Şimdi Ara

LCD'lerde görüş açısı?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • helsloot arkadaşım gerçekten verdiğin örnekler için çok teşekkür ederim. Demekki bir daha ki sefer IPS panel alacağız...
    Forumda yeniyim ve bu forumun ne kadar kaliteli bir forum olduğunu 1 günde anladım. keşke tartışmalarla birbirinizi kırmasaydınız...
    yine de çok teşekkürler.

LCD monitörler hakkında bilgisi olmayan ya da LCD monitör almayı düşünenler için çok güzel bilgiler öğrendik... Yönlü resimler gerçekten harika helsloot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver00 -- 18 Şubat 2007; 20:27:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: silver00

helsloot arkadaşım gerçekten verdiğin örnekler için çok teşekkür ederim. Demekki bir daha ki sefer IPS panel alacağız...
    Forumda yeniyim ve bu forumun ne kadar kaliteli bir forum olduğunu 1 günde anladım. keşke tartışmalarla birbirinizi kırmasaydınız...
    yine de çok teşekkürler.

Rica ederim , önemli olan senin bilgi sahibi olman LCD teknolojisindeki en iyi paneller ips panellerdir örneğin hiçbir lcd tv'de tn panel kullanılmaz Çünki tv'leri geniş açıyla izleyebilmek gerekir o yüzden tüm lcd tv ler ips veya va panelli olarak üretilirler özellikle son cıkan lcd tv lerde A-TW-IPS panel tipleri kullanılır ve bunların görüntü kalitesi ve görüş açısı mükemmeldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 18 Şubat 2007; 20:31:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

helsloot arkadaşım gerçekten verdiğin örnekler için çok teşekkür ederim. Demekki bir daha ki sefer IPS panel alacağız...
    yine de çok teşekkürler.

Rica ederim , önemli olan senin bilgi sahibi olman LCD teknolojisindeki en iyi paneller ips panellerdir örneğin hiçbir lcd tv'de tn panel kullanılmaz Çünki tv'leri geniş açıyla izleyebilmek gerekir o yüzden tüm lcd tv ler ips veya va panelli olarak üretilirler özellikle son cıkan lcd tv lerde A-TW-IPS panel tipleri kullanılır ve bunların görüntü kalitesi ve görüş açısı mükemmeldir

İyiki bende sizinle tartışmamışım.Modlarda sizin tarafınızda sanırım.Sonuçta tartışma olduki bu doğal arkadaş banlanmış.Sizin monitörünüzün paneli ,tepkime süresi vb en iyisi.Buna karşı gelen uçuyor sanırım.Ne diyelim en iyi görüş açısı helsloot arkadaşın kullandığı panel.Karşı gelmek yok

• quote:

Orjinalden alıntı: Cleatur

quote:

quote:

yine de çok teşekkürler.

İyiki bende sizinle tartışmamışım.Modlarda sizin tarafınızda sanırım.Sonuçta tartışma olduki bu doğal arkadaş banlanmış.Sizin monitörünüzün paneli ,tepkime süresi vb en iyisi.Buna karşı gelen uçuyor sanırım.Ne diyelim en iyi görüş açısı helsloot arkadaşın kullandığı panel.Karşı gelmek yok

Ben kendi monitörümü övmüşmüyüm ? aksine ips paneller daha iyi diyorum uzatmaya gerek yok verdiğim resimlerden herşey anlaşılıyor

