Arkadaşlar merhaba benim bir usb lazermouse'im var içinde mouse tıklamasını algılayan kutu bozuldu. Elimde 1 tanede ps2 girişli lazer mouse var. Açtım baktım o kutu hemen hemen aynısı. Ben şimdi bu çalışan kutuyu çalışmayanla yer değiştirip gerekli lehim işini yapsam usb mouse çalışır mı yoksa bu iş o kadar kolay değil mi?
Merhaba,
Bozuldu dediğin o kutucuk, 3 bacaklı bir kutu ise tahminim buton. Başka bir tanesiyle değiştirebilirsin. Farenin içi açıkken o kutunun tıklama yerine basınca çalışıyormu bir test et istersen. Bazen farenin plastik aksamı kendini kaybediyor. Buton sağlamsa dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma durumu olabilir. Güzel bir lehim pompası ile fazla ısıtmadan lehimini temizleyerek çıkartmazsan o kutucuğun plastiği çabucak eriyebiliyor. Biraz özenli bir işçilik gerektirebilir haberin olsun.
Şimdiden kolay gelsin ;)
quote:
Orijinalden alıntı: goçhisar
Merhaba,
Bozuldu dediğin o kutucuk, 3 bacaklı bir kutu ise tahminim buton. Başka bir tanesiyle değiştirebilirsin. Farenin içi açıkken o kutunun tıklama yerine basınca çalışıyormu bir test et istersen. Bazen farenin plastik aksamı kendini kaybediyor. Buton sağlamsa dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma durumu olabilir. Güzel bir lehim pompası ile fazla ısıtmadan lehimini temizleyerek çıkartmazsan o kutucuğun plastiği çabucak eriyebiliyor. Biraz özenli bir işçilik gerektirebilir haberin olsun.
Şimdiden kolay gelsin ;)
Evet içini açıp denedim küçücük bir şey zaten içine kaçmış gibi bir şey olmuş üstüne basınca tık yapma yetisini kaybetmiş.
değiştirebilirsiniz çalışmasında bir sıkıntı olmaz ama arkadaşın da dediği gibi lehimlerini sökerken plastiği eritmemek için dikkat etmek lazım