Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.295
Cevap
53
Favori
321.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oceanofmemories

    Sağ Göz -1 Miyop, -1 Astigmat, Sol Göz -0.75 Miyop, -1.25 Astigmat.

    Kornea kalınlığı her iki göz için 480 civarı, yani ince. İki ayrı özel hastaneye gittim, ilk doktor Prk yöntemi ile olur dedi, fakat en çok korktukları risk olarak korneal ektazi diye birşey söyledi (galiba korneanın erimesi), diğer hastanenin doktoru ise sen keratokonus (korneanın öne doğru sivrileşmesi, bombeleşmesi) geçirmişsin, sakın gözlerine dokundurtma dedi, fakat tahminimce göz numaralarım düşük olduğu için ameliyat yaptırmaktan vazgeçirmek için öyle söyledi diye düşünüyorum.

    Astigmatı olanların şikayet ettiği baş ağrısı vs. hiç olmadı şimdiye kadar. Bende yıllardır miyop-astigmat var olduğunu biliyordum, fakat 10 yıl önce verilen gözlüğü hiç takmadım ve o yıllardakine göre az bir ilerleme olmuş. Yeni aldığım gözlüğü denediğimde ise sanki başka bir boyuta geçmiş gibi oluyorum, renkler capcanlı, yazılar çok net, fakat insanlar ve nesneler sanki daha küçük gibi görünüyor. Ben normal dünyanın yıllardır astigmatlı gözlerimle gördüğüm gibi olduğunu sanıyordum, fakat değilmiş. Olumlu düşünmeye çalışıyorum ve astigmatın en güzel tarafı da, gözlüklü ve gözlüksüz iki ayrı boyutta yaşama hissi olsa gerek. Şu anda bir şikayetim ve verilmiş bir ameliyat kararım yok, fakat gözlük taktıktan sonraki görüntüyü görünce acaba riske girsem mi demekten kendimi alamıyorum.

    Muayene ücreti her iki özel hastanede 50 Tl civarıydı, tetkikler birinde 100, diğerinde 180 Tl idi.



    Evet bende astigmat tek gözümde 3.5 olmak üzere toplam 7 numaraydı. Gözlükler herşeyi küçük görüyorsun bu bid avantajdı benim için özgüvenim yüksek oluyordu. bozuk gözle her yer bulanıktı şimdi ameliyattan sonra geceleri ışıklara bakınca anlıyorum farkı full HD gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 20/07/2017 tarihinde Etiler DÜnyagöz'de lasik yaptırdım. gözlerim 6 numaraydı. Her ikisinde de 1.5 kadar astigmat vardı. Son gözlüklerimi 4.5 yıldır kullanmaktaydım. Ölçümde gözlerden birisi 7 derece çıktı. Hastane ortamlarından çok korktuğum için çok zor karar verdim.
    Doç Dr. Anıl Kubaloğlu çok iyi ilgilendi. Lasik yöntemini ayrıntısıyla yukarıda anlatmış birçok arkadaş. Tekrar anlatmayayım..
    Ameliyattan kalkınca henüz ağrı olmuyor ve kalkınca bulanık da olsa uzağı görebilmeye başladım. 5-6 saat kadar gözlerde batma ve aşırı sulanma oldu. Doktorun dediği gibi akşama tv izleyebilecek durumdaydım ancak kuvvetli oda ve TV ışığı gözlerimi acıtıyordu.
    Ertesi günü herhangi bir sıkıntı olmadan kontrole gittim, muayenede flapta kırışma katlanma olup olmadığına bakıldı, herhangi bir sıkıntı olmadığı söylendi, gösterilen harfleri çok net okuyabildim. Tekrar yapılan ölçümde astigmat dahil tüm parametreler 0 idi, yalnızca sol gözde 0.75 kadar astigmat kaldı, doktor onun da düzeleceğini, taze ölçümde fazla çıkabileceğini, kağıtta 0.75 olanların aslında 0.25 olduğunu söyledi.
    Aynı gün kendim yıllardır özendiğim ve arzuladığım güneş gözlüklerini aldım. Bu zamana kadar numaralı da olsa güneş gözlüğüm olmamıştı.
    Bugün tam 8. gün oldu ve batma yok denecek kadar az, az biraz kanlanma kaldı, kuruluk pek olmuyor, 3 ay kadar suni gözyaşı damlası kullanmam gerekiyor.
    Akşamları ışıklarda harelenme var, forumlardan okuduğum kadarıyla giderek azalacak ya da kaybolacak, rahatsız etmiyor yine de.
    Önceden burnumun dibine kadar yaklaştırdığım yazıları okuyabiliyordum, şu an o kadar yakından okuyamıyorum. Doktor zamanla düzeleceğini söyledi, operasyondan sonra verdikleri bilgilendirme kağıdında bu husustan zaten bahsediliyordu.
    Gündüz görüşüm harika, evdeki TV'im 4K idi, şimdi izlerken 'iki yıldır karasal yayın izliyormuşum' hissi verdi.
    Halen sabah uyandığımda elim komidine gözlüğü almaya uzanıyor, zamanla bu da geçecek :)
    Allah nasip ederse çok memnunum.




