Şimdi Ara

LCD TEMİZLEME LÜTFEN YARDIM EDİN !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 32" Samsung Lcd sahibiyim ve televizyonum siyah, piano black kasa, temizlemesi zor, bilirsiniz. Bu tv için spray aldım, özel bezlerden aldım, yinede kılcal çiziklerden kurtulamadım, hadi onları geçtim, ekranda çok iz kalıyor, spreyi sıkıyorum, sonra siliyorum özenle, ama bezi sürdüğüm yöne doğru iz kalıyor.

- Özel spraylar gereksiz mi ? Sadece biraz nemli, çizmeyen bezler yeterli mi ?
    - Spray sıktıktan hemen sonra silmeye başlıyorum, beklemeli miyim?

- Ayrıca çizikler için kapatıcı bir ürün yok mu, derin bir hasarda var.

Yardımlarınızı bekliyorum değerli üyeler.

İyi forumlar, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UlasAsmadili -- 25 Mart 2011; 0:21:34 >

• Kardeş o Spray ürünleri kaldır at ltf!! ve sakın böyle kimyasal esaslı solusyon v.s kullanma!!

-Ayrıca kasa farklıdır,panel farklıdır(özellikle panele bu yukarıda bahsettiğim ürünleri kullanma!

-Piano-black kasalarda maalesef kılcal çizikler illaki olacaktır!

Ayrıca burasını temizlemeden önce üzerindeki tozu ya üfeleyerek yada çok yumuşak tüy cinsi bir şeyle
    tozdan arındırdıktan sonra micro-fiber cinsi yumuşak bir bezle okşar gibi tek yönde sileceksin!!

Kılcal izler genelde,toz temizlenmeden bezle silindiği için bu tozlar bir şekilde o bölgeyi çiziyor!!

-Çizikleri kapatmak için araba pastası cinsi malzemeler olur/olabiliyor ama ben şahsen bunuda tavsiye
    etmiyorum!!!

-Panelde el izi ve buna benzer izleri yok etmek içinde;tek doğru yöntem;nefesini o bölgeye vererek orasını
    buharlaştırıp micro-fiber bezlede tek yönde hareketle(yukarıda aşağıya doğru)yumuşak şekilde inerek silmektir!!

++

• Çok teşekkür ederim bilgiler için, cahillik işte.

Peki bezi nemli yapsam, bu arada sanırım micro-fiber bezdir, tv ile vermişlerdi, bende bim mağazasından üzerinde lcd görünen bezi aldım.

Özellikle tavsiye ettiğin bez var mı ?
  • Bende yeni aldım ve sordum temizlik ne yapmak gerekir.sadece yumuşak bez dedi servisçi. o ürünle daha fena.
  • Valla ya o spreyler falan kötüymüş, kullanmayacağım bir daha, bez alacak biryer lazım.

Varmı bez tavsiyesi olan, marka vs.
  • Beyler ne Spray nede çeşitli kimyasal içeren ürünler nede ıslak/nemli bez v.s bunların hiç birisi OLMAZ!!!

Kuru temizleme yapacaksınız panelinize

++
    Micro-fiber türü yumuşak ve hav bırakmayan bir bezi kuru olarak kullanacaksınız!!

Parmak izi ve çeşitli lekeler var ise o zaman;yukarıda anlattığım metodu uygulayacaksınız,bu kadar basit işte

ANCAK temizleme işleminde önce panelin üzerindeki tozu bir şekilde ya üfleyerek yada tüylü fırçalar var hafifçe bununla
    önce tozunu alıyorsunuz sonrada bezle okşar gibi tek yönde(yukarıdan-aşağıya doğru)sileceksiniz!

++

• Evet işe yarıyor, paneli boşuna silmişim spray falan, zarar gördümü acaba, kalıcı iz olur mu ki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zarar görmez! ancak bazen kalıcı lekeler v.s kalabilir veya açılı bakarsanız(ışık düşürerek üzerine)yine dalgalanma v.s
    görebilirsiniz!

Öndeki koruyucu katman çok özel bir kimyasal yapıda elemandır ve sıvı/kimyasal maddeli içerikler v.s bunlara vuruldumu,daha çok kirlenir!!!

++
  • Albani hocam ben de çizerim korkusuyla aldığımdan beri hiç temizlemedim televizyonu. Neredeyse 1 ay olacak ama şimdi yazdıklarını okuyunca paniğe kapıldım çünkü üstündeki tozların üflemeyle gideceğini sanmıyorum. Normalde dizüstü ekranını nemli fanila ile silerim gayet de memnundum ama şimdi kafam karıştı lütfen yardım, ne yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 25 Mart 2011; 20:25:25 >
  • Kardeş üfle gitsin tozlar nefesine kuvvet gari ama üflerken tükürük filan sıçratma panele,sonra birde onu temezlemek zorunda kalırsın!!

Yumuşak hav bırakmayan bir bez ile yukarıdan aşağıya hafifçe indir tozları ve temizleme yap bu şekilde+

Bir diğer tozları atma yöntemi ise(bu tehlikeli olabilir!!) bazı Elektrikli süpürgelerin üfleme fonksiyonu vardır bununla paneldeki
    tozların çoğunu atabilirsiniz!! ama süpürge ucunu panele 5/6cm uzaktan tutun!! sonrada incesini yumuşak bezle alırsınız!

Birde Ütü metodu vardır ama bunu yazmıyorum

++
  • @ Arkadaşlar,

LDC ve PDP' lerin temizliği için kullanılabilecek Pronto TOZAL diye bir ürün var....

Marketlerde temizlik ürünlerinin olduğu reyonlardan temin edilebilir ucuz bir ürün...

