Şimdi Ara

LCD TV+SD Uydu Alıcı+5.1 Ses Sistemi+WD HD TV Medya Oynatıcı Bağlantısı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba...Elimde LCD TV+SD Uydu Alıcı+5.1 Ses Sistemi+WD HD TV Medya Oynatıcı mevcut bu 4 aleti birbirine en iyi nasıl bağlayabilirim.Amacım WD HD TV medya oynatıcısı ile HD ve Divx filmleri izlemek (Sesi DTS olanları DTS olarak alabilmek) ve normal TV kanallarını izlerken sesi 5+1 olarak almak...Sistem şu şekilde;

    1-LG 42LE5500 LED LCD TV (4 HDMI+1 Optik+2 skart+Komponent+Kompozit Giriş)
    2-LG HT904TA 5+1 Ses Sistemi (HDMI+Optik+Kompozit+Komponent Giriş)
    3-SD Uydu Alıcısı
    4-WD HD TV Medya Player (HDMI+Optik+Kompozit Giriş)

    Arkadaşlar kendim deneyeceğim fakat ortaya çok fazla kombinasyon çıkabileceği için yardımlarınızı bekliyorum...Pek bi bilgim yok bu konu hakkında...Şimdiden teşekkürler herkese...



  • 1-Ses sistemi ve WD'yi HDMİ ile Televizyona bağla,
    2-Optik kabloyla televizyonu ses sistemine bağla,
    3-WD'yi optik kablo ile ses sistemine bağla,
    4-SD uydu alıcıyı Scart ile TV'ye bağla

    Dikkat ettiysen WD-Ses sistemi ve TV-Ses sistemi olmak üzere 2 optik kablo bağlantısına gereksinimin var. Bu durumda 2 optik kablon ve optik çıkış ihtiyacın olacak, ama ses sisteminde tek optik giriş var(herhalde sendekinde de tektir, genelde öyle oluyor). Hangisini kullanacaksan ondan gelen optik kabloyu diğerini çıkararak takacaksın ses sistemine. Yani tv izleyeyim dersen tv den gelen optik kabloyu ses sistemine takacaksın. Ama WD üzerinden film izeyip sesleri 5+1 alacağım dersen bu kez WD'den gelen optik kabloyu ses sistemine takacaksın.

    Bu tak çıkar işlemine mecbursun normalde. Ama bunu istemem dersen optik çoklayıcı alacaksın.Tıpkı USB çoklayıcılar gibi. Elektronik mağazalarında pek olmuyor, daha çok internet üzerinden satılıyor, fiyatı 30-40 TL arası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuralkan -- 7 Aralık 2010; 18:49:41 >




  • Teşekkürler vuralkan.... :) Bişeyi daha merak ediyorum...Optik çıkışı çoğaltmadan uydu yayınlarını izlerken 5+1 ses almam mümkün değilmi? Bir kaç yerde kompozit kablonun görüntü ile ilgili olanı tv ye diğer iki ses ile ilgili olanı da ses sistemine girersen olabilir denmiş...(Renklerini hatırlayamadım hangisi ses hangisi görüntü için)
  • Birde şu var optik çoklayıcı alırsam 3 adet optik kablo lazım sanırım çoklayıcıları araştırdım 2 giriş 1 çıkış var gibi duruyo...yani tv den ve WD den gelenler çoklayıcıya girecek diğer ucundan ses sitemine giriş yapacak sanırım...3 adet optik kabloya ihtiyaç var galiba....birde bu çoklayıcı ses de bi kayba veya kalitesinin düşmesine neden olurmu?
  • Uydu alıcında optik ses çıkışı varmı? Genellikle HD uydu alıcılarında optik çıkış oluyor. Standart yayın çözenlerde olmuyor.
    Gelelim soruna; tv yayını izlerken 5+1 ses almak için Tv den çıkan ve ses sistemine bağlanan optik kablo yeter. Yani 3. bir optik kabloya gerek yok bence.
    Optik çoklayıcılarda kaç giriş var bilmem ama 3 lü bulabilirsin gibi geliyor bana. Bu çoklayıcılarda ses kaybı olmaz. Bir arkadaşım kullanıyor ve sorun olmadığını ifade ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vuralkan

    Uydu alıcında optik ses çıkışı varmı? Genellikle HD uydu alıcılarında optik çıkış oluyor. Standart yayın çözenlerde olmuyor.
    Gelelim soruna; tv yayını izlerken 5+1 ses almak için Tv den çıkan ve ses sistemine bağlanan optik kablo yeter. Yani 3. bir optik kabloya gerek yok bence.
    Optik çoklayıcılarda kaç giriş var bilmem ama 3 lü bulabilirsin gibi geliyor bana. Bu çoklayıcılarda ses kaybı olmaz. Bir arkadaşım kullanıyor ve sorun olmadığını ifade ediyor.


    İlgin için gerçekten teşekkürler...Optik switcher konusunu araştırdım forumda...Genellikle kullanılan aparat 3 giriş ve 1 çıkışlı yani ps3,xbox,HD uydu alıcı veya WD medya player gibi aletleri bu 3 girişe ve çıkışınıda yine optik kablo ile ses sistemine bağlıyorlar...Genellikle sorun çıkmamış ma switch ile hangisini o an kullanacaksanız ona çeviriyorsunuz yani WD ile film izlerken WD nin giriş yaptığı optik girişe anahtarı çeviriyosunuz...HD uydu alıcı ile tv izlerken onun girişine çeviriyorsunuz...

    Fakat bende şu an HD uydu alıcısı yok...SD uydu alıcım var ve onun da girişleri malum skart ve kompozit yani AV kablosu (sarı-beyaz-kırmızı)...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebagiran -- 8 Aralık 2010; 11:23:13 >




  • Benim bi sorum olacak...42LE5500 LG led lcd tv ve LG HT904TA 5+1 ses sistemim var...uydu alıcım standart SD bir alıcı....uydu alıcıdan kırmızı ve beyaz YUV kablosuyla ses sistemine girdim geriye kalan sarı kabloyuda uydu alıcıdan tv ye bağladım....ayrıca lcd tv ile ses sistemini de optik kabloyla birbirine bağladım ve tv hoparlörlerini kapattım...ses sisteminde AUX dayken uydudan ses alıyorum 5+1 olarak , AUX OPT iken tvye bağladığım harici disk ile film oynatırken 5+1 ses alıyorum...

    eğer uydu alıcıdan sarı+kırmızı+beyaz kabloyu çıkarıp tv ye skart ile girersem, tv ile ses sistemini optikle bağladığım için uydu yayınlarını izlerken sesi bu şekilde alabilirmiyim...bunu sormamın nedeni optikle daha kusursuz bi ses alındığı için...çünkü uydu alıcıdan ve yayından kaynaklanan cızırtı ve parazit seslerini kesmek istiyorum...bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.