  • Ben de 2 kasım perşembe günü ankara dünyagözde prk lasek oldum. Miyop astigmat vardı. Ne öncesinde ne de sonrasında acı batma vs olmadı.2.gün şişti gözlerim 3.gün nirdenbire açıldı. 4.gün uyandığımda ise şişlik kayboldu. Doktor dahi ilk 3 gün ağrı olabilir demesine rağmen olmadı. Koruyucu lensi çıkarırken de batma olabilir dedi ama o da olmadı. Uzak tam net değil ama gözlüksüz gayet işgörecek düzeyde. Yakın görüş de yine öyle. 1 ay sonra daha iyi olacak 3 ay sonra ise tam netleşecek dendi. Doktorum volkan matben. Araştırdım öyle gittim. Çok daha ucuza aynı ameliyatı olma imkanım varken sırf doktorun isminden dolayı daha pahalıya oldum ve pişman değilim. 25 binden fazla lazer operasyonu yapmış adam. 5 dakika sürüyor olsa da ciddi bir ameliyat onun için doktor önemli. Umarım 3 ay sonra tam düzelir de bir sıkıntı yaşamayız. Şimdilik gayet iyi hissediyorum. Olacak arkadaşlar doktorunuzu iyi araştırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canis_Majoris_Vy


    quote:

    Orijinalden alıntı: mrt.tnc

    Merhaba nerede yaptırdınız lazer tedavisini

    konya dünya göz de

    Konya gözde kime oldunuz hocam ameliyatı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konya dğnya gözde kime oldunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işlemden sonra göz numarası tekrarlıyor mu? Yani her yıl gözü çizdirmek gerekiyor mu yoksa bir kere ameliyat olunca kalıcı olarak göz sıfırlanıyor mu?
  • vukuatname V kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Tunus Dünyagöz'de ameliyat oldunuz sanırsam. Bir kaç sorum olacak.

    Gözlük numaranız ameliyat öncesi kaçtı, şimdi kaç?
    Ameliyat olduktan sonra ne kadar sürede işe dönüş sağladınız?
    Ameliyat olduktan kaç gün sonra otomobil kullanacak duruma geldiniz (özellikle akşamları)?
    Bir de özel olmazsa ameliyat için ne kadar ücret ödediniz?

    Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vukuatname

    Ben de 2 kasım perşembe günü ankara dünyagözde prk lasek oldum. Miyop astigmat vardı. Ne öncesinde ne de sonrasında acı batma vs olmadı.2.gün şişti gözlerim 3.gün nirdenbire açıldı. 4.gün uyandığımda ise şişlik kayboldu. Doktor dahi ilk 3 gün ağrı olabilir demesine rağmen olmadı. Koruyucu lensi çıkarırken de batma olabilir dedi ama o da olmadı. Uzak tam net değil ama gözlüksüz gayet işgörecek düzeyde. Yakın görüş de yine öyle. 1 ay sonra daha iyi olacak 3 ay sonra ise tam netleşecek dendi. Doktorum volkan matben. Araştırdım öyle gittim. Çok daha ucuza aynı ameliyatı olma imkanım varken sırf doktorun isminden dolayı daha pahalıya oldum ve pişman değilim. 25 binden fazla lazer operasyonu yapmış adam. 5 dakika sürüyor olsa da ciddi bir ameliyat onun için doktor önemli. Umarım 3 ay sonra tam düzelir de bir sıkıntı yaşamayız. Şimdilik gayet iyi hissediyorum. Olacak arkadaşlar doktorunuzu iyi araştırın.

    Geçmiş olsun benide 3 ay önce Volkan Matben ameliyat etti şükür şuan memnunun




  • Aynen ben de çok memnunum. Pişman değilim. Bu işte doktor önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, Ankara da bu operasyonu geçirip memnun olan var mı acaba? Tavsiye edebileceğiniz hastane, doktor varmıdır ? Ortalama fiyat olarak bu operasyonların maliyeti nedir ? Teşekkürler
  • Merhabalar 29 kasım çarşamba günü dünya gözde lasik ameliyatı oldum. Doktorum gözümün prk için de uygun olacağını söyledi.Fakat iyileşme süreci uzun olduğu için lasik olmaya karar verdim.Ameliyat için korkulcak hiç birşey yok gayet sancısız acısız arkadaşlar zaten yazmış detaya girmeye gerek duymuyorum. Gözlerim miyop astigmat 1.75 1.50 olarak şuan gözlerim 0.25 olarak kalmış.Doktorum bu durum gayet normal 0 lanmış olarak görüyoru biz dedi.Şuan sadece suni gözyaşı kullanıyorum. İlk 2 hafta gözlerim çok netti. Hatta %150 görüyordum harflerin en alttakileri dahi hiç duraksamadan okumuştum doktorum süper demişti.Fakat son 1 haftadır gözlerim uzağı netleyemiyor bulanık görüyorum.Şuan içim söyleyeceklerim bu kadar sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bu arada ameliyat fiyatım 2800 tl ye nakit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Culin59 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, DÜnya gözün hangi hastanesinde hangi doktora oldunuz acaba operasyonu ?
  • selcukural S kullanıcısına yanıt
    Çorlu Dünya Göz Özgür bey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu 3 ay sonra göz numaraları sıfıra iner, oturur muhabbetleri doğru mu ? bu konuda birisi kesin bir bilgi verebilir mi ?
  • AdiosKid kullanıcısına yanıt
    Kornea açılıp lazer ile operasyon yapıldığı için korneanın tam göze oturup kapanması 3 ayı buluyor. Buda arada göz bulanıklığına neden oluyor 2 ay sonra sonucumu paylaşırım.Şuan gözlerim uzağı çok net görmüyor ilk 2 hafta çok iyidi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdiosKid

    bu 3 ay sonra göz numaraları sıfıra iner, oturur muhabbetleri doğru mu ? bu konuda birisi kesin bir bilgi verebilir mi ?

    4 ay önce prk yöntemiyle oldum.Kişiden kişiye değişiyormuş ama benimki yaklaşık 1,5 2 ayda sıfırlandı.
  • 40 gün oldu prk olalı. Ankarada olmuştum ama şu an ankaraya uzağım. Herhangi bir göz hastanesine gittim bulunduğum yerde kontrol muayenesi için. Gözlerim sıfırlanmış. Muayene eden doktor "on numara, sıkıntı yok" diye yorumladı :) gözlüksüz olmak süper.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdiosKid

    bu 3 ay sonra göz numaraları sıfıra iner, oturur muhabbetleri doğru mu ? bu konuda birisi kesin bir bilgi verebilir mi ?

    Bu konu tam olarak böyle değil. Bunu daha çok prk/lasek gibi kesisiz yöntemlerde söylerler ( iyileşme süreci nispeten daha uzun diye). Ama ben prk oldum mesela. Yaklaşık 3 hafta sonra istediğim seviyeye geldi gözlerim. Şimdi 4 ay oldu yaklaşık ve hala aynı seviyede görüşüm. Bu şekilde anlatınca memnun değilmişim gibi de algılanmasın kesinlikle mükemmel bi sonuç benim için ama birini kapatıp diğeriyle baktığımda biri diğerinden çok az daha zayıf gibi. Yani biri sıfır ise diğeri de 0.25 falandır. Her iki göz açıkken zaten farkedilmiyor. Sedede geliyorum bendeki görüntü 3 hafta sonra nasılsa 4 ay sonra da aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 11 ocak 2018de telefondan kadikoy veni vidi hastanesinden randevu aldim. Ucretleri sordum. Muayene sgkliysan 150 tl ameliyat ise 1750den basliyor dedi. Ben de uc kismi nedir en fazla ne kadar ve neye gore fiyat artiyor dedim. beyfendi yanlis anlasilma olmasin yukselmeyebilir de dedi telefondaki. 12 ocakta hastaneye gittim 150 lirayi odedim ve doktora gorundum gozumun derecesini anlamak icin karsi duvardaki harfleri okuttu. iki gozun de 6.5 miyop dedi.0.75 de astigmat var dedi. ben oradan cikinca hemen testlere baslayacagiz saniyordum ama halkla iliskiler kismi mi ne vardi oraya girdim bayanla gorusmeye. 300 lira almam lazim dedi. sasirdim megerse 150 lira muayene icinmis . ve ameliyat ucreti de 5.5 6 bin lira dedi. sonra ben kalkacagim deyince bi yere telefon acti ve 4 bin lira olur dedi. Yahu arkadaslar sizin dediginiz 2 bin 3 bin lira gibi meblaglar nerelerde yapiyorlar :)
  • Merhaba. Bende femtolasik ile yaşadığım operasyon sonrası olanları sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle doktorum garanti verdi, ameliyat sonrası netlik için. Ve bir daha tekrarlamayacağını söyledi. Başka hiç birşey söylemedi. Ve sözleşmeyi okumam için zaman bile verilmeden imza attırdılar ve ameliyathaneye...

    17.01.2018 tarihinde saat 10.20 de ameliyat masasından kalktım. İlk gün agrı sızı batma vs... Bu durum bende 4 gün sürdü. Ve verulen koruyucu gözlük siyah kaplama değildi maalesef. İki damla yazdı doktorum biri suni göz yaşı. Dugeri de sanırım antibiyotikli kortizonlu bir damla. 6. Gün kontrol veruldi. 6. Gün hastaneye gittim. Ama o güne kadar hiç bişey göremiyordum. Doktor yanlış damla vermişiz ve gözlerun tahriş olmuş dedi.prof olan doktorum. Bu ameliyatı olanlar asla uzağı göremez dedi, kontrol etmeye başlamadan önce. Ve bunu o kadar rahat bur şekilde söyledi ki sanki oyun oynuyoruz. Ben lens yada gözlük takınca çok iyi görüyırdum ki takmadan da uzaktan tv okuyabilen ve telefonda kitap okuyabilen biriydim. Şuan sol gözüm görmüyır. Ve sağ gözüm sadece telefon ekranı görebiliyor. Bu durumu doktoruma dediğimde, sen,zaten göremiyordun ki, görmeyi bekliyorsun dedi. Hocam sağ tam görüşe sahipti ve sol da hafif tembellik vardı dedim ve hıımm evet,doğru hatırladğm diyerek geçuştirdi. Harf vs okutulmadı ve verulen damla ile gözümün zarar gördüğünü söyleyerek başka bir operatör dr çağırdı yanına ve artık sen bak duyerek beni gönderdi. Yarın tekrar kontrolüm var ama ameliyat eden prof değil, operatör dr bakacakmış. Ben memurluğa hazırlanıyordum, şuan tv yazılarının en büyüğünü okuyamıyor ve unsanların yüzünü 1 metre mesafeden göremiyorum. Göz ihmale gelmez. Ameluyat olmayı düşünenler, çok çok düşünün lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.