Cihaz soğuk iken kullanın; sıcak temasta kılcal tüyler setleşip panel yüzeyine zarar verebilir.

Ben yıllardır onu kullanıyorum.
  • vallahi benim evde 2 lcd ye yaptığım temizleme çok az nemli miro fiber bez ile paneli temizlemek ama burda önemli olay tv nin ekranının tamamen soğuk olması yani belirli bir süre çalışmamış olması ve temizledikten hemen sonrada yine panelin üzerinde kalan neminde kurumasını beklemek çünkü panel sıcakken men panelde zor çıkan izler bırakması eğer bu şekilde yapabilirseniz çok hafif nemli bir mikrofiber ile bile temizleye bilirsiniz o köpükler falan foosss bir işe yaramaz iz bırakmaktan başka ama en iyi yöntem sadece kuru mikrofiber bez kullanmak.
  • Piyada Amerikan bezi diye geçer,Nalburlarda bulabilirsiniz daha çok bu bezi eski ustalar kullanırdı,%100 saf pamuk bezdir en güzel tarafıda her hangi temiz bir kumaşaı temizlik yapar gibi amerikan bezle silin,statik elektirik kendi kendine oluşacaktır,bezi hiç bastırmadan panel üstünde gezdirmeniz bile tozları bezin üzerine toplar !

Kendi yöntemim ise yurt dışından statik kul süpürge almıştım,bütün paneli tertemiz yapıyor ne toz ne iz,Türkiye'de satılan yerler vardır ama ben bilmiyorum !

Çiziklere gelince normal ince araba cilaları vardır,nahsettiğim bezle panele bulaştırmadan güzelce silin biraz kurusun zaten matlaşacaktır daha sonra ise temiz pamukla iyice temizleyin göreceksiniz panel pırıl pırıl ortaya çıkacaktır !

Panel temizliğini ise Xlemon diye bir sıvı var Yurt dışına gidenleriniz varsa sordurum,bütün büyük marketlerde satılır,üzerinde panel resmi ve büyük çarpı işareti var sarı renktedir,teneke kutu spreydir !

Bu sğreyi 15 santimden ekrana sıkıyorsunuz ben bölüm bölüm yapıyorum zaten çok çabuk kiri alan ve kuruyan bir ürün,3 defada panelde en ufak leke dahi bırakmıyor,bu işlerde biraz titizim :)

Tavsiyemse her ay yapmayın ne olursa olsun panel yüzeyine zarar verebilirsiniz,ben 3-5 ayda bir yapıyorum,gerçi evde sigara içilmiyor bu bile avantaj çunki sigara dumanı değdiği her yere bulaşıyor ve zamanla tabaka oluşmasına sebeb veriyor !

Yinede hiç birini bulamayanlar varsa,normal piyasada satılan,kaliteli bir spreyle bahsettiğim bezle bölüm bölüm temizleyin,%100 temiz ekrana kavuşursunuz,iz kalan yeri defalarca silmeyin iz kalmışsa sprey sıkın ve aynı bölgeyi silin,hem ekranı ypratmazsınız hemde lekesiz sonuç alırsınız !

• Panelin kasası için (Plastik veya türevi bölümleri için ),buralarda oluşan kılcal çizikleri temizlemek için (SADECE PLASTİK BÖLÜMLER İÇİN YAZIYORUM,PANELE SAKIN SÜRMEYİN ) SONAX marka Plastik yüzeylerin çiziğini gidermek için bir tüp içinde krem şeklinde bir malzeme var bununla çizik yere bildiğiniz Pamuk vasıtasıyla uygularsanız çiziklerinizi giderip + Parlatıcaktır.

Bu ürünü Motosiklet kasklarının mika cam kısımlarındaki çizikleri kaybedip görüşün netliğini arttırmak için kullanıyorlar.

Ben farklı bir amaç için kulanıyorum (Yine plastik yüzey de ) ,bu ürünü öneririm ancak içinden çıkacak sıfır numara zımparaları kullanmayın sakın,bunlar kaskların camları için kullanılıyor.

Ürün : SONAX KRATZER ENTFERNER (Plastik çizik giderici )
    Ürün kodu :305 000

Bauhaus'ta bulabilirsiniz.

SAKIN PANELE SÜRMEYİN BU MALZEMELERİ,GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN HASARLARA YOL AÇARSINIZ.

• Televizyonumun penceresinde beneklerde kalmış silmeye bağlı sanırım, yukarıda adı geçen ürünleri denemeyi düşünüyorum. Balıkesir'de bulabilirsem tabi, ya da internette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasasmadili

Televizyonumun penceresinde beneklerde kalmış silmeye bağlı sanırım, yukarıda adı geçen ürünleri denemeyi düşünüyorum. Balıkesir'de bulabilirsem tabi, ya da internette.

Penceresi derken plastik çerçeveden mi bahsediyorsunuz yoksa panelden mi ?

Aman panele sürmeyin bunları.
  • Pencere demişim yahu

Çerçeveyi kastetmiştim. Vizelere çalışıyorum da, akıl işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasasmadili

Pencere demişim yahu

Çerçeveyi kastetmiştim. Vizelere çalışıyorum da, akıl işte.

Ok, iyi çalışmalar
  • Ekranda dalgalanmalar oluyor. Yayınlarda, özellikle yakın çekimlerde. Bu yayınla, scartla falan mı ilgili yoksa silmekten mi öyle olmuştur ?
  • bu olayı kökten çözün, gidin su filtreli süpürge alın ve panelin olduğu odayı sadece bununla süpürün, tv lerin tozlanmasının en büyük nedeni, elektrik süpürgelerinin yerden havalandırdığı ya da motor kısmından çıkan tozlar. ben 3 ayda 2 kere silmemişimdir tv yi, halen pırıl pırıl
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.