Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.288
Cevap
54
Favori
320.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeFrost

    Merhaba arkadaşlar,
    Ben de 5 gün önce ilasik intralase ile iki gözden operasyon geçirdim.
    Yer doktor bilgisini daha sonra vereceğim şimdilik izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Bu arada ben bir doktorum. Doktorlar yaptırmıyor ön yargısına rağmen bir cesaret oldum. :)

    Ameliyat öncesi:
    Baya bir alette en azından 5-6 tane ölçüm yapıldı ve kornea kalınlığı 560 çıktı en az 400 olması gerekiyormuş sanırsam yani benimki yeterli idi. Bir gözüm -4.75 diğeri -5.00 miyop idi ve astigmat yoktu. Ameliyat sonrası kuruluk, ışığa hassasiyet hatta 0.75 e kadar miyop, yakın görmede kayıp vs olabileceği dahil herşey anlatıldı. Bu risklerin hepsi kabülümdü. Kararımı zaten peşin olarak verdiğim için ameliyat 1 hafta sonraya planlandı.

    Ameliyat günü: Hoca geldi, telefon akıllı saat vs hanıma teslim edildi içeri girdik boneyi önlüğü girdik ilk makineye yattık. Olanları ne yapmam gerektiği hepsi anlatıldı. Göze hareket etmesin sağa sola kaçması vs nedenlerden birşeyler yaptılar en son alet inip göze basınç uyguladı. Aşağıdan yukarı görüntü bulanıklaştı. Flep kalkarken görüntü gidecek dediler hakkaten monitör kapatılır gibi bende de görüntü gitti daha sonra biraz bulanık şekilde geldi. Laserli bir aletle yine göze birşey tuttular sanırsam kalibarasyon vs yapıldı. Flep kapatıldı. Daha sonra beni beklemeye aldılar odada ve diğer hastayı aldılar ona direk no touch yaptılar benim girdiğim ilk makineye girmedi. Daha sonra o arkadaşın girdiği makineye girdim. göze birşeyler yapıştırıldı bir aletle göz açıldı sabitlendi. flep tekrar kaldırıldı bu sefer webcamlerdeki gibi 4 köşede 2şer ledden oluşan ortasında yeşil ışık yanan bir aleti tuttular göze. Sonra ortaya bak 12 sn falan sürecek sakin ol falanla yeşil olan ışık yerden kırmızı bir lazer hüzmesi gözde tarif edemeyeceğim -belki kaynar veya mikrodalgaya girmiş gibi- bir his oldu ama dayanılmaz bir ağrı hiç bir zaman hissetmedim. Hatta sağ gözde bu his daha yoğun oldu sanırsam. Sol göz olurken bir ara yeşil ışık varken kırmızı ışığa bakın dendi. O esna da solda da hafif bir kırmızı ışık vardı göz ona kaydı ama sonra düzelttim. Daha sonra bu olay kafama takıldı nedenini açıklayacağım. Neyse ameliyat bitti odaya aldılar biraz dinlendim. Işıkla göz dibi muayenesi yaptı herşey çok süper dendi bekleme alanında 2 saat beklemem söylendi. Normalde ertesi gün koydukları koruyucu lensi çıkarıyorlar sanırım ama bende ertesi gün pazar olunca ameliyattan 2 saat sonra çıkardılar lensi. 2-3 saat soğan soymuşçasına gözlerde yanma hissi oldu. Dayanılmaz bir ağrım veya ağrı kesici alma ihtiyacım olmadı. Ki yanımda en baba yeşil reçeteli ilaç dahi hazır etmiştim. Sonra Ameliyat sonrası zaten verdikleri koruyucu gözlüğü akşama kadar taktım. Akşam etrafı daha rahat görüyordum ama sol gözde bir bulanıklık vardı daha belirgin. Sağ göz güzel ve iki gözle görme de fena değildi.

    Ertesi gün:
    Yanmalar daha azaldı ama kuruluk kendini belli ediyordu. Sol göz snell eşeli dediğimiz harflerin olduğu tabelayı sol göz 0.8, sağ göz 1.0 görüyordu. Ki gözlüksüz görme için 0.8 yetiyor zaten. Ama sol gözde yine o hafif bulanıklık vardı ve uzaklardaki ışıkları hafiften çift görür gibiydim.

    2. gün:
    Kontrol muayenesine gittim ölçümler yapıldı bir göz 0.00 diğer -0.25 idi yani miyop için süper. Ama daha önce olmayan varsa da hiç hissetmediğim ve gözlüğümde de olmayan astigmat çıktı. Birinde 0.75 diğerinde 0.50. Önceki ölçümleri hatırlamıyorum ama astigmat olmadığımı kesin olarak biliyorum. Ekrana yansıttığı harfleri sağ gözle yine tam gördüm ama sol gözde son sırada birkaç harfte tam okuyamadım. Bu durumu doktora tekrar söyledim hafif bir astigmat kalabileceği söylendi. (Astigmat olabileceğim bu arada bana önceden asla söylenmedi) Buna rağmen yine herşey süper çok güzel dendi bir 10-15 gün sonra kontrole gel istersen dendi. Tabi ki kontrol için hemen aldım çünkü kafa sürekli takılıyor sol göze. Haftaya kontrolüm var merakla son durum nasıl olacak bu astigmat kalacak mı merak ediyorum.

    Bu arada bugün sağ gözüm düne göre nedense hafif daha bulanık. Sol göz hala aynı. Benim takıntılı olmamdan mı yoksa bir günde astigmatın çıkmasından mıdır bilemiyorum mutlu olamıyorum. Tek tesellim iyileşme sürecinin 1 ay tam iyileşmenin 3 ay sürdüğü söylenmesi. Şimdilik zamana bırakıyorum. Sol gözümdeki bulanıklığı ödeme bağlıyorum umarım bir miktar düzelme olur,ameliyat sonrası sol gözüm biraz daha ödemli gibiydi ve hala hafiften ödem veya yabancı cisim varmış gibi bir hissiyat yapıyor.

    Son görüş:
    İlerlemeleri aklıma geldikçe yazarım. Ama şuan ki halimle miyop her ne kadar sıfırlanmış olsa da astigmat olmak moral bozucu. Çünkü eskiden gözlükle de olsa net görüyordum, bu ameliyatla yakın görme keskinliği, göz kuruluğu, ışık hassasiyeti ve sanırsam astigmat kazandım. Zamanla bunların bazıları gidecektir elbet ama astigmat gitmezse gözlüksüz idare yine ederim ama bilgisayara bakarken kitap okurken vs göz ağrısı ve baş ağrılarım oluyor. Bu ağrılar geçici de olabilir henüz bilmiyorum. Neyse şimdilik aklımda deli sorular var. Böyle kalır mı? Tekrar gözlük mü takacağım? Düzeltme ameliyatı yapılabilir mi? Yapılırsa daha da kötü olur mu?vs vs...
    Moralimi bozmamaya zamanla düzeleceğine ikna etmeye çalışıyorum kendimi ama doktor olmama rağmen yine de hocanın herşey süper çok güzel tavrı içime kurt düşürüyor.

    Tavsiye:
    Şikayetlerim düzelmediği taktirde açıkçası tavsiye etmiyorum... Astigmat için yine gözlük takmam gerekecekse ben niye ameliyat oluyorum sorusu hakim şuan ama henüz son karar için erken. Bekleyip göreceğiz.



    Hocam geçmiş olsun. Sol gözün akıbeti nedir, göz kuruluğu ciddi problem mi? Son olarak prk,lasek, no touch ya da Artık herneyse bunları neden tercih etmedin acaba ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 mart 2017 tarihinde excimer lazer lasik yöntemle ameliyat oldum. Gözlerim -5.50 derece ikiside ameliyattan sonraki 1 hafta sağ gözümle bulanık sisli dumanlı gördüm... 1 hafta sonunda düzeldi görüntüde netleşti ama sanki hala sıfır derece değil gibi, sol gözüm ise ameliyatın 15 günü ama göremiyorum bariz numara farkı var sanki 1.5-2.0 derece gibi görüyorum ilk hafta sol gözüm daha iyiyken görüs git gide daha cok geriye gitti suan 1.5-2.0 derece gibi görüyorum sağ gözüm ise daha net görüs alıyorum. Ameliyat sonrası yanma batma sulanma kızarıklık kuruluk vs hic bir sikayetim olmadı, tek sikayetim gece otomobil farları ve lambalar ısık demeti seklinde görüyor olmam. Sol gözümle net görüs alamam cok moralimi bozuluyor. 10. Gün kontrolün gittiğimde doktor ölcümleri yaptı ama bana göz numaramı söylemedi 0.25-0.50 gibi seyler kalabilir oda önemli değil dedi... numaranın oturması en az 1 ay gecmesi gerek dedi... ama sol gözümde daha cok numara var eminim... bu yüzden işkillendim biraz benden saklıyormu acaba die göz numaralarımı farklı bir doktora gidicem bugun... hastane doktor ismi vermiyorum 1. Ayın dolmasını bekliyceğim... kayseride oldum ama... benzer durum yaşayan ve sonuclarını benle paylasırsa cok sevinirim moralim cok bozuk uyku uyuyamaz oldum... göz sonucta... dönüş yaparsanız arkadaslar cok sevinirim

    Edit: 22. Gün

    Devlet hastnesine gittim ölçümlerimi yaptırdım sağ gözüm de 0.25 sol gözümde 0.75 numara kalmıs... doktor daha numara oturması olucak dedi düzelir biraz daha seklinde söyledi. Ancak ilk 3 gün daha iyi gören sol gözüm hala düzelmedi bozuldu sonradan pek bi ilerlemede olmadı netlikle alakalı....göz kuruluk ısığa duyarlılık vs hicbir sıkıntım yok ama hala yeteri netlikte değil gözlerim sol göz ile sağ göz arasında bariz görüş farkı düzelmedi hala 😔



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah5151 -- 5 Nisan 2017; 9:54:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feriköylü24 F kullanıcısına yanıt
    Göz kuruluğu ciddi problem değil ama problem tabiki... Zamanla düzelecekdeniyor 3 ay zaten EYESTIL DAMLA günde en az 4 kez kullanmak lazım. Sol gözde biraz daha fazla olduğunu düşünüyorum kuruluğun belki sol gözdeki bulanıklığın sebebi de kuruluktan olabilir. @feriköylü24 Neden intralse seçtim açıkçası yaptığım araştırmalar ve aldığım tavsiyeler notouch a göre daha iyi olduğu yönündeydi. Hoca da bunu tavsiye edince çokta sorgulamadım. Ama tavsiyeler kişiye göre de değişiyor olabilir tabi uygunluk açısından.

    10. gün;
    Bugün kontrole gittim muayene öncesi ölçümler yapıldı. bir göz +0,25, diğeri +0,50 hipermetrop çıktı. Geçici hipermetropi olabileceğini söyledi. 0,50 ye 0,75 astigmat yine aynı gözüküyordu. Hocaya yine aynı sol gözdeki bulanıklıktan bahsettim. Daha zamanı olduğunu söyledi. Ama ölçümlerdeki astigmatı sorduğumda sende astigmat yok dedi bana. Doktor olmasam yanlış görsem eyvallah ki emin olamadım. Bir başka göz doktoruna ölçümleri yaptırıp kesinleştireceğim. Astigmat varken yok diyorsa biraz benden çekeceği var.

    Bugün 18. gün;
    Sol gözüm bazen daha iyi gibi bazen hala sağla arasında 0,50 0,75 numara fark var gibi hala. Ama ilk zamanlara göre sanki bir gıdım daha iyi. Snell Eşeli dediğimiz harflerin okunduğu yerde tamamını okuyabiliyorum tek tük kuruluk olduğunda birbirine girmeler göremediğim oluyor ama sağ gözle normalden bile iyi görüyorum. Misal linkteki eşelde 20/20 yan 8. sıra tam görmeyi temsil ediyor. Ben sağ gözle 11. sıraya kadar görürken solda 10. sıraya kadar okuyorum. Hani bu açıdan değerlendirince oh ne güzel, herşey güllük gülüstanlık gibi. Ama sol göz görme kalitesi 8. sıradan sonra misal bulanıklaşıyor. İki göz açıkken sağ göz baskınlığından dolayı çok fazla sorun hissetmiyorum; ama sol gözdeki hafif bulanıklık sık sık aklıma gelip takılıyor. Sorun etmesem hoca bana astigmat olmuş kusura bakma ma gözlük ihtiayacın yok zaten takıl böyle diye güzelce konuşsa belki sorun etmeyeceğim. Ki ilk kontrolden sonra fazla takmadım zaten. Ama astigmat sonuçlarına rağmen astigmatın yok demesi beni işkillendirdi birkere. Bu arada linki vereyim:
    https://www.provisu.ch/images/PDF/Snellenchart_en.pdf
    Bu linkteki snell eşelini indirip A4 e gerçek boyutunda (Sayfaya sığdır vs demeden) bastırıp, 2.8 metreden 2 gözünüz açıkken sırayla elinizle bir gözünüzü kapatıp kontrol edebilirsiniz. 20/20 tam görmeyi ifade eder. Misal 20/40 bir kişinin 40feetten (12metre) görebileceği bir harfi 20 feetten (6 metre) görebildiğini belirtir. Genel olarak 20/30un yani 6. sıraya kadar görenlere çok gözlük vs gerektirmez.
    Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk)

    Neyse şimdilik bu kadar, genel olarak gözlüksüz işlerimi görebiliyorum. 1 ayın sonundaki ve 3. ayın sonundaki durumlara göre tekrar konuşuruz. Hala yatarken veya duşa girerken ellerim gözlükleri çıkarmak için gözlerime doğru gidiyor ama gözlük yok tabi :) Alışmak zaman alıyor. Bir de ufak çocuğunuz var ise gözleri iyi korumak lazım. O ufak eller hiç rahat durmuyor. Kaç kez parmakladığını vurduğunu hatırlamıyorum ama refleksler sağlam allahtan. :)Görüşmek üzere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFrost -- 29 Mart 2017; 10:8:34 >
  • emrah5151 E kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feriköylü24

    Sağolasın hocam çok geçmiş olsun.

    ben 2011 de lazer oldum. operasyonu gerçekleştiren göz doktoru bülent köse bursa ya sizin söylemiş olduğunuz gibi 3. jenerasyon yani son teknolaji smile lazer cihazını getirmiş hatta şuan tetkiklerini ücretsiz yapmakta isteyen olursa en azından gözün hangi operasyona uygun olup olmadığını test olabilir.

    ücretsiz göz muayene linki aşağıdadır.
    http://drbulentkose.com/ucretsiz-goz-lazer-muayene-formu/
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    uzun aradan sonra deneyimlerimi paylaşayım. inanın korkulacak birşey yokmuş operasyon masasına yatmamla kalkmam hocanın sürekli benim ile konuşması 10 dakika falan sürdü. gerçekten bülent köse hocam ve asistanları o anki heyecanımı ve stresimi aldılar çok iyi bir ekibi var. ilk günlerde garip duyguydu. artık gözlük kullanmıyordum evden çıkarken aklıma geliyordu gözlükleri unuttum diye :)
    şuan gözlerim gerçekten çok iyi operasyon sonrası muayeneye gittim herşey çok güzel geçti.
    Burdan şunu söyleyeyim iyi araştırın iyi doktorlara muayene olun.Sırf para için bile bu işi yapanlar vardır eminim.
    Göz doktorum Bülent KÖSE ve ekibine çok teşekkürler ediyorum. Gözlüksüz hayat gerçekten bambaşka.Artık kendimden daha emin adımlarla yapıyorum tüm işlerimi.
    Bursa'da oturan ve operasyonu düşünen varsa Bursa Göz Merkezi Doktor Bülent KÖSE'ye gidip gözlerimi muayene ettirmeli bence güven veren bir doktor kendisi.
    Sitesinide vereyim iletişime geçip soru soracak varsa eğer:http://drbulentkose.com/doktor/op-dr-bulent-kose/
  • kaybolankiz K kullanıcısına yanıt
    Sağlık bu ya!!! 1 gün arayla hesap açmışsın. Ne kadar acımasızsınız. Göz bu gitti mi geri gelmez, insanları neden yanlış yönlendiriyorsunuz? Sıkıntısız bir operasyon dahi olsa bu kadarda bariz reklam yapılmaz. Günah!
  • Benim kornea ma doktor ince dedi arkadaslar ince kornea da ameliyat zor mu oluyor yada basarisiz mi. Pöh e basvurucam ama once ameliyat olmak istiyorum. Gozler 4.25 4.50 korneasi ince olup ameliyat olan var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bookworm B kullanıcısına yanıt
    Çok ileri derken kaç hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce biraz araştırda ondan sonra konuyu dillendir. Cahil insanlar sizi. Hangi teknolojinin ne halta yaradığını bilmeden göz mahvediyor yok söyle yok böyle. Araştır bakalım bir tane şikayet varmı. Memnun olmayan varmı? 3 liralık cihazlarlamı yapılıyor sanıyorsun bu operasyonların. merdiven altı klinik mi sandında bu kadar sinirli br tepki veriyorsun. Ucuz olsun diye gözünü bilmediğin bir klinik yada her neyse gözünü mahvettiler ise hakkını ara! Başkalarına çamur atma. Youtube'den göz ameliyatı olanlara bak bakalım gözleri mahvolmuşmu!!!!
  • Arkadaşlar bende astigmat ve miyop sorunu olan biriyim.2 farklı yere gittim her iki doktorda hemen yapalım 1 hafta içinde hallederiz dediler.Ama 2 side göz kuruluğu sorununu garanti etmedi.Bende yaptırmaktan vazgeçtim.Yıllardır Lens kulanıyorum.Hiç bir sorun yaşamadım lenslerimle,kullandığım marka biofinity toric lens,lens te batma yanma olan varsa bu markayı tavsiye ederim.

    En son olarak haydarpaşa numune hastanesine yeni sistem gelmiş orda ki doktora da gözükücem müsait zamanda.

    http://haydarpasanumune.gov.tr/hastaneduyurudetay.aspx?d=4898
  • Smile lazer harici göz kuruluğu riski var. 3. jenerasyon Smile lazer ile 2mm kesik üzerinden yapılıyor işlem. Kapak kaldırma olmadığı için göz kuruluğu riski yok. Araştırıp ameliyat olun arkadaşlar.Sağlığınız ucuz değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eien

    Smile lazer harici göz kuruluğu riski var. 3. jenerasyon Smile lazer ile 2mm kesik üzerinden yapılıyor işlem. Kapak kaldırma olmadığı için göz kuruluğu riski yok. Araştırıp ameliyat olun arkadaşlar.Sağlığınız ucuz değil.

    Hocam lasek/prk da korneada kesi yapılmayan operasyonlar. Gerekçene göre bunlarda da kuruluk olmaması gerekiyor. Gel gelelim neticeler öyle değil. Smile olan da Yok ki adam gibi sorumuzu soralım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feriköylü24 F kullanıcısına yanıt
    Kardeş bnde gittim o smile için korneama 510 mikron sınırda yapamayız dedi alayına ince diolarrr. Neyse bana prk yapalım dediler bu güvenilir yöntem ve göz kuruluğu yapmıyor sanırım smile olmuyosa prk en iyisi ama çok zahmetli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaybolankiz K kullanıcısına yanıt
    Şuan nasılsınız ayrıca kornea kalınlığınız medir benim 506 fln ve yapmıolar prk yapıolar size kaçla yaptılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matias28 kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu prk yöntemini bnde yaptırıcam yardımcı olurmusunuz bu en iyisimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emretangul kullanıcısına yanıt
    Bana yardımcı olur musunuz.. bana prk yapalım dediler , bu prk da flap kaldırma olmadıgından göz kuruluğu ve ışık dağılması starbust fln oluyor mu olmuyor demi ve sizin şuan nasıl önerirmisnz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S60Doctor kullanıcısına yanıt
    Bu sizin bahsettiğiniz yabancı kaynaklardaki ışık sacılmaları ilasik ( sizinki ) ve lasiklerde oluyor prk ve smilede olmuyor demi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megalomanyag kullanıcısına yanıt
    Aynı adama bnde gittim sizin gibi smile olurum diye aynı adam banada prk önerdi ve bn eminim gözlerim hrpsine uygun :)))) halbuki bnce bu adam herkese prk önerio çünkü kndi alanı prk ( tmm prk bnce smileden sonraki en garanti ve sağlam yöntem ) ama siz bide ordaki doç dr olan volkana gidin sizin gittiğiniz op dr diğeri bnce size smile yapacaktır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MURDER_58

    Hocam kuruluk azda olsa var ama istediğim netliği tam olarak yakalamış değilim prk olanlarda 1 kaç ayı buluyormuş düzelmesi memleketimde farklı bir doktora gittim ordada aynı cevabı aldım cuma günü kontrole gideceğim sonucu yazarım buraya

    Düzeldimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.