Şimdi Ara

LCD lerde yenileme hızı (MS) için basit bir test yapın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben her hangi LCD yi aldığım zaman kendi çapımda ms yada ekran yenileme hızı ile ilgili küçük bir test yaparım..
    belki bu sizlerin hiç aklınıza gelmemiştir yada bunu fark etmemişinizdir. ama benimde sonradan aklıma gelen bir formül ve bunu tesadüfen bularak ve sonradan uygulamaya başladım bu bahsedeceğim olay çok gerçekçi bir testdir aslında oyunlara girerek yada flimleri izleyerek test etmenize bile gerek yok....

bu bahsedeceğim yöntem çok basit.... belkide bana güler dalga geçersiniz ama hemen yorum yapmadan bunu sizinde yapmanızı istiyorum mutlaka.... izleyin ve görün

bende daha önce 740 bf vardı sözde 2 ms sözzdeeee.... herneyse bir gün tesadüfen keşfettiğim bir göz aldanmasımıdır artık yada ne deyim LCD nin yenileme hızındamı bir sorun vardı anlayamadım sözde 2 ms demiştikya ..

bir gün windows masa üstümü düzenliyordum ve C : nin içini açtım ve bu pencereyi masa üstünde ekranın hepsini kaplamayacak şekilde açıyorum yani 800 600 gibi açtım c nin içindeki klasörleri düzenliyorum ve mause ile pencerenin
    üsttünden tutarak sağa sola yukarı aşağı ve dairesel şekilde hafif hafif sallamaya başladım pencereyi ve odaa neeee!!!
    C: nin içindeki yani pencerenin içindeki klasörlerin kenarları bulanıklaşmaya ve pencereyi hafifce dairesel şekilde ne tarafa sallayarak sürüklersem pencerenin içindeki klasörlerin kenarlarından arkasından ghosting dediğimiz yani arkasından çıkan bulanık şekilde iz bırakıyormuş gibi bu olayı görüyorum !! ama bu ghosting olayını oyunlarda flimlerde pek fark edemiyordum.. ama masa üstüm sanki 2 ms değilde yada 16 ms gibi çalışıyordu yada 24 ....
    daha sonra bende 19 LCD alma hevesine girdim ve elimdeki 740 bf yi sattım ama anlattığım sebebden değil hani bizde 19 cu olak diye herneyse gel gelelim şimdiki kullandığım 940 bw de 4 ms olanında böyle bir sorun asla yok yani masa üstündeki klasörler yada olsun ikonlar olsun aynı şekilde bu pencelerdeki sallama işini yaptığım zaman asla yukarda anlattığım gibi bir problem görmüyorum yani çok net keskin ve arkasında ghosting yada iz bırakmıyor bulanıklaşmıyor çok net gerçek anlamda 4 ms gibi çalışıyor.. bu samsungun modelinden çokkk memnunum şuan..

yani sonuç olarak sizde bir c yada yedeklerinizden küçük bir pencere açarak bu pencereyi masa üstünüzde hafifce sağa sola yukarı aşağı dairesel şekilde çevirmeye başlayın ve bu pencerenin içindeki klasörlerin arkasında bayağı abartılı siyahımsı puslu bir iz kalıyormu yada bulanıklaşma ghosting ve benzeri şeyler sizdede oluyormu..

sizlerdende rica etsem,, bu bahsettiğim basit olan bu testi kendi LCD ekranınızdada yaparmısınız???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 22 Kasım 2006; 0:27:34 >

• kimse cesaret edemiyo heralde buna
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

kimse cesaret edemiyo heralde buna

yok yok.. bu teste cesaret eden vardır mutlaka ama buraya yansıtmak istemiyorlardır

• ya ben yapıcaktım ama pencereleri taşırken sadece çerçeve oynuyo, bi saniye ss koyuyorum. ayarlarım bozulmuş nasıl düzelticem? pencere taşınırken imleçle beraber gelmiyo..

LCD lerde yenileme hızı (MS) için basit bir test yapın
  • tarif ettiğiniz test monitörün tazeleme hızıyla ne kadar ilgilidir bilemiyorum..
    bence daha çok ekran kartı, ram kapasitesi ve işlemcinin o anki yoğunluğu ile ilgilidir gibi geliyor..
    isterseniz ekran kartınızı sistemden kaldırıp birde öyle deneyin..
    bakın ne biçim ghosting olacak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: fortress34

tarif ettiğiniz test monitörün tazeleme hızıyla ne kadar ilgilidir bilemiyorum..
    bence daha çok ekran kartı, ram kapasitesi ve işlemcinin o anki yoğunluğu ile ilgilidir gibi geliyor..
    isterseniz ekran kartınızı sistemden kaldırıp birde öyle deneyin..
    bakın ne biçim ghosting olacak..

yalnız
    her iki ayrı model LCD yi aynı sistemde teste tabi tutmuştum... ve ilk 740 bf yi bu şekilde test ettiğimde bahsettiğim şekilde ghosting olayları vardı vardı. ama aynı sistemde bir başka model olan 940 bw yi test ettiğimde bu bahsettiğim sorunlarla asla karşılaşmadım! ayrıca her iki test sırasında Pc yi ayrı ayrı restart yaptımki keisn sonuç alayım diye , hani dediğiniz gibi ram, ekran kartı yada işlemci ile alakalı olacağını sanmıyorum malesef