• Vermiş olduğunuz resimler benim için birşey ifade etmek zorunda değil,etmiyorda.Bende renk problemi yok söylediğiniz gibi ufak bir kafa oynamasıyla.Monitörde önemli değil ben sadece haksızlığa sessiz kalmak istemedim.Herneyse siz olur diyorsanız olur,(teğmenlik elden gitmesin).tn ler beş para etmez,kafayı oynatınca renk değişir.En aşağı pva alın.Bu değiştirilemez bir gerçek
  • şu konularda biraz bilgi sahibi olsanız zaten bunları yazmazsınız gülüyorum sadece size , kendi monitörünüzde tn panel olduğu için inkar edebilirsiniz , içinize sindiremiyorsunuz çünki , sizede önerim gidin panel tipleri hakkında bilgi sahibi olun , benimkinde yok demekle kendiniz kandırmaya devam etmeyin daha fazla
  • Yahu bırakın Allah aşkına.İşi gücü bırakıp tn var diyemi hayıflanıcamSanki monitör üreticisiyimde.Yok benimkinde renk değişiyor ,değişmiyor hesabı.Bırakın küçük işleri.Bu işler size göre normal sanırım Benim monitörüm seninkini döver vb.Akşama kadar bununla yatıp kalkmıyorsunuzdur umarım. Bence siz biraz bilgi sahibi olun ,bilgileriniz monitörünüzü aldığınız günden kalma sanırım.Her neyse siz haklısınız söylemiştim ve sizinle tartışmak anlamsız benim için.Lütfen üslubunuzu bozmayın sizden ricam,uzasın istemiyorum.Bu arada benide banlatabilirsiniz,bundan korkum yok.
  • Yav adam ne güzel açıklamış işte, ne diye tartışma çıkarmaya çalışıyorsunuz ki? Ben de hiç bilgi sahibi değildim ama şimdi daha bilinçli bir şekilde alıcam LCD Monitör. Sağol Helsloot, sayende IPS paneller hakkında bilgim oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Freedom123

Yav adam ne güzel açıklamış işte, ne diye tartışma çıkarmaya çalışıyorsunuz ki? Ben de hiç bilgi sahibi değildim ama şimdi daha bilinçli bir şekilde alıcam LCD Monitör. Sağol Helsloot, sayende IPS paneller hakkında bilgim oldu

yardımcı olabildiysem ne mutlu ben birşey yazarken kanıtları ile resimler ile izah etmeye çalışıyorum daha şuraya öyle resimler ve kanıtlar koyarımki kimse birşey diyemez , bilinen bazı gerçekler var , bunları söyleyince tabi bazılarının gücüne gidiyor. önemli değil onlar öyle bilmeye devam etsinler

• Yaw hala gücüne gidiyor diyor ne diyeyim,keşke 971 alsaymışım bugün pişman oldum bugünİyiki gerçekleri söylediniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cleatur

Yahu bırakın Allah aşkına.İşi gücü bırakıp tn var diyemi hayıflanıcamSanki monitör üreticisiyimde.Yok benimkinde renk değişiyor ,değişmiyor hesabı.Bırakın küçük işleri.Bu işler size göre normal sanırım Benim monitörüm seninkini döver vb.Akşama kadar bununla yatıp kalkmıyorsunuzdur umarım. Bence siz biraz bilgi sahibi olun ,bilgileriniz monitörünüzü aldığınız günden kalma sanırım.Her neyse siz haklısınız söylemiştim ve sizinle tartışmak anlamsız benim için.Lütfen üslubunuzu bozmayın sizden ricam,uzasın istemiyorum.Bu arada benide banlatabilirsiniz,bundan korkum yok.

Ben Helsloot'un herhangi bir yanlış davranışını görmedim. Verdiği bilgiler de tamamen doğrudur. Ben de Samsung 960BG kullanıyorum ve LCD TN panel kullanıyor. Belli açılardan bakıldığında görüntü kalitesinde bozulmalar oluşuyor. Bu durum PVA, S-PVA, MVA, IPS gibi panellerde daha azdır. (Bknz. LCD TV vb)

• Bak cleatur kardeşim @ ben 971p'yi övmedim yada benim monitörüm daha iyidir demedim , her lcd monitörün kusuru vardır zaten teknolojisi gereği lcdler hiçbir zaman mükemmel değildirler , 971p'ninde eksileri var örneğin bazı durumlarda ghosting yapabiliyor bir tn panel gibi akıcı ve kaymak gibi değil , ama renk kalitesi ,renk üretimi, görüş açıları ve siyah derinliği ile tn panellerden üstündür bu benim iddia ettiğim birşey değil lcd inceleme sitelerine bakarsan oradaki objektif yorumları okursan daha çok bilgi sahibi olursun bizde annemizin karnından herşeyi bilerek doğmadık ama bir takım şeyleri iddia ederken bazı somut örneklere dayandırarak yazıyorum , şimdi sen diyorsunki benim monitmrümde bu renk bozulması olmuyor diyorsun bence sen dikkatli bakamıyorsun yada göremüyorsun yada görüyorsunda önemsemiyorsun , önemli olan hangi markanın ürünü olduğu değil kullanılan panel tipidir panel tipleri hakkında daha önce 100'lerce kez verdiğim şu tabloyu yine bu topiğe verme ihtiyacı hissettim şimdi bazı arkadaşlar her önüne gelen topiğede bu tabloyu ekliyorsun diyecek , ama bu tablodaki derecelendirme o kadar doğru ki yabancı lcd inceleme sitelerinde bile baz alınıyor ; panellerin eksileri ve artıları hangi panel nelerde iyi onları şu tabloya bakarak incelemeni öneriyorum

http://lcdresource.com/tools/matrix-of-all-matrices.htm

• Bu konu uzadı,ben yorum yapmak istemiyorum daha fazla.Ben şunda azdır,bunda çoktur v.b de demiyorum.Olaya her bakan bu yüzden arkadaşa hak veriyor.Benim savunduğum tek şey ben arkadaşın dediği gibi ufak bir açıyla falan bakılınca renk değişimi olmadığı.Ben bunu söyleyince arkadaş patlamış bir volkan gibi saldırıya geçip etrafını cahillikle,bilgisizlikle suçluyor.Birisi hak verincede kasım,kasım kasılıyor.BENİM DEDİĞİM BU.Herkese iyi akşamlar.
  • Bana destek veren arkadaşlarda bilgi sahibi çünki... onlarda araştırma yapmış ve bilgi sahibi olmuş ve bir takım şeyleri bildikleri için bana hak vermişler ,benim kasılacak bir kişiliğim yok çünki doğru doğrudur, 2x2 = 4 dür bunu tartışmaya gerek yoktur, benim bilgisizlikle suçlamam hiçte abes değildir , ne dedim daha önce bilmemek değil öğrenmemek ayıptır dedim.. ben objektif olarak yorumluyorum bildiklerimi gerisi size kalmş anlamak yada anlamamak bu kadar basit
  • Geniş ekran lcd'lerin görüş açılarınıda gösteren bir site behardware ki bu site saygın lcd monitör testi yapan sitelerin başında gelir aşağıdaki like tıklayın ve görün, YORUMSUZ .

http://www.behardware.com/articles/619-17/updated-survey-13-lcd-20-5-6-8-16-ms.html
  • quote:

Bana destek veren arkadaşlarda bilgi sahibi çünki... onlarda araştırma yapmış ve bilgi sahibi olmuş ve bir takım şeyleri bildikleri için bana hak vermişler ,benim kasılacak bir kişiliğim yok çünki doğru doğrudur, 2x2 = 4 dür bunu tartışmaya gerek yoktur, benim bilgisizlikle suçlamam hiçte abes değildir , ne dedim daha önce bilmemek değil öğrenmemek ayıptır dedim.. ben objektif olarak yorumluyorum bildiklerimi gerisi size kalmş anlamak yada anlamamak bu kadar basit

Herkesin bilgisi kendisine.Cahil insan herşeyi bildiğini sanır,bildiklerini empoze yoluna giderek kendini tatmin etmeye çalışır.Zaten kendini bilen ve kültürlü insanın cazgırlıkla işi olmaz,ben biliyorum demez bildiklerini ortaya koyar takdiri başkasına bırakır.Her neyse arkadaşım sen çok biliyorsun.Allah yolunu açık etsin.Kimin ne olduğu zaten ortada .Uzun süredir foruma uğramıyordum,gerçekten eski forum değil artık.
    quote:

Geniş ekran lcd'lerin görüş açılarınıda gösteren bir site behardware ki bu site saygın lcd monitör testi yapan sitelerin başında gelir aşağıdaki like tıklayın ve görün, YORUMSUZ .

http://www.behardware.com/articles/619-17/updated-survey-13-lcd-20-5-6-8-16-ms.html

Hala link veriyor yaw.Yaw ben buna itaraz etmiyorum.Kafan almıyor herhalde ne dediğimi.Allahım, allah çevrene sabır versin bu kadarda olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cleatur -- 19 Şubat 2007; 11:25:31 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.