Şimdi Ara

Mono tanklı yazıcı mı Lazer yazıcı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lazer yazıcı almayı planlıyordum aslında mono tanklı lazerler kafamı karıştırdı...mono tanklı yazıcıların çık yavaş ve gürültülü olduğu söyleniyor..öte yandan ekonomek lazera göre



  • Ben her ikisini de kullandım. Önceleri lazer yazıcı kullanıyordum, hatta ekonomik olsun diye dolan tonerlerden alıp toner tozunu da ben dolduruyordum. Maske ve eldiven kullanmama rağmen bu işi amatörce yaptığım için ister istemez tozdan nasibimi alıyordum.
    Sonra 2014 yılında Epson M200 modelini aldım. Son derece tasarruflu bir yazıcı idi. Üstelik muadil mürekkep kullanmama rağmen hiç de sorun çıkarmıyordu. Şu an bile 1000 sayfa için mürekkep maliyeti 1-2 TL arasında. Yazıcıyı maliyet açısından çok beğendiğim için M105 modelini de aldım. Şimdi biri 125000 diğeri 135000 çıktıya yaklaşmış durumda ve kesinlikle ikisi de hiç arıza vermediler. En sevdiğim özelliklerinden biri de kağıdı hiç bozmadan neredeyse girdiği gibi çıkarıyor olması. Lazerdeki gibi ısıdan kaynaklı olumsuzluklar yok. Isı olmadığı için enerji tasarrufu da bir tercih sebebi olabilir. Yine ısınmadığı için saatlerce çalıştırsanız da sorun olmuyor. Lazer yazıcıların bu tempoya dayanması mümkün değil.

    Tanklı yazıcılar lazerler kadar hızlı değil ama tek renkli modeller renkliler kadar yavaş değil. Mesela bahsettiğim yazıcılarla dakikada 11 sayfa yazdırıyorum. Yeni modellerde daha büyük baskı kafası var ve onlar daha hızlılar. Elimde renkli bir model olan WF-C5790DWF var, onunla dakikada 15 renkli sayfa yazdırıyorum. Siyah beyazı ölçmedim ama daha hızlı yazdırması gerekir.

    Gürültü konusuna gelince evet biraz sesli çalışıyorlar, kafa sağa sola hareket ederken ve üstten kağıt alırken biraz ses çıkıyor, hatta taslak (hızlı) modda ses biraz daha fazla ama isterseniz sessiz mod da var, biraz yavaş olsa da geceleri bunu tercih ediyorum .

    Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey yazıcıyı düzenli kullanmaktır. Eğer yazıcıyı nadiren kullanıyorsanız ve az sayıda çıktı alıyorsanız lazer tercih etmelisiniz. Ama yazıcıyı sık kullanıp çok sayıda çıktı alıyorsanız tercihiniz tanklıdan yana olsun.


    Epson Ecotank M serisi yazıcı modellerine şu konudan ulaşabilirsiniz:

    https://forum.donanimhaber.com/epson-ecotank-m-serisi-yazicilar--140391202#143137580



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 9 Mayıs 2020; 12:23:53 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.