• dostum bende denedım 19" philips lcd monıtorum var ama dediğin gibi olmadı cok duzgun bı goruntu dediğin olayı anlaadım benım eskı 19" gene philips crt monıtorum ve 17" philips crt monıtorumdede yoktu muhtemelen ustumde msj yazan arkadasın da dedıgı gibi ya ramlerle falan alakası vardır yada senın monıtorle bı alakası vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emircim masa üstü desktop görüntü ayarlarınla alakalı birşey sanırsam..

bence sen hiç kasma. çünkü elindeki 225 bw yanii bu arada hayırlı olsun güle güle kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: qaradavut

dostum bende denedım 19" philips lcd monıtorum var ama dediğin gibi olmadı cok duzgun bı goruntu dediğin olayı anlaadım benım eskı 19" gene philips crt monıtorum ve 17" philips crt monıtorumdede yoktu muhtemelen ustumde msj yazan arkadasın da dedıgı gibi ya ramlerle falan alakası vardır yada senın monıtorle bı alakası vardır

ramlar ile işlemci ile ekran kartı ile asla alakalı olan birşey değildir bu bence çünkü aynı sistemde aynı gün defalarca PC yi restart ederek bu iki ayrı model LCD yi test ederek bunu gözlemledim.. sözde 2 ms olan LCD de bunu asla yapmaması lazım ama işte bariz birşekilde ghosting oluyor!!!

ama aynı sistemde 4 ms olan LCD de niye bunu hiç yapmıyor
    zaten bu bahsettiğim olay CRT monitörlerdede asla olamaz bunda katılıyorum sana sadece bazı LCD markalarında yada modelinde oluyor! eğer bahsettiğim şekildeki testte ikonlarında ghosting yada puslanma gölge veya bulanıklaşma gibi yada siyahımsı bir iz kalıyorsa O LCD gerçek 4 - 2 - yada 6 ms değerini vermiyordur! bu benim düşüncemdir ki kesinlikle monitör ile alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 22 Kasım 2006; 2:06:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

emircim masa üstü desktop görüntü ayarlarınla alakalı birşey sanırsam..

bence sen hiç kasma. çünkü elindeki 225 bw yanii bu arada hayırlı olsun güle güle kullan

teşekkür ederim sadece meraktan, ghosting olmuycanı kesinlikle biliyorum
    biraz daha kurcalayım ben en iyisi

• emir arkadasım senın pencere içeriğinin göruntulenmemesı problemın ... masaustunde sağ tıklayıp özelliklere gel ordan görünüme gel görünümden efekler sekmesını tıkla tıkladıktan sonra ordakı kutucuklardan suruklerken pencere içeriğini göster kutucugunu işaretle sorunun kalkar
  • quote:

quote:

dostum bende denedım 19" philips lcd monıtorum var ama dediğin gibi olmadı cok duzgun bı goruntu dediğin olayı anlaadım benım eskı 19" gene philips crt monıtorum ve 17" philips crt monıtorumdede yoktu muhtemelen ustumde msj yazan arkadasın da dedıgı gibi ya ramlerle falan alakası vardır yada senın monıtorle bı alakası vardır

zaten bu bahsettiğim olay CRT monitörlerde asla olamaz sadece bazı LCD markalarında yada modelinde oluyor! eğer bahsettiğim testte ghosting yada puslanma gölge yada siyahımsı bir iz kalıyorsa o LCD gerçek 4 - 2 - yada 6 ms değerini vermiyordur!

senın dediğin tepkı suresı sanırım benımkısı 8ms olması lazım sizinki baya ıyı ya alırken ucuza kacmıstım ben

• quote:

emir arkadasım senın pencere içeriğinin göruntulenmemesı problemın ... masaustunde sağ tıklayıp özelliklere gel ordan görünüme gel görünümden efekler sekmesını tıkla tıkladıktan sonra ordakı kutucuklardan suruklerken pencere içeriğini göster kutucugunu işaretle sorunun kalkar

aa o tik ne zaman kalkmış ya

çok saol dostum, sinir olmuştum valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir_ -- 22 Kasım 2006; 2:05:45 >

• ne demek rica ederim yardımlasmak için burdayız
  • quote:

Orjinalden alıntı: emir_

quote:

emircim senin test edecek felan bir şeyin yok
    şu bahsettiğim yerden http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx
    WMV HD demo videoları indirmeni ve onları elindeki 225bw de izleyerek en iyi şekilde zaten test etmiş olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 22 Kasım 2006; 2:16:49 >

• quote:

quote:

quote:

şu bahsettiğim yerden http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx
    WMV HD demo videoları indirmeni ve onları elindeki 225bw de izleyerek en iyi şekilde zaten test etmiş olursun

kotamı onları indirerek doldurdum zaten

• quote:

quote:

quote:

quote:

kotamı onları indirerek doldurdum zaten

o WMV HD videoları izlemek için varsın olsun boşver kota dolsun önemli diiill

• yöntem ilginç ama benidme daha önce denediğim bi olaydı cesaret edip söleyememiştim kimselere sesaretinden dolayı tebrikler ama bu lcd yi yeterinde zorlayacak bir unsur değil bence ama sahte 2ms lere dikkat bu arada gerek 940 olsun gerek 205 ve 225bW ortalama 20ms lerde çalışırlar gosting için 30 ms yi bulması gerekir 205 bw sor şartlarda 25 msde çalışır
  • o dediğiniz bendeki viewsonic 1912w ile oluyor. ancak oyunlarda bir problem yaşamadım. hd video izlerken göremiyorum ancak foto 6630 ile çektiğimde ghosting farkediliyor. izlerken ise göremiyorum. acaba telefondanmı kaynaklanıyor yoksa monitördenmi anlayamadım.
  • o olayın gosting le alakası yok .
    çünkü oyunlarda problem yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.