Şimdi Ara

Lazer Yazıcı Temizlenmesi ??!?!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lexmark e120 yazıcım var kağıtları lekeli,gölgeli kirli çıkarmakta. Yazıcıyı söktüm sanırım sorun Silindirde silindirin bir haznesi var orası toz dolmuş döküp boşaltmam lazımmıdır ? yoksa gerekli birşeymi o ? O toz tonerden çıkıp arta kalanlar silindirin haznesindemi toplanıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Arkadaşlar Lexmark e120 yazıcım var kağıtları lekeli,gölgeli kirli çıkarmakta. Yazıcıyı söktüm sanırım sorun Silindirde silindirin bir haznesi var orası toz dolmuş döküp boşaltmam lazımmıdır ? yoksa gerekli birşeymi o ? O toz tonerden çıkıp arta kalanlar silindirin haznesindemi toplanıyor ?

o bahsettiğiniz silindir diyafram silindiri, tozda toner ise çok kurcalamanızı çok tavsiye etmem genellikle lazer yazıcılarda leke yazılanların yansıması vs sorunlar;
    kağıdın üzerine diyafram silindiri tonerle yazıyı(görüntüyü) oluşturduktan sonra, teflon merdane denilen yerden geçer (buda sıcak ve baskı uygulayan lazer yazıcının son aşamasıdır) ilk açtığınızda ısınanda bu merdanedir (silindirdir).
    muhtemelen teflon merdane(silindir) kirlenmiştir bunu temizlemeniz gerekmektedir.teflon merdaneyi sökmek temizlemek için yazıcıyı baya bi dağıtmanız gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin_KarayeL -- 16 Ocak 2012; 1:23:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL

quote:

Arkadaşlar Lexmark e120 yazıcım var kağıtları lekeli,gölgeli kirli çıkarmakta. Yazıcıyı söktüm sanırım sorun Silindirde silindirin bir haznesi var orası toz dolmuş döküp boşaltmam lazımmıdır ? yoksa gerekli birşeymi o ? O toz tonerden çıkıp arta kalanlar silindirin haznesindemi toplanıyor ?

o bahsettiğiniz silindir diyafram silindiri, tozda toner ise çok kurcalamanızı çok tavsiye etmem genellikle lazer yazıcılarda leke yazılanların yansıması vs sorunlar;
    kağıdın üzerine diyafram silindiri tonerle yazıyı(görüntüyü) oluşturduktan sonra, teflon merdane denilen yerden geçer (buda sıcak ve baskı uygulayan lazer yazıcının son aşamasıdır) ilk açtığınızda ısınanda bu merdanedir (silindirdir).
    muhtemelen teflon merdane(silindir) kirlenmiştir bunu temizlemeniz gerekmektedir.teflon merdaneyi sökmek temizlemek için yazıcıyı baya bi dağıtmanız gerekmektedir.

Lanet olsun böyle işe saat 11de başladım bitince yatarım diye saat 2 ye kadar temizlemekle geçti işim 1 litre kolonya harcadım o lanet toz suda çözünmüyor Silindirin haznesini açtım toner dolmuştu bayağı döktüm onu hertarafa dağıldı toz uğraştım onla sonra temizledim taktım . Yazıcının içi simsiyah olmuştu zaten onu temizledim sabah burnumu silerken tozun kalıntıları çıktı zehirli falan değildir demi ?
    Yazıcı öncekine göre çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 16 Ocak 2012; 8:21:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL

quote:

Lanet olsun böyle işe saat 11de başladım bitince yatarım diye saat 2 ye kadar temizlemekle geçti işim 1 litre kolonya harcadım o lanet toz suda çözünmüyor Silindirin haznesini açtım toner dolmuştu bayağı döktüm onu hertarafa dağıldı toz uğraştım onla sonra temizledim taktım . Yazıcının içi simsiyah olmuştu zaten onu temizledim sabah burnumu silerken tozun kalıntıları çıktı zehirli falan değildir demi ?
    Yazıcı öncekine göre çok daha iyi.

zehirlimidir bilmem ama denemedim hiç ama sağlığada yararlı bişeyde değildir
    aynı olay tekrarlanınca yine kirlenirse o zaman temizlemeniz daha kısa sürer, sonra yine sonra yine bikaç yıl sonra çok pratik ve hızlı bişekilde bu işi yapıyo olursunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lazer Yazıcı Tavsiyesi Lazım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.