Şimdi Ara

Lav Taşlı Mangal Kullanımı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
14
Favori
166.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: margornn

    Bu mangalı restorantımda kullanmak üzere aldım. Ekseri köfte ve tavuk göğüs pişirmek için kullanıyorum. Fakat eski plate gazlı ızgarama göre pişirme süresi çok yavaş. Altını açarsam bu seferde yakıyor etleri. İçerisindeki taşların az olduğunu düşünüyorum sorun bu olabilir mi? Izgarasıda çok kalın gibi sanki belki bu da sorun teşkil ediyordur.
     Lav Taşlı Mangal Kullanımı
     Lav Taşlı Mangal Kullanımı

    Beyaz taşı denemek maksadıyla koydum. Resimde gördüğünüz gibi her olukta bir sıra taş var. Siyah taş sipariş ettim yüzeyi tamamen taş doldurmayı düşünüyorum.

    Cevap alamadım henüz??? Bilgili arkadaşlar yorum yapabilir mi lütfen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ??? Up up up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emaye mi almaliyiz yoksa krom kaplamami?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kömürlü kömürsüz lav taşlı elektirikli hepsini denedim.en güzeli döküm tava

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sorum olacaktı. Bimden simkor marka olanı aldım.



    1. Taşların altındaki ızgarayı alüminyum folyo ile kaplayınca çok ısı kaybı olmaz mı?



    2. Netten kırmızı lav taşı aldım ama simsiyah bir şey. Kırmızı falan değil yani. Normal mi bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    kömürlü kömürsüz lav taşlı elektirikli hepsini denedim.en güzeli döküm tava

    Onunda temizliği uğraştırıcı.
  • Bimden simkor marka olanı aldım. Bu akşam ilk kez kullandım. Önce kurulumu yaptım sonra ateşi yaktım demir ızgaragı koydum üstüne de internetten aldığım kırmızı lav taşlarını aralıksız tek sıra dizdim. 10 dk bekledim. İyice ısındıktan sonra ızgaranın üzerine tavuk ve kırmızı etleri koydum. Başta sıkıntı yoktu ama bir süre sonra ızgaranın üstündeki yağlardan duman çıkmaya başladı, bir ara kömür mangal kadar olmasa da epey duman yaptı. Apartmanda korktum şikayete gelecekler diye. Yağlar kesinlikle lav taşlarına akmadı ona rağmen çok duman oldu. Apartmanda kullanabileceğim dumansız mangal diye aldım ama duman bazen çok oluyor.



    Neyse etler bir şekilde pişti ama biz yemeğimizi yedik geldik baktık tavuk hala pişmemiş. Biraz daha bekledim pişti ama sanki mangal değil de haşlama gibi içi çok iyi pişmedi. Bu arada pişirmeyi orta ayarda yavaşça yaptım.



    Lezzetinden falan bahsetmiyorum ama dumansız olsun diyorsanız bu öyle değil. Köfte yaparsınız sorun olmaz, bir de domates, biber közlersiniz. Ben patates közledim süper oldu



    Burda biri camının patladığını yazmıştı. Ben de ısındıktan sonra biberleri atayım dedim ama bezle camını açmaya çalışınca bomba gibi patladı camı. Etler hep cam oldu neyseki kurtardık. Size tavsiye, ısınmadan fırın bölümünün kapağını açın ve kapak açık şekilde közleme yapın. Sıcakken patlıyor cam. Kısacası sebzeler dışında pek memnun kalmadık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dumansız mangal arıyorsanız kesinlikle bundan iyisi yok https://youtu.be/aCIEV6jY7M8 .ben hepsini de denedim hatta tüplü mangalı kömürlüye çevirdim kömür yanarken hiç duman çıkmadı ama etler pişerken dökülen yağlar acayip duman yaptı. Bu üründeki mantık kafama yattı ve aldım çok memnunum. Zaten duman yapıcı odun vb kullanmadığınız sürece mangal kömürü hiçbir surette duman çıkarmıyor tüplü mangalda defalarca denedim ama ateşe yağ damlamasına çözüm bulamadım. Ben de 189 lira verip videodaki mangalı aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adem0730 -- 17 Haziran 2017; 21:33:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar buna mangal denemez. Kırmızı lav taşı dahi ısıyı tutamıyor hemen soğuyor

    bu ise etin taşa çok yakın olmasını gerektiriyor ve taşın soğumaması içinse yüksek ateş.

    Yüksek ateş ve etin yakın olması yağın yanmasına bu yüzden de büyük alevlenmelere sebep oluyor.

    Ateş yüzünden et ya yanıyor yada dışı yanıp içi pişmiyor. bu taşlarla bu iş olmaz olsa dahi bu sefer yüksek kalori için çok tüpgaz gerekli.

    Ha sabze közlenebilir ama başka işe yaramaz. Kömürünn çıktığı sıcaklıklara çıkmasının imkanı yok.

    bununla oynamaya değmez.
  • tavsiye etmem paranıza yazık
  • Merhaba. Simline ürünü aldım. Bugün balkonda denedik. Tad olarak kömür mangalı tadı yok. Ama yine de güzel. Yağlı kanat ve köfte pişirdik. En son köfteleri çevirmeyince alev aldı. İkinci denemede ayağını kaldırıp yağı oluğa dökmeyi düşünüyorum. Ya da alüminyüm folyo serilebilir. Başka önerisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bios_m

    Emaye mi almaliyiz yoksa krom kaplamami?

    Hangisiiiii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokmu bilen arkadas

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bios_m

    Yokmu bilen arkadas



    ????????????
  • Memnun kaldığınız bi tüplü mangal yok mu şimdi???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bunu avmdeki restaurant da kullaniyorduk. Lezzeti komurdeki kadar guzel olmuyor. Kanatlari malesef cok guzel pisiremiyor. Komur atesinde tam icine islerken bunda biraz kanli kaliyor. Is yerine almayi dusunenler kanat uzerine yogunlasmis bir dukkaniniz varsa almayin. Ayrica urunleride sanki biraz fazla kurutuyor gibi. Usta degilim ama musteriden gelen sikayetler bunlar. Mangal tadi alimiyor mustetiler :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip
  • Selamlar herkese,
    Landmann Grillchef marka sanırım en düşük modeli olandan aldım lav taşı var içinde turuncu renk kurulumu uğraştırdı biraz ama kurdum tüp bağladıktan sonra yakamadım ateşleme mekanizması gaz ayarı paneli çok dandik geldi bana ama bir türlü yakamadım gazı açıyorum her taraf kokuyor ama ateşleyince yanmıyor. sonra kıvılcım aparatını düzelttim ugrastrdı baya kötü yapılmış o kısım bence iki krom parçası ile sıkıştrılmış pense ile sabitlemeye çalışıyorum ama yinede olmuyor.

    ASIL SORUM LÜTFEN BİRİ BİLGİ VERSİN - ATEŞLEMEDEN SONRA LAV TAŞLARI YAKLAŞIK 5 DAKİKA DURDU AMA SONRA PATLAMA SESLERİ GELDİ UFAK UFAK BENDE 5-6 KERE OLUNCA BİRAZ ÇEKİNDİM KAPATTIM. BU NORMALMİ YOKSA YANLIŞ YAPTIĞIM BİŞEYLERMİ VAR?

    TEŞEKKÜRLER
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.