşıyan kablolarda görüntü kalitesi kaybı olmaz ya gösterir yada göstermezler yani paketi ya taşıyabiliyordur yada taşıyamıyordur. Bende 2 tane kablo var biri DVI-HDMI diğeri HDMI-HDMI. HDMI olan 1080p taşıyabiliyor ama DVI olan 720p taşıyabiliyor ama onu çok ucuza aldım elemanlarda zaten söylemişti bu kablo taşımaz diye

• teşekkür ederim öncelikle cevabın icin :)

evet icinden hdmi yi dvi e dönüştüren adaptor cıktı şanslıyım ki :) zaten ucuzda 24 K gold olan bulmak uğraştırır diye düşündüm

vatanbilgisiyara gittim 5 m hdmi kablo aldım dönüştürücüye taktım filan herşey süper ztn 720p izledim süper oldu on numara :)

sesden şüphe edip bu yazılanları okudum birde sterio cıkışı almıştım ama boşuna almışım hehehe

zaten hdmi+div ses taşıyormuş işin garibi vatandaki calışan satış yapn arkadaşda ses taşımaz dedi neyse biri 30 $ biri 6 mi ne nakitte 52tl ye cıktım oradan

duvarı demiştim boşuna şimdi sıva yüzünden sterio yu cikartamiorm heheh :D

şimdi soracagim cevirmeli 720p oluyor dedin 1080p mi ne indirdim flim 13/15arasi Gb ne galiba

720p taşıyor 1080 göstermemezlik gibi saçmalık yapacagını sanmıyorum :) 720p en fazla kalitede izlerim mantıken galiba :)

Birde bir sorum daha var bu forum cok büyük hangi alt kategoride arayacagımı bilmiyorum

şimdi bu 2 kablo dvi dan cıkış olunca cift monitör gösterir birine 37'' var dior flim izleyecegim zaman işgence cekiorm

taa sağa kaydir işte vlc playerden ezbere cift tikla f11 le kaplattir eklrani filan hayatım kayıyor

bir çözüm buldum bi ekranda birleştir war ama oz amanda genişlet yok sagdan soldan 5 cm kesior lcd de

bunun bir çözümü varmıdır ? program yada windowsdan bi dalga :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.