Arkadaşlar ben bir öğrenciyim ve son zamanlarda internetten indirdiğim pdf leri yazdırma gereksinimi duyuyorum.Bu pdf lerin kimisi A5 formatında ve hem A5 destekleyen hem de yazılım destekli baskılara olanak veren yazıcı olarak HP1018 i tercih ettim.Aslında Samsung ML1610 u alacaktım ama o A5 e baskı yapmıyordu ayrıca çift taraflı baskıyı da yazılımsal olarak desteklemiyordu.Neyse arkadaşlar,Şimdi düşüncem şu:Samsung dolu tonerle geldiği için bana daha az maliyet yaptıracak hp den,ancak benim de işimi görmüyor.Acaba samsungun üst modellerine mi baksam.Yoksa HP nin toneri daha fazla dolduğu için uzun vadede daha mı ekonomik olur?Bir de son olarak arkadaşlar 600x600 çözünürlük benim için yeterli olur mu?Bu çözünürlük fotokopiden daha mı iyidir?Elinizde örnek varsa scan edip buraya post edebilir misiniz
Arkadaşlar uzun bir mesaj oldu.Çok teşekkür ederim kendinize iyi bakın.
Yazıcıyla birlikte gelen tonerin tam dolu olması veya demo olması çok kısa vadede avantajlı görünsede, Orta ve uzun vadede Hp tonerlerinin daha uygun fiyata ve daha fazla sayıda doldurulabiliyor. Hp 1018 toner dolum fiyatının 25 ytl civarı olduğunu düşünürsek, demo toner size sadece 12,5 ytl civarı bi maaliyet çıkarır.
Dostum hızlı cevabın için teşekkürler.Peki baskı maliyeti sayfa başına ne kadar olur?Hem orjinal tonerle hem de doldurulmuş tonerle?Bir de baskı kalitesi için ne söyleyebilirsin?Teşekkürler
Hp 1018 toneri, işini profesyonel yapan bi yere doldurtursan yani uygun toz kullanılırsa %5 doluluk oranı ile 2000 sayfa civarı baskı alırsın. Dolumunun ortalama 25 ytl olduğunu varsayarsak, sayfa başı baskı maliyeti 0.0125 ykr'dir. Orijinalinde de ancak bu kadar çıktı alırısın. Yani iyi bir dolum, orijinal ile aynı sonucu verecektir.
Baskı kalitesine gelince bu tarz yazıcılar genelde 600x600 dpi olur. Hp 1020 laserjet , 600x1200 dpi fiyatıda 150$(kdv'siz) civarı. Bu modeli tercih edebilirsin. Bu arada 1018 ile 1020 aynı toneri kullanıyor.
Peki hp nin tonerini ortalama kaç defa doldurabilirim?
Doğru malzeme ile 15 kereye kadar dolduğu oluyor.
Prinkjet dostum verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim.Ancak ben başka forumlarda en fazla 3 kere doluyor diye okumuştum.Sense 15 diyorsun.Ayrıca senin bu sektörde olduğun fikrine kapıldım.Sanırım 15 derken sağlam bilgilere ve tecrübeye dayanarak söylüyorsun bunu.Peki dostum bu baskı maliyeti o zaman 0.0125 lira olucak sayfa başına.Buna elektrik masrafı cart curt da eklersek son fiyat ne olur?Bunu soruyorum çünkü bazı forumlarda hesaplamayı bu şekilde yapıyorlar.Teşekkürler dostum
Sn. Nortabal, 5 yıllık sektör deneyimim ile size bilgi aktarıyorum. Bu model tonerin 3 kere dolabildiği yorumuna katılmıyorum. Sen bu modeli al kullan ve doluma bana getir ben sana 15 dolumu garanti ediyorum. :)) Diğer bi konu sayfa başı maliyet olayına gelince buna elektrik, kağıt,yazıcnın aşınma payı falan eklersen bunu tam olarak hesaplamak mümkün değil. Kaldi ki zaten verilen çıktı sayısı olan 2000 sf %5 doluluk oranı ile geçerli. Bide bu oranı tuturman da zor olabilir. Bu tonerler 1000 sf çıktı alanda var 2500 sf, çıktı alanda var bu tamamen senin yazdıracağın sayfanın siyahlık oranı ile alakalıdır. Dolayısıyla tam bi sayfa maliyeti çıkarman çok zor. Ama verdiğim rakama bide kağıt maliyeti eklersen ortalamayı bulursun. İşin elektrik masrafı falan hesaplanamaz zaten, bu kadar ince detaylara inmenize gerek yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme