Şimdi Ara

Lazer Göz Ameliyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben miyop ve astigmata sahibim. Pilot olmayı düşünüyorum ancak ondan önce lazer ameliyatı olmayı planlıyorum. Araştırdığımda birçok türü olduğunu gördüm(iLASIK, LASIK, PRK, LASEK, EPILASIK, SMILE). Hangisi/hangileri pilotaj için engel teşkil etmez aydınlatırsanız sevinirim.

• Sanırım hepsi engel,en azından askeri pilot olmak için engel ama sivilde nasıl bilmiyorum büyük ihtimal onda da engeldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sivilde sıkıntı yok diye biliyorum fakat askeriyede en ufak bir operasyon bile engel teşhis ediyor

• Hocam ameliyat olmadan gözlük/lens kullanımı oluyor mu? illa göz bozkuluğunda ameliyat m lazım?

sivil için soruyorum.
  • Sivilde JAR FCL-3 Class 1'de göz ameliyatının engel teşkil edebileceği, ancak ileri teşhislerle beraber gözde bir sorun yoksa durumun gözden geçirilip bir sorun yaratmayacağı belirtiliyor. Benimde merak ettiğim hangi ameliyatı minimum risk/maksimum başarıyla geçirebileceğim.
  • FearLessGangsTa F kullanıcısına yanıt
    Gözlük ve lensin belli değerleri aşmamak koşuluyla(+6,-5'ti galiba) sivilde kullanımı serbest. Ben artık yollarımı gözlükle ayırmak istiyorum benim sorum ondan dolayı.
  • Lazerli tanıdıklarım var sivilde engel değil ama lazer operasyonu olduktan bir süre sonra tekrar gözlük kullanmak durumunda olanlarda var. SHGM onaylı hastaneler ile görüşüp bilgi almanızı tavsiye ederim.

Gözlük için herhangi bir sıkıntı yok(limitler içinde olduğunuz sürece) sadece her uçuşa en az iki adet gözlük ile gitmeniz gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerege

Gözlük ve lensin belli değerleri aşmamak koşuluyla(+6,-5'ti galiba) sivilde kullanımı serbest. Ben artık yollarımı gözlükle ayırmak istiyorum benim sorum ondan dolayı.

Teşekkürler:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Lazerli tanıdıklarım var sivilde engel değil ama lazer operasyonu olduktan bir süre sonra tekrar gözlük kullanmak durumunda olanlarda var. SHGM onaylı hastaneler ile görüşüp bilgi almanızı tavsiye ederim.

Gözlük için herhangi bir sıkıntı yok(limitler içinde olduğunuz sürece) sadece her uçuşa en az iki adet gözlük ile gitmeniz gerekiyor.

Bu konu için 3-4 gün önce Hisar Intercontinental ve Doğan hastanesine bizzat sitelerinden yazdım. Geri dönüş alamayınca konuyu burada açayım dedim.
  • fikri olan?
  • quote:

Sivilde JAR FCL-3 Class 1'de göz ameliyatının engel teşkil edebileceği, ancak ileri teşhislerle beraber gözde bir sorun yoksa durumun gözden geçirilip bir sorun yaratmayacağı belirtiliyor. Benimde merak ettiğim hangi ameliyatı minimum risk/maksimum başarıyla geçirebileceğim.

Hocam sen bilen birine benziyorsun derdimi anlatayım,
    lise son sınıfım düzenli goz doktoruna giderdim hic birinde birşey cıkmadı son gittiğimde doktor sol gözünde tembellik var dedi iki gözle tüm harfleri okuyabiliyorum sivil pilotaja engel mi?

• Lazer ameliyatının hiç bir türü sivil pilotaja engel değil. Sadece halihazırda uçan pilotlar olduğu ameliyatın türüne göre LASIK için 3, PRK için 6 ay uçuşlara ara verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 12 Nisan 2014; 22:11:19 >
  • Göz tembelliği bir gözün, görme kusurundan dolayı beyin tarafından otomatik olarak elimine edilmesi ki ben dediklerine göre sende böyle birşey olacağını zannetmiyorum. Başlıca nedenleri arasında iki gözün birbirleri arasındaki numara farkı(anisometropia, belgeyi ilk kez alanlar için 2, yenileyenler için 3 numara sınırı koyulmuş), şaşılık ve katarak vs. gibi bir gözün görmesini azaltacak kusurlar var. Oftalmoloji hakkında çok aşırı bir bilgi sahibi değilim ama doktorun niye ve nereden öyle bir yorum yaptığını merak ettim. Göz tembelliğinin ileri düzeylerinde derinlik hissiyatı çok azdır. Eğer derinlik konusunda da bir sıkıntın yoksa çok rahat göz muayenesini geçebilirsin. Şaşılık için dahi belli sınırlar çerçevesinde kabul maddeleri var; yani için rahat olsun. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Lazer ameliyatının hiç bir türü sivil pilotaja engel değil. Sadece halihazırda uçan pilotlar olduğu ameliyatın türüne göre LASIK için 3, PRK için 6 ay uçuşlara ara verir.

Peki tavsiye maiyetinde hangisi daha iyidir, bazı ameliyatlar sonrası görmede bulanıklık veya karanlıkta ışıkların saçılması gibi komplikasyonlar ortaya çıkabiliyormuş. Bunun riskini en aza indiren yöntemi tercih etmek daha iyi olur.
  • omerege kullanıcısına yanıt
    O risk hepsinde var. Zaten kararı verip parayı ödedikten sonra ameliyathanenin kapısında sana 20-25 maddelik bir risk sözleşmesi imzalatacaklar. Doktor da ön bilgi verirken saklamıyor zaten kısaca bahsediyor küçük de olsa riskler bulunduğundan. PRK ameliyattan sonra daha uzun süre rahatsız ediyor Lasik 1 gün oldukça acılı geçiyor sonra rahatlıyorsun. Zaten gözün Lasik için uygunsa kimse de sana PRK önermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 13 Nisan 2014; 9:36:44 >
  • Bu tür bir operasyona karar vermeden önce kendisi lazer operasyonu yapmayan bir uzman göz doktoru ile görüşüp bilgi almanı öneririm. Çok klasik bir söylem olacak ama o her hafta onlarca hastaya lazer yapan doktorların neden gözlük kullandıklarını sorgulamanı öneririm. Google'de lasik complications şeklinde aratırsan oldukça ışık saçılmasından çok daha öte risklerinde mevcut olduğunu görebilirsin.

• quote:

Göz tembelliği bir gözün, görme kusurundan dolayı beyin tarafından otomatik olarak elimine edilmesi ki ben dediklerine göre sende böyle birşey olacağını zannetmiyorum. Başlıca nedenleri arasında iki gözün birbirleri arasındaki numara farkı(anisometropia, belgeyi ilk kez alanlar için 2, yenileyenler için 3 numara sınırı koyulmuş), şaşılık ve katarak vs. gibi bir gözün görmesini azaltacak kusurlar var. Oftalmoloji hakkında çok aşırı bir bilgi sahibi değilim ama doktorun niye ve nereden öyle bir yorum yaptığını merak ettim. Göz tembelliğinin ileri düzeylerinde derinlik hissiyatı çok azdır. Eğer derinlik konusunda da bir sıkıntın yoksa çok rahat göz muayenesini geçebilirsin. Şaşılık için dahi belli sınırlar çerçevesinde kabul maddeleri var; yani için rahat olsun. :)

Hocam nasıl anlarım testi vs varmı ?
    Yoksa doktora mı gidiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

O risk hepsinde var. Zaten kararı verip parayı ödedikten sonra ameliyathanenin kapısında sana 20-25 maddelik bir risk sözleşmesi imzalatacaklar. Doktor da ön bilgi verirken saklamıyor zaten kısaca bahsediyor küçük de olsa riskler bulunduğundan. PRK ameliyattan sonra daha uzun süre rahatsız ediyor Lasik 1 gün oldukça acılı geçiyor sonra rahatlıyorsun. Zaten gözün Lasik için uygunsa kimse de sana PRK önermez.

Teşekkürler, lasik daha iyi gibi o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Bu tür bir operasyona karar vermeden önce kendisi lazer operasyonu yapmayan bir uzman göz doktoru ile görüşüp bilgi almanı öneririm. Çok klasik bir söylem olacak ama o her hafta onlarca hastaya lazer yapan doktorların neden gözlük kullandıklarını sorgulamanı öneririm. Google'de lasik complications şeklinde aratırsan oldukça ışık saçılmasından çok daha öte risklerinde mevcut olduğunu görebilirsin.

Hocam açık konuşayım bu kadar ağır komplikasyonlar beklemiyordum, acaba değmez mi diye düşünmüyorum değil şu andan itibaren, sağol bilgilendirdiğin için.
  • omerege kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Onun da interlasik-wavefront falan çeşitleri var araştırın. Bildiğim kadarıyla kartalgöz dedikleri wavefront oluyor ve normal insandan daha iyi bir görüşe sahip olabiliyorsunuz. Biraz daha pahalı lasik'ten. Benim doktorum onu çok büyük numara olanlara yapıyoruz deyip önermemişti ama bugün olsa belki araştırıp onu olurdum. Yine polislik gibi sınavlara girecek olup ameliyat olduğu anlaşılmasın isteyenler de sanırım wavefront oluyor ama emin değilim, bir araştırın derim ameliyata karar verince